Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ελαιόλαδο: «Χρυσάφι» η τιμή του - Υποχώρηση στην παραγωγή και μείωση 30% στην κατανάλωση
Μαρία Μπακοπούλου Γράφει η Μαρία Μπακοπούλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10/10/2023 · 07:29

Ελαιόλαδο: «Χρυσάφι» η τιμή του - Υποχώρηση στην παραγωγή και μείωση 30% στην κατανάλωση

Οι φορείς της αγοράς εκφράζουν φόβους για νοθεία και ''πάγωμα'' των καταναλωτών λόγω των υψηλών τιμών.

Εξαιρετικά μειωμένη αναμένεται στο τέλος της χρονιάς η παραγωγή του ελαιολάδου στη χώρα μας, την ώρα που στα σούπερ μάρκετ οι τιμές του συσκευασμένου ελαιόλαδου βρίσκονται συνεχώς σε κούρσα ανόδου, αγγίζοντας ακόμα στα σούπερ μάρκετ, 12-14 ευρώ το μονόλιτρο μπουκάλι.

Κύριοι λόγοι για την ισχνή αναμενόμενη παραγωγή είναι κατά τους γεωπόνους και τους αρμόδιους φορείς, τόσο η κλιματική αλλαγή, με τις εναλλασσόμενες βροχές και καύσωνες των προηγούμενων μηνών, όσο οι γενικότερες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι οποίες συντελούν στην άνιση ανάπτυξη των καρπών.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τα στελέχη της συγκεκριμένης αγοράς αποκλείουν το ενδεχόμενο έλλειψης ελαιολάδου από την ελληνική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες λαμβάνει χώρα, με αρμόδια αρχή το υπουργείο Ανάπτυξης, έλεγχοι σε 5.000 κωδικούς προϊόντων σε ό,τι αφορά στην τήρηση του νόμου περί του πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους, με το ελαιόλαδο να βρίσκεται μέσα σε αυτά τα προιόντα.

«Λαμβάνουμε σκληρά μέτρα παρέμβασης στη λειτουργία της αγοράς που δεν έχει λάβει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τα μέτρα αυτά έχουν οδηγήσει σε μείωση του γενικού πληθωρισμού και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων το τελευταίο δίμηνο».τόνισε πριν από λίγα 24ωρα πάνω στο θέμα ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒusinessNews.gr από φορείς και πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την διετία 2023-2024, η εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 216.000 τόνους, τη στιγμή που για τη διετία 2022-2023 είχε αγγίξει τους 339.000 τόνους.

Τα σκήπτρα στην παραγωγή κρατούν, παραδοσιακά, Κρήτη (Χανιά), Ηλεία και Λακωνία, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις, αναμένονται, ανά περιοχές, απώλειες στην ετήσια παραγωγή. Για παράδειγμα, κατά στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, σε ό,τι αφορά την Κρήτη, θα υπάρξει μείωση στην παραγωγή στην περιοχή του Λασιθίου, αλλά και στο Ηράκλειο, με την ελάττωση να αγγίζει ακόμα και το 45%.

Παράλληλα, στην Πελοπόννησο, εκτιμάται ότι θα επέλθουν μειώσεις στην παραγωγή στις περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας, ενώ σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, φορείς τονίζουν ότι η φετινή παραγωγή δεν θα επηρεαστεί και θα κυμανθεί στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται, στην παρούσα φάση, περί τα 7-8,5 ευρώ το κιλό με τις υψηλότερες τιμές, να αφορούν ελαιόλαδα εξαιρετικής ποιότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πιθανές και κάποιες μικρές αυξήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Είναι θέμα κατανόησης του μηχανισμού, δεν είναι εύκολο να κερδοσκοπήσει κανείς σε αυτή την αγορά» αναφέρει στο BusinessNews.gr ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου. «Οι τυποποιητικές εταιρείες ελαιολάδου έχουν τόσο λάδι όσο χρειάζονται για 1 - 1,30 μήνα, προκειμένου να προμηθεύουν τα σούπερ μάρκετ και τις εξαγωγές. Ισχύει ότι κάποιοι μεγάλοι συνεταιρισμοί έχουν στα χέρια τους ποσότητες από περασμένα έτη, όμως πρέπει να δώσουν εντολή για την τιμή, εν όψει της νέας παραγωγής. ‘Ηδη γίνονται έλεγχοι στις τυποποιητικές επιχειρήσεις, μπορούν ανά πάσα στιγμή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να βρουν τιμολόγια και να τσεκάρουν. Η τιμή της πρώτης υλης λόγω της μειωμένης ποσότητας λόγω της περιβαλλοντικής συγκυρίας σίγουρα θα αυξηθεί και η Ισπανία θα παίξει το ρόλο της σε αυτό».

Στέκεται, δε, ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί να μην απομακρύνει τον Έλληνα καταναλωτή από το ελαιόλαδο: «Είναι δύσκολο να δούμε διόρθωση και αυτό θα το ξέρουμε μετά τον Νοέμβριο. Η Ελλάδα δεν θα έχει τους 280.000 τόνους που είχε πέρυσι, φέτος η παραγωγή εκτιμάται στους 200.000 τόνους, αρκετά μειωμένη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Είναι άδικο, ωστόσο, να αποτελεί το ελαιόλαδο πολιτικών και άλλων αντιπαραθέσεων, αλλά θα έλεγα ότι αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι μήπως ο Έλληνας καταναλωτής απογοητευθεί από τις τιμές, χάσει την επαφή του με το προϊόν και προσφύγει στα σπορέλαια και στα άλλα μείγματα».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις στο BusinessNews.gr του Πρόεδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Ελαιολάδου Μανώλη Γιαννούλη: «Οι τιμές του ελαιολάδου αυξάνονται ήδη από πέρυσι, οφείλονται στη χαμηλή παραγωγή και αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο στη χώρα μας. Συμβαίνει και σε άλλες χώρες στη γειτονιά μας και όχι μόνο στην Ελλάδα, όπως πχ στην Τουρκία. Έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες τον μήνα Μάιο και συνδέεται και με την ιδιότητα της ελιάς που ανάλογα με το περιβάλλον μπορεί να επιφέρει ακαρπία. Φέτος, παγκοσμίως οι προβλέψεις μιλούν για χαμηλή παραγωγή, ωστόσο τα τα ελαιόλαδα που είναι σήμερα διαθεσιμα καλύπτουν τις ανάγκες για το παγκόσμιο ισοζύγιο».

Το συγκεκριμένο στέλεχος, εξάλλου, μιλά για ‘’κύκλους τιμών’’ που κάνει το εν λόγω προϊόν ανά κάποια χρονικά διαστήματα και ότι φέτος συνέπεσε με μια γενικότερη τάση ανόδου των τροφίμων στην ελληνική αγορά: «Ως συνέπεια όλων αυτών καταγράφεται σε περίπου 30% η πτώση της κατανάλωσης στην παρούσα φάση και όσο το παγκόσμιο ισοζύγιο ποσοτήτων είναι ελλειμματικό σε σχέση με τη ζήτηση, η τιμή θα είναι υψηλή. Προσωπικά, νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο ταβάνι, της τιμής όσα λέγονται για 25 ευρω το κιλό τους επόμενους μήνες είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Αν πέσει κι άλλο η κατανάλωση, οι τιμές θα πέσουν. Τέτοιους κύκλους τιμών τις έχουμε δει και άλλες φορές, απλά αυτό που συμβαίνει τώρα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αυξήσεων σε όλα τα τρόφιμα τους τελευταίους μήνες».

Από την πλευρά του, με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στο BusinessNews.gr ελαιοπαραγωγός της Κρήτης, η οποία φέρεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση στην παραγωγή φέτος, μέλος αγροτικού συνεταιρισμού: «Η αγορά έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και φαίνεται ότι σταδιακά θα δούμε να πέφτει η κατανάλωση. Θα υπάρχει διόρθωση, αλλά αυτό δεν θα γίνει σύντομα, αναμένεται να γίνει μέσα στο 2024. Είναι πολύ εύθραυστη κατάσταση, είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί και το πώς θα εξελιχθεί θα εξαρτηθεί και πάρα πολύ από τι χειμώνα θα έχουμε, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία, η οποία επηρεάζει εν γένει, ως ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς, την παγκόσμια παραγωγή».

Την ίδια στιγμή, κατά όσα τονίζει στο BusinessNews.gr ο CEΟ της εταιρείας παραγωγής ελαιολάδου, Elawon, Γιάννης Καμπούρης «οι αυξήσεις φέτος δεν μοιάζουν με καμία άλλη χρονιά και έχουν κατά πολλοίς απομακρύνει τον κόσμο από το ελαιόλαδο και τον έχουν στρέψει σε άλλα λάδια. Ακούω ότι η τιμή παραγωγού στη Μεσσηνία θα φτάσει και το 10,20 το κιλό, γενικά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει και η πολιτεία και οι εταιρείες είναι το φαινόμενο της νοθείας, καθώς θεωρώ ότι θα είναι πολλοί παραγωγοί που λόγω παλαιότερων αποθεμάτων θα ‘’μπερδέψουν’’ παλιά σοδειά με καινούρια’’.

Τονίζει, δε, ότι σε ό,τι αφορά τη φετινή σοδειά της Elawon θα υπάρξει μια πολύ μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και θα κυμανθεί στους 15 τόνους.

  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • ·
  • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
  • ·
  • ΝΟΘΕΙΑ
  • ·
  • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

EuroLeague: Με το ίδιο φορμάτ και η σεζόν 2026-27 - Η ανακοίνωση και οι αλλαγές

All Content

Σάκοτα: «Οι παίκτες κατάλαβαν ότι πρέπει να παίζουν γι’ αυτόν τον τεράστιο κόσμο μας»

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Στο 1,8% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας - «Τσιμπάει» ο πληθωρισμός στο 3,5% το 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Αυτόματη υποβολή στις 16 Απριλίου για 1,5 εκατ. δηλώσεις – Τι πρέπει να ελέγξουν οι φορολογούμενοι

All Content - BusinessNews.gr

ΕΒΕΠ: Στο 1,5 δισ. ευρώ ο πασχαλινός τζίρος - Συγκρατημένοι στις αγορές τους 8 στους 10 καταναλωτές

All Content

Spec 305.000 ευρώ για προώθηση οίνων

All Content

Tempo OMD: Πρωτιά στη λίστα της RECMA

FleetNews

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

FleetNews

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

FleetNews

Νέοι κανόνες για το φαρμακείο αυτοκινήτου από τις 18 Ιουνίου

All Content

Μπούτσκος: «Να εδραιώσουμε το μομέντουμ που έχουμε χτίσει σε Ελλάδα και Ευρώπη»

All Content

Άρης: Με Κώστα Αντετοκούνμπο κόντρα στον ΠΑΟΚ για την ένατη σερί νίκη

All Content - BusinessNews.gr

Γιάννης Μασούτης (Διαμαντής Μασουτης Α.Ε.): Το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση αναδιάρθρωσης

All Content - BusinessNews.gr

HSBC: Ξανά στο «ραντάρ» οι ελληνικές τράπεζες - Ευκαιρία επανατοποθέτησης

All Content - BusinessNews.gr

Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει στοχευμένα μέτρα για την ενεργειακή κρίση στις στις 22 Απριλίου

FleetNews

MG HS PHEV+: Ένα πλήρες D-SUV 272 ίππων από 32.900€

FleetNews

Η Let’s Drive σε δυναμική επέκταση

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς: Προσφορά περισσότερων από 2.000 «Γευμάτων Αγάπης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Πάσχα

CSRΝews.gr

Το Πόρτο Καρράς στήριξε περισσότερες από 80 άπορες οικογένειες το Πάσχα

CSRΝews.gr

ΗΕLLENiQ ΕNERGY: Στηρίζει το πρώτο καφενείο με εργαζόμενους ΑμεΑ στο Θριάσιο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Goldair Cargo: Αυξημένος κατά 22% ο τζίρος το 2022 - Στα 2,9 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις
Goldair Cargo: Αυξημένος κατά 22% ο τζίρος το 2022 - Στα 2,9 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις 10/10/2023 - 07:25
Quest: Καταθέσαμε τελική προσφορά για Κωτσόβολο 09/10/2023 - 19:08
Quest: Καταθέσαμε τελική προσφορά για Κωτσόβολο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΗΠΑ: Η Disney περικόπτει 1.000 θέσεις εργασίας
    14/04/2026 - 22:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Eurobank- Έκδοση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 400 εκατ.ευρώ
    14/04/2026 - 21:18 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Πιερρακάκης από Ουάσινγκτον: Δίνεται έμφαση σε στοχευμένα μέτρα στήριξης -Κρίσιμος παράγοντας η διάρκεια της κρίσης
    14/04/2026 - 20:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τρίτης
    14/04/2026 - 20:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή υπηρεσιών Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας και ασφαλιστικής ικανότητας
    14/04/2026 - 19:49 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τραμπ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με το Ιράν εντός των επόμενων δύο ημερών
    14/04/2026 - 19:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Πτωτική πορεία των τιμών πετρελαίου εν μέσω ελπίδων για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
    14/04/2026 - 19:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία–Ουκρανία: Νέα στρατηγική συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα - Στο επίκεντρο τα drones
    14/04/2026 - 18:41 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο πλανήτης αναμένεται να καταναλώσει λιγότερο πετρέλαιο το 2026 - Για πρώτη φορά από την περίοδο της Covid
    14/04/2026 - 18:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BBC: Η Ελλάδα στρατολογεί μασκοφόρους μετανάστες για επαναπροωθήσεις – Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
    14/04/2026 - 17:57 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΑΑΔΕ: Αυτόματη υποβολή στις 16 Απριλίου για 1,5 εκατ. δηλώσεις – Τι πρέπει να ελέγξουν οι φορολογούμενοι
    14/04/2026 - 08:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γιάννης Μασούτης (Διαμαντής Μασουτης Α.Ε.): Το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση αναδιάρθρωσης
    14/04/2026 - 10:00 CEO INSIGHTS
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Αιτήσεις από 1η Μαΐου για τα 300.000 vouchers της ΔΥΠΑ
    14/04/2026 - 13:45 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Η οικογένεια της OK! Anytime Markets αποχαιρετά τον Ιωάννη Ξυνό
    14/04/2026 - 10:48 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΕΒΕΠ: Στο 1,5 δισ. ευρώ ο πασχαλινός τζίρος - Συγκρατημένοι στις αγορές τους 8 στους 10 καταναλωτές
    14/04/2026 - 09:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague: Με το ίδιο φορμάτ και η σεζόν 2026-27 - Η ανακοίνωση και οι αλλαγές

14/04/2026 - 20:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Ζαλγκίρις 101-84 τη Γιονάβα πριν από τον «τελικό» με την Παρί

14/04/2026 - 19:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Robin Hood: Σε πρώτη προβολή αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ - Πρεμιέρα Τετάρτη 15 Απριλίου

14/04/2026 - 12:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς: Προσφορά περισσότερων από 2.000 «Γευμάτων Αγάπης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το Πάσχα

14/04/2026 - 10:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το Πόρτο Καρράς στήριξε περισσότερες από 80 άπορες οικογένειες το Πάσχα

14/04/2026 - 08:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δράση και αδρεναλίνη με «She Rides Shotgun» στη ζώνη Sunday Premiere της Nova

14/04/2026 - 07:35
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Η ασφάλεια ως η απόλυτη προτεραιότητα

09/04/2026 - 05:12
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake – Εξηλεκτρισμένη πρακτικότητα

09/04/2026 - 05:12
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo