Τετάρτη, 1 Απριλίου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία “Erminio” – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε red code
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Κ. Γαβρόγλου: «Ολοκληρώνουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ενός τεράστιου μεταρρυθμιστικού σχεδίου»
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
22/04/2019 · 03:00

Κ. Γαβρόγλου: «Ολοκληρώνουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ενός τεράστιου μεταρρυθμιστικού σχεδίου»

Τι τόνισε, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

«Με το παρόν νομοσχέδιο ολοκληρώνουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ενός τεράστιου μεταρρυθμιστικού σχεδίου, που ξεκίνησε το 2016. Πρόκειται για μία μεγάλη μεταρρύθμιση για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που τον Σεπτέμβριο του 2020 θα συναντήσει τη μεταρρύθμιση για το λύκειο».

Αυτό τόνισε, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, για το νομοσχέδιο του υπουργείου που συζητείται με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, σημείωσε τη σημασία της συμφωνίας στο ποιο είναι το πρόβλημα: «Θέλουν ναι ή όχι να είμαστε μια χώρα χωρίς Γ' λυκείου, με απαξιωμένο απολυτήριο;». Συνέχισε, μάλιστα, αναφέροντας ότι τα φροντιστήρια κοστίζουν στα ελληνικά νοικοκυριά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με το 30% των μαθητών να σπουδάζει εν τέλει αυτό που επιθυμεί.

Υπερασπίστηκε τις αλλαγές στην Γ' λυκείου, που την καθιστούν προπαρασκευαστικό έτος πριν από το πανεπιστήμιο και στην οποία οι μαθητές θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα, αλλά με περισσότερες διδακτικές ώρες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την πλευρά του υπουργού, στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μηχανικών σχολών. «Λύνουμε επί της ουσίας των θέμα των 4ετών και 5ετών σπουδών μηχανικών», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Λέμε: τα 4ετή τμήματα, με ακαδημαϊκές διαδικασίες θα μπορούν να γίνουν, μετά από απόφαση της Συγκλήτου, 5ετή. Και μετά, επιτροπή, στην οποία θα είναι αυξημένη η εκπροσώπηση του ΤΕΕ και θα συμμετέχουν οι πολυτεχνικές σχολές, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας και ένας του υπουργείου Μεταφορών, θα αποφασίζει εάν τα τμήματα έχουν προϋποθέσεις για επαγγελματικά δικαιώματα».

Μάλιστα, αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία, από κοινού με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα παλαιότερων πτυχιούχων. Επίσης, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι για, πρώτη φορά, και με την εφαρμογή του νομοσχεδίου, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό, το οποίο θα έχει μόνο πανεπιστημιακά τμήματα.

Τέλος, τόνισε τη σημασία της ίδρυσης του Εθνικού Κέντρου Επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου. Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, είχε απαντήσει στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαδικασία κατεπείγοντος, με την οποία ήρθε στη Βουλή το νομοσχέδιο και ανέφερε ότι «υπάρχει όριο» στη συχνή και επίμονη αναφορά στα περί διαδικασίας, «και το όριο είναι ότι κάποτε πρέπει να μπαίνουμε σε θέματα ουσίας».

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι συνολικά, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, 192 δράσεις και αλλαγές έγιναν από το υπουργείο Παιδείας και αναρωτήθηκε ποιες από αυτές θα καταργήσει η ΝΔ «αν κάποιο θαύμα τη φέρει στην εξουσία».

«Θα θέλαμε μια απάντηση επί της ουσίας κι όχι μια στείρα διαδικαστική αντιπαράθεση», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση μέσα σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες ξεδίπλωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, τομών και μεταρρυθμίσεων που άλλαξαν κυριολεκτικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Από την προσχολική αγωγή μέχρι την έρευνα. Από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο και την Ανώτατη Εκπαίδευση, που συζητάμε σήμερα. Από κάτω προς τα πάνω, με σχέδιο, τόλμη και όραμα το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας».

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως, εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «συναλλαγές στα όρια του πολιτικού εκβιασμού» την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «έστω την ύστατη στιγμή», την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Κατηγόρησε τον υπουργό, ότι δεν θέλει το διάλογο, επιδιώκοντας συναίνεση μόνο με όποιον συμφωνεί μαζί του. «Όταν οι συνομιλητές του διαφωνούν μαζί του, η συναίνεση πάει περίπατο, οι διαφορετικές απόψεις αγνοούνται προκλητικά», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, επέκρινε το υπουργείο λέγοντας ότι με το νομοσχέδιο καταργεί τον τεχνολογικό τομέα της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αντίθετα στις διεθνείς τάσεις, και ότι αναδιατάσσει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας «χωρίς στρατηγικό σχέδιο, χωρίς πραγματικές συναινέσεις και στη βάση πολιτικών εκβιασμών».

Παράλληλα, τόνισε ότι το νέο σύστημα που προβλέπεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «κατηγοριοποιεί» τις σχολές σε εκείνες που διατηρούν αυξημένο κύρος και σε εκείνες που απαξιώνονται πλήρως». Ακόμη, επέκρινε την κατάργηση του ΣΑΕΠ, λέγοντας: «Εν μέσω ακαδημαϊκής χρονιάς, προχωράτε στην κατάργηση της αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας των αποφοίτων Κολλεγίων στην Ελλάδα, κατά παράβαση του ενωσιακού δικαίου, όπως σας εφιστά την προσοχή και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής».

«Είναι ένα νομοσχέδιο-μαμούθ με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεμπερδεύει με τις εκκρεμότητες των αναδιαρθρώσεων που προωθούνται, τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής. «Είναι ένα νομοσχέδιο κάτω από το άγρυπνο μάτι του ΣΕΒ και με βάση τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ», είπε ο κ. Δελής και κατήγγειλε ότι οι διατάξεις οδηγούν σε «σχολές Φρανκεστάιν», γιατί με την πλήρη απορρόφηση των ΤΕΙ από τα όμορα τους πανεπιστήμια, απορροφώνται ακόμη και σχολές με ετερόκλητα αντικείμενα. Είπε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο «φροντιστηριοποιείται και δεν αναβαθμίζεται το Λύκειο» και ότι η κυβέρνηση μετατρέπει το Λύκειο σε ακόμη μεγαλύτερη και άγρια αρένα ανταγωνισμού, με περισσότερες εξετάσεις- πανελλαδικές, περιφερειακές, ενδοσχολικές - και την ίδια ώρα, τα πανεπιστήμια προσαρμόζονται ακόμα πιο σφιχτά στους στόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών.

«Παρών», επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας θα ψηφίσει η Ένωση Κεντρώων. «Σκοπός δεν είναι να νομοθετούμε όπως μας βολεύει, αλλά να προσαρμόζονται οι διαδικασίες στους πολίτες. Δεν δόθηκε ο αναγκαίος χρόνος να συζητήσουμε όσο θα έπρεπε το νομοσχέδιο στη Βουλή», ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο έρχεται απελπιστικά αργά και το πιο πιθανό είναι να μην εφαρμοστεί. «Δηλαδή, τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν με "χ" μαθήματα αλλά αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο, δεν θα ξέρουν τι θα συμβεί», είπε ο κ. Μεγαλομύστακας, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από πολλά κενά υλοποίησης. Ο βουλευτής επανέλαβε τις προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων, όπως υποχρεωτική εκπαίδευση 30 ωρών, κτίρια φιλικά στο περιβάλλον, ανακατανομή πόρων και αύξησή τους για την Παιδεία. Ο κ. Μεγαλομύστακας ζήτησε την υιοθέτηση των αποφάσεων του Συνηγόρου του Παιδιού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Κίνημα Αλλαγής αποχώρησε από τη νομοθετική διαδικασία.

  • ΑΕΙ
  • ·
  • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
  • ·
  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί την 1η Απριλίου το νέο τεύχος του AllStar Basket

All Content

Αταμάν: «Πρέπει να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα κόντρα στη Χάποελ»

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση από τον MSCI και μεγάλη επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές

All Content - BusinessNews.gr

Holcim: Ενισχύει την παρουσία της στη Λατινική Αμερική με την εξαγορά της Cementos Pacasmayo

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola: Σχεδιάζει επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων στη Νότια Αφρική έως το 2030

All Content

WARC Creative 100: Το comeback της δηµιουργικότητας

All Content

McCann: Aποχωρεί από το spec για το rebranding της Ελλάδας

FleetNews

Geely: O πρώτος κινέζος κατασκευαστής στον κατάλογο αειφορίας της S&P Global

FleetNews

Ανανεωμένη Ford Mustang Mach-E και νέα ειδική έκδοση

FleetNews

Νέο ηλεκτρικό βαν Ford Transit City με αυτονομία έως 254 χλμ.

All Content

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, Ρογκαβόπουλο, Τολιόπουλο κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ (pics)

All Content

Δήλωση των Προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Τελεσίδικα συκοφάντης κρίθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»

All Content - BusinessNews.gr

Cenergy: Οι πωλήσεις ξεπέρασαν το όριο των 2 δισ. ευρώ τo 2025 - Ανοδος 39% στο καθαρό κέρδος

All Content - BusinessNews.gr

Νέο Fuel Pass 2026: Αιτήσεις από 6 έως 30 Απριλίου - Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

All Content - BusinessNews.gr

Το σήριαλ με το rebranding της Ελλάδας και το ελληνικό deal για την Warner Bros

FleetNews

Νέες εκδόσεις της Mercedes GLC για τα 140 χρόνια καινοτομίας της μάρκας

FleetNews

Skoda: Νέα αναβάθμιση για Elroq και Enyaq

CSRΝews.gr

Όμιλος Σαράντη & My market: συνεχίζουν για 4η χρονιά την δράση ΕΚΕ PassPantou – Skills for wheels

CSRΝews.gr

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για ΑΠΕ και άλλες ρυθμίσεις

CSRΝews.gr

Kομισιόν: Σχέδιο για τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα της αγοράς άνθρακα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Πρώτη θέση στην εκστρατεία Ecomobility
Εκπαιδευτήρια Δούκα: Πρώτη θέση στην εκστρατεία Ecomobility 22/04/2019 - 03:00
Πρόγραμμα κατασκηνώσεων 2019: Πού γίνονται - Πώς θα γίνει η επιλογή 22/04/2019 - 03:00
Πρόγραμμα κατασκηνώσεων 2019: Πού γίνονται - Πώς θα γίνει η επιλογή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω θυελλωδών ανέμων
    01/04/2026 - 18:09 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΥΠ: Στο φως νέα αποχαρακτηρισμένα αρχεία για τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου στην Ελλάδα
    01/04/2026 - 18:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Υψηλά κέρδη 3,15%, στα 398,81 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    01/04/2026 - 17:51 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κ. Πιερρακάκης: Τα μέτρα που ενεργοποιούνται σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας διαρκούς στήριξης
    01/04/2026 - 17:38 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Fais Group: Εγκρίθηκε η συγχώνευση τριών θυγατρικών της με την Καλογήρου
    01/04/2026 - 17:37 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • CrediaBank: Yπερκάλυψη 3,8 φορές στην ΑΜΚ - Η δήλωση Βρεττού
    01/04/2026 - 17:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Revoil: Ο Δημήτριος Βενετσάνος νέος Διευθυντής Εφοδιασμού
    01/04/2026 - 17:29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης Ροδόπης με συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης Λάζαρου Τσαβδαρίδη
    01/04/2026 - 17:17 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σχολεία: Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε λύκεια και γυμνάσια - Οι ημερομηνίες των εξετάσεων
    01/04/2026 - 17:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σε κλίμα ενότητας η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς
    01/04/2026 - 16:59 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Cenergy: Οι πωλήσεις ξεπέρασαν το όριο των 2 δισ. ευρώ τo 2025 - Ανοδος 39% στο καθαρό κέρδος
    31/03/2026 - 21:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναβάθμιση από τον MSCI και μεγάλη επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές
    01/04/2026 - 08:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fourlis: Καθαρά κέρδη 30,3 εκατ.ευρώ, αυξημένα κατά 52% το 2025 - Σημαντικά στρατηγικά ορόσημα
    31/03/2026 - 19:40 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ALPHA TRUST: Ισχυρή ανάπτυξη και αύξηση κερδοφορίας το 2025 – Τροποποίηση οικονομικού ημερολογίου
    31/03/2026 - 20:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Βουλή: Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυρώθηκε η ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους
    31/03/2026 - 20:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο Κάρλικ Τζόουνς της Παρτιζάν MVP Μαρτίου στη EuroLeague

01/04/2026 - 14:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δύο υποψηφιότητες στα Webby Awards για την Ogilvy

01/04/2026 - 14:38
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Γκριγκόνις: «Αν ο προπονητής μου δώσει την ευκαιρία, θα την πάρω»

01/04/2026 - 14:32
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Όμιλος Σαράντη & My market: συνεχίζουν για 4η χρονιά την δράση ΕΚΕ PassPantou – Skills for wheels

01/04/2026 - 14:17
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για ΑΠΕ και άλλες ρυθμίσεις

01/04/2026 - 14:12
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Triumph παρουσιάζει το “Feels Like Triumph”

01/04/2026 - 11:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Γιώργος Γουλτίδης”

01/04/2026 - 09:22
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

VERTIGO MASCARA by Radiant Professional

01/04/2026 - 09:13
FleetNews
fleetnews.gr

Geely: O πρώτος κινέζος κατασκευαστής στον κατάλογο αειφορίας της S&P Global

31/03/2026 - 05:08
FleetNews
fleetnews.gr

Ανανεωμένη Ford Mustang Mach-E και νέα ειδική έκδοση

30/03/2026 - 05:12
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo