Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Αδ. Γεωργιάδης: Τα μέτρα που ανακοινώνουμε είναι υπό την παρούσα επιδημιολογική εικόνα
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
30/01/2021 · 11:43

Αδ. Γεωργιάδης: Τα μέτρα που ανακοινώνουμε είναι υπό την παρούσα επιδημιολογική εικόνα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε επί των νέων μέτρων, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τη λειτουργία εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών από τις 30.1.2021.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πριν από δύο εβδομάδες όταν ανακοινώσαμε την επανέναρξη λειτουργίας του λιανικού εμπορίου είχαμε από την αρχή τονίσει ότι όλα τα μέτρα θα επαναξιολογούνται κάθε εβδομάδα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω όλους τους επιχειρηματίες, όλους τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις αλλά και τους περισσότερους των πελατών που αυτές τις δύο εβδομάδες τήρησαν πραγματικά σχολαστικά τα μέτρα και δεν παρατηρήσαμε μεγάλες παραβιάσεις αυτών. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε το περασμένο Σάββατο και την περασμένη Παρασκευή σε κεντρικούς δρόμους προκαλούν αναμφίβολα μία πολύ μεγάλη ανησυχία.

Και με δεδομένο ότι η Αττική περνάει επιδημιολογικά στην «κόκκινη ζώνη», τη ζώνη δηλαδή του επαυξημένου κινδύνου, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε επιπλέον μέτρα που θα μας επιτρέψουν να ανακόψουμε την εξάπλωση της πανδημίας, να επιστρέψουμε σε πιο ασφαλές περιβάλλον, όπου και πάλι θα μπορούμε να επαναξιολογήσουμε τα μέτρα. Θέλω όμως να τονίσω από την αρχή ότι και τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα είναι υπό την επιδημιολογική εικόνα που έχει η Ελλάδα σήμερα.

Ανά πάσα στιγμή εάν αυτή η επιδημιολογική εικόνα αλλάξει προς το καλύτερο ελπίζουμε, ή προς το χειρότερο, αυτές οι αποφάσεις όλες θα επαναξιολογούνται. Διότι κύριό μας μέλημα είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το λεγόμενο τρίτο κύμα, να μην υπάρχει μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας και να διασώσουμε τις ζωές των συμπολιτών μας. Όλα, λοιπόν, τα μέτρα που θα σας εξηγήσω τώρα έχουν ληφθεί με γνώμονα την προσπάθεια να σταματήσει η πανδημία, αλλά και φυσικά το ενδιαφέρον της κυβερνήσεως και προσωπικά του κυρίου Πρωθυπουργού να μπορεί να συνεχίσει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας κατά το δυνατόν με τον πιο απρόσκοπτο τρόπο.

Ως προς τις περιοχές που είναι κίτρινες, τις περιοχές δηλαδή που δεν είναι στο καθεστώς του επαυξημένου κινδύνου, η αγορά θα συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι και σήμερα. Σε αυτές τις περιοχές θα προστεθεί η λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα εδώ ο κύριος Χαρδαλιάς, φυσικά πάντα με τους ίδιους κανόνες και προϋποθέσεις που έχουμε εξηγήσει.

Τηρούνται κανονικά τα 25 τετραγωνικά ανά πελάτη, οι αποστάσεις των δύο μέτρων, η ανάγκη αποστολής του SMS στο 13033 για να κάνεις τις αγορές σου εντός δύο ωρών, η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων και όλα τα υπόλοιπα. Άρα για τις κίτρινες περιοχές ξέρετε πως λειτουργεί η αγορά, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα. Στις κόκκινες περιοχές τώρα όπως είναι και η Αττική θα έχουμε δυο διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας της αγοράς. Το σύνολο της αγοράς θα λειτουργεί με το click away. Το ξέρετε το click away από την εποχή των εορτών, δούλεψε τελικά καλά.

Θα πρέπει να έχετε κάνει την παραγγελία σας σε κάποιο κατάστημα, να σας στείλει το κατάστημα το ηλεκτρονικό μήνυμα ή το μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο με τη συγκεκριμένη ώρα που θα πάτε να παραλάβετε την παραγγελία σας και θα παραλάβετε την παραγγελία σας έξω από το κατάστημα όπως κάνατε καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών. Από τον τρόπο λειτουργίας του click away θα εξαιρεθούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία. Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click inside. Δηλαδή, την παράδοση εντός του καταστήματος.

Θα πρέπει πάλι να έχει επικοινωνία ο πελάτης με το κατάστημα, να έχει γίνει αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος ή σε sms η συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία μπορεί ο συγκεκριμένος πελάτης να βρεθεί στο συγκεκριμένο κατάστημα, θα είναι δηλαδή το κατάστημα και η πώληση με ραντεβού για να το πω πάρα πολύ απλά. Θα πηγαίνει τη συγκριμένη ώρα, θα έχει πάλι με την αποστολή στο 13033 και την επιλογή 2, δύο μόνο ώρες για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή του και να επιστρέψει το σπίτι του. Και αφού κάνει τη συναλλαγή του θα επιστρέψει σπίτι του.

Ο λόγος που επιστρέφουμε στο click away και ο λόγος που επιστρέφουμε στην παράδοση εντός, στην παράδοση εκτός δηλαδή και στην παράδοση εντός, είναι γιατί θέλουμε να αποφύγουμε τις εικόνες του συνωστισμού στους δρόμους. Θέλω να κάνω μια δημόσια έκκληση προς όλους και μιλάω ως ένας άνθρωπος που ο ίδιος είμαι στην αγορά από μικρός και αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αγωνίες των ανθρώπων της αγοράς.Ο μόνος τρόπος για να λειτουργεί η αγορά είναι να λειτουργεί με υγειονομική ασφάλεια. Ο μόνος τρόπος για να λειτουργεί με υγειονομική ασφάλεια είναι όλοι να συνεργαστούμε και να καταλάβουμε ότι ο καθένας μας έχει ένα μικρό μερίδιο ευθύνης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Εάν τα καταφέρουμε και η αγορά θα μπορεί να λειτουργεί καλύτερα. Εάν δεν τα καταφέρουμε η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο αυστηρά μέτρα. Και αυτό θα έχει σημαντική επίπτωση στις ζωές όλων μας. Άρα, χρειαζόμαστε την απόλυτη συνεργασία σας για να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετωπίσεως της πανδημίας. Ως προς τις υπηρεσίες τώρα. Οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων, των περιποιήσεων μανικιούρ, πεντικιούρ, καλλωπισμού νυχιών και τα ΚΤΕΟ θα εξακολουθούν να λειτουργούν και στις κόκκινες περιοχές πάλι, φυσικά, με ραντεβού, όπως σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια και όπως στο παρελθόν, με όλους τους υγειονομικούς κανόνες, αποστάσεις ασφαλείας, τις μάσκες και όλους τους άλλους κανόνες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Είναι σημαντικό να έχουμε όλο μας υπ’ όψιν ότι η δική μας συνεργασία και η δική μας συμπεριφορά θα επηρεάσει την εξέλιξη της πανδημίας και άρα τις αποφάσεις που θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε είτε την επόμενη, είτε την μεθεπόμενη εβδομάδα. Στόχος μας, να μπορέσει η εθνική μας οικονομία και το εμπόριο να εξακολουθήσει να λειτουργεί αλλά, επαναλαμβάνω, πάντα με ασφάλεια. Και αυτό δεν μπορούμε να το καταφέρουμε εάν όλοι μας δεν συνεργαστούμε.

Τονίζω ότι διάφορες απόπειρες ή προσπάθειες και επιτυχημένες για να παραβιαστούν τα μέτρα δεν είναι κάποιου είδους εξυπνάδα. Είναι ζημιά προς το κοινωνικό σύνολο και θέτει σε κίνδυνο όλη την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας, τηρώντας τα μέτρα, για να μπορέσει η χώρα με ασφάλεια να προχωρήσει στο μέλλον.

Θέλω, λοιπόν, να παρακαλέσω για άλλη μια φορά όλους τους παράγοντες της αγοράς να σεβαστούν τα μέτρα, σε πνεύμα καλόπιστης συνεργασίας να τα τηρήσουμε και να μπορέσουμε σε λίγες μέρες να απολαύσουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας από αυτή την φοβερή πανδημία που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα όλο αυτό το διάστημα.

Έχουμε καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής, είμαστε λίγο πριν το τέλος, είμαστε κουρασμένοι, είμαστε, όμως, στην καρδιά του χειμώνα και αυτό είναι λογικό να μας θέτει όλους σε πολύ μεγαλύτερη επιφυλακή και να πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα προληπτικά και όχι μέτρα εκ των υστέρων.

Ευχαριστώ».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη (4/2) το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Έτσι νίκησε ο Παναθηναϊκός τη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Jumbo: Εκτιμήσεις για καθαρά κέρδη έως 320 εκατ. ευρώ to 2026 - Στρατηγική ανθεκτικότητας, σταθερή μερισματική πολιτική

All Content - BusinessNews.gr

Κ. Πιερρακάκης στη Handelsblatt: Πρότυπο για την Ευρώπη το ελληνικό μοντέλο ενάντια στη φοροδιαφυγή

All Content - BusinessNews.gr

ΕΑΕΕ: Αύξηση 4,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 11μηνο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2025

All Content

Aia Relate: Νέα επικοινωνία για την Capital Clean Energy Carriers

All Content

Ο Παναγιώτης Τζεμπελίκος στην DDB Athens

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Αταμάν: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για το χαρακτήρα τους»

All Content

Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-81: Το νικητήριο καλάθι του Τζέριαν Γκραντ (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Κόκκινα Δάνεια: Εισήγηση υπέρ των δανειοληπτών – Κρίσιμη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την Πέμπτη

All Content - BusinessNews.gr

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Όμιλος Σαράντη: Συμφωνία με την Orkla Health για αποκλειστική διανομή του Jordan στο ελληνικό φαρμακείο

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

"Click in shop": Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής απαντά σε 11 ερωτήσεις
"Click in shop": Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής απαντά σε 11 ερωτήσεις 30/01/2021 - 11:31
Σχολεία: Ποιος ο τρόπος επαναλειτουργίας - Τι δήλωσε η Υπ. Παιδείας 30/01/2021 - 11:50
Σχολεία: Ποιος ο τρόπος επαναλειτουργίας - Τι δήλωσε η Υπ. Παιδείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μοτοδυναμική: Οργανωτικές αλλαγές στη Διοικητική Ομάδα του Ομίλου
    03/02/2026 - 21:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τζιρακιάν Profil: Στο 20,21% μειώθηκε το ποσοστό του βασικού μετόχου Αρι Τζιρακιάν
    03/02/2026 - 21:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alpha Bank: Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για την έκδοση ομολόγου 750 εκατ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό περιθώριο τιμολόγησης
    03/02/2026 - 21:16 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΕΕ: Προτείνει στις ΗΠΑ κοινή γραμμή για τα κρίσιμα ορυκτά, με στόχο τον περιορισμό της κινεζικής επιρροής
    03/02/2026 - 20:56 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    03/02/2026 - 20:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΦΚΑ: Ενισχύονται οι υπηρεσίες του DASHBOARD – myEFKA - Στόχος η εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων
    03/02/2026 - 20:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σύσταση της Hellenic Ammunition από Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και CSG - Στόχος η παραγωγή πυρομαχικών
    03/02/2026 - 19:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Σχεδιάζουν την έκδοση αδειών σε εταιρείες για την άντληση πετρελαίου από τη Βενεζουέλα
    03/02/2026 - 19:35 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΝΑΤΟ: Στρατιωτικός σχεδιασμός για αποστολή «Arctic Sentry» εν μέσω εντάσεων για τη Γροιλανδία
    03/02/2026 - 19:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ζελένσκι: Η Ρωσία αγνόησε τις ειρηνευτικές προσπάθειες με την επίθεσή της στις ενεργειακές μας υποδομές
    03/02/2026 - 19:02 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Έξι κυβερνητικές παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος - Προστασία κατοικίας και δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες
    03/02/2026 - 08:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η ONEX ιδρύει τη νέα θυγατρική RSIS στην Ελευσίνα - Επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ στον σιδηρόδρομο
    03/02/2026 - 08:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τι αλλάζει στη φορολογία το 2026 - Ελαφρύνσεις για οικογένειες, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
    03/02/2026 - 08:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στα 1.516 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της «Εργάνης»
    03/02/2026 - 09:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025
    03/02/2026 - 10:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Οι Τίμπεργουλβς ελευθερώνουν χώρο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

03/02/2026 - 22:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

EuroLeague 2025/26: Η βαθμολογία

03/02/2026 - 21:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η L’Oreal Professionnel ξεκινά νέα συνεργασία με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο

03/02/2026 - 18:27
CSRΝews.gr
csrnews.gr

MINOAN LINES: Αποδοση δωρεας για τη στηριξη του εργου της «Ηλιαχτίδας»

03/02/2026 - 15:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Samsung: Παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο τις οθόνες ψηφιακής σήμανσης 3D, χωρίς γυαλιά

03/02/2026 - 14:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Μαρία Μπακοδήμου και ο νέος Αδύναμος Κρίκος έρχονται στο OPEN

03/02/2026 - 14:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Πανελλαδική Έρευνα Coca-Cola – ΟΠΑ: Οι Καταναλωτές Προτιμούν τις Περιβαλλοντικά Υπεύθυνες Επιχειρήσεις HORECA

03/02/2026 - 13:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η JAMA έθεσε επτά προτεραιότητες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της

03/02/2026 - 05:38
FleetNews
fleetnews.gr

CUPRA: Νέες τιμές και προωθητικά προγράμματα

02/02/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’20 years KYANA’’

31/01/2026 - 07:39
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo