Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
AmChamGR Digital Talks: “Empowering the contemporary social responsibility of business”
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
09/07/2020 · 13:34

AmChamGR Digital Talks: “Empowering the contemporary social responsibility of business”

Mε ιδιαίτερη επιτυχία το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε ψηφιακή συζήτηση στο πλαίσιο των AmChamGR Digital Talks & Events.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google


Mε ιδιαίτερη επιτυχία το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας (CR) διοργάνωσε ψηφιακή συζήτηση με τίτλο “Empowering the contemporary social responsibility of business”, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο των AmChamGR Digital Talks & Events.

Οι μεγάλες αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19 σε όλους τους τομείς είχαν αντίκτυπο και στον τομέα της εργασίας αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των περισσότερων εταιρειών προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες που διαμόρφωσε η πανδημία. Σ’ αυτή τη νέα εποχή το εταιρικό μήνυμα οφείλει να προσαρμόζεται και να ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια συλλογικής συνείδησης και αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν όλες οι σύγχρονες τάσεις για ουσιαστική εταιρική επικοινωνία αλλά και για την ανάδειξη του κοινωνικού σκοπού ως αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Μιχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Weber Shandwick και συμμετείχαν: η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας, METRO S.A., η Σέβη Σφακιανάκη, Communications and CSR Manager, MSD, η Βάσω Γρίβα, Corporate Affairs Manager, Public-MediaMarkt και η Αγγελική Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Stoiximan/Betano.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πάκης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τόνισε πως σήμερα, το εταιρικό μήνυμα πρέπει να προσαρμόζεται με τη σύγχρονη τάση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας που υπηρετεί σκοπό (purpose), φροντίζει για την επίδραση (impact) και συμβαδίζει με τα κρίσιμα ζητήματα αειφορίας που απασχολούν τον τόπο (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά). Ειδικά εν μέσω πανδημίας, οφείλει να ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια συλλογικής συνείδησης και αλληλεγγύης. Σημείωσε πως για να μπορεί να λειτουργήσει ένα τόσο περίπλοκο και πολυδιάστατο μήνυμα και να μην είναι «άδειο πουκάμισο», πρέπει να συνάδει άμεσα με τη γενικότερη στρατηγική και την ουσιαστική ενεργοποίηση της εταιρείας. Η εταιρεία πρέπει να αποδεικνύει διαρκώς τη συνάφεια ανάμεσα στις επιλογές της και την πραγματική ζωή, ώστε να κρατά ψηλά την αξιοπιστία της για καταναλωτές και επενδυτές. Τέλος ανέφερε πως πέρα από προγράμματα, ενέργειες, πρότυπα, δείκτες, δελτία τύπου κλπ, η συζήτηση για βιωσιμότητα αποκτά νόημα όταν καταφέρνουμε να πείθουμε και να παρακινούμε ανθρώπους μέσα και έξω από τις εταιρείες μας να αλλάξουν συνήθειες και να βελτιώνουν την καθημερινότητα. Γιατί δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα – είναι δομικές οι αλλαγές που συντελούνται γύρω μας - υπάρχει μόνο η νέα βελτιωμένη κανονικότητα που πρέπει να διεκδικήσουμε.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μιχόπουλο ο Covid-19 έφερε το μέλλον αρκετά νωρίτερα. Η πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία συνεχίζουμε να ζούμε κατέστησε από την πρώτη στιγμή την προσαρμοστικότητα και την εγρήγορση ως βασικά προαπαιτούμενα για τους ηγέτες της εποχής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχόπουλος η ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε κάθε επίπεδο και η εκμετάλλευση της τεχνολογίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάθε ηγέτης οφείλει να προσαρμόσει με τέτοιο τρόπο τον οργανισμό του ώστε να μπορεί στο σύνολό του να αντιδρά αποτελεσματικά και γρήγορα σε διαφορετικές και μεταβαλλόμενες συνθήκες. Οι ηγέτες καλούνται να δημιουργήσουν ανθεκτικούς οργανισμούς, εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό συνδυαστικό βαθμό προσαρμοστικότητας.

Από την πλευρά της η Δήμητρα Δασκαλάκη υποστήριξε ότι μέσα από την πανδημία αναδείχθηκε η ανάγκη της συνεργασίας της επιστήμης και των θεσμών, της αξιοποίησης της τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και της ανάληψης της ευθύνης από τις επιχειρήσεις, οι οποίες επέστρεψαν αξία στην κοινωνία μέσα από πράξεις αλληλεγγύης και υπευθυνότητας. Συνέχισε λέγοντας ότι: «Η πανδημία μας δίδαξε ότι στην κρίση η ατομική ευθύνη επιβάλλεται ως κοινωνική ευθύνη και μέσα από τη συλλογικότητα και τη συνεισφορά τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι κοινωνίες έχουν την ευκαιρία να μετουσιώσουν τα προβλήματα σε ευκαιρίες για την επόμενη ημέρα. Η χρονική στιγμή είναι ιδανική για τη σύμπνοια και τη συνεργασία μεταξύ επιστημονικής κοινότητας, κράτους και επιχειρηματικού κόσμου. Η στρατηγική αξιοποίηση αυτής της συνεργασίας θα κάνει σίγουρα τη μετά την πανδημία Ελλάδα πιο ανθρώπινη, πιο αλληλέγγυα και πιο φωτεινή».

Όπως εξήγησε η Βάσω Γρίβα μια κρίση αναπόφευκτα φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις. Είναι οι δικές μας επιλογές όμως, προσωπικές και συλλογικές, που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να αναπτυχθούμε. Στην Public-MediaMarkt, προσαρμοστήκαμε με εξαιρετική ταχύτητα στα νέα δεδομένα και καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων με αποφασιστικότητα. Με την ασφάλεια των ανθρώπων και των πελατών μας να αποτελεί πρωταρχική μας προτεραιότητα δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να εξυπηρετήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες παραγγελίες μέσα από τα ηλεκτρονικά μας καταστήματα. Σε αυτό το νέο ταξίδι που έχει ξεκινήσει, όλες οι επιχειρήσεις οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα στοιχεία εκείνα που ανέδειξαν την ανθεκτικότητά μας. Σε συνδυασμό με την αδιάκοπη προσπάθεια μετασχηματισμού μας για την αποτελεσματική προσαρμογή στις ανάγκες της εποχής, τα στοιχεία αυτά θα μας δείχνουν τον δρόμο προς ένα μέλλον γεμάτο δημιουργικές προοπτικές.

Η Σέβη Σφακιανάκη σημείωσε πως μερικές φορές χρειάζεται μια εξωτερική απειλή για να αποκαλυφθεί μια βασική αλήθεια, ότι πολλά πράγματα εξαρτώνται από την προσωπική ευθύνη αλλά και την εταιρική ευθύνη. Σύμφωνα με την κα. Σφακιανάκη, για να γίνει το 2020 μια δύσκολη χρονιά προς ένα καλύτερο μέλλον, χρειάζεται να κρατήσουμε τα μαθήματα που πήραμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στη νέα κανονικότητα να κρατήσουμε την ομοψυχία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την πίστη στη δύναμη της επιστήμης, να εστιάσουμε στην προσωπική ευθύνη που χρειάζεται να επιδεικνύουμε αλλά και στην εταιρική ευθύνη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον.

Τέλος, η Αγγελική Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι η κρίση που προκάλεσε η πανδημία απαιτούσε ταχύτητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, αλλά και ψηφιακές δυνατότητες και δεξιότητες σε ανεπτυγμένο στάδιο. Όπως εξήγησε η ίδια, ο ρόλος των Εταιρικών Υποθέσεων σε αυτή τη φάση υπήρξε κομβικός: η επικοινωνία, εσωτερική και εξωτερική, η εταιρική συνοχή, η κοινωνική υπευθυνότητα, όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που αν δεν υπάρχουν ήδη σε έναν οργανισμό, δεν έχουν χρόνο πλέον να αναπτυχθούν.

Για να δείτε τη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης πατήστε ΕΔΩ: https://cutt.ly/JpqfKEe
  • ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί την Τετάρτη (1/7) το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του AllStar Basket

All Content

Ηρακλής: Απέκτησε τον δις Πρωταθλητή NCAA Χασάν Ντιάρα (video)

All Content - BusinessNews.gr

Farcom: Ετοιμάζεται για επέκταση σε Βαλκάνια και Κύπρο

All Content - BusinessNews.gr

Fromageries Bel Hellas: Διψήφια ανάκαμψη τζίρου και κερδών μετά την αλλαγή του μοντέλου διανομής

All Content - BusinessNews.gr

Γαλαξίας: Σταθερά ο τζίρος πάνω από τα 500 εκατ. αλλά τα κέρδη συνεχίζουν να υποχωρούν

All Content

Protergia, η ενέργεια που σου ταιριάζει

All Content

Η ΕΔΕΕ ζητά την ανάκληση της πρόσκλησης για το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας 2027

FleetNews

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

FleetNews

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

FleetNews

Xiaomi YU7 GT: Ρεκόρ στο Nurburgring χωρίς οδηγό!

All Content

Δόξα Λευκάδας: Πήρε τον πρώτο σκόρερ της Φινλανδίας Ντέβιον Χάρμον

All Content

Mε wild card στη National League 1 Σπόρτιγκ, Παναχαϊκή, Αχαγιά, Αστέρας Αλιβερίου και Λεύκιππος Ξάνθης

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Πρόταση εξαγοράς του 75% της ΗΛΕΚΤΩΡ και της THALIS – Συζητήσεις με Motor Oil για σταθμό αεριοποίησης LNG

All Content - BusinessNews.gr

Startups με ελληνικό αποτύπωμα και διεθνείς φιλοδοξίες-16 παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

Χαμηλή παραγωγικότητα και υψηλές τιμές: Το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Βελμάρ «Opel Electric ALL IN»: Ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και προνομίων

FleetNews

Η Star Automotive Ελλάς υποδέχθηκε σπουδαστές του ΣΑΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

CSRΝews.gr

AEGEAN: Συνεχίζει να δημιουργεί τη νέα γενιά πιλότων της Ελλάδας

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Στηρίζει την πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση με μικτό θίασο στην Επίδαυρο

CSRΝews.gr

INDTEGRATE: Πράσινο υδρογόνο για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Sunday Movie Nights στο Εκπτωτικό Χωριό McArthurGlen powered by…nrg
Sunday Movie Nights στο Εκπτωτικό Χωριό McArthurGlen powered by…nrg 09/07/2020 - 12:36
ΣΕΒ: Οι λόγοι που υστερεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα 09/07/2020 - 14:34
ΣΕΒ: Οι λόγοι που υστερεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Attica City Link: Το νέο τμήμα Home Design αναβαθμίζει την εμπειρία του σύγχρονου living
    30/06/2026 - 15:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του ΕΚΚΟΜΕΔ
    30/06/2026 - 15:56 MEDIA
  • Στ. Καφούνης: Στόχος δεν είναι ο περιορισμός του εμπορίου, αλλά η διασφάλιση ισότιμων κανόνων για όλους
    30/06/2026 - 15:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Alpha Bank: Στηρίζει την πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση με μικτό θίασο στην Επίδαυρο
    30/06/2026 - 15:43 ESG
  • AEGEAN: Συνεχίζει να δημιουργεί τη νέα γενιά πιλότων της Ελλάδας
    30/06/2026 - 15:40 ESG
  • Β. Κικίλιας: «Δίνουμε μάχη για να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
    30/06/2026 - 15:30 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Το ευρώ υποχωρεί 0,31%, στα 1,1395 δολάρια
    30/06/2026 - 15:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΓΑ: Καταβλήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ σε 441 δικαιούχους για τις ζημιές από πυρκαγιές του 2022
    30/06/2026 - 15:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.473,29 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,23%
    30/06/2026 - 15:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κύπρος: Λευκωσία-ExxonMobil-QatarEnergy υπέγραψαν δήλωση εμπορευσιμότητας για Γλαύκο-Πήγασο
    30/06/2026 - 15:02 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,74%, στα 239,07 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    29/06/2026 - 17:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AKTOR: Πρόταση εξαγοράς του 75% της ΗΛΕΚΤΩΡ και της THALIS – Συζητήσεις με Motor Oil για σταθμό αεριοποίησης LNG
    29/06/2026 - 18:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eurobank: Επένδυση 1 δισ. ευρώ για την επόμενη τραπεζική εμπειρία
    29/06/2026 - 16:16 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Alpha Bank: Στο 96,95% η συμμετοχή στην Alpha Trust – Ακολουθεί squeeze out και διαγραφή από το Χρηματιστήριο
    29/06/2026 - 18:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Βασίλης Χιώτης αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ μετά από 23 χρόνια για «προσωπικούς λόγους»
    29/06/2026 - 21:40 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

CSRΝews.gr
csrnews.gr

AEGEAN: Συνεχίζει να δημιουργεί τη νέα γενιά πιλότων της Ελλάδας

30/06/2026 - 12:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Alpha Bank: Στηρίζει την πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση με μικτό θίασο στην Επίδαυρο

30/06/2026 - 12:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Transfer market: Οι κινήσεις των 14 ομάδων της GBL

30/06/2026 - 12:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον Σιλβέν Φρανσίσκο (vid)

30/06/2026 - 12:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Rythmos Classics: Ο Αντώνης Ρέμος ανοίγει τη σειρά αφιερωμάτων του ΡΥΘΜΟΥ 94.9

30/06/2026 - 11:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Google: Περιορίζει τη χρήση του Gemini από τη Meta

30/06/2026 - 10:30
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων κερδίζουν 3 βραβεία Ίρις 2026”

29/06/2026 - 16:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Schwarzkopf Professional ανέδειξε τημοναδικότητα στην τέχνη της κομμωτικής στο“For Every You” Event

29/06/2026 - 14:45
FleetNews
fleetnews.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

29/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

29/06/2026 - 05:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo