Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΑΕΕ: Ο ασφαλιστικός κλάδος βγαίνει μπροστά με λύσεις και πρωτοβουλίες για τους πολίτες
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
28/02/2018 · 02:00

ΕΑΕΕ: Ο ασφαλιστικός κλάδος βγαίνει μπροστά με λύσεις και πρωτοβουλίες για τους πολίτες

Με κεντρικό μήνυμα «Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω» πραγματοποιήθηκε εχθές με επιτυχία, στο Μέγαρο Μουσικής, η ανοικτή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με αφορμή την 111η Ετήσια Τακτική Συνέλευση. Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και τραπεζικό χώρο, μέσα από τις ομιλίες τους τοποθετήθηκαν στα σημαντικά θέματα που απασχολούν την οικονομία και την κοινωνία, σχολιάζοντας τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφάλιση στην Ελλάδα.

Με κεντρικό μήνυμα «Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω» πραγματοποιήθηκε εχθές με επιτυχία, στο Μέγαρο Μουσικής, η ανοικτή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με αφορμή την 111η Ετήσια Τακτική Συνέλευση. Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και τραπεζικό χώρο, μέσα από τις ομιλίες τους τοποθετήθηκαν στα σημαντικά θέματα που απασχολούν την οικονομία και την κοινωνία, σχολιάζοντας τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφάλιση στην Ελλάδα.

Η ΕΑΕΕ, πάντα πιστή στο όραμα και τους στόχους τους, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι στέκεται δίπλα στους Έλληνες πολίτες με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις και με υψηλή φερεγγυότητα και αξιοπιστία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε ανοικτή πρόσκληση στην πολιτεία για ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία στο θέμα του συνταξιοδοτικού και της υγείας, με στόχο οι Έλληνες πολίτες να έχουν τον έλεγχο στη ζωή τους και το δικαίωμα να μπορούν να καθορίζουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

Συγκριμένα, στην εισαγωγική του ομιλία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι απαιτείται αλλαγή του μείγματος πολιτικής που βασίζεται στην υπερφορολόγηση και στη διαρκή λιτότητα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ήρθα σήμερα εδώ για να σας πω ότι αυτό το μείγμα πολιτικής θα το αλλάξουμε. Και θα το πετύχουμε με ένα Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων. Βασική προϋπόθεση σε αυτό το νέο μείγμα πολιτικής αποτελεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών στην εργασία».

Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκε στο σημερινό αδιέξοδο σύστημα, που γεμίζει τη νέα γενιά με ανασφάλεια και υπογράμμισε ότι πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό συνταξιοδοτικό σύστημα, όπως το σύστημα των τριών πυλώνων, το οποίο αντλεί από την εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές άλλων αναπτυγμένων χωρών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε με έμφαση ότι η ασφαλιστική αγορά σήμερα, λειτουργώντας κάτω από το αυστηρό πλαίσιο της σχετικής Οδηγίας «Solvency II», είναι από τη μία επαρκώς κεφαλαιοποιημένη και από την άλλη καλύπτει όλους τους απαιτητικούς δείκτες φερεγγυότητας, γεγονός που πρέπει να ενισχύει την εμπιστοσύνη που είναι η λέξη κλειδί για να μπορέσει η ασφαλιστική αγορά να παίξει το ρόλο που πρέπει στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αλλά και στην εθνική οικονομία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την αδικία που υφίστανται σήμερα οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν εισφορές που φτάνουν μέχρι και το 70% του εισοδήματός τους και δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία.

Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναγνώρισε την αναγκαιότητα απόκτησης της πατρότητας του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Σημείωσε ότι η αλλαγή του υφιστάμενου μίγματος πολιτικής δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς λειτουργεί πια αποτρεπτικά για την ανάπτυξη της χώρας και παρατήρησε ότι η υπερφορολόγηση αποτελεί μεν ανασχετικό παράγοντα για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά εάν έχουμε τον ίδιο βαθμό εποπτείας δεν θα μπορούμε να την αποκλιμακώσουμε». Ο κ. Πιτσιόρλας είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο διάστημα κι απομένουν μερικά δύσκολα βήματα ακόμα. Δύσκολες αποφάσεις οι οποίες προέκυψαν μέσα από συμβιβασμούς, κάτω από τον καταναγκασμό στον οποίο βρεθήκαμε ως χώρα, πρέπει να υλοποιηθούν».

Κατέληξε λέγοντας ότι ο ασφαλιστικός κλάδος έδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στα χρόνια της κρίσης και μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας: «Όσο περνούν τα χρόνια ο συμπληρωματικός χαρακτήρας της ιδιωτικής ασφάλισης θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν όμως σήμερα διαδικασίες εν εξελίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα εντείνουν τον ανταγωνισμό, οπότε χρειάζεται και σε αυτή την αγορά να είμαστε προνοητικοί, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επικείμενες εξελίξεις.»

O κ. Θεόδωρος Μ. Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), στην οποία ανήκει θεσμικά η εποπτεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ανέπτυξε τη σημασία που έχει ο εποπτικός έλεγχος, για την προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων αλλά και για την ίδια την αγορά, ιδίως με βάση τους κανόνες του εποπτικού πλαισίου Solvency II και της επερχόμενης οδηγίας για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (IDD). Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ανάπτυξη του κλάδου είναι μονόδρομος, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ κατέληξε ότι θα πρέπει να βρεθούν οι προϋποθέσεις και τα κίνητρα, ώστε η ιδιωτική ασφάλιση γίνει εύκολα προσβάσιμη στους Έλληνες πολίτες, τονίζοντας συγχρόνως τη σημασία της συνεργασίας όλων για το σκοπό αυτό.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Μαζαράκης ξεκίνησε λέγοντας : «Σήμερα, ήρθα να σας πω, με ποιον τρόπο, εμείς, οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στην ασφαλιστική αγορά, θα βγούμε μπροστά, για να φανούμε χρήσιμοι και να γίνουμε δημιουργοί λύσεων, με όραμα μία Ελλάδα που ξαναμπαίνει σε έναν ενάρετο οικονομικό κύκλο και εξασφαλίζει και πάλι την αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.»

Τόνισε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά, παρά τις διεθνείς προκλήσεις που επέβαλαν το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το νέο εποπτικό πλαίσιο, το κόστος του PSI, αλλά και την πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια ύφεση της ελληνικής οικονομίας άντεξε, προσαρμόστηκε, και θωράκισε την αξιοπιστία της από κάθε κίνδυνο.

Ο κ. Μαζαράκης είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, κοιτάμε στα μάτια κάθε ασφαλισμένο μας. Σήμερα, η ασφαλιστική αγορά δεν έχει καμία σχέση με την αγορά πριν από μερικά χρόνια. Με καλύτερο και αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο, με συχνότερους και σε βάθος ελέγχους από την ΤτΕ, με κεφάλαια που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις και εκμηδενίζουν την πιθανότητα νέων ατυχημάτων. Οι ασφαλισμένοι μας είναι περισσότερο προστατευμένοι από ποτέ».

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ ενημέρωσε το σώμα, για την πορεία των πρωτοβουλιών της Ένωσης, για την επίλυση ζητημάτων που χρόνια ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, καθώς και των δράσεων στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του κλάδου, επανέλαβε τις θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς σε 3 στρατηγικής σημασίας, για τους ασφαλισμένους, τομείς, όπως η υγεία, η σύνταξη, η αντιμετώπιση των σεισμών, τονίζοντας όμως ότι μόνο μέσα από μία συνολική, εθνική στρατηγική ανάπτυξης, που λαμβάνει υπόψη της, όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, μπορούν να δοθούν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις και κατέληξε λέγοντας: «Θα βγούμε μπροστά για κάθε πολίτη που αγωνιά πώς θα σπουδάσει τα παιδιά του, πώς θα προστατέψει την υγεία του, πως θα προστατέψει τη περιουσία του, και πως θα ζήσει στη σύνταξη. Από αυτό το βήμα, απευθύνω μία ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας σε όλους τους φορείς, την πολιτεία, τον δημοσιογραφικό κόσμο, να δουλέψουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα του 2068».

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρακολούθησαν πάνω από 500 προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας, της Τράπεζας της Ελλάδος, των ΜΜΕ , των φορέων της ασφαλιστικής αγοράς, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και άλλων θεσμικών φορέων. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μ. Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΑΕΕ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Στους Μιλγουόκι Μπακς ο Καμ Τόμας

All Content

Με 41 πόντους του Λέοναρντ οι Κλίπερς 115-96 στη Μινεσότα - Οι Ράπτορς 122-104 τους Πέισερς

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Στο 2,45% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο

All Content - BusinessNews.gr

Εξάρχου: Σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ για 20ετή συμφωνία προμήθειας LNG 15 δισ. κ.μ. ετησίως

All Content - BusinessNews.gr

BOX NOW: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ το 2026 - Έμφαση στην επέκταση σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές

All Content

Διαγωνισμός προβολής για τον κρόκο Κοζάνης

All Content

Περιφέρεια Αττικής: Υπογράφηκε η σύμβαση με την «ATTICA 365»

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Οι Νικς... φρέναραν και προσπέρασαν τους Σέλτικς, 111-89 στη Βοστώνη (vids)

All Content

Σαρωτικοί οι Μαϊάμι Χιτ στην Ουάσινγκτον, 132-101 τους Γουίζαρντς

All Content - BusinessNews.gr

Fast Food: Πώς αλλάζει ο χάρτης της ταχείας εστίασης στην Ελλάδα

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Μείωση EBITDA 25% για το 2025 - Αμετάβλητες οι προοπτικές

All Content - BusinessNews.gr

Θ. Κοντογεώργης: Η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Mars: Συνεργασία της Orbit με την ΕΠΟ
Mars: Συνεργασία της Orbit με την ΕΠΟ 28/02/2018 - 02:00
Makedonia Palace: Kορυφαίο ξενοδοχείο στα Greek Hospitality Awards 2018 28/02/2018 - 02:00
Makedonia Palace: Kορυφαίο ξενοδοχείο στα Greek Hospitality Awards 2018

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    08/02/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Xρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ για startups που καινοτομούν
    08/02/2026 - 15:05 STARTUPS
  • Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ προωθεί η ΕΥΔΑΠ
    08/02/2026 - 12:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ξένοι επενδυτές: Ρεκόρ συμμετοχής 69% στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών
    08/02/2026 - 11:56 INVESTING IN GREECE
  • Oι υποδομές καθορίζουν την αξία των ακινήτων
    08/02/2026 - 11:26 ΕΛΛΑΔΑ
  • Pragma IoT - H ελληνική spinoff που κάνει τη βιομηχανία και τη ναυτιλία πιο «έξυπνες»
    08/02/2026 - 11:09 STARTUPS
  • Η αναγέννησή της παραδοσιακής χειροτεχνίας, εφαλτήριο ανάπτυξης
    08/02/2026 - 10:34 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    08/02/2026 - 09:00 MEDIA
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    07/02/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Νέες επενδύσεις και είσοδος στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού
    07/02/2026 - 14:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Η αναγέννησή της παραδοσιακής χειροτεχνίας, εφαλτήριο ανάπτυξης
    08/02/2026 - 10:34 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ξένοι επενδυτές: Ρεκόρ συμμετοχής 69% στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών
    08/02/2026 - 11:56 INVESTING IN GREECE
  • Oι υποδομές καθορίζουν την αξία των ακινήτων
    08/02/2026 - 11:26 ΕΛΛΑΔΑ
  • Pragma IoT - H ελληνική spinoff που κάνει τη βιομηχανία και τη ναυτιλία πιο «έξυπνες»
    08/02/2026 - 11:09 STARTUPS
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    08/02/2026 - 09:00 MEDIA
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

NBA 2025/26: Αποτελέσματα, πρόγραμμα και κατάταξη

08/02/2026 - 22:45
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με 41 πόντους του Λέοναρντ οι Κλίπερς 115-96 στη Μινεσότα - Οι Ράπτορς 122-104 τους Πέισερς

08/02/2026 - 22:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Περιφέρεια Αττικής: Υπογράφηκε η σύμβαση με την «ATTICA 365»

06/02/2026 - 14:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Συνεργασία Hatzi Filax Group και EMSA για την ενίσχυση της επικοινωνίας

06/02/2026 - 14:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Loulis Food Ingredients: Μια ακόμα χρονιά προσφοράς το 2025 με πραγματικό αντίκτυπο

06/02/2026 - 12:57
FleetNews
fleetnews.gr

Αλλαγή σκυτάλης στην Toyota – Νέος CEO ο Κέντα Κον

06/02/2026 - 10:36
CSRΝews.gr
csrnews.gr

CSR HELLAS: Νέα σύνθεση του ΔΣ με έμφαση στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα

06/02/2026 - 08:58
FleetNews
fleetnews.gr

Η Daimler Truck έκλεισε με ισχυρό Δ’ τρίμηνο το 2025

06/02/2026 - 08:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο Άγιος Βαλεντίνος μέσα από τη συλλογή Rosie της M&S

05/02/2026 - 11:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo