Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Έλληνες Πρόσκοποι: Παρουσίαση έργου σε επιτροπές της Βουλής
Newsroom Newsroom
ESG
14/03/2018 · 02:00

Έλληνες Πρόσκοποι: Παρουσίαση έργου σε επιτροπές της Βουλής

Παρουσίαση έργου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων και στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής

Δύο ώρες διήρκεσε η παρουσίαση για το έργο της ελληνικής Προσκοπικής Κίνησης από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) κο Ισίδωρο Κανέτη και τον Γενικό Έφορο του Σ.Ε.Π. κο Χριστόφορο Μητρομάρα - οι οποίοι συνοδεύονταν από τον κο Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Σ.Ε.Π., τον κο Ιωάννη Τζεν, πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. και την κα Μαρία Μπενά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Σ.Ε.Π. – σε περισσότερους από 30 βουλευτές-μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων.

Η παρουσίαση έγινε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κο Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος, πριν δώσει τον λόγο στους εκπροσώπους του Σ.Ε.Π., αναφέρθηκε με θετικά λόγια στο παιδαγωγικό και εθελοντικό έργο της Προσκοπικής Κίνησης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. πραγματοποίησε μία σύντομη ιστορική αναδρομή και παρουσίασε την εξέλιξη του οργανισμού μέσα στα 108 χρόνια ενεργούς παρουσίας του στο ελληνικό γίγνεσθαι. Τόνισε ιδιαίτερα τη βαρύτητα που έχει δώσει η διοίκηση του Σ.Ε.Π. στη διακυβέρνηση του Ιδρύματος με διαφάνεια και στόχους καθώς και στην ενεργοποίηση της Ελληνικής Προσκοπικής Κοινοβουλευτικής Ένωσης. Ο Γενικός Έφορος πραγματοποίησε μία αναλυτική παρουσίαση του τρόπου που λειτουργεί η Προσκοπική Κίνηση, η οποία έχει πάνω από 25.000 μέλη και ενεργοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο σε 350 γειτονιές σε όλη την επικράτεια, αλλά και του έργου που επιτελεί σε 3 κυρίως τομείς: στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κοινωνική προσφορά και στη δια βίου μάθηση. Καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση όλων αυτών των στόχων διαδραματίζουν οι ενήλικοι εθελοντές, τα 8.000 Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης, οι οποίοι με τις 6.500.000 ώρες εθελοντικής εργασίας που προσφέρουν ετησίως, συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του οράματος της Προσκοπικής Κίνησης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις των βουλευτών-μελών των επιτροπών.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Άννα Βαγενά, Ελένη Σταματάκη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Γεώργιος Ακριώτης και Δημήτριος Ρίζος. Ο κος Εμμανουηλίδης αναγνώρισε το πρωτοποριακό και διαχρονικό έργο του Προσκοπισμού στην δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και τη δυνατότητα που δίνει στους νέους να εκφράζονται μέσα από συλλογικότητες. Ο κος Ακριώτης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τους τρόπους διαπαιδαγώγησης των παιδιών εκτός σχολικού περιβάλλοντος και έθεσε ανάλογα ερωτήματα. Η κα Σταματάκη ζήτησε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αναλογία ανδρών-γυναικών αλλά και τον τρόπο που διασφαλίζεται η ισότιμη ένταξη και εξέλιξη των γυναικών μέσα στον Προσκοπισμό. Η κα Μεγαλοοικονόμου παρατήρησε ότι για πρώτη φορά όλα τα μέλη των επιτροπών συμφωνούν με αφορμή τον θετικό αντίκτυπο που έχει ο Προσκοπισμός στην ελληνική κοινωνία ενώ ο κος Ρίζος θαύμασε την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα της Προσκοπικής Κίνησης. Η κα Βαγενά τόνισε πως αν και η αίσθησή της όταν μεγάλωνε ήταν ότι ο Προσκοπισμός αφορούσε παιδιά που προέρχονταν από συντηρητικές οικογένειες και υψηλότερου βιοτικού επιπέδου και ότι η ίδια δεν υπήρξε Πρόσκοπος ούτε επεδίωξε να γνωρίσει τον Προσκοπισμό στα παιδιά της, εντούτοις αναγνωρίζει ότι σήμερα η Προσκοπική Κίνηση διακρίνεται σε δράσεις που ενισχύουν την ομαδικότητα και τη συντροφικότητα και θα επιθυμούσε να γίνουν τα εγγόνια της Πρόσκοποι.

Εκ μέρους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μίλησαν η κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η κα Σοφία Βούλτεψη. Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι σήμερα απουσιάζουν τα κοινωνικά πρότυπα προς μίμηση και εξήρε το έργο του Προσκοπισμού στην διάπλαση πολλών γενεών Ελλήνων, οι οποίοι διακρίνονταν για τα ιδανικά τους και τις αρχές τους όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα η τιμιότητα και η αγάπη για την φύση. Η κα Βούλτεψη αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε από τον πατέρα της που ήταν Πρόσκοπος και χαιρέτισε την προσπάθεια αναβίωσης της Ελληνικής Προσκοπικής Κοινοβουλευτικής Ένωσης, προτείνοντας να ενταχθούν σε αυτή και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου που εκτιμούν το έργο του Προσκοπισμού χωρίς να έχουν υπάρξει μέλη της Κίνησης.

Η κα Χαρά Κεφαλίδου από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία από τη συγκινητική αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική συνεισφορά των Προσκόπων της Δράμας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τόσο με την προσφορά συσσιτίων και τη συλλογή φαρμάκων όσο και την προσφορά τους προς τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Δήλωσε μάλιστα ότι οι Πρόσκοποι αποτελούν πρέσβεις της ελληνικής κοινωνίας σε διεθνές επίπεδο.

Ο κος Ιωάννης Δελής από το Κ.Κ.Ε. στην τοποθέτησή του ανέφερε τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο Προσκοπισμός στη διαμόρφωση συνείδησης σε εφήβους και νέους.

Από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο κος Κωνσταντίνος Κατσίκης στην τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στο ανθρωπιστικό υπόβαθρο του Προσκοπισμού και στο διαχρονικό έργο προσφοράς προς την κοινωνία. Ο κος Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ανέφερε ότι το Σ.Ε.Π. αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους οργανισμούς.

Από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ο κος Γεώργιος Μαυρωτάς δήλωσε ότι βρίσκει μεγάλη συνάφεια ανάμεσα στα οφέλη που αποκομίζει όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό με αυτά που έχει όποιος ασχολείται με τον Προσκοπισμό. Μάλιστα ευχαρίστησε τον κο Σεβαστάκη για την πρωτοβουλία του να καλέσει το Σ.Ε.Π. να παρουσιάσει το έργο του και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες που να συνδυάζουν τη ζωή στη φύση, με την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη συνείδησης ενός ενεργού πολίτη.

Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Γενικός Έφορος ευχαρίστησαν όλους του βουλευτές για το ενδιαφέρον τους για την Προσκοπική Κίνηση και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό και κάλεσαν τους βουλευτές να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι το Σ.Ε.Π. προτίθεται να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις όποτε κληθεί. Κλείνοντας, ευχαρίστησαν τον κο Σεβαστάκη για την ευκαιρία που τους έδωσε να παρουσιάσουν το έργο και τις προοπτικές της Προσκοπικής Κίνησης.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παρουσία Ρίτσαρντ Σιάο η κοπή πίτας στον Άρη

All Content

Πού θα δείτε σήμερα τους αγώνες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

All Content - BusinessNews.gr

Έξι κυβερνητικές παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος - Προστασία κατοικίας και δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες

All Content - BusinessNews.gr

Η ONEX ιδρύει τη νέα θυγατρική RSIS στην Ελευσίνα - Επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ στον σιδηρόδρομο

All Content - BusinessNews.gr

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2026 - Ελαφρύνσεις για οικογένειες, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων

All Content

Aia Relate: Νέα επικοινωνία για την Capital Clean Energy Carriers

All Content

Ο Παναγιώτης Τζεμπελίκος στην DDB Athens

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ζήτησε ανταλλαγή από τους Κλίπερς ο Τζέιμς Χάρντεν, φαβορί το Κλίβελαντ

All Content

Σκουλίδας: Είχα καλό... μομέντουμ

All Content - BusinessNews.gr

Στα 1.516 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της «Εργάνης»

All Content - BusinessNews.gr

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Public: Bonus 2.000 ευρώ στους υπαλλήλους της για τρίτο και τέταρτο παιδί

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Mars: Υλοποιεί πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και προσωπικής εξέλιξης
Mars: Υλοποιεί πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και προσωπικής εξέλιξης 14/03/2018 - 02:00
H INTERAMERICAN: Υποστηρίζει τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα των Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα» 14/03/2018 - 02:00
H INTERAMERICAN: Υποστηρίζει τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα των Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Χρηματιστήριο: Στις 2.376,94 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 1,29%
    03/02/2026 - 13:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κόκκινα Δάνεια: Εισήγηση υπέρ των δανειοληπτών – Κρίσιμη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την Πέμπτη
    03/02/2026 - 13:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ιράν-Πεζεσκιάν: Εντολή στον ΥΠΕΞ Αραγτσί να ξεκινήσει άμεσες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
    03/02/2026 - 12:58 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΤΕπ: Ιστορικά υψηλή χρηματοδότηση 3,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα το 2025
    03/02/2026 - 12:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • The People’s Trust: Χρηματοδότηση έως και 15.000 ευρώ για νέες επιχειρήσεις το 2026
    03/02/2026 - 12:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Sunlight Group: Ολοκλήρωση του έργου ReLiFe για την ανακύκλωση μπαταριών λιθίου
    03/02/2026 - 12:56 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Δ. Μιχαηλίδου: Επέκταση του Προγράμματος Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά
    03/02/2026 - 12:54 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Θ. Λυμπερόπουλος - ΣΑΤΑ: Προειδοποιεί για απεργία διαρκείας - Ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό
    03/02/2026 - 12:48 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Βενεζουέλα: Η αντιπολιτευόμενη Ματσάδο θα συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρόεδρο Ροδρίγκες
    03/02/2026 - 12:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Yalco: Νέος οικονομικός διευθυντής ο Ανδρέας Σκύρλας
    03/02/2026 - 12:40 ΠΡΟΣΩΠΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Δημοσκόπηση Alco: Διατηρεί το προβάδισμα με διπλάσιο ποσοστό έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία
    02/02/2026 - 21:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Eldorado Gold: Εξαγορά της Foran για τη δημιουργία ενός κορυφαίου παραγωγού χρυσού και χαλκού
    02/02/2026 - 17:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια της 12ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ
    02/02/2026 - 14:07 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η LEROY MERLIN Νο1 στη σχέση ποιότητας-τιμής σε Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα καταναλωτών
    02/02/2026 - 15:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σπανάκης: Εξήντα ένα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική ύψους 508 εκατ. ευρώ
    02/02/2026 - 20:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με... πόστερ Κουέντιν Γκράιμς το Top-5 (video)

03/02/2026 - 10:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Αντιδράσεις για το spot του EOΠΑΕ

03/02/2026 - 10:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Aia Relate: Νέα επικοινωνία για την Capital Clean Energy Carriers

03/02/2026 - 10:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σκουλίδας: Είχα καλό... μομέντουμ

03/02/2026 - 10:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μαθητικός Διαγωνισμός Κόμικ για την οδική ασφάλεια από το ΔΔΕ Αν. Αττικής

03/02/2026 - 09:53
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Public: Bonus 2.000 ευρώ στους υπαλλήλους της για τρίτο και τέταρτο παιδί

03/02/2026 - 09:36
FleetNews
fleetnews.gr

Grand Automotive Hellas: Δύο νέες προσθήκες στο δίκτυο συνεργατών Renault/Dacia

02/02/2026 - 14:19
FleetNews
fleetnews.gr

CUPRA: Νέες τιμές και προωθητικά προγράμματα

02/02/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’20 years KYANA’’

31/01/2026 - 07:39
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2026 ΤΗΣ L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

29/01/2026 - 15:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo