Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μ. Χρυσοχοΐδης: ΟΠΚΕ και αστυνομικοί με δίκυκλα θα περιπολούν στις παραλίες
newsroom newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
04/06/2024 · 16:08

Μ. Χρυσοχοΐδης: ΟΠΚΕ και αστυνομικοί με δίκυκλα θα περιπολούν στις παραλίες

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, σημειώνοντας πως «χρειάζεται συστηματική δουλειά για να την αντιμετωπίσουμε».

Την αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στις παραλίες της Αττικής προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα μικροεγκληματικότητας, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

«Στις παραλίες θα υπάρχουν, σε λίγες ημέρες, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αλλά και ένστολοι αστυνομικοί με δίκυκλα, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε κάνει κάτι να εντοπιστεί», είπε ο υπουργός σχετικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί ενόψει του καλοκαιριού, σε περιοχές όπου υπάρχει συγκέντρωση παραθεριστών στην Αττική. Αναλυτικότερα, είπε πως «στην παραλιακή θα το δούμε αυτό, στο παραλιακό μέτωπο. Δηλαδή, για παράδειγμα, στην πλαζ Βουλιαγμένης, στις μικρότερες πλαζ της Γλυφάδας και προς την Ανάβυσσο. Εκεί θα υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θα είναι πολύ κοντά στις παραλίες. Και ταυτόχρονα θα υπάρχουν δίκυκλα που θα περιπολούν, έτσι ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά. Πρώτη φορά αυτό θα γίνει οργανωμένα», κατέληξε σχετικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, σημειώνοντας πως «χρειάζεται συστηματική δουλειά για να την αντιμετωπίσουμε».

Αναφερόμενος σχετικά, τόνισε πως «η θεραπεία αυτού είναι οι εξαρθρώσεις των μικρών εγκληματικών ομάδων που πηγαίνουν από γειτονιά σε γειτονιά, κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια, σε γραφεία, σε καταστήματα. Χρειάζεται μια συστηματική δουλειά. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τώρα. Είναι μια δύσκολη δουλειά γιατί η μικροεγκληματικότητα υπάρχει πάντα». Συμπλήρωσε δε, πως γίνεται χαρτογράφηση των περιστατικών ανά περιοχή, γειτονιά, ώρες και στη συνέχεια οργανώνεται ο σχεδιασμός και οι αντίστοιχες δράσεις.

Εστίασε, επίσης, στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας πως εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. «Το κέντρο έχει σοβαρά προβλήματα, κλοπές, διαρρήξεις και ναρκωτικά. Η μικροδιακίνηση και αυτά τα άτομα που είναι ουσιαστικά ασθενείς, θέλει μια διαχείριση θεραπευτική και κοινωνική. Θέλει να στεγαστούν αυτά τα άτομα, να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, διότι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους. Οι άνθρωποι που ζουν στο κέντρο, πολλές φορές βλέπουν στην πόρτα τους μπροστά, ένα παιδί που δεν είναι υγιές, είναι ψυχικά, σωματικά άρρωστο και η συμπεριφορά του δεν είναι λογική», είπε. Συμπλήρωσε σχετικά πως «το πρόβλημα είναι με τους χρήστες. Υπάρχουν περίπου 1.000, οι οποίοι κυκλοφορούν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, πηγαίνουν στη δυτική Αττική για να πάρουν μια μικρή δόση. Όλο αυτό θέλει κοινωνική διαχείριση».

Σχετικά με την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική και τις περιοχές που θεωρούνται «άβατα» ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει στη χώρα κανένας πολίτης, καμία πόλη και καμία γειτονιά που είναι εκτός νόμου. Ο νόμος επιβάλλεται παντού. Το καθεστώς της ασυδοσίας και της ανομίας τελείωσε», είπε. Ειδικότερα, μιλώντας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε πως «η Αστυνομία έχει αυξηθεί στη Δυτική Αττική 6 φορές. Είναι καλά αυτήν τη στιγμή. Νομίζω είναι πολύ επαρκείς οι δυνάμεις, αλλά είναι δύσκολη περιοχή, έχει μεγάλη εγκληματικότητα, παρουσιάζει προβλήματα με εγκληματικές ομάδες. Έχουμε σημαντική μείωση της εγκληματικότητας, έχουμε πάρα πολλές συλλήψεις. Στη Νοτιοανατολική Αττική τετραπλασιάζονται οι δυνάμεις τώρα, {επειδή έρχεται και το καλοκαίρι}. Η Δυτική Αττική νομίζω πολύ σύντομα θα πάει καλά. Άβατα δεν έχει, τα άβατα καταργήθηκαν. Θέλω να σας πω με κατηγορηματικό τρόπο ότι όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν άβατα, πλανάται. Αυτό αποδείχθηκε με καθημερινές επιχειρήσεις που γίνονται μέσα στους συνοικισμούς έτσι ώστε να πάψει να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος του συμπολίτη του».

«Στην περιφέρεια δεν υπάρχουν προβλήματα. Το πρόβλημά μας είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Εδώ δίνεται το μεγάλο βάρος, εδώ φέρνουμε περισσότερες δυνάμεις. Υπάρχει ένας σχεδιασμός ο οποίος, εδώ και λίγους μήνες, άρχισε να αποδίδει. Έχει γίνει ένα σημαντικό έργο και αυτή είναι η υπόσχεση και η δέσμευση η δική μου ως πολιτικού προϊσταμένου της Αστυνομίας, μέρα με τη μέρα οι πολίτες θα αισθάνονται ότι υπάρχει κράτος, ότι υπάρχει η παρουσία ασφάλειας», κατέληξε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά στο οργανωμένο έγκλημα, τόνισε πως «αυτό που έχει σημασία είναι να καταπολεμήσουμε τη μικροεγκληματικότητα, η οποία ταλαιπωρεί τους ανθρώπους και από την άλλη πλευρά το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο διεξάγεται από μεγάλες, οργανωμένες εγκληματικές ομάδες. Και στα δύο είμαστε από πάνω», είπε και αναφέρθηκε ειδικότερα στη νέα Διεύθυνση για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος που θα οργανωθεί στο πρότυπο του FBI. «Ιδρύσαμε τη νέα υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος, δηλαδή το ελληνικό FBI, προκειμένου να διαχειριστεί όλες τις μεγάλες υποθέσεις που σχετίζονται με εγκληματικές ομάδες, με λαθρεμπόρια, με δολοφονίες, με εκβιασμούς. Θα είναι μια επίλεκτη ομάδα ερευνητών αστυνομικών οι οποίοι μαζί με εισαγγελέα διερευνούν και εξαρθρώνουν εγκληματικές ομάδες», είπε.

Για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως αυτούς τους πρώτους 5 μήνες του έτους έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες κατά 67,5%, ενώ έγιναν 4.409 συλλήψεις και αναφέρθηκαν σχεδόν 7.500 περιστατικά. «Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι ένα πραγματικά φρικαλέο κοινωνικό ζήτημα. Πλέον ανοίγουν στόματα και μιλάνε οι γυναίκες. Ανοίγουν οι πόρτες. Υπάρχει, δυστυχώς, από πολύ παλιά. Είναι κρίμα που έχουν υποφέρει και πολλές φορές έχουν χάσει τη ζωή τους γυναίκες από αυτήν την υπόθεση. Είναι μια ευκαιρία και καλώ όλες τις γυναίκες να τηλεφωνούν στο 100, να πάρουν το panic button και να το χρησιμοποιούν και σε λίγα λεπτά η Αστυνομία θα είναι κοντά τους. Πρώτο θέμα για την Αστυνομία είναι η ασφάλεια και έχουμε εξασφαλίσει σε όλη τη χώρα καταφύγια, που δεν τα ξέρει κανείς, φυλάσσονται, είναι καλά. Είναι δομές της Αστυνομίας, δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον. Τις εξοπλίζουμε, τις κάνουμε ανθρώπινες», σημείωσε.

Αναφερόμενος δε στην παραβατικότητα των ανηλίκων, ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως παρατηρείται έξαρση στο φαινόμενο, που είναι πρωτίστως κοινωνικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις κοινωνίες και έκανε λόγο για τις δράσεις της ΕΛΑΣ σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και έχουν σημειωθεί επεισόδια.

«Έχουμε 4.400 συλλήψεις ανήλικων δραστών αυτό το πρώτο 5μηνο του 2024. Η ποινική μεταχείριση ενός παιδιού 13 ετών είναι πολύ δύσκολο θέμα. Αυτό που γίνεται, πέραν της σύλληψης του ανηλίκου, είναι να συλλαμβάνονται οι γονείς. Εκεί πρέπει η Δικαιοσύνη να είναι πολύ αυστηρή. Δεν δικαιολογείται ένα παιδί 13 ετών να μην έχει την αναγκαία φροντίδα και επιμέλεια, έτσι ώστε να μπορεί να συμπεριφέρεται κανονικά και νόμιμα. Τι θα γίνει αν αυτό το παιδί εξελιχθεί έτσι στα 18 του;».

  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
  • ·
  • ΟΠΚΕ
  • ·
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ·
  • ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ
  • ·
  • ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live: Παναθηναϊκός AKTOR-Mαρούσι Chery 71-61 (30')

All Content

Τάισον Γουόρντ: Το τρίτο triple-double από παίκτη του Ολυμπιακού (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε ιστορικά υψηλά τα μερίσματα των εισηγμένων

All Content - BusinessNews.gr

ΥΠΕΝ: Νέο “πακέτο” δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

All Content - BusinessNews.gr

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή

All Content

Spec 2,9 εκατ. ευρώ από την ΕΘΕΑΣ

All Content

ΕΔΙΠΤ - ΕΙΕΤ: Καταγγελία για τη διακίνηση Τύπου μέσω ΕΛΤΑ

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Με triple-double του Γουόρντ ο Ολυμπιακός 98-85 σε σκληρό αγώνα με τον Κολοσσό (vid & pics)

All Content

Συμπλοκή Πετρόπουλου-Βεζένκοφ με αντιαθλητικό κι αποβολή, ένταση με Λυκογιάννη-Μπαρτζώκα (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Τρία νέα ψηφιακά «όπλα» για την πάταξη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

All Content - BusinessNews.gr

Οι ζημιές του Ατζούν, τα σχέδια της Lidl για την καπναποθήκη, η αναζήτηση στον ΣΚΑΙ, η Emily στην Ελλάδα και η πρώην Whirlpool

All Content - BusinessNews.gr

Metlen και Όμιλος Τσάκου φέρνουν τη νέα εποχή των ΑΠΕ με υβριδικό έργο 252 MW - Το χρονοδιάγραμμα

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΑΑΔΕ: Σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη ΔΟΥ Χαλκίδας σε φορολογικές υπηρεσίες της Αττικής
ΑΑΔΕ: Σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη ΔΟΥ Χαλκίδας σε φορολογικές υπηρεσίες της Αττικής 04/06/2024 - 16:06
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Αλίαρτο 04/06/2024 - 16:34
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Αλίαρτο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας
    25/01/2026 - 13:47 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΥΠΕΝ: Νέο “πακέτο” δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια
    25/01/2026 - 12:31 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Έρχεται εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
    25/01/2026 - 12:03 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε ιστορικά υψηλά τα μερίσματα των εισηγμένων
    25/01/2026 - 11:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή
    25/01/2026 - 11:07 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Νέες διαμαρτυρίες μετά τον θάνατο δεύτερου Αμερικανού στη Μινεάπολη
    25/01/2026 - 10:47 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους η παράδοση του Ε65
    25/01/2026 - 10:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δορυφόροι και Κτηματολόγιο στην υπηρεσία του αγρότη
    25/01/2026 - 09:16 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    25/01/2026 - 09:00 MEDIA
  • Πρωθυπουργός Δανίας: "Αφόρητο" να αμφισβητείται ο ρόλος των συμμάχων στο Αφγανιστάν
    24/01/2026 - 20:00 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σύγκρουση δημάρχου Γλυφάδας - ΔΕΔΔΗΕ για τα αίτια της καταστροφής στην Άνω Γλυφάδα
    24/01/2026 - 18:50 ΕΛΛΑΔΑ
  • UBS, Eurobank Equities και Pantelakis Securities: Εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες
    24/01/2026 - 19:30 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    24/01/2026 - 18:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Πρωθυπουργός Δανίας: "Αφόρητο" να αμφισβητείται ο ρόλος των συμμάχων στο Αφγανιστάν
    24/01/2026 - 20:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΛΤΑ: Μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων
    24/01/2026 - 17:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός-Mαρούσι: Διαμαρτυρήθηκε έντονα και δέχθηκε τεχνική ποινή ο Αταμάν (vid)

25/01/2026 - 14:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Α2 Γυναικών: Πρόγραμμα και αποτελέσματα της περιόδου 2025/26

25/01/2026 - 14:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Eπίσκεψη των Κινητών Ομάδων Υγείας στο Χαϊδάρι

24/01/2026 - 09:10
FleetNews
fleetnews.gr

Opel Grandland: Και ηλεκτρικό και AWD από 52.900€

23/01/2026 - 16:39
FleetNews
fleetnews.gr

VW: Ισχυρές επιδόσεις για τα επαγγελματικά της το 2025

23/01/2026 - 16:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς UEFA Europa League και UEFA Europa Conference League

23/01/2026 - 13:20
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΝΤ1: Στην κορυφή της τηλεθέασης ο αγώνας Φερεντσβάρος-Παναθηναϊκός του UEFA Europa League

23/01/2026 - 12:58
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παραγωγοί στρωμάτων: Αναγκαία η ΚΥΑ για τα απόβλητα στρωμάτων ύπνου- Στοχοποιείται άδικα ο κλάδος

23/01/2026 - 11:30
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Salon Leaders Forum

21/01/2026 - 17:46
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Aveda παρουσιάζει τη νέα σειρά Advanced Botanical Kinetics™ ενισχυμένη με τις τεχνολογίες Phytotech Vegan Κολλαγόνου & Σύμπλεγμα Vegan Πεπτιδίων

21/01/2026 - 14:29
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo