Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στα ηφαίστεια της Σαντορίνης στο πλαίσιο του IODP
NewsRoom NewsRoom
ΕΛΛΑΔΑ
29/08/2021 · 11:05

Υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στα ηφαίστεια της Σαντορίνης στο πλαίσιο του IODP

Οι γεωτρήσεις σε έξι σημεία μέσα στην καλδέρα της Σαντορίνης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Αποστολής 398 του Διεθνούς Προγράμματος Διερεύνησης των Ωκεανών.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μια μεγάλη διεθνής ωκεανογραφική αποστολή με στόχο τη διεξαγωγή υποθαλάσσιων ερευνητικών γεωτρήσεων γύρω από το ηφαιστειακό συγκρότημα Σαντορίνης-Κολούμπου-Χριστιανών στο Νότιο Αιγαίο μόλις εγκρίθηκε και πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023.

Οι γεωτρήσεις σε έξι σημεία μέσα στην καλδέρα της Σαντορίνης και στον ευρύτερο υποθαλάσσιο χώρο Σαντορίνης-Αμοργού, οι οποίες θα γίνουν με το ωκεανογραφικό πλοίο "JOIDES Resolution", θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Αποστολής 398 του Διεθνούς Προγράμματος Διερεύνησης των Ωκεανών (International Ocean Discovery Program-IODP), ενός από τα πιο φιλόδοξα και πιο μακρόχρονα διεθνή επιστημονικά προγράμματα στον κόσμο.

Το εξειδικευμένο ωκεανογραφικό πλοίο, ένα από τα μεγαλύτερα για ερευνητικές γεωτρήσεις στον κόσμο, προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το ισπανικό λιμάνι της Ταραγόνα στις 6 Δεκεμβρίου 2022 με κατεύθυνση το Αιγαίο και η αποστολή θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023. Ήδη έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς οι προετοιμασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το IODP περιλαμβάνει 22 χώρες μέλη με οικονομική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Αυστραλία, την Κορέα, την Ινδία, τον Καναδά και 14 ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός του είναι να μελετήσει την εξέλιξη της Γης, όπως έχει αποτυπωθεί στα ιζήματα και στα πετρώματα κάτω από το βυθό των ωκεανών. Αυτό γίνεται με βαθιές θαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις και ανακτήσεις πυρήνων ιζημάτων και πετρωμάτων, τα οποία στη συνέχεια μελετώνται λεπτομερώς από επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Τέτοια ιζήματα και πετρώματα είναι αρχεία διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στον πυθμένα του ωκεανού, στους ωκεανούς, ακόμη και στην ατμόσφαιρα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των ιζημάτων σε λεκάνες γύρω από ηφαίστεια -όπως αυτά του Αιγαίου- είναι ότι περιέχουν μακρά, συνεχή καταγραφή της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Το IODP χρησιμοποιεί έναν αριθμό διαφορετικών πλοίων γεώτρησης, αλλά το κυριότερο είναι το «JOIDES Resolution», το οποίο περιηγείται συνεχώς στους ωκεανούς του πλανήτη, πραγματοποιώντας διαφορετικά επιστημονικά έργα γεωτρήσεων.

Τώρα αυτό το μεγάλο πλοίο θα έλθει και στην Ελλάδα. Μετά από τέσσερα χρόνια αυστηρής αξιολόγησης, το IODP ανακοίνωσε την έγκριση (με "άριστα" μάλιστα) της επιστημονικής πρότασης για τη διεξαγωγή θαλάσσιων ερευνητικών γεωτρήσεων στο ηφαιστειακό συγκρότημα στο Κότιο Αιγαίο, που αποτελείται από τις ηφαιστειακές νησίδες των Χριστιανών, την καλδέρα της Σαντορίνης, τη Νέα και Παλαιά Καμένη (όπου η τελευταία έκρηξη συνέβη το 1950) και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο, κοντά στη Σαντορίνη, το οποίο εξερράγη το 1650.

Η Σαντορίνη είναι μια εμβληματική τοποθεσία, τόσο σε θέματα ηφαιστειολογίας όσο και αρχαιολογίας, λόγω της μεγάλης έκρηξης της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (η λεγόμενη "Μινωική έκρηξη") και του πιθανού αντίκτυπου της στη Μινωική Κρήτη. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης έχει μελετηθεί λεπτομερώς από διάφορες διεθνείς επιστημονικές ομάδες τις τελευταίες δεκαετίες, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα μελετημένα ηφαίστεια στον κόσμο. Ωστόσο, η υποθαλάσσια περιοχή του ηφαιστείου έχει μελετηθεί πολύ λιγότερο και αυτός είναι πλέον ο στόχος του IODP.

Κάθε φορά που ένα από τα ηφαίστεια στο Ελληνικό Ηφαιστειακό Τόξο εκρήγνυται, εκτινάσσονται ηφαιστειακή ελαφρόπετρα και στάχτη ή καυτές πυροκλαστικές ροές που καταλήγουν στη θάλασσα, όπου διατηρούνται ανάμεσα στα ιζήματα, τα οποία συσσωρεύονται στο βυθό των υποθαλάσσιων λεκανών. Έτσι, εδώ και αρκετά εκατομμύρια χρόνια, πυκνές διαδοχικές ηφαιστειακές εναποθέσεις και ιζήματα έχουν συσσωρευτεί στον πυθμένα της θάλασσας του Αιγαίου, παρέχοντας μια πλήρη καταγραφή της ηφαιστειακής ιστορίας. Κύριος στόχος του IODP είναι να αποκαλύψει τη γεωλογική ιστορία της περιοχής μέσω των υποθαλάσσιων ερευνητικών γεωτρήσεων.

Η ερευνητική πρόταση υποβλήθηκε από τριάντα επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, με τη συμμετοχή πολλών ξένων πανεπιστημίων, όπως Κλερμόν-Ωβέρνης (Γαλλία), Αμβούργου (Γερμανία), Όρεγκον και Τέξας Α&Μ (ΗΠΑ), Κιλ, Μπρίστολ και Οξφόρδης (Βρετανία), καθώς επίσης ελληνικών Ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΙΘΑΒΒΥΚ-ΕΛΚΕΘΕ).Η ωκεανογραφική αποστολή του «JOIDES Resolution» από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023 θα περιλαμβάνει υποθαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις σε τέσσερις θέσεις στα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, καθώς επίσης σε δύο θέσεις εντός της καλδέρας.

Σε κάθε θέση έξω από την καλδέρα, το πλοίο θα ανακτήσει αρκετές εκατοντάδες μέτρα πυρήνα ιζήματος από τον πυθμένα της θάλασσας, προκειμένου να λάβει ένα πλήρες αρχείο της γεωλογικής ιστορίας. Το πλοίο θα επανδρωθεί από περίπου 30 επιστήμονες, 25 άτομα τεχνικό προσωπικό και 65 μέλη πληρώματος. Οι κύριοι επιστήμονες θα είναι ο καθηγητής T.H. Druitt (Γαλλία) και ο δρ S.Kutterolf (Γερμανία), ενώ η επιστήμονας που εκπροσωπεί την Ελλάδα, είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Παρασκευή Νομικού, η οποία μελετά εδώ και χρόνια τη θαλάσσια γεωλογία της περιοχής της Σαντορίνης.

Π. Νομικού (ΕΚΠΑ): "Οι στόχοι της γεώτρησης είναι καθαρά επιστημονικοί"

Όπως δήλωσε η ίδια στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «η ηφαιστειότητα που σχετίζεται με την υποβύθιση στα όρια των τεκτονικών πλακών, μπορεί να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ζωή και το περιβάλλον των γύρω περιοχών. Η καλύτερη κατανόηση των ηφαιστείων των νησιωτικών τόξων και των συναφών γεωκινδύνων απαιτεί τη μελέτη των διεργασιών που οδηγούν σε ηφαιστειακά φαινόμενα και της αλληλεπίδρασης με το θαλάσσιο περιβάλλον. Το ηφαιστειακό σύμπλεγμα Χριστιανά-Σαντορίνη-Κολούμπο στο Ελληνικό Ηφαιστειακό Τόξο αποτελεί ένα μοναδικό σύστημα για την αντιμετώπιση αυτών των ερωτημάτων-επιστημονικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ηφαιστειότητα στο θαλάσσιο περιβάλλον».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την κυρία Νομικού, οι σκοποί της ερευνητικής πρότασης είναι:

- Η ανακατασκευή της πλήρους ηφαιστειακής ιστορίας του συμπλέγματος τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια.
- Η ανακατασκευή της ενεργότητας των υποθαλάσσιων ρηγμάτων που οριοθετούν τις θαλάσσιες λεκάνες και ο συσχετισμός τους με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής.
- Η τεκμηρίωση της πετρογένεσης, εξέλιξης και αποθήκευσης του μάγματος στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα τόσο χρονικά όσο και χωρικά.
- Η τεκμηρίωση των διαδικασιών, των προϊόντων και των πιθανών επιπτώσεων της έκρηξης κατά την Ύστερη Χάλκινη εποχή στη Σαντορίνη (Μινωική έκρηξη).
- Η μελέτη της ιστορίας, της δυναμικής και των κινδύνων των υποθαλάσσιων εκρήξεων των Καμένων στην καλδέρα και του Κολούμπο.
- Η τεκμηρίωση της μετάβασης από ηπειρωτικό σε θαλάσσιο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της υποβύθισης στην περιοχή του Αιγαίου.
- Η αναζήτηση της παρουσίας μικροβιακής ζωής στα πετρώματα της καλδέρας της Σαντορίνης και της περιοχής γύρω από το Κολούμπο, και πώς αυτή αντέδρασε στις επαναλαμβανόμενες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Η κυρία Νομικού επεσήμανε ότι «οι στόχοι της γεώτρησης είναι καθαρά επιστημονικοί. Η διάμετρος του τρυπανιού είναι πολύ μικρή -περίπου 24 εκατοστά- και έχει σχεδιαστεί για την ανάκτηση πετρωμάτων και ιζημάτων με τη χρήση διαφορετικών επιστημονικών αναλυτικών μεθόδων. Η αποστολή δεν έχει εμπορικούς ή αρχαιολογικούς σκοπούς. Ο επιστημονικός στόχος είναι να κατανοήσει καλύτερα τι οδηγεί την ηφαιστειακή δραστηριότητα και ρυθμίζει τις εκρήξεις σε αυτήν την περιοχή, την οποία επισκέπτονται πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, προκειμένου να προβλέψουν καλύτερα τις εκρήξεις και τις επιπτώσεις τους στο μέλλον».

Η γεώτρηση στο εσωτερικό της καλδέρας της Σαντορίνης θα παραμείνει ρηχή, σε βάθος λιγότερο από 400 μέτρα, πολύ μικρότερο από το βάθος του μαγματικού θαλάμου που είναι περίπου στα 4.000 κάτω από το βυθό.

Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος πολύ πυκνού δικτύου σεισμικών προφίλ που έχουν εξεταστεί λεπτομερώς από γεωφυσικούς και ειδικούς του IODP, προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή με πιθανούς θύλακες αερίου, πετρελαίου ή και μάγματος. «Οι μηχανικοί του JOIDES Resolution έχουν μεγάλη εμπειρία σε γεωτρήσεις γύρω από ηφαίστεια και σε όλα τα θέματα ασφάλειας», τονίζει η Π.Νομικού.
Κάθε "εκστρατεία" του IODP με το πλοίο JOIDES Resolution είναι μια σημαντική ερευνητική επένδυση ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, η επιστημονική δραστηριότητα στο Αιγαίο θα συμπληρωθεί από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προσέγγισης του κοινού κατά τη διάρκεια της αποστολής, το οποίο θα προσφέρει αφενός ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες και μαθητές να εκπαιδευτούν και να συμμετάσχουν σε έρευνες σε διεθνές επίπεδο, αφετέρου στο κοινό και στα σχολεία να μάθουν για τα επιστημονικά ευρήματα σε πραγματικό χρόνο μέσω των κοινωνικών δικτύων, των ζωντανών συνδέσεων και των διαδικτυακών σεμιναρίων.

Το υλικό της εκστρατείας πρόκειται να μελετηθεί για πολλά χρόνια μετά τις γεωτρήσεις. Αναμένεται ότι η αποστολή θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και θα μυήσει τους νέους και το κοινό γενικότερα στα μεγάλα ερωτήματα των Επιστημών της Γης και πώς αυτά αντιμετωπίζονται μέσω μεγάλων διεθνών συνεργατικών έργων.

Σε επιστολή που έστειλαν στον υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα και στον γενικό γραμματέα (ΓΓΕΤ) Αθανάσιο Κυριαζή, η Π. Νομικού και άλλοι πέντε Έλληνες επιστήμονες που συμμετείχαν στη συγγραφή της πρότασης για τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο (ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Δημήτριος Παπανικολάου, καθηγητής ΕΚΠΑ Στέφανος Κίλιας, καθηγητής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος, ερευνήτρια ΙΘΑΒΒΥΚ-ΕΛΚΕΘΕ Παρασκευή Πολυμενάκου και καθηγήτρια ΕΚΠΑ Μαρία Τριανταφύλλου) ζητούν την προώθηση της συμμετοχής της Ελλάδας στις υποθαλάσσιες ερευνητικές δραστηριότητες της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας ECORD (European Consortium for Ocean Research Drilling).

Η Ευρωπαϊκή Συνεργασία για Θαλάσσιες Ερευνητικές Γεωτρήσεις ECORD, που αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Προγράμματος Διερεύνησης των Ωκεανών (IODP), είναι μία διοικητική δομή 14 ευρωπαϊκών κρατών και του Καναδά, η οποία έχει ως σκοπό τη διενέργεια επιστημονικών ωκεάνιων γεωτρήσεων για την έρευνα και την κατανόηση θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή, οι ορυκτές και ενεργειακές πρώτες ύλες και οι γεωκίνδυνοι (σεισμικότητα, ηφαιστειότητα, τσουνάμι, υποθαλάσσιες κατολισθήσεις).

Όπως επισημαίνουν οι Έλληνες επιστήμονες, «η ένταξη της Ελλάδας στο ECORD αποτελεί αίτημα σύσσωμης της ελληνικής επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας της θάλασσας και θα έχει θεμελιώδη οφέλη» για τη χώρα. Επιπλέον, η συμμετοχή αυτή -που θα συνοδευτεί από μικρή ετήσια συμβολή της Ελλάδας στη χρηματοδότηση για τα έτη 2022-2023- θα επιτρέψει στους Έλληνες επιστήμονες να υποβάλουν αιτήματα για συμμετοχή τους στην επικείμενη αποστολή του "JOIDES Resolution" στο Αιγαίο.

  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  • ·
  • IODP
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική: Η λειτουργία μπουτίκ και Fan Zone στον σημερινό αγώνα με την Πολωνία

All Content

Τοποθετείται το παρκέ στο προπονητήριο του ΠΑΟΚ (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Τέσσερις μήνες-κλειδί για την οικονομία: Οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, το χρέος και οι αξιολογήσεις των οίκων

All Content - BusinessNews.gr

Το Χρηματιστήριο «σπάει» ρεκόρ 17 ετών – Πέντε εβδομάδες ανόδου παρά την αναταραχή στις αγορές

All Content - BusinessNews.gr

Οι επενδύσεις που ξαναζωντανεύουν τα ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία» - Ποια μπαίνουν σε τροχιά αξιοποίησης

All Content

Nova: Σέντρα και φέτος στο αθλητικό υπερθέαμα στα κανάλια Novasports και Cosmote Sport

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

FleetNews

Leapmotor: Ορόσημο 100.000 παραδόσεων σε ένα μήνα

FleetNews

Η Geely επενδύει στην ασφάλεια με το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμών στον κόσμο

FleetNews

Ολλανδία: Κοινωνικό leasing αντί για μειώσεις φόρων στα καύσιμα

All Content

Πού θα δείτε απόψε τον φιλικό αγώνα της Εθνικής με την Πολωνία

All Content

ΠΑΟΚ: Πρώτο φιλικό σήμερα με TFT Σκοπίων

All Content - BusinessNews.gr

Diesel: Παράταση της επιδότησης των 10 λεπτών εξετάζει η κυβέρνηση - Πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή

All Content - BusinessNews.gr

Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ το α΄ εξάμηνο 2026 λόγω πετρελαιοειδών

All Content - BusinessNews.gr

Ευρωπαϊκές αγορές: Ανθεκτικές, παρά τις πιέσεις του πολέμου - Γιατί επιστρέφουν στο προσκήνιο των επενδυτών

FleetNews

H CEO της Dacia θέλει ανάπτυξη, προσιτές τιμές και ηλεκτροκίνηση σε ισορροπία

FleetNews

Η BMW εξετάζει την κατάργηση μοντέλων της

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κορονοϊός: Πρόστιμα 115.750 ευρώ για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων
Κορονοϊός: Πρόστιμα 115.750 ευρώ για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων 28/08/2021 - 18:31
Εύβοια: Τo 1/3 των δασών της κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά 29/08/2021 - 11:21
Εύβοια: Τo 1/3 των δασών της κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Euronext Athens: Στην τελική ευθεία η επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές - Ποιες μετοχές εντάσσονται στον FTSE Russell
    22/08/2026 - 13:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΘ: Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 3.500 αστυνομικοί επί ποδός
    22/08/2026 - 13:30 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο χάρτης των πληρωμών από e- ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 24 έως 28 Αυγούστου
    22/08/2026 - 13:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • TikTok: Πρόστιμο-μαμούθ 400 εκατ. δολαρίων για τα προσωπικά δεδομένα παιδιών στις ΗΠΑ
    22/08/2026 - 12:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σκληραίνει το εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ–Καναδά: Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και νέοι δασμοί
    22/08/2026 - 12:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Εν αναμονή των οικονομικών μέτρων των ΗΠΑ κατά του Ιράν - Σκληρές δηλώσεις εκατέρωθεν
    22/08/2026 - 11:45 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σπουδές στην ΕΕ: Επιχειρήσεις, διοίκηση και νομική στην κορυφή – 6 στις 10 απόφοιτοι γυναίκες στην Ελλάδα
    22/08/2026 - 11:21 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι επενδύσεις που ξαναζωντανεύουν τα ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία» - Ποια μπαίνουν σε τροχιά αξιοποίησης
    22/08/2026 - 10:59 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • Σε τροχιά καύσωνα η Ελλάδα - Πού θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
    22/08/2026 - 10:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τέσσερις μήνες-κλειδί για την οικονομία: Οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, το χρέος και οι αξιολογήσεις των οίκων
    22/08/2026 - 10:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Παναθηναϊκός: Προτάθηκε στο «τριφύλλι» ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Μέλο
    21/08/2026 - 16:14 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: Σε νέα υψηλά 17 ετών η αγορά, άνοδος 1,34%
    21/08/2026 - 17:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.622,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,90%
    21/08/2026 - 15:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εντοπίστηκε στην Κυψέλη οικία-αποθήκη κλοπιμαίων με χρυσαφικά μεγάλης αξίας και πίνακες ζωγραφικής
    21/08/2026 - 16:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το Χρηματιστήριο «σπάει» ρεκόρ 17 ετών – Πέντε εβδομάδες ανόδου παρά την αναταραχή στις αγορές
    21/08/2026 - 18:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κάλινιτς: Κι επίσημα πλέον προπονητής στο επιτελείο του Ναβάρο (pics)

22/08/2026 - 10:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ισπανικό δημοσίευμα για Ολυμπιακό και Νταλάνο Μπάντον

22/08/2026 - 10:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nova: Σέντρα και φέτος στο αθλητικό υπερθέαμα στα κανάλια Novasports και Cosmote Sport

21/08/2026 - 14:02
FleetNews
fleetnews.gr

Leapmotor: Ορόσημο 100.000 παραδόσεων σε ένα μήνα

21/08/2026 - 08:06
FleetNews
fleetnews.gr

Η Geely επενδύει στην ασφάλεια με το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμών στον κόσμο

21/08/2026 - 08:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo