Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ: Συμπεριληπτική εκπαίδευση και δράσεις της πολιτείας
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΛΛΑΔΑ
03/12/2022 · 11:41

Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ: Συμπεριληπτική εκπαίδευση και δράσεις της πολιτείας

Από πλευράς υπουργείου Παιδείας, έχουν γίνει κινήσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της εικόνας της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Συμπερίληψη, ισότιμη πρόσβαση. Δύο βασικές έννοιες που συνοψίζουν με βάση ποια υλικά θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αν και γίνονται βελτιωτικές κινήσεις, φαίνεται να είναι ακόμα μακριά από τις δύο αυτές έννοιες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν συνολικά σε Γενική και Ειδική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανέρχονται στους 101.683, αποτελώντας το 7% του μαθητικού πληθυσμού της Ελλάδας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, χαμηλά είναι τα ποσοστά των νέων με σοβαρή αναπηρία που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική Εκπαίδευση (46%) ή είναι απόφοιτοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (13%). Αυτό με τη σειρά του, οδηγεί σε εξίσου χαμηλά ποσοστά ένταξης των νέων με σοβαρή αναπηρία στην εργασία (10%).

Αναδεικνύεται από τα παραπάνω η σημασία της ισότιμης συμμετοχής στην Εκπαίδευση, ως βασικός παράγοντας κοινωνικοποίησης, ένταξης στην αγορά εργασίας, ανάπτυξης αυτονομίας και απεξάρτησης από το οικογενειακό περιβάλλον. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η ισότιμη συμμετοχή στην Εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα και ότι οι ενέργειες προς την πραγμάτωσή της δεν είναι δείγμα ελεημοσύνης, αλλά σεβασμού.

Τι «δείχνουν» οι αριθμοί

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου της ΕΣΑμεΑ (Ιούλιος 2021), το σύνολο των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στη Γενική και την Ειδική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), ανέρχεται -όπως αναφέρθηκε ήδη- στους 101.683, και «μεταφράζεται» ποσοτικά στο 7% του μαθητικού πληθυσμού της Ελλάδας. Ειδικότερα σχετικά με τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, σε αυτά ο μαθητικός πληθυσμός αποτελείται κυρίως από μαθητές με νοητική αναπηρία (35%), μαθητές με αυτισμό (31,4%) και μαθητές με πολλαπλές αναπηρίες (12,1%).

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία: Ο αριθμός των μαθητών που λαμβάνει εξειδικευμένη υποστήριξη (εκτός του εκπαιδευτικού της τάξης) περιορίζεται σημαντικά κατά το πέρασμα από την Πρωτοβάθμια στην κατώτερη Δευτεροβάθμια και ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου εκεί το ποσοστό μαθητών που φοιτούν υποστηριζόμενοι μόνο από τους εκπαιδευτικούς της γενικής τάξης υπερβαίνει το 90%.

Έτσι, ακολουθούν καθοδική πορεία τα ποσοστά των νέων με σοβαρή αναπηρία που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (46%) και αποφοιτούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (μόλις το 13%, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό των νέων χωρίς αναπηρία ανέρχεται στο 45%).

«Σε αρκετές περιπτώσεις, τα Τμήματα Ένταξης λειτουργούν ως ο “ Καιάδας” των γενικών σχολείων, αφού οι μαθητές με αναπηρία εντάσσονται σε διαφορετικό τμήμα ενώ και στο πλαίσιο της Παράλληλης Στήριξης, μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός και απομόνωση του μαθητή, κυρίως λόγω της στρεβλής εφαρμογής του θεσμού κατά το πρότυπο του προσωπικού βοηθού, ειδικά όταν παρέχεται για λίγες μόνο ώρες, ο εκπαιδευτικός δεν συνδιαμορφώνει τη βαθμολογία του μαθητή, ενώ και η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών δεν γίνεται έγκαιρα», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά ο Γιάννης Λυμβαίος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ και της Παvελλήvιας Ομoσπovδίας Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ).

«Το ζήτημα είναι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι στοχευμένο στην εξατομίκευση», πρόσθεσε, «γίνεται, έτσι, αφιλόξενο για τους μαθητές με αναπηρία. Όταν υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές, σε Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό Προσωπικό, σε υλικοτεχνικές υποδομές, ορθόνωνται εμπόδια για την ένταξή τους».

Η πλειονότητα των μαθητών που φοιτούν στην Ειδική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επιλέγουν την Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση, και σχεδόν το 50% εξ αυτών φοιτούν σε Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Ωστόσο, μόνο το 10% των νέων με σοβαρή αναπηρία είναι ενταγμένοι στην εργασία. Το 71,4% των νέων με σοβαρή αναπηρία και ηλικία 25-34 ετών δεν έχει εργαστεί ποτέ.

«Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των ΕΕΕΚ είναι η μη δυνατότητα τους να πιστοποιήσουν τα προσόντα τους, και αυτό εμποδίζει την όποια πιθανότητα απορρόφησης στην αγορά εργασίας», σχολίασε ο κ. Λυμβαίος. «Είναι κρίμα, το ίδιο το κράτος που επενδύει σε δομές και εκπαιδευτικούς στα ΕΕΕΚ, να μην κατηγοριοποιεί το απολυτήριο των Εργαστηρίων στους τίτλους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και παράλληλα, να τα διασυνδέσει με την τοπική αγορά εργασίας για να ενταχθούν οι απόφοιτοι εκεί», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι επιπλέον εμπόδιο των αποφοίτων των ΕΕΕΚ, των ΙΕΚ και των Ειδικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι ο χαρακτηρισμός «ανίκανος προς κάθε βιοποριστική εργασία» που αναφέρεται στα πιστοποιητικά αναπηρίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Τι έχει κάνει η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια

Από πλευράς υπουργείου Παιδείας, έχουν γίνει κινήσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της εικόνας της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, με τις τρεις βασικότερες να είναι η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών, η αύξηση της χρηματοδότησης και η εκπόνηση του Οδηγού Υποστήριξης των σχολικών μονάδων για τη διαμόρφωση ενταξιακών σχολικών κοινοτήτων.

Αναλυτικότερα, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 6.000 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί της ΕΑΕ που διενεργήθηκαν μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Επιπλέον, διατέθηκαν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για τη στελέχωση εξατομικευμένης υποστήριξης (ή αλλιώς παράλληλης στήριξης) μαθητών και πάνω από 13 εκατ. ευρώ για τη στελέχωση υποστηρικτικών δομών, δηλαδή των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης και των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του υπουργείου, τα παραπάνω ποσά αντιστοιχούν σε αυξήσεις της τάξεως του 78% και 152% σε σχέση με το σχολικό έτος 2018-19.

Όσον αφορά τον Οδηγό Υποστήριξης, φιλοδοξεί να γίνει ένα βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς, για να μπορέσουν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον φιλόξενο για τους μαθητές και τις μαθήτριες με αναπηρία. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί ο εξοπλισμός των σχολείων της Ειδικής Αγωγής με υπολογιστές και οθόνες/εκτυπωτές/γραφομηχανές braille και εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν τους μαθητές με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τέτοιου είδους εργαλεία είναι για παράδειγμα τα ρυθμιζόμενα τραπέζια εργασίας, ειδικοί διακόπτες, πληκτρολόγια και ποντίκια, λογισμικό σύνθεσης φωνής, λογισμικό αναγνώρισης φωνής/αυτόματης φωνητικής πληκτρολόγησης, λογισμικό μετατροπής/προετοιμασίας κειμένου για εκτύπωση σε Braille, λογισμικό για μαθητές με αυτισμό/ΔΕΠΥ/ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όσον αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σημαντική παρέμβαση θεωρείται και η δημιουργία υποστηρικτικών δομών στα ΑΕΙ, όπως είναι η Μονάδα, η Επιτροπή και το Σχέδιο Ισότιμης Πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που στοχεύουν στην προσβασιμότητα όλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι έχει συνταχθεί ένα Στρατηγικό Σχέδιο για την Ισότιμη Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο Σχεδιασμός, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Παιδείας, διαμορφώθηκε για πρώτη φορά οργανωμένα και μεθοδικά στην Ελλάδα, και υλοποιείται υπό το συντονισμό του Υπουργείου Επικρατείας, και λειτουργεί ως εποπτικός μηχανισμός για όλες τις δράσεις Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Όχι ευχές, μόνο στόχοι

Όλα τα παραπάνω κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι αρκετά. «Δυστυχώς, είναι τέτοιες οι ανάγκες, που οι κινήσεις αυτές δεν επαρκούν. Ένας Οδηγός αποτελεί αποσπασματική κίνηση, τη στιγμή που όσοι φοιτούν και αποφοιτούν από Παιδαγωγικά Τμήματα των ΑΕΙ δεν έχουν παρακολουθήσει υποχρεωτικά μαθήματα που θα τους δίνουν τα εργαλεία να γίνει κοινωνός της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Οι διορισμοί είναι πολύ βασικοί, αλλά όσο υπάρχουν ελλείψεις, δεν μπορεί να δουλέψει σωστά το σύστημα. Όσο για τα προσαρμοσμένα εκπαιδευτικά υλικά, χρειάζεται καλύτερη οργάνωση για την έγκαιρη διανομή τους», επεσήμανε ο κ. Λυμβαίος.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν μια μηχανή χρειάζεται πέντε γρανάζια για να δουλέψει και υπάρχουν μόνο τα δύο, τότε η μηχανή δεν θα δουλέψει καθόλου.

Η συμπερίληψη σημαίνει «συν-εκπαίδευση», σημείωσε, και ο κατακερματισμός των δομών του υπάρχοντος εκπαιδευτικού συστήματος εμποδίζει την πορεία προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα μπορούσαν, βέβαια, να καταργηθούν τα Ειδικά Σχολεία, καθώς, όπως είπε, μέσω αυτών τα παιδιά με βαριά αναπηρία μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. «Θα πρέπει, όμως, το εκπαιδευτικό σύστημα να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της ηλικίας στην οποία απευθύνεται. 'Άλλωστε, η δημιουργία φιλικών και προσβάσιμων εκπαιδευτικών περιβαλλόντων και διαδικασιών μάθησης με επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών, ωφελεί εξίσου όλους τους μαθητές, με και δίχως αναπηρία», τόνισε.

Και, παρ' όλο που το κλίμα αρχίζει να γίνεται γιορτινό και οι ευχές για τη νέα χρονιά θα έχουν σε λίγο την τιμητική τους, ο κ. Λυμβαίος είναι κατηγορηματικός: «Δεν ευχόμαστε. Αυτό θα σήμαινε ότι επαναπαυόμαστε».

«Εμείς βάζουμε στόχους και προσπαθούμε για το καλύτερο στο παρόν και το μέλλον. Και σε επίπεδο στόχου, έχουμε να γίνει η Εκπαίδευση στην Ελλάδα πραγματικά συμπεριληπτική. Μία Εκπαίδευση που δεν θα αφήνει κανέναν απ' έξω, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, κινητικής ή νοητικής ικανότητας, είτε από πλευράς μαθητή είτε από πλευράς εκπαιδευτικού. Που θα ανταποκρίνεται στην ποικιλομορφία του μαθητικού πληθυσμού, ώστε μαθητές -αλλά και εκπαιδευτικοί- με ή δίχως αναπηρία να μπορούν να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το δικαίωμά τους σε ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς Εκπαίδευση», καταλήγει.

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ
  • ·
  • ΑΜΕΑ
  • ·
  • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ·
  • ΠΟΛΙΤΕΙΑ
  • ·
  • ΔΡΑΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Η Στέλλα Καλτσίδου αποχώρησε από τον πάγκο της Μεγάλης Βρετανίας

All Content

ΠΑΟΚ: Συμφωνία με Ομορούγι

All Content - BusinessNews.gr

Metlen: Στο κλαμπ των διεκδικητών για την Aluminium Dunkerque, το μεγαλύτερο χυτήριο αλουμινίου της Ευρώπης

All Content - BusinessNews.gr

Alter Ego Media: Ενας χρόνος στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Άνοδος, μέρισμα και νέα φάση ανάπτυξης

All Content - BusinessNews.gr

Έκθεση ΙΟΒΕ για ΦΠΑ: Κερδίζει τη μάχη στη συμμόρφωση αλλά χάνει στα έσοδα

All Content

Δηµήτρης Κιρµικίρογλου, ΓΓΕΕ: Σαφής προτεραιότητά µας η βελτίωση της απορρόφησης της κρατικής διαφήµισης

All Content

VML: Το trend report ''The Future 100: 2026'' θέτει ένα νέο πλαίσιο για τις μάρκες

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Ολυμπιακός: Αγώνας-κλειδί για τετράδα με την Μπαρτσελόνα

All Content

"Το Πριγκιπάτο αγοράζει τη Μονακό για να τη σώσει"!

All Content - BusinessNews.gr

Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας αξιολόγησης επιχειρηματικών σχεδίων

All Content - BusinessNews.gr

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το GREGY – 9,56 εκατ. ευρώ για τη διασύνδεση Αιγύπτου–Ελλάδας

All Content - BusinessNews.gr

Αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας της «Βιολάντα»

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΔΥΠΑ: Οριστικοί πίνακες για την πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων
ΔΥΠΑ: Οριστικοί πίνακες για την πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων 02/12/2022 - 19:53
Καραμανλής: Έρχονται διαγωνισμοί για τρία μεγάλα έργα 03/12/2022 - 17:27
Καραμανλής: Έρχονται διαγωνισμοί για τρία μεγάλα έργα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Softweb: Επιτυχημένο το placement 320.000 μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές
    29/01/2026 - 18:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο: Πτώση 0,54%, στα 642,27 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    29/01/2026 - 17:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AEGEAN: Απέκτησε το 45% της εταιρείας APELLA
    29/01/2026 - 17:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Noval Property: Νέα Οικονομική Διευθύντρια η Ευφροσύνη Διακογιάννη
    29/01/2026 - 17:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Nova: Αποκαταστάθηκε σταδιακά το πρόβλημα στις επικοινωνίες - Τι συνέβη
    29/01/2026 - 17:48 MEDIA
  • Λουξεμβούργο κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ: Έχουμε κανόνες και πρέπει να τους σεβόμαστε
    29/01/2026 - 17:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Συνάντηση Μητσοτάκη με την Γαλλίδα υπ. Άμυνας: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας
    29/01/2026 - 17:39 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Προειδοποίηση της ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις - Κίνδυνος για παράνομα τιμολόγια από τις 12 Φεβρουαρίου
    29/01/2026 - 17:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΟΔΥ: 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
    29/01/2026 - 17:20 ΥΓΕΙΑ
  • EETT: Απόσυρση ασύρματου τηλεφώνου N·INC VIP3686(26)CID
    29/01/2026 - 17:16 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 13,7 μονάδων η ΝΔ - Μείωση ποσοστών για τα περισσότερα κόμματα
    28/01/2026 - 22:43 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας της «Βιολάντα»
    28/01/2026 - 21:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας αξιολόγησης επιχειρηματικών σχεδίων
    28/01/2026 - 19:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Επιστρέφει η έκθεση τροφίμων και ποτών στο MEC Παιανίας - Συμμετοχή πλέον των 300 εκθετών
    28/01/2026 - 19:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Fed: «Φρένο» στις μειώσεις επιτοκίων, στο εύρος 3,5% με 3,75%
    28/01/2026 - 18:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Ο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2026 ΤΗΣ L’ORÉAL PROFESSIONAL PRODUCTS ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

29/01/2026 - 15:59
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ανανέωση συνεργασίας NBA και Υπουργείου Πολιτισμού Αμπού Ντάμπι

29/01/2026 - 15:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βαλένθια: Εκτός με πρόβλημα στο γόνατο ο Ματ Κοστέλο

29/01/2026 - 15:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Κι άλλη;

29/01/2026 - 15:29
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Antenna: Συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο

29/01/2026 - 14:35
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Προσφορά 32.000 κιλών ζυμαρικών για ευπαθείς ομάδες το 2025

29/01/2026 - 13:30
CSRΝews.gr
csrnews.gr

TÜV NORD Hellas: Επαλήθευσε το Ανθρακικό Αποτύπωμα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

29/01/2026 - 11:09
FleetNews
fleetnews.gr

Συνεργασία Caroo και Surprice Car Rental για την ανάπτυξη του Mobility

29/01/2026 - 07:45
FleetNews
fleetnews.gr

Freenow by Lyft: Ρεκόρ διαδρομών και πανελλαδική ανάπτυξη το 2025

29/01/2026 - 07:27
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Λαμπερό Launch Fashion Event για το νέο brand του Γιάννη Σπαλιάρα “BRAHAM” clothing στο “Pasaji Athens Restaurant”!

28/01/2026 - 15:59
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo