Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σχέδιο «Ελευθερία»: Οι δόσεις - Οι 3 φάσεις - Τα ραντεβού - Παραλαβή και αποθήκευση
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
23/12/2020 · 14:20

Σχέδιο «Ελευθερία»: Οι δόσεις - Οι 3 φάσεις - Τα ραντεβού - Παραλαβή και αποθήκευση

Βήμα προς βήμα παρατίθεται όλη η προβλεπόμενη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Από τον Ιανουάριο του 2021, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους κατόπιν σύνδεσης με τα στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr κι επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, από το οποίο προκύπτει ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει μέχρι και το καλοκαίρι, οπότε και η χώρα μας θα έχει τον επαρκή αριθμό των εμβολίων. Παράλληλα, αναφέρονται αναλυτικά οι δόσεις των εμβολίων που θα λάβει η Ελλάδα από κάθε εταιρεία, οι οποίες συνολικά ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια, ενώ αναλύεται και η διαδικασία παραλαβής και αποθήκευσης.

Στην πρώτη φάση που ξεκινά στις 27 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν:

• Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
• Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
• Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και
• κέντρων αποκατάστασης
• Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης
Στη δεύτερη φάση, η έναρξη της οποίας τοποθετείται χρονικά τον Φεβρουάριο του 2020, τα εμβόλια θα λάβουν:
• Τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). Περαιτέρω προτεραιοποίηση:
1. Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
2. Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
3. Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
4. Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω
• Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίας
• Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους
• Άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)
• Ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19
• Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα
Στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Ραντεβού
Από τον Ιανουάριο 2021, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:
• Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα .
• Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
• Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.
Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου έχει προδιαγραφεί η ολοκληρωμένη διαδικασία Διαχείρισης Εμβολίων και Εμβολιασμού, ξεκινώντας από την παραλαβή των εμβολίων από τις Παραγωγούς Εταιρείες, την αποθήκευση των εμβολίων στα Κέντρα Αποθήκευσης, τη διανομή και αποθήκευση των εμβολίων στα Κέντρα Εμβολιασμού και τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο έχει προβλέψει τη διασφάλιση της προστασίας των εμβολίων κατά τη μεταφορά τους εντός της χώρας από τους διανομείς των Παραγωγών Εταιρειών με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα Κέντρα Αποθήκευσης θα λαμβάνουν γνώση για τις επικείμενες παραλαβές από τις Παραγωγούς Εταιρείες από το Κέντρο Συντονισμού του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Η ενημέρωση αυτή θα παρέχεται μέσω κεντρικής εφαρμογής, που έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ειδικά για τους σκοπούς της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας του εμβολίου κατά του COVID-19.
Οι ομάδες των Κέντρων Αποθήκευσης θα απαρτίζονται από επαρκή αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί ολοκληρωμένα στον έλεγχο και την τήρηση των προδιαγραφών διαχείρισης του εμβολίου κάθε Παραγωγού Εταιρείας κατά τη διάρκεια της παραλαβής τους από αυτές. Σημειώνεται ότι οι αυξημένες ανάγκες ειδικού εξοπλισμού, Αποθήκευση στα Κέντρα Αποθήκευσης Παραλαβή από τις Παραγωγούς Εταιρείες Διανομή στα Κέντρα Εμβολιασμού Αποθήκευση στα Κέντρα Εμβολιασμού Διενέργεια Εμβολιασμού 6 που θα χρειαστεί το προσωπικό για την παραλαβή, αποθήκευση, παρακολούθηση και μεταφορά των εμβολίων, αλλά και για την προστασία του προσωπικού, έχουν προβλεφθεί και συντονίζονται μέσω κεντρικών διαδικασιών προμηθειών.
Επιπλέον, αναλυτικές οδηγίες για την ακολουθούμενη διαδικασία έχουν παραδοθεί σε κάθε Κέντρο Αποθήκευσης οι οποίες μεταξύ άλλων παρέχουν κατευθύνσεις ως προς:
• Την εκτέλεση των απαραίτητων ελέγχων κατά την παραλαβή και την επαρκή τεκμηρίωσή τους,
• Τις προδιαγραφές διαχείρισης του εμβολίου κατά την παραλαβή από την Παραγωγό (χρόνοι – θερμοκρασίες) μέχρι την τοποθέτησή τους στους καταψύκτες κάθε Κέντρου Αποθήκευσης και της επαρκούς, γραπτής τεκμηρίωσης της τήρησής τους,
• Τη διασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού σύμφωνα με τις εκάστοτε προδιαγραφές εμβολίου, της εύρυθμης λειτουργίας του και της τήρησης της απαραίτητης καθαριότητας,
• Τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας,
• Τη χρήση της κεντρικής εφαρμογής εφοδιαστικής αλυσίδας και των pre-alarm συστημάτων.
Επιπλέον, κάθε Κέντρο Αποθήκευσης θα επικουρηθεί από τρία (3) στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία θα παρευρίσκονται, θα παρακολουθούν και θα υποστηρίζουν την παραλαβή των εμβολίων από τις Παραγωγούς.
► Αποθήκευση στα Κέντρα Αποθήκευσης Δεδομένων των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της χώρας μας και της κατανομής του πληθυσμού της, τα εμβόλια θα αποθηκεύονται σε πέντε (5) εγκεκριμένες αποθήκες που πληρούν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα πιστοποίησης.
Περισσότερα Κέντρα Αποθήκευσης μπορεί να ενεργοποιηθούν σε αναλογία με τον όγκο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων, που θα παραληφθούν από τις Παραγωγούς Εταιρείες. Κάθε Κέντρο Αποθήκευσης θα εφοδιάζει συγκεκριμένα Κέντρα Εμβολιασμού με κριτήριο την απόσταση μεταξύ τους και τον απαιτούμενο χρόνο για την κάλυψη της απόστασης αυτής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος, που παραμένουν σε κατάσταση μεταφοράς (όσον αφορά τα εμβόλια της Pfizer/ BioNTech και Moderna). Τα Κέντρα Αποθήκευσης έχουν εξοπλιστεί με επαρκή αριθμό καταψυκτών, που πληρούν τις προδιαγραφές ακόμη και των πλέον απαιτητικών εμβολίων (όπως των BioNTech/ Pfizer, που απαιτεί συνθήκες φύλαξης από -70 έως -80°C). Οι καταψύκτες διαθέτουν εγκατεστημένο κατάλληλο Αποθήκευση στα Κέντρα Αποθήκευσης Παραλαβή από τις Παραγωγούς Εταιρείες Διανομή στα Κέντρα Εμβολιασμού Αποθήκευση στα Κέντρα Εμβολιασμού Διενέργεια Εμβολιασμού 7 καταγραφικό σύστημα θερμοκρασιών με σκοπό τη διαρκή παρακολούθηση των επιπέδων κατάψυξης και την αυτόματη ενημέρωση (pre-alarm) σε περίπτωση απόκλισης θερμοκρασιών. Σε ημερήσια βάση, τα Κέντρα Αποθήκευσης θα διενεργούν ποσοτική απογραφή του αποθέματος εμβολίων στο τέλος της ημέρας, κατ’ ελάχιστον στις θέσεις όπου εκτελέστηκαν παραγγελίες. Κατά τη διενέργεια της ποσοτικής απογραφής, θα παρίστανται και θα παρακολουθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατόπιν της διενέργειας της καθημερινής απογραφής, τα Κέντρα Αποθήκευσης θα ενημερώνουν την κεντρική εφαρμογή εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ασφάλεια των Κέντρων Αποθήκευσης θα διασφαλιστεί με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.
► Διανομή στα Κέντρα Εμβολιασμού Η διανομή στα Κέντρα Εμβολιασμού θα στηρίζεται στο Σχέδιο Προτεραιοποίησης Εμβολιασμών, που αναφέρθηκε παραπάνω και την ζήτηση (δηλαδή στον αριθμό των ραντεβού εμβολιασμού των Πολιτών), τόσο σε επίπεδο όγκου όσο και σε επίπεδο προγραμματισμού (δηλ. χρονισμού).
Το Κέντρο Συντονισμού θα λαμβάνει ενημέρωση μέσω της εφαρμογής ραντεβού για τους επικείμενους εμβολιασμούς και ως εκ τούτου για τις ανάγκες των Κέντρων Εμβολιασμού σε απόθεμα σκευασμάτων. Εν συνεχεία το Κέντρο Συντονισμού θα εκτελεί τον προγραμματισμό των απαραίτητων παραδόσεων μέσω της κεντρικής εφαρμογής εφοδιαστικής αλυσίδας, ο αλγόριθμος της οποίας θα βασίζεται αρχικά στη ζήτηση και εν συνεχεία θα αποκτήσει ένα επίπεδο προβλεπτικής ικανότητας της ζήτησης (όπως αναμενόμενη μη προσέλευση των ραντεβού για εμβολιασμό, κλπ.). Τα Κέντρα Αποθήκευσης θα λαμβάνουν καθημερινή ενημέρωση από το Κέντρο Συντονισμού μέσω της κεντρικής εφαρμογής εφοδιαστικής αλυσίδας για τις επικείμενες ανάγκες των Κέντρων Εμβολιασμού σε απόθεμα σκευασμάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάκοπη ροή της εμβολιαστικής διαδικασίας. Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, τα Κέντρα Αποθήκευσης θα επικοινωνούν απευθείας με τις Εταιρείες Διανομών για τον λεπτομερέστερο σχεδιασμό. Κάθε Κέντρο Αποθήκευσης θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα υλικά για την προετοιμασία των παραδόσεων των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παραγωγού Εταιρείας, η προμήθεια των οποίων θα Αποθήκευση στα Κέντρα Αποθήκευσης Παραλαβή από τις Παραγωγούς Εταιρείες Διανομή στα Κέντρα Εμβολιασμού Αποθήκευση στα Κέντρα Εμβολιασμού Διενέργεια Εμβολιασμού 8 υλοποιείται μέσω κεντρικών διαδικασιών, όπως προαναφέρθηκε.
Τα εμβόλια θα συσκευάζονται σε ειδικά σχεδιασμένα ισοθερμικά κιβώτια, των οποίων οι συνθήκες θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά των εμβολίων θα παρακολουθούνται μέσω καταγραφικών συσκευών, που θα τοποθετούνται εντός του καθενός. Τα ισοθερμικά έχουν υποβληθεί σε σειρά ελέγχων σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιπλέον, έχουν σχεδιαστεί σε πολλαπλά μεγέθη, τα οποία έχουν κατανεμηθεί σε κάθε Κέντρο Αποθήκευσης βάσει πολλαπλών κριτηρίων (πληθυσμιακή κατανομή ανά περιοχή, αριθμός και μέγεθος εξυπηρετούμενων Κέντρων Εμβολιασμού, κλπ.), προκειμένου να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση της απόδοσης της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Τα Κέντρα Αποθήκευσης θα επικολλούν QR codes σε κάθε ένα κιβώτιο, τα οποία θα περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις παρτίδες των εμβολίων, που περιέχονται σε αυτό. Τα QR codes θα σαρώνονται από τα Κέντρα Εμβολιασμού κατά την παραλαβή τους, ενημερώνοντας έτσι αυτόματα την κεντρική εφαρμογή εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα καθ΄ όλη τη διαδρομή της παρτίδας εμβολίων μέχρι και τη χορήγησή τους. Στη συνέχεια, τα ισοθερμικά κιβώτια με τα εμβόλια θα παραδίδονται στην Εταιρεία Διανομών. Κατά τη φόρτωση, τα Κέντρα Αποθήκευσης θα διενεργούν ελέγχους ταυτοποίησης του οδηγού και του οχήματος καθώς και οπτικούς ελέγχους στο όχημα, ενώ επιπλέον θα παρίστανται και θα παρακολουθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι έχει διασφαλιστεί ότι τα μεταφορικά μέσα της Εταιρείας Διανομών πληρούν τις προδιαγραφές της ψυχρής αλυσίδας και τους κανόνες μεταφοράς φαρμάκων. Βασική προϋπόθεση κατά τη μεταφορά στα εμβολιαστικά κέντρα είναι η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στους ψυκτικούς θαλάμους για τη διασφάλιση της αποδοτικότητας κατά τη χορήγηση. Ως εκ τούτου, τα μεταφορικά μέσα της Εταιρείας Διανομών διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να γίνει η μεταφορά με ασφάλεια και με τεκμηριωμένο τρόπο.
► Αποθήκευση στα Κέντρα Εμβολιασμού Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εμβολίων κατά του COVID19, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για δημιουργία Κέντρων Εμβολιασμού, καθώς:
• Ένα φιαλίδιο εμβολίου κατά του COVID-19 αντιστοιχεί τουλάχιστον σε πέντε (5) δόσεις, που θα πρέπει να χορηγηθούν εντός περιορισμένου χρόνου.
Αποθήκευση στα Κέντρα Αποθήκευσης Παραλαβή από τις Παραγωγούς Εταιρείες Διανομή στα Κέντρα Εμβολιασμού Αποθήκευση στα Κέντρα Εμβολιασμού Διενέργεια Εμβολιασμού 9
• Τα εμβόλια κάθε Παραγωγού Εταιρείας απαιτούν διαφορετικές συνθήκες φύλαξης.
• Η διαδικασία του εμβολιασμού θα πρέπει να επιβλέπεται από ιατρό, ενώ σύμφωνα και με τους κανόνες αδειοδότησης και κυκλοφορίας του εμβολίου, θα διενεργείται συνταγογράφησή του στο εμβολιαστικό κέντρο. Εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των Κέντρων Εμβολιασμού θα παραλαμβάνουν τα κιβώτια εμβολίων και θα προχωρούν στην ηλεκτρονική καταγραφή της παραλαβής τους στην κεντρική εφαρμογή εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα Κέντρα Εμβολιασμού αποθηκεύουν τα κιβώτια σύμφωνα με τις οδηγίες της Παραγωγού Εταιρείας και τηρώντας σε κάθε περίπτωση την βασική αρχή αποθήκευσης FEFO (firstexpired, first-out), και προμηθεύουν με εμβόλια τις υπόλοιπες μονάδες ή μέσα εμβολιασμού (όπως Εμβολιασμοί Οίκων Ευγηρίας και λοιπών κλειστών δομών, Κινητή Μονάδα, Βοήθεια στο Σπίτι, κλπ.).
► Διενέργεια Εμβολιασμού Έλεγχος κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό ραντεβού Ο Πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:
• Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
• Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034). Προγραμματισμός Ραντεβού Από τον Ιανουάριο 2021, ο Πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους: • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα . • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
• Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο Πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Υπενθύμιση Ραντεβού Αποθήκευση στα Κέντρα Αποθήκευσης Παραλαβή από τις Παραγωγούς Εταιρείες Διανομή στα Κέντρα Εμβολιασμού Αποθήκευση στα Κέντρα Εμβολιασμού Διενέργεια Εμβολιασμού 10 Τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο Πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί. Διενέργεια Εμβολιασμού
Ο Πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει. Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση. Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του Πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Εφόσον απαιτείται, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης.
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ·
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ο Έι Τζέι Ντιμπάντσα Νο1 του draft, στο Νο2 ο Πίτερσεν -Στο Ντάλας ο Ντε Λαρέα

All Content

Αντετοκούνμπο: Είδε Έισις-Λίμπερτι στο Λας Βέγκας (vids)

All Content - BusinessNews.gr

Η Οlympia -Xenia θέλει να τριπλασιάσει τα μεγέθη της και να κάνει τις ελιές και το ελαιόλαδο lifestyle brand

All Content - BusinessNews.gr

Tάσος Κάπος: Ο #1 franchisee της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι από τη Ζαχάρω, έχει 40 καταστήματα και μεγαλώνει συνεχώς

All Content - BusinessNews.gr

Lamda Development: Υπεραξίες, χρονοδιαγράμματα και το ανοιχτό μέτωπο με την ΙΟΝ στο Ελληνικό

All Content

ΙΟΒΕ: Οι επενδύσεις στον οπτικοακουστικό τομέα υπερδιπλασιάστηκαν σε μία δεκαετία

All Content

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Στην τελική ευθεία και ο κλάδος της Διαφήµισης

FleetNews

Renault 4 Troop: Έτοιμο για… πεδίο μάχης

FleetNews

Το BMW Group αναθεωρεί τις προβλέψεις του για το 2026

FleetNews

Από 40.990 ευρώ το εντυπωσιακό Xpeng P7+

All Content

Πρωταθλήτρια για 3η φορά η Μονακό, 101-92 την Παρί σε φοβερό Game 5!

All Content

«Θα είναι διασκεδαστικό με Ομπράντοβιτς, Μπαρτζώκα, Σπανούλη και Τρινκιέρι»

All Content - BusinessNews.gr

Σκλαβενίτης: Ενισχύει το αποτύπωμα του στην μεταποίηση τροφίμων

All Content - BusinessNews.gr

Naval Group: Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών

All Content - BusinessNews.gr

ΦΑΓΕ Ελλάδος: Αναδιάρθρωση στον όμιλο και δυναμικό comeback στην κερδοφορία το 2025

FleetNews

Τα van της Stellantis αποκτούν νέα πολυχρηστική έκδοση

FleetNews

Η Aviloo παρουσιάζει την εγγύηση «Κατάστασης Υγείας» των μπαταριών BEV

CSRΝews.gr

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος: Ανανέωση συνεργασίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για 5η συνεχή χρονιά

CSRΝews.gr

OMODA & JAECOO: Τεχνολογία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

CSRΝews.gr

Mediterranean Cosmos και Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Εικαστικού Εργαστηρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κορονοϊός: Ποια είναι η διαδικασία εμβολιασμού
Κορονοϊός: Ποια είναι η διαδικασία εμβολιασμού 23/12/2020 - 14:20
ΟΕΕ: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας Κεραμέως για τα κολλέγια 23/12/2020 - 14:33
ΟΕΕ: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας Κεραμέως για τα κολλέγια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα αμοιβής ανδρών και γυναικών για όμοια εργασία
    24/06/2026 - 09:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη
    24/06/2026 - 09:13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΦΑΓΕ Ελλάδος: Αναδιάρθρωση στον όμιλο και δυναμικό comeback στην κερδοφορία το 2025
    24/06/2026 - 09:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    24/06/2026 - 09:00 MEDIA
  • Ενταξη της Ελλάδας στην Pax Silica - Το αμερικανικό σχέδιο για AI, ημιαγωγούς και κρίσιμα ορυκτά
    24/06/2026 - 08:51 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Lamda Development: Υπεραξίες, χρονοδιαγράμματα και το ανοιχτό μέτωπο με την ΙΟΝ στο Ελληνικό
    24/06/2026 - 08:32 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΤτΕ: Προτείνει περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές και κίνητρα για χτύπημα της φοροδιαφυγής
    24/06/2026 - 08:14 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Tάσος Κάπος: Ο #1 franchisee της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι από τη Ζαχάρω, έχει 40 καταστήματα και μεγαλώνει συνεχώς
    24/06/2026 - 07:17 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σκλαβενίτης: Ενισχύει το αποτύπωμα του στην μεταποίηση τροφίμων
    24/06/2026 - 06:54 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Η Οlympia -Xenia θέλει να τριπλασιάσει τα μεγέθη της και να κάνει τις ελιές και το ελαιόλαδο lifestyle brand
    24/06/2026 - 01:19 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να απελευθερωθεί από την εξάρτησή του από τις ΗΠΑ στον τομέα των όπλων
    23/06/2026 - 16:52 ΚΟΣΜΟΣ
  • Απεργία: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι κρίσιμων κλάδων στις 24 Ιουνίου - Τι ισχύει για ΜΜΜ
    23/06/2026 - 17:29 ΕΛΛΑΔΑ
  • METLEN: Νέα αμυντική μονάδα στον Βόλο – Επένδυση 45 εκατ. ευρώ και 1.000 θέσεις εργασίας σε έναν στρατηγικό βιομηχανικό κόμβο
    23/06/2026 - 13:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Η παραπληροφόρηση λόγω ΑΙ, κορυφαίος εταιρικός κίνδυνος το 2026
    23/06/2026 - 10:37 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερα από 9 ευρωπαϊκές χώρες τα ελληνικά σούπερ μάρκετ – Στα 141 ευρώ το ελληνικό καλάθι
    23/06/2026 - 11:27 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Έι Τζέι Ντιμπάντσα Νο1 του draft, στο Νο2 ο Πίτερσεν -Στο Ντάλας ο Ντε Λαρέα

24/06/2026 - 05:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωταθλήτρια για 3η φορά η Μονακό, 101-92 την Παρί σε φοβερό Game 5!

23/06/2026 - 21:15
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου και ICCA

23/06/2026 - 13:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος: Ανανέωση συνεργασίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για 5η συνεχή χρονιά

23/06/2026 - 13:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

OMODA & JAECOO: Τεχνολογία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

23/06/2026 - 12:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Εδώ είναι Τυπογραφείο!»: Ισχυρό μήνυμα για το μέλλον των Γραφικών Τεχνών, των Εκτυπώσεων και της Συσκευασίας

23/06/2026 - 12:23
FleetNews
fleetnews.gr

Renault 4 Troop: Έτοιμο για… πεδίο μάχης

22/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Το BMW Group αναθεωρεί τις προβλέψεις του για το 2026

22/06/2026 - 04:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo