Σε νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 350 εκατ. ευρώ προχώρησε ο ΟΤΕ, με τα κεφάλαια που θα αντληθούν να κατευθύνονται στην αναχρηματοδότηση μέρους υφιστάμενου ομολόγου του Ομίλου.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (ΟΤΕ Α.Ε.), το νέο ομολογιακό δάνειο εκδόθηκε σήμερα και έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2029, ενώ η ετήσια απόδοσή του διαμορφώθηκε στο 3,853%.
Το σύνολο του νέου ομολογιακού δανείου αναλήφθηκε από την Deutsche Telekom AG.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΕ, τα έσοδα από την έκδοση θα αξιοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση μέρους του ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου 2026.
Το συγκεκριμένο ομόλογο έχει εκδοθεί από την OTE plc στο πλαίσιο του Προγράμματος Έκδοσης Ομολογιών Μεσοπρόθεσμης Διάρκειας (Medium Term Note Programme) του Ομίλου.
Με τη νέα χρηματοδότηση, ο ΟΤΕ αναχρηματοδοτεί έτσι σημαντικό μέρος της υφιστάμενης ομολογιακής υποχρέωσης των 500 εκατ. ευρώ, μεταφέροντας αντίστοιχο τμήμα της χρηματοδότησης σε νέα λήξη τον Σεπτέμβριο του 2029.