Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΟΤΕ: Κέρδη 107,5 εκατ. το τρίτο τρίμηνο
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
08/11/2018 · 02:00

ΟΤΕ: Κέρδη 107,5 εκατ. το τρίτο τρίμηνο

Την αύξηση των προσαρμοσμένων EBITDA και κερδών το τρίτο τρίμηνο, με σταθεροποίηση των εσόδων στα επίπεδα των 991,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Την αύξηση των προσαρμοσμένων EBITDA και κερδών το τρίτο τρίμηνο, με σταθεροποίηση των εσόδων στα επίπεδα των 991,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Ειδικότερα, το Γ’ τρίμηνο του 2018, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE διαμορφώθηκαν σε €991,5 εκατ., σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το Γ΄τρίμηνο του 2017, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση στα έσοδα της Ελλάδας κατά €14,1 εκατ. κυρίως λόγω ενίσχυσης των εσόδων από υπηρεσίες κινητής και σταθερής, αλλά και την μείωση κατά €12,8 εκατ. στα έσοδα της Ρουμανίας, τα οποία επηρεάστηκαν από τα μειωμένα έσοδα σταθερής, λιανικής και χονδρικής.

Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με Προγράμματα Εθελουσίας Αποχώρησης, κόστη αναδιοργάνωσης και μη επαναλαμβανόμενων νομικών υποθέσεων, διαμορφώθηκαν σε €654,3 εκατ. το Γ’ τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας μείωση κατά 0,3% σε σχέση με το Γ’ τρίμηνο του 2017. Οπως αναφέρει η εταιρία, η μείωση αντικατοπτρίζει την πειθαρχημένη διαχείριση του κόστους σε ολόκληρο τον Όμιλο και τη θετική επίδραση των πρόσφατων προγραμμάτων εθελουσίας αποχώρησης, τα οποία οδήγησαν στη μείωση του κόστους προσωπικού κατά 2,3%, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, προερχόμενες κυρίως από τις δραστηριότητες κινητής στη Ρουμανία.

Το Γ’ τρίμηνο του 2018, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA του Ομίλου αυξήθηκε κατά 4,7% σε €365,2 εκατ. Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA σημείωσε αύξηση κατά 5,7%, με το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA να ανέρχεται σε 42,5%. Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA στη Ρουμανία μειώθηκε κατά 4,2%, ενώ στην Αλβανία αυξήθηκε κατά 36,0%.

Ο Όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων (EBIT) ύψους €172,4 εκατ., αυξημένα σε σύγκριση με το Γ΄ τρίμηνο του 2017, που είχαν διαμορφωθεί σε €120,6 εκατ. Η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας αντικατοπτρίζει τη βελτίωση στα λειτουργικά έξοδα, κέρδη από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, το μικρότερο κόστος το τρίμηνο αυτό από το πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης, καθώς και τη μείωση των αποσβέσεων.

Η φορολογία εισοδήματος του Ομίλου ανήλθε σε €34,4 εκατ. το Γ’ τρίμηνο του 2018, μειωμένη κατά 18,7%, αντικατοπτρίζοντας τη φορολογική επίδραση από εκπιπτόμενες ζημιές συμμετοχής. Τα προσαρμοσμένα κέρδη (εξαιρουμένων των έκτακτων εξόδων) του Ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά 40,5% και ανήλθαν σε €107,5 εκατ. στο Γ’ τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με €76,5 εκατ. το Γ’ τρίμηνο του 2017.

Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία το Γ΄ τρίμηνο του 2018, ανήλθαν σε €150,1 εκατ., σημειώνοντας μείωση κατά 14,8% ή €26,0 εκατ., με τις επενδύσεις στην Ελλάδα να ανέρχονται σε €109,2 εκατ., στη Ρουμανία σε €38,7 εκατ. και στην Αλβανία σε €2,2 εκατ.

Το Γ’ τρίμηνο του 2018, ο Όμιλος κατέγραψε προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές €132,5 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση €160,6 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, λόγω βελτίωσης των λειτουργικών ταμειακών ροών και χαμηλότερων επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία κατά το τρίμηνο.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ήταν €0,8 δισ., αυξημένος κατά 24,4% σε σχέση με τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου αντιστοιχεί σε 0,6 φορές το ετήσιο προσαρμοσμένο ΕΒΙTDA.

Τι δήλωσε ο Μ. Τσαμάζ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Γ’ τριμήνου 2018, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: « Στην Ελλάδα η οποία ανακάμπτει οικονομικά, είχαμε ένα καλό τρίμηνο, με τις υπηρεσίες λιανικής σταθερής, αλλά και την κινητή τηλεφωνία, να καταγράφουν αύξηση εσόδων.

Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, καταγράψαμε υψηλότερα έσοδα από υπηρεσίες, κυρίως ευρυζωνικές, ενώ η κινητή τηλεφωνία επωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη αύξηση των εσόδων από δεδομένα και την επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που ενίσχυσε τα έσοδα περιαγωγής. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιδόσεων, αλλά και της συνεχούς προσπάθειας περιορισμού του κόστους, τα συνολικά έσοδα, η κερδοφορία και το περιθώριο EBITDA στην Ελλάδα ενισχύθηκαν.

Η δυναμική στη σταθερή τηλεφωνία αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ στην κινητή τηλεφωνία αναμένουμε μεγαλύτερες προκλήσεις κατά τα επόμενα τρίμηνα. Στη Ρουμανία, οι λειτουργικές επιδόσεις παρέμειναν υπό πίεση, τόσο στις υπηρεσίες σταθερής όσο και κινητής.»

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Η εμπειρία εξυπηρέτησης που προσφέρουμε είναι, για εμάς, το κύριο όχημα για να κερδίζουμε και να διατηρούμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Ωστόσο, τις ισχυρές μας επιδόσεις στην Ελλάδα τις οφείλουμε, κατά κύριο λόγο, στην τεχνολογική υπεροχή που έχουμε κτίσει εδώ και χρόνια και στην οποία συνεχίζουμε να επενδύουμε. Για το σύνολο του έτους, θα κινηθούμε εντός των εκτιμήσεών μας για το ύψος του επενδυτικού μας πλάνου. Αυτό θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει για το έτος, όσον αφορά στις ταμειακές ροές και την ανταμοιβή των μετόχων.»

Προοπτικές

Ο ΟΤΕ αναμένει ότι η θετική τάση του εννεάμηνου θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018,κυρίως στην εγχώρια αγορά. Η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα αναμένεται ότι θα ευνοήσει την ανάπτυξη στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ενώ η ανάπτυξη των υπηρεσιών mobile data και ευρυζωνικότητας αναμένεται να συνεχιστεί. Ωστόσο, η υψηλή βάση σύγκρισης το Δ’ τρίμηνο εκτιμάται ότι θα εγείρει δυσκολίες. Η εκτεταμένη κάλυψη των προηγμένων δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αυξάνει την εμπιστοσύνη των πελατών στις υπηρεσίες του ΟΤΕ, υποστηρίζοντας τα έσοδα. Η επιχειρησιακή πρόοδος στη Ρουμανία, σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, είναι ενθαρρυντική, ωστόσο αξιολόγηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων στα επόμενα τρίμηνα.

Για το σύνολο του 2018, η Διοίκηση αναμένει προσαρμοσμένες επενδύσεις περίπου €700 εκατ. Λόγω περαιτέρω βελτίωσης των ταμειακών ροών, ο ΟΤΕ αναμένει οι ελεύθερες ταμειακές ροές να ανέλθουν σε περίπου €260 εκατ. για το 2018. Το ποσό αυτό έχει ήδη καταβληθεί στους μετόχους, σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών των μετόχων που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος.

  • ΟΤΕ
  • ·
  • MΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΑΖ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τρέβορ Χάντζινς

All Content

EΡΤ: "Αναλογιστείτε τις συνέπειες παρεμβάσεων που ενισχύουν την τοξικότητα και προκαλούν ένταση και βία"

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Στο +7,1% ο τζίρος το πρώτο πεντάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρικά-Ηλεκτρονικά: «Χρυσό γκόλ» από το Μουντιάλ για την ελληνική αγορά τηλεοράσεων

All Content - BusinessNews.gr

Jumbo: Αυξημένες 4% οι συνολικές πωλήσεις στο 5μηνο - Η Διοίκηση επανεξετάζει το guidance

All Content

4WiseMonkeys και Novibet σε νέα καμπάνια για το Μουντιάλ

All Content

Στην Pitch αναθέτει η Endless EC

FleetNews

Η ΒΜW M2 τετρακίνητη και ακόμα ταχύτερη

FleetNews

Ford Mustang Mach-E: Ένα μοντέλο, τρεις προσωπικότητες

FleetNews

Νέα Bentley Flying Spur: Χειροποίητη πολυτέλεια με επιδόσεις supercar

All Content

Ολυμπιακός: Οι οδηγίες στους φιλάθλους του για τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό AKTOR

All Content

Aταμάν: Δίκαιη και ισότιμη διαιτησία

All Content - BusinessNews.gr

Ακίνητα: Αυξήθηκαν τα έσοδα από φόρους μεταβίβασης - Εντατικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ

All Content - BusinessNews.gr

ΕΤΑΝΑΠ-Σαμαριά: Στην τελική ευθεία για αλλαγή ιδιοκτησίας

All Content - BusinessNews.gr

Ακατάσχετος λογαριασμός: Τα SOS για να μην χάσετε την προστασία των 1.600 ευρώ

FleetNews

Η PEUGEOT γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας στις 24 ΩΡΕΣ του LE MANS

FleetNews

«Ξεπουλάει» το νέο μικρό EV της Honda

CSRΝews.gr

15 χρόνια «Πράσινο Λάδι»: Η ανακύκλωση τηγανελαίου από το σπίτι επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη

CSRΝews.gr

Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στον λόφο Λυκαβηττού με την υποστήριξη της Airbnb

CSRΝews.gr

Green Attica Day: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Περιφέρεια Αττικής ένωσαν δυνάμεις για το περιβάλλον στο Πεδίον του Άρεως

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Το Praktiker Deco πάει ... Σύνταγμα
Το Praktiker Deco πάει ... Σύνταγμα 08/11/2018 - 02:00
Coca Cola HBC: Αύξηση εσόδων 4,5% το γ' τρίμηνο 08/11/2018 - 02:00
Coca Cola HBC: Αύξηση εσόδων 4,5% το γ' τρίμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ξεκίνησε σήμερα η άσκηση Ramstein Flag 26 του ΝΑΤΟ
    08/06/2026 - 14:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • Βουλή των Ελλήνων: €300.000 για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ
    08/06/2026 - 13:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τέμπη: Επ' αόριστον αναβολή στη δίκη με τον ελεγκτή της ΕΑΔ για τη σύμβαση 717
    08/06/2026 - 13:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το Πεκίνο ελπίζει πως η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα τηρηθεί
    08/06/2026 - 13:54 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αλ. Εξάρχου (AKTOR): Μία ανατροπή στην οικονομία μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στο 2010
    08/06/2026 - 13:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΗΕ: Καλεί τους Ταλιμπάν να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών
    08/06/2026 - 13:44 ΚΟΣΜΟΣ
  • Παραιτήθηκε ο γ.γ. Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης
    08/06/2026 - 13:41 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Λετονία: Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ καταρρίπτουν drone στον λετονικό εναέριο χώρο
    08/06/2026 - 13:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔΕΔΔΗΕ: Ανακοινώθηκε η έναρξη του 3ου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
    08/06/2026 - 13:33 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.338,42 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,73%
    08/06/2026 - 13:32 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Κίνα: Στα 3,4422 τρισ. δολάρια ανήλθαν τα συναλλαγματικά αποθέματα τον Μάιο
    07/06/2026 - 15:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    07/06/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΦΕΤ: Καθοριστικός ο ρόλος της επιστήμης στην εξεύρεση λύσεων για την ασφάλεια τροφίμων
    07/06/2026 - 14:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: «Τολμηρές αλλά αναγκαίες οι προτάσεις μας»
    07/06/2026 - 14:37 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ακίνητα: Αυξήθηκαν τα έσοδα από φόρους μεταβίβασης - Εντατικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ
    08/06/2026 - 08:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΥΠΟΙΚ: Παράταση στο spec των 3 εκατ. ευρώ

08/06/2026 - 10:43
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Next Com: Ανάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

08/06/2026 - 10:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Transfer market: Οι κινήσεις των 14 ομάδων της GBL

08/06/2026 - 10:30
CSRΝews.gr
csrnews.gr

15 χρόνια «Πράσινο Λάδι»: Η ανακύκλωση τηγανελαίου από το σπίτι επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη

08/06/2026 - 10:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στον λόφο Λυκαβηττού με την υποστήριξη της Airbnb

08/06/2026 - 10:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EΡΤ: "Αναλογιστείτε τις συνέπειες παρεμβάσεων που ενισχύουν την τοξικότητα και προκαλούν ένταση και βία"

08/06/2026 - 10:05
FleetNews
fleetnews.gr

Η ΒΜW M2 τετρακίνητη και ακόμα ταχύτερη

08/06/2026 - 05:10
FleetNews
fleetnews.gr

Ford Mustang Mach-E: Ένα μοντέλο, τρεις προσωπικότητες

08/06/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τα Καλάντα των Χριστουγέννων υποψήφια για 6 βραβεία Ίρις 2026”

07/06/2026 - 14:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η FARCOM ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμά της στην PLMA 2026, «World of Private Label»

28/05/2026 - 15:57
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo