Κυριακή, 26 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Στο “εδώλιο” της Κομισιόν τα trans-λιπαρά οξέα
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
08/12/2015 · 02:00

Στο “εδώλιο” της Κομισιόν τα trans-λιπαρά οξέα

Ποια είναι τα μέτρα που παίρνει η Ευρωπαική Ένωση.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Της Δήμητρας Μανιφάβα

Μέτρα για τη μείωση της πρόσληψης από τους Ευρωπαίους καταναλωτές trans-λιπαρών οξέων τα οποία περιλαμβάνονται σε πολλά τρόφιμα αναζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας, η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος θα έχει και οικονομικό όφελος. Κι αυτό διότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, η υψηλή κατανάλωσης trans-λιπαρών οξέων ενοχοποιείται για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς στη στεφανιαία νόσο οφείλονται περίπου 660.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το 14% περίπου του συνολικού ποσοστού θνησιμότητας. Το κόστος που συνδέεται με τη στεφανιαία νόσο εκτιμάται ότι αναλογεί στο 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 58,75 δισ. ευρώ ενώ το κόστος που συνδέεται με την υγειονομική περίθαλψη ανέρχεται στο 2,9% του συνολικού κόστους της υγειονομικής περίθαλψης, ήτοι 36,42 δισ. ευρώ.

Τα παραδείγματα προϊόντων στα διάφορα κράτη μέλη τα οποία διαπιστώθηκε ότι περιέχουν trans-λιπαρά οξέα σε σημαντικές ποσότητες αφορούν κυρίως τρόφιμα που περιέχουν βιομηχανικά trans-λιπαρά οξέα: λίπος για τηγάνισμα και για βιομηχανική χρήση, στικ μαργαρίνης, μαργαρίνη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων ζαχαροπλαστικής, προϊόντα αρτοποιίας, μπισκότα, γκοφρέτες, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, περιλαμβανομένων εκείνων με επικάλυψη κακάο όπως το επικαλυμμένο διογκωμένο ρύζι, σούπες και σάλτσες. Επίσης, σημαντικές πηγές trans-λιπαρών οξέων είναι τα έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα, τα τηγανητά προϊόντα, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και το κρέας που προέρχεται από μηρυκαστικά ζώα (π.χ. Κατσικίσιο) αποτελούν φυσικές πηγές πρόσληψης trans-λιπαρών οξέων.

Στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτι που πλέον αποτελεί ζητούμενο και είναι ο λόγος πίσω από τη σχετική κινητοποίηση. Κι αυτό διότι υπάρχουν διαφορετικές καταναλωτικές συνήθειες, έντονες κοινωνικές ανισότητες -τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα καταναλώνουν συχνότερα τροφές με βιομηχανικά trans-λιπαρά οξέα- αλλά φυσικά και τα συμφέροντα της βιομηχανίας τροφίμων. Έτσι, για παράδειγμα υπάρχουν χώρες, όπως η Δανία και η Αυστρία που έχουν θεσπίσει συγκεκριμένο όριο περιεκτικότητας σε trans-λιπαρά για τα τρόφιμα και η υπέρβασή του συνιστά παράβαση. Σε άλλες περιπτώσεις προβλέπεται εθελοντική επισήμανση των προϊόντων.

Τα κυριότερα πιθανά μέσα για τη μείωση της κατανάλωσης trans-λιπαρών οξέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να είναι η εισαγωγή υποχρεωτικής δήλωσης της περιεκτικότητας των τροφίμων σε trans-λιπαρά οξέα, νόμιμου ορίου περιεκτικότητας των τροφίμων σε trans-λιπαρά οξέα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, εθελοντικές συμφωνίες με στόχο τη μείωση των trans-λιπαρών οξέων στα τρόφιμα και τη διατροφή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νόμιμα όρια περιεκτικότητας των τροφίμων σε trans-λιπαρά οξέα σε εθνικό επίπεδο. Εναλλακτικά, η πρωτοβουλία θα μπορούσε να αφεθεί σε εθνικό επίπεδο και/ή σε εθελοντικές προσπάθειες για τη μείωση των trans-λιπαρών οξέων.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες νομικές διατάξεις, οι καταναλωτές μπορούν να πληροφορηθούν από την επισήμανση των συστατικών ότι ένα προϊόν περιέχει μερικώς υδρογονωμένα έλαια, και κατά συνέπεια, ότι το προϊόν μπορεί να περιέχει trans-λιπαρά οξέα. Αυτό ωστόσο δεν επιτρέπει την ακριβή εκτίμηση της πραγματικής περιεκτικότητας του προϊόντος σε trans-λιπαρά οξέα και ισχύει μόνο για τα προσυσκευασμένα τρόφιμα. Επίσης, ο αντίκτυπος στη συμπεριφορά των καταναλωτών εξαρτάται τελικά από το επίπεδο της κατανόησης εκ μέρους των καταναλωτών (το οποίο σήμερα είναι χαμηλό) των κινδύνων που παρουσιάζουν τα trans-λιπαρά οξέα και της διαφοράς μεταξύ των πλήρως και των μερικώς υδρογονωμένων ελαίων.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν η ανάληψη μεμονωμένης δράσης εκ μέρους των κρατών μελών μπορεί, ασφαλώς, να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της πρόσληψης trans-λιπαρών οξέων, αλλά ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα κανονιστικών ρυθμίσεων οι οποίες θα θέσουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Στην έκθεση της Κομισιόν εξετάζονται τα πιθανά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος και κυρίως οι πιθανές επιπτώσεις τους:

-Υποχρεωτική δήλωση περιεκτικότητας σε trans-λιπαρά οξέα.

Η υποχρεωτική επισήμανση των trans-λιπαρών οξέων θα εξυπηρετούσε δύο σκοπούς: i) θα προσέφερε κίνητρα στη βιομηχανία για τη μείωση των trans-λιπαρών οξέων στα τρόφιμα και ii) θα έδινε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές. Εάν η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών είναι χαμηλή, η υποχρεωτική επισήμανση των trans-λιπαρών οξέων είναι πιθανόν να έχει περιορισμένο αντίκτυπο. Οι παραγωγοί είναι πιθανόν επίσης να νιώσουν σχετική πίεση για την ανασύνθεση των προϊόντων. Επιπλέον, η κατανόηση της επισήμανσης των trans-λιπαρών οξέων εκ μέρους των καταναλωτών έχει αποδειχθεί ότι είναι χαμηλή, ενώ η υποχρεωτική επισήμανση των trans-λιπαρών οξέων θα έκανε πολυπλοκότερη τη διαδικασία επιλογής τροφίμων κατά την οποία θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη μια σειρά διατροφικών στοιχείων. Έτσι, είναι πιθανόν να περιοριζόταν η ικανότητα των καταναλωτών να αναγνωρίσουν το πιο υγιεινό προϊόν.

Επιπλέον, οι επιλογές των καταναλωτών θα επηρεαστούν όχι μόνο από τις πληροφορίες που θα παρέχει η ετικέτα, αλλά και από τις πιθανές διαφορές τιμών μεταξύ των προϊόντων με νέα σύνθεση και άλλων φθηνότερων εναλλακτικών λύσεων. Οι πληθυσμοί με χαμηλό εισόδημα είναι πολύ πιθανότερο να καταναλώνουν τα φθηνότερα προϊόντα (με υψηλή περιεκτικότητα σε trans-λιπαρά οξέα)· κάτι τέτοιο θα διεύρυνε τις ανισότητες στην υγεία (αλλά δεν επιδείνωνε τα αποτελέσματα για την υγεία για τις πιο ευάλωτες ομάδες συγκριτικά με ένα σενάριο καμίας αλλαγής πολιτικής).

Τέλος, αν τα κράτη μέλη είχαν τη δυνατότητα και επιθυμούσαν να καθορίσουν εθνικά νόμιμα όρια, θα παρέμενε ο κίνδυνος να αυξηθεί ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς.

-Νόμιμο όριο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιεκτικότητα των τροφίμων σε βιομηχανικά trans-λιπαρά οξέα

Η καθιέρωση νόμιμου ορίου αναμένεται να επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση της πρόσληψης βιομηχανικών trans-λιπαρών οξέων, επειδή η σταδιακή κατάργηση προϊόντων που περιέχουν υψηλά επίπεδα βιομηχανικών trans-λιπαρών οξέων από την αγορά θα μπορούσε να είναι ολοκληρωτική και να ισχύσει για όλα τα προϊόντα, προσυσκευασμένα και μη συσκευασμένα. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η θέσπιση ενός εναρμονισμένου νόμιμου ορίου για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ελαχιστοποιούσε ή ακόμη και θα απάλειφε τον κίνδυνο του (περαιτέρω) κατακερματισμού της ενιαίας αγοράς από τις επιλογές ρυθμιστικών μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

-Εθελοντικές συμφωνίες για τη μείωση των βιομηχανικών trans-λιπαρών οξέων στα τρόφιμα και τη διατροφή σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποτελεσματικής εθελοντικής ανασύνθεσης προϊόντων από υπευθύνους επιχειρήσεων τροφίμων, είτε με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα είτε όχι. Συχνά αναφέρεται η περίπτωση των Κάτω Χωρών για την επιτυχημένη εθελοντική και αυτορρυθμιζόμενη από την πλευρά των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων μείωση των trans-λιπαρών οξέων. Η επιτυχία της προσέγγισης αυτής φαίνεται ότι εξαρτάται από τη χώρα και τον βαθμό δημόσιας δέσμευσης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων. Ωστόσο, τα κίνητρα των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων για να συμμορφωθούν με τις εθνικές πολιτικές μείωσης των trans-λιπαρών οξέων θα είναι μάλλον περιορισμένα, αν θα πρέπει να ανταγωνιστούν σε άλλα μέρη της αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης άλλες επιχειρήσεις οι οποίες θα προσφέρουν ελαφρώς φθηνότερα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε trans-λιπαρά οξέα.

-Ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θέσπιση εθνικών νόμιμων ορίων σχετικά με την περιεκτικότητα των τροφίμων σε trans-λιπαρά οξέα.

Οι συνέπειες μπορεί να αναμένεται ότι θα είναι παρόμοιες όπως και στην περίπτωση στην οποία δεν θα αναληφθεί καμία δράση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαφορά ότι θα μετριαζόταν ο κίνδυνος να αυξηθεί ο κατακερματισμός της εσωτερικής αγοράς.

  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
  • ·
  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ
  • ·
  • ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πετρούσεβ: «Ομάδα έλαβε αρνητικές πληροφορίες για εμένα από συγκεκριμένη πλευρά»

All Content

Μαϊάμι Χιτ: Η επόμενη μέρα μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τα σενάρια για την ενίσχυση

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος ΔΕΗ: Επεκτείνεται στην αγορά της Ουγγαρίας με νέα έργα ΑΠΕ

All Content - BusinessNews.gr

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης: Το νέο εργοστάσιο, τα κέρδη των 3,9 εκατ. και οι εξαγωγές

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ Μάρκετ: Ξεκινά τη Δευτέρα η κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων για τις μειώσεις τιμών

All Content

Ermis Awards 2026: O Χρήστος Κουτσούκος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής -Oι φετινές αλλαγές στις κατηγορίες

All Content

Nέα Διοικούσα Επιτροπή στον ΙΑΒ Hellas

FleetNews

Pirelli: Νέα πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας

FleetNews

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

FleetNews

Auteco KTEO: Νέα υπηρεσία τεχνικής αξιολόγησης μεταχειρισμένων

All Content

Εθνική Εφήβων: Κόντρα στην Αυστρία στις 16:30 για την πρώτη νίκη στο Ευρωμπάσκετ U18

All Content

Εθνική Παίδων: Με Τουρκία για το 3/3 στο τουρνουά του Μπασάνο (19:00, live stream)

All Content - BusinessNews.gr

Αποστολή προστίμων €12 εκατ. σε ιδιοκτήτες οχημάτων που είναι ανασφάλιστα - Εξέταση των ενστάσεων μέσω AI

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,2% σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών το α' τρίμηνο φέτος

All Content - BusinessNews.gr

Tottis-Bingo: Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ο τζίρος -Βλέπει αύξηση εσόδων 7% φέτος

FleetNews

Ηλεκτρικό grand tourer ετοιμάζει η Range Rover

FleetNews

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Grand Automotive Hellas

CSRΝews.gr

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Χορηγός στο 10ο Φεστιβάλ Δωδώνης και το 3ο Vikos Festival

CSRΝews.gr

Η ΟΛΥΜΠΟΣ στηρίζει τη Λήδα Μανθοπούλου μέσω του προγράμματος «Η δική τους Κορυφή»

CSRΝews.gr

Empiria Group: Παρουσιάζει το Impact Report του Ομίλου για το έτος 2025

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ε9: Άνοιξε η εφαρμογή για διορθώσεις
Ε9: Άνοιξε η εφαρμογή για διορθώσεις 08/12/2015 - 02:00
Σταθάκης: Παράταση 18 μηνών για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50%. 08/12/2015 - 02:00
Σταθάκης: Παράταση 18 μηνών για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Εφετείο μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ για την επιστολική ψήφο στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
    26/07/2026 - 13:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μητσοτάκης: Έξτρα μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για τον Αύγουστο με ακόμη 10 λεπτά ανά λίτρο
    26/07/2026 - 12:40 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η Εθνική Πόλο Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο
    26/07/2026 - 12:29 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Σχέδια Βελτίωσης: Νέο επενδυτικό πλαίσιο – Κονδύλια 260 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα
    26/07/2026 - 12:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πολυκατοικίες: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, διαμερίσματα και διαχειριστές
    26/07/2026 - 12:03 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις - Τροπολογία για 100% αποζημιώσεις
    26/07/2026 - 11:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • DeepSeek: Σε αναστολή ο νέος γύρος χρηματοδότησης – Στον αέρα επένδυση δισεκατομμυρίων
    26/07/2026 - 11:28 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Λευκές Περιοχές: Νέες ψηφιακές υποδομές επεκτείνουν την τηλεοπτική κάλυψη σε ορεινές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές
    26/07/2026 - 11:05 MEDIA
  • Ανοίγει τη Δευτέρα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανάσα για οφειλέτες
    26/07/2026 - 10:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ESM: Η Ελλάδα πέρασε το “stress test” για το δημόσιο χρέος
    26/07/2026 - 10:17 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Σημαντικές μορφές της Ευρώπης στα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ
    25/07/2026 - 13:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παπαθανάσης: Τα μέτρα της ΔΕΘ θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας
    25/07/2026 - 14:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Κρήτη γίνεται διεθνές εργαστήριο καινοτομίας: Ερευνητές από 25 κορυφαία πανεπιστήμια στα Ανώγεια
    25/07/2026 - 13:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Πιο επίκαιρος από ποτέ ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου
    25/07/2026 - 14:32 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    25/07/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παρτιζάν: Συμφωνία με Βιλντόσα, απομένουν τα τυπικά

26/07/2026 - 09:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τέλος από τη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Μάλκολμ, ανακοινώνεται από την Εφές

26/07/2026 - 09:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΕ: Η Επιτροπή κατηγορεί το TikTok ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους ανήλικους χρήστες

24/07/2026 - 14:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ACTION 24: Η σεζόν που έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων τηλεθεατών

24/07/2026 - 12:53
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Χορηγός στο 10ο Φεστιβάλ Δωδώνης και το 3ο Vikos Festival

24/07/2026 - 10:43
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η ΟΛΥΜΠΟΣ στηρίζει τη Λήδα Μανθοπούλου μέσω του προγράμματος «Η δική τους Κορυφή»

24/07/2026 - 09:00
FleetNews
fleetnews.gr

Pirelli: Νέα πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας

24/07/2026 - 04:58
FleetNews
fleetnews.gr

Geely: Ηλεκτροκίνηση 800V με απόδοση 93,8%

23/07/2026 - 06:58
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

MAGIO Hair Experience – Μαρία Καμαριανάκη

22/07/2026 - 13:00
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo