Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά: Ανοδική πορεία αλλά και νέες προκλήσεις
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
08/04/2020 · 11:23

Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά: Ανοδική πορεία αλλά και νέες προκλήσεις

Τι προκύπτει απο την ετήσια έκθεση της KPMG

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η KPMG στην Ελλάδα προχώρησε στη δημιουργία της Ετήσιας Έκθεσης για την Ασφαλιστική Αγορά για το 2019, στην οποία περιλαμβάνεται η έρευνα για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και ενημέρωση των ασφαλιστικών εταιρειών και στελεχών τους σχετικά με τις εξελίξεις και τάσεις που απασχολούν τον κλάδο.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάλυση επίκαιρων θεμάτων του κλάδου και η σύγκριση των επιδόσεων με την προηγούμενη χρονιά, σε υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να διακρίνουμε τις τάσεις, προοπτικές και αλλαγές που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, βρείτε τις εξελίξεις για το νέο λογιστικό πρότυπο για τις ασφαλιστικές συμβάσεις (ΔΠΧΑ 17), νέες τεχνολογικές εξελίξεις για πελατοκεντρική προσέγγιση στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, καθώς και επίκαιρα φορολογικά θέματα.

Σύμφωνα με το Φίλιππο Κάσσο, Γενικό Διευθυντή στο Τμήμα Ελέγχου της KPMG «παρατηρείται σταθερή και συνεχής αύξηση της ασφαλίστρων από το 2015 καθώς και ικανοποιητική κερδοφορία. Ο δείκτης φερεγγυότητας ο οποίος αυξήθηκε κατά 3% προσεγγίζοντας το επίπεδο του 179% , καθώς και το ύψος των Ιδίων Κεφαλαίων, που ισούται περίπου με το ύψος της παραγωγής (Ευρώ 4 δις,) αναδεικνύει ασφάλεια κεφαλαίων που παρέχεται από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η κεφαλαιακή επάρκεια αυτή αποτελεί παράγοντα ασφάλειας από τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της τρέχουσας περιόδου από τον Covid-19.»

Νέο Λογιστικό πρότυπο ΔΠΧΑ 17

Το Διεθνές Συμβούλιο Λογιστικών Προτύπων (IASB) εξέδωσε τον Ιούνιο του 2019 νέο σχέδιο (Exposure Draft) όπου περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις επί του προτύπου. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις οι οποίες είναι σε διαρκή συζήτηση ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις εφαρμογής σε επτά κύριους τομείς του ΔΠΧΑ 17.

Ο Φίλιππος Κάσσος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας για την χρηματοοικονομική επίδοση των εταιρειών σημειώνει τα εξής βασικά συμπεράσματα:

  • Στο μέγεθος της αγοράς, παρατηρούμε σταθερή αύξηση ασφαλίστρων που ανήλθε σε 2% και σωρευτικά στο 9% περίπου από το 2015.
  • Η κατανομή στις γενικές ασφαλίσεις έχει διαφοροποιηθεί όπου η κάλυψη της αστικής ευθύνης που αφορά και την υποχρεωτική κάλυψη να ασθενεί σε βαρύτητα έναντι των λοιπών καλύψεων αυτοκινήτου και λοιπών κλάδων. Το οξύμωρο είναι ότι η ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με την κάλυψη – προστασία από την κλιματική αλλαγή και τα ακραία φυσικά φαινόμενα στις περισσότερες περιπτώσεις περιορίζεται στο αυτοκίνητό τους αφήνοντας εκτός την λοιπή περιουσία, άλλο ένα ακόμη γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη των Ελλήνων στο αυτοκίνητο.
  • Η συσχέτιση μεταξύ ΑΕΠ και παραγωγής ασφάλιστρων είναι υψηλή. Από το καταστροφικό 2015 ως το 2018, τα ασφάλιστρα πλέον δείχνουν να ακολουθούν τη δυναμική της θετικής μεταβολής του ΑΕΠ, ενώ όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία καταγράφθηκε περαιτέρω σημαντική ανάκαμψη στο 2019.
  • Σε επίπεδο κερδοφορίας, παρόλο τη συνεχιζόμενη επίτευξη κερδών σε ικανοποιητικά επίπεδα, εμφανής είναι η μείωση των ιδίων κεφαλαίων των εταιρειών κατά 7%. Η συνολική κερδοφορία αν και διατηρείται στα υψηλά επίπεδα των Ευρώ 15 εκατ. με αυξητικές τάσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (Ευρώ 13 εκατ.)
  • Το ύψος των ιδίων κεφαλαίων στο σύνολο της αγοράς που ανέρχεται στα Ευρώ 4 δις περίπου, όσο και το ύψος των ασφαλίστρων, καταδεικνύει ότι οι εταιρείες διαθέτουν πλεονάζοντα κεφάλαια τα οποία εάν δεν αξιοποιηθούν για την κάλυψη νέων κινδύνων και την αύξηση της παραγωγής, αναμένεται να επιστραφούν στους επενδυτές διατηρώντας τους δείκτες φερεγγυότητας στα μέσα μακροχρόνια επίπεδα ασφάλειας μεταξύ 130% και 150%.
  • Στη σύνθεση Ενεργητικού και Επενδύσεων με το 90% περίπου να διατηρείται κυρίως σε ομολογιακά χαρτοφυλάκια, Unit linked για λογαριασμό ασφαλισμένων και λοιπά υψηλής ποιότητας επενδυτικά προϊόντα.
  • Τα καθαρά αποτελέσματα εκμετάλλευσης για τις γενικές ασφαλίσεις ανήλθαν σε 36% επί των σχετικών ασφαλίστρων, και παρέμειναν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων ετών (37%), ενώ στις ασφαλίσεις ζωής παρατηρήθηκε αύξηση στο 20%, η οποία ωστόσο οφείλεται σε έκτακτα κέρδη – όπου με κατάλληλη προσαρμογή ανέρχεται στο 12% πολύ κοντά επίσης στο διαχρονικό μέσο όρο του 13%.
  • Στα στατιστικά στοιχεία ανά υπάλληλο παρατηρούμε συνεχή αύξηση του μέσου αριθμού υπαλλήλων για τρία συνεχή έτη μετά το 2015 ως αποτέλεσμα των αυξημένων αναγκών από το νέο εποπτικό πλαίσιο της Φερεγγυότητας ΙΙ και τις λοιπές κανονιστικές απαιτήσεις που αυξάνουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε εξειδικευμένο – κυρίως – προσωπικό, συμπιέζοντας ωστόσο την κερδοφορία.
  • Οι προμήθειες διαμεσολάβησης στον κλάδο αυτοκινήτου έχουν συνεχή ανοδική τάση με αύξηση κατά μια μονάδα κάθε έτος σε διάστημα πενταετίας και ανέρχονται πλέον στο 20% επί συνολικών εσόδων (ασφάλιστρα και δικαίωμα)
  • Οι αποδόσεις επενδύσεων στο 2.1% ακολουθούν την γενική πτωτική πορεία των επιτοκίων που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη
  • Τα τροχαία ατυχήματα συνέχισαν το 2018 την πτωτική τους πορεία τόσο σε αριθμό θανατηφόρων (-5%) όσο και συνολικά (-1%), καθορίζοντας τη συχνότητα των ατυχημάτων σωματικών βλαβών σε χαμηλότερα επίπεδα με 130 ατυχήματα ανά 100 χιλιάδες ατυχήματα
  • Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές και στους δείκτες Φερεγγυότητας ΙΙ, με οριακή αύξηση κατά 3% στο σύνολο των εταιρειών του δείγματος προσεγγίζοντας το επίπεδο του 179% που αναδεικνύει ασφάλεια κεφαλαίων που παρέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

Τάσεις, κίνδυνοι και προοπτικές

Η Έκθεση της KPMG, όπως συνηθίζεται, περιλαμβάνει ενημέρωση για τις τάσεις και τους κινδύνους στη ασφαλιστική αγορά οι οποίοι επιβεβαιώνονται και από τη νεότερη έρευνα των ασφαλιστικών CEO της KPMG, καθώς και προβλέψεις – προοπτικές για το τρέχον έτος

Κοινωνική ασφάλιση και το σύστημα 3 πυλώνων

Η κοινωνική ασφάλιση σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική χωρίζεται σε αυτούς τους τρεις πυλώνες, με τα δικά της χαρακτηριστικά και στόχους που βοηθούν στη χρηματοδότηση – υποστήριξη του τρόπου ζωής των συνταξιούχων μετά τη συνταξιοδότηση.

ωΜια πρόταση για τη συνταξιοδότηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις πρόσθετες, μετά από καθορισμένο ύψος, εισφορές να πηγαίνουν υποχρεωτικά στον δεύτερο πυλώνα. Μετά το επίπεδο του δευτέρου πυλώνα, σε περιπτώσεις υψηλόμισθων οι επιπλέον εισφορές (εργαζόμενου ή και εργοδότη) να μπορούν - σε προαιρετική βάση - να κατευθύνονται στον τρίτο πυλώνα με επενδυτική επιλογή και ευθύνη του ασφαλισμένου και πλήρη φορολογική απαλλαγή, μέσω παρακράτησης της μισθοδοσίας όπως ισχύει και στους δυο πρώτους πυλώνες.

Στην κάλυψη υγείας, θα μπορούσε να ακολουθηθεί μία παρόμοια πρόταση με βασικά πακέτα ασφάλισης, και επιπλέον εισφορές να κατευθύνονται σε επαγγελματικά ταμεία του δεύτερου πυλώνα που θα προσφέρουν επιπλέον προνόμια ως πρόσθετα προκαθορισμένα πακέτα ασφάλισης και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, και προαιρετική επέκταση και στον τρίτο πυλώνα για τυχόν επιπλέον καλύψεις κατά προτίμηση του ασφαλισμένου.

Κλιματική αλλαγή και ασφαλιστική κάλυψη

Σύμφωνα με τη τελευταία έρευνα της KPMG (Global Insurance CEO Outlook), η αλλαγή του κλίματος οδηγεί σε ένα λειτουργικό περιβάλλον πολλαπλών κινδύνων. Οι επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών ονομάζουν την αλλαγή του κλίματος ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη του οργανισμού τους, με τους αναδυόμενους τεχνολογικούς, εδαφικούς, επιχειρησιακούς και κυβερνητικούς κινδύνους να ακολουθούν στενά.

Παρόλο των τακτικών πλέον έντονων φυσικών φαινομένων, η διείσδυση της ασφάλισης έναντι των φυσικών καταστροφών εμφανίζεται εξαιρετικά χαμηλή στην Ελλάδα. Οι συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θεωρούνται από μεγάλο μέρος της αγοράς μονόδρομος για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε υψηλό επίπεδο και τη χρηματοδότηση για αποκατάσταση των απωλειών και ζημιών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Προοπτικές

Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη κατά την συγγραφή της Έκθεση οι επιπτώσεις από τον Covid-19 στις ασφαλίσεις, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος με επακόλουθη την ανοδική τάση στην ιδιωτική κατανάλωση για ασφάλιση. Τα κέρδη στις γενικές ασφαλίσεις θα εξακολουθούν να είναι ικανοποιητικά. Ωστόσο μικρά σχήματα και οργανισμοί δεν μπορούν πλέον να αντέξουν στον ανταγωνισμό, ακόμη και με χρηστή διοίκηση και σφιχτό προϋπολογισμό.

Στις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας, οι εκτιμήσεις είναι περισσότερο πολύπλοκες, τα περιθώρια κερδών είναι εξαιρετικά χαμηλά, ενώ στα προϊόντα υγείας απαιτείται σφικτή παρακολούθηση του κόστους με κατάλληλες και αποδοτικές συνεργασίες νοσοκομείων.

Στις Νέες Τάσεις, επικρατεί, το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της πλήρης ψηφιοποίησης. Επιπλέον η Τεχνολογική αλλαγή και Επιλογή είναι η νέα τάση που ορίζει ότι οι ασφαλιστές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως τα analytics, το blockchain και υπηρεσίες cloud προς όφελός τους. Τέλος, οι στρατηγικές πελατοκεντρικής προσέγγισης θα επηρεάσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων το 2020 και μετέπειτα.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη (4/2) το νέο τεύχος του AllStarBasket

All Content

Εκτός με Ντουμπάι ο Ολυμπιακός, εντός με Ρεάλ απόψε ο Παναθηναϊκός

All Content - BusinessNews.gr

Έξι κυβερνητικές παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος - Προστασία κατοικίας και δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες

All Content - BusinessNews.gr

Η ONEX ιδρύει τη νέα θυγατρική RSIS στην Ελευσίνα - Επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ στον σιδηρόδρομο

All Content - BusinessNews.gr

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2026 - Ελαφρύνσεις για οικογένειες, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων

All Content

Aia Relate: Νέα επικοινωνία για την Capital Clean Energy Carriers

All Content

Ο Παναγιώτης Τζεμπελίκος στην DDB Athens

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Μίλιτσιτς: "Ίσως το πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι αυτό με τη Νεπτούνας"

All Content

ΑΕΚ: Δύσκολη αποστολή στην Προύσα απόψε με Τόφας

All Content - BusinessNews.gr

Στα 1.516 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της «Εργάνης»

All Content - BusinessNews.gr

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Public: Bonus 2.000 ευρώ στους υπαλλήλους της για τρίτο και τέταρτο παιδί

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Lamda Development: Στα 49,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2019
Lamda Development: Στα 49,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2019 07/04/2020 - 21:30
Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες από τον Δήμο Αθηναίων 08/04/2020 - 11:54
Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες από τον Δήμο Αθηναίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αγγελάκης ΑΕ: Νέα ώθηση στις εξαγωγές μέσα από την παρουσία της στην Gulfood 2026
    03/02/2026 - 16:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ξεκινά ο εθνικός διάλογος για την αναμόρφωση του Λυκείου – Δεν καταργούνται οι πανελλαδικές
    03/02/2026 - 16:19 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πολωνία: Έρευνα για πιθανές σχέσεις ανάμεσα στον Τζέφρι Επστιν και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
    03/02/2026 - 16:12 ΚΟΣΜΟΣ
  • PepsiCo: Σχεδιάζει πτώση των τιμών καθώς μειώνεται η ζήτηση για ποτά και σνακ
    03/02/2026 - 16:09 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΑΕΕ: Αύξηση 4,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 11μηνο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2025
    03/02/2026 - 15:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΕ: Εις βάθος έρευνα για πιθανή στρέβλωση ανταγωνισμού από τον κινεζικό κατασκευαστή ανεμογεννητριών Goldwind
    03/02/2026 - 15:55 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σε ισχύ η Συμφωνία Ψηφιακού Εμπορίου Ε.Ε. – Σιγκαπούρης
    03/02/2026 - 15:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • O Josh D' Amaro νέος CEO της Disney
    03/02/2026 - 15:52 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Κέρκυρα: Αυξημένες κατά 20,3% φέτος οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων – Aναμένονται Σχεδόν ένα εκατομμύριο επιβάτες
    03/02/2026 - 15:44 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Βρετανία: Επίσημη έρευνα της ανεξάρτητη αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά του chatbot Grok του Ιλον Μασκ
    03/02/2026 - 15:41 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Δημοσκόπηση Alco: Διατηρεί το προβάδισμα με διπλάσιο ποσοστό έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία
    02/02/2026 - 21:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Eldorado Gold: Εξαγορά της Foran για τη δημιουργία ενός κορυφαίου παραγωγού χρυσού και χαλκού
    02/02/2026 - 17:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θεοδωρικάκος: «Η νέα επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενισχύει την βιομηχανική βάση της χώρας»
    02/02/2026 - 17:44 ΕΛΛΑΔΑ
  • Καφούνης (ΕΣΕΕ): Προτείνουμε αύξηση κατώτατου μισθού όση το άθροισμα παραγωγικότητας – πληθωρισμού
    02/02/2026 - 17:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σπανάκης: Εξήντα ένα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική ύψους 508 εκατ. ευρώ
    02/02/2026 - 20:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Νίκολς ενόψει Σάσαρι: «Έχουμε ακόμη την ευκαιρία να τερματίσουμε πρώτοι»

03/02/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική: Στη Sunel Arena ο αγώνας με το Μαυροβούνιο

03/02/2026 - 13:56
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Πανελλαδική Έρευνα Coca-Cola – ΟΠΑ: Οι Καταναλωτές Προτιμούν τις Περιβαλλοντικά Υπεύθυνες Επιχειρήσεις HORECA

03/02/2026 - 13:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Carbon Farming Schools 2025: ΔΕΗ και Open Farm προωθούν τη βιώσιμη γεωργία στους μαθητές

03/02/2026 - 12:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Κορυφαίος Εργοδότης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

03/02/2026 - 12:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

METRO AEBE (My market & METRO Cash & Carry): Top Employer και για το 2026

03/02/2026 - 12:03
FleetNews
fleetnews.gr

Η JAMA έθεσε επτά προτεραιότητες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της

03/02/2026 - 05:38
FleetNews
fleetnews.gr

CUPRA: Νέες τιμές και προωθητικά προγράμματα

02/02/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’20 years KYANA’’

31/01/2026 - 07:39
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2026 ΤΗΣ L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

29/01/2026 - 15:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo