Σάββατο, 4 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Hyundai Motorsport: Στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του WRC
Newsroom Newsroom
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
22/11/2016 · 02:00

Hyundai Motorsport: Στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του WRC

Η Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε τον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) για το 2016 με μια ισχυρή θέση στο βάθρο.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε τον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) για το 2016 με μια ισχυρή θέση στο βάθρο. Ο Thierry Neuville κατέκτησε την τρίτη θέση σε μια δραματική τελευταία ημέρα στο Ράλι Αυστραλίας.

Και τα τρία πληρώματα των New Generation i20 WRC τερμάτισαν μέσα στην πρώτη πεντάδα, με τον Hayden Paddon να τερματίζει στην τέταρτη θέση για την Hyundai Shell World Rally Team ακριβώς 1.6s μπροστά από τον Dani Sordo (#20 Hyundai Mobis World Rally Team). Οι Neuville και Sordo απέσπασαν επιπλέον βαθμούς, καθώς τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση στη Power Stage.

Το αποτέλεσμα επέτρεψε στον Neuville να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Το πέμπτο συνεχόμενο βάθρο για τον Βέλγο και έβδομο συνολικά για τη σεζόν, τον ανεβάζει στους 160 βαθμούς, έξι μόνο βαθμού πίσω από τον πλησιέστερο αντίπαλό του - και νικητή του Ράλι Αυστραλίας – Andreas Mikkelsen.

Το Ράλι Αυστραλίας αποτελεί το δέκατο ράλι της σεζόν, επί συνόλου δεκατριών ράλι, στo οποίo η Hyundai Motorsport έχει κατακτήσει μια θέση στο βάθρο με το New Generation i20 WRC. Έχοντας ήδη επιβεβαιώσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών κατά τον τελευταίο γύρο, η ομάδα ολοκληρώνει την τρίτη και πιο ανταγωνιστική της σεζόν στο WRC με δύο νίκες, δώδεκα θέσεις στο βάθρο, 47 νίκες σε stages και 24 βαθμούς στην Power Stage.

Για τους Neuville (#3 New Generation i20 WRC) και Nicolas Gilsoul, ο οποίος επίσης εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Συνοδηγών, ήταν ένα τέλος που ταίριαζε σε μια τόσο ανταγωνιστική σεζόν. Ένα βάθρο στο Μόντε Κάρλο, η νίκη στη Σαρδηνία και στη συνέχεια διαδοχικά τρία κορυφαία αποτελέσματα από τη Γερμανία έως την Αυστραλία, αποτελούν μια αξέχαστη σεζόν για το βελγικό πλήρωμα.

Ο Neuville, δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε αυτό το ράλι. Είχαμε κάποιες δύσκολες συνθήκες τις πρώτες ημέρες, γι' αυτό δεν ήταν εύκολο. Επικεντρωθήκαμε στη διατήρηση της καθαρής μας οδήγησης και είμασταν σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους μας - μια θέση στο βάθρο και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ήταν επίσης ιδιαιτέρως ωραίο που τελειώσαμε τον αγώνα με ορισμένους βαθμούς στη Power Stage. Είχαμε ταχύτητα στο αυτοκίνητο όλο το Σαββατοκύριακο, οπότε είμαι χαρούμενος για την ολοκλήρωση της σεζόν με αυτόν τον θετικό τρόπο. Ευχαριστώ την ομάδα μου για τόσο καλή δουλειά τους φέτος. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά στη Σαρδηνία είμασταν σε θέση να αποδείξουμε την ταχύτητα και τη συνέπεια μας, απαραίτητα στοιχεία ώστε να είμαστε πραγματικοί διεκδικητές. Ανυπομονώ ήδη για το 2017».

Ο Paddon (#4 New Generation i20 WRC) και ο συνοδηγός του John Kennard είχαν ένα απογοητευτικό κλείσιμο της σεζόν τους. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελαστικό τους στην Bucca Stage, επέφερε απώλεια χρόνου με αποτέλεσμα να φθάσουν στην πέμπτη θέση. Η δυναμική τους επιστροφή όμως τους ανέβασε μια θέση προς πάνω μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Paddon είπε: «Εμείς δεν θέλαμε να υποχωρήσουμε χωρίς μάχη. Ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να πιέσουμε για τη νίκη, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εμείς μπορεί να μην είχαμε την ταχύτητα για να επιτύχουμε τη νίκη, αλλά ένα βάθρο εξακολουθούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για το τέλος του έτους. Για το λόγο αυτό, ήμουν αρκετά απογοητευμένος με ό,τι συνέβη. Χτυπήσαμε σε μια γωνία, όπου έσκασε το λάστιχο, με αποτέλεσμα να πρέπει να οδηγήσουμε 20 χιλιόμετρα με μπαλωμένο ελαστικό. Ανακτήσαμε γρήγορα δυνάμεις και ανακάμψαμε στα τελικά stages κατακτώντας την τέταρτη θέση. Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολλά θετικά και εμπειρίες που αποκομίσαμε για την επόμενη σεζόν. Ευχαριστούμε όλη την ομάδα μας και όλους τους οπαδούς μας για την υποστήριξη. Θα επιστρέψουμε την επόμενη σεζόν, ισχυρότεροι από ποτέ!».

Ο Sordo (# 20 New Generation i20 WRC) και o συνοδηγός του Marc Marti ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους με ένα βαθμό στην Power Stage και μόλις 16 δευτερόλεπτα από το βάθρο. Λαμβάνοντας υπόψη τα 20 δευτερόλεπτα ποινή χρόνου που τους υποβλήθηκε, το ισπανικό πλήρωμα έφυγε αναρωτώμενο τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Sordo δήλωσε: «Θέλαμε να δώσουμε μεγάλη ώθηση για να δούμε πόσο δυναμικά θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το ράλι - και τη φετινή σεζόν. Ήμασταν σε μια πολύ σκληρή μάχη με τον Hayden για την τέταρτη θέση, και κάναμε μια καλή προσπάθεια. Φυσικά, εάν τερματίσεις τέταρτος ή πέμπτος σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πειράζει πραγματικά, αλλά ήταν ωραίο που πήραμε ένα βαθμό στην Power Stage για τις προσπάθειές μας. Χωρίς την ποινή χρόνου, θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε για το πόντιουμ, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ευχαριστούμε την ομάδα για την στήριξη της αυτή τη σεζόν. Μπορεί να χάσαμε μια νίκη, αλλά έχουμε κατακτήσει μερικά βάθρα. Είναι μια θετική σεζόν και αποκομίσαμε αρκετά για να αξιοποιήσουμε στη συνέχεια».

Με δύο νίκες και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, το 2016 υπήρξε η πιο ανταγωνιστική σεζόν για την Hyundai Motorsport στο WRC, επιστέγασμα της οποίας υπήρξε ο τερματισμός μέσα στην πρώτη πεντάδα τριών New Generation i20 WRC στην Αυστραλία.

Ο κ. Michel Nandan, Team Principal, σχολίασε: «Ξέραμε ότι θα ζούσαμε μια συναρπαστική τελευταία ημέρα. Υπήρχαν μερικές ανατροπές στο τέλος της σεζόν, αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με το βάθρο στην Αυστραλία. Μπράβο στον Thierry και τον Nicolas για τις επιδόσεις τους και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα των οδηγών και των συνοδηγών. Είχαν μια φανταστική σεζόν, ιδιαίτερα μετά τη νίκη τους στη Σαρδηνία. Ήταν κρίμα για τον Hayden που το συμβάν με το ελαστικό του ανέκοψε την πορεία προς τη νίκη. Ο Dani, επίσης, ήταν άτυχος που δεν μπόρεσε να αγωνισθεί για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ως ομάδα, είχαμε μια καλή χρονιά. Το New Generation i20 WRC μας έχει κάνει περήφανους, αλλά είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από όλη την ομάδα. Έχουμε δείξει μεγάλη πρόοδο και ωριμότητα φέτος και είμαι προσωπικά ευγνώμων σε κάθε στέλεχος της Hyundai Motorsport για την πολύτιμη συμβολή του. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Volkswagen Motorsport για την ύπαρξη τόσο σκληρών ανταγωνιστών. Έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά. Θα μας λείψει ο ανταγωνισμός μαζί τους, αλλά θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από τα επιτεύγματά τους.»

  • HYUNDAI
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Νέων Γυναικών: Ευρεία νίκη στην πρεμιέρα 106-43 την Αλβανία

All Content

Παρτιζάν: "Ο Μπόνγκα φέρνει το buy out και συνεχίζει σε άλλη ομάδα της EuroLeague" (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Παράταση στα φορο-κίνητρα για την αγορά ακινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 3,59% - Eπενδυτικό «στοίχημα» οι ελληνικές τράπεζες

All Content - BusinessNews.gr

Στην τελική ευθεία η έναρξη γεωτρήσεων για αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο

All Content

AIA RELATE: Σχεδίασε τη νέα ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια της Seanergy

All Content

Το Bright Group στηρίζει τα 11α βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

FleetNews

H AVATR έρχεται Ελλάδα μέσω της Autohellas

FleetNews

MAXUS: Eντυπωσιακή ανάπτυξη στην ελληνική αγορά

FleetNews

Σημαντική διάκριση για τον Όμιλο Συγγελίδη – Citroen

All Content

Ελλάδα-Πορτογαλία: Απέμειναν λιγότερα από 1.000 εισιτήρια

All Content

Βαλένθια: Ενδιαφέρεται για Μίροτιτς, αποχαιρέτησε Ντε Λαρέα

All Content - BusinessNews.gr

Θεοδωρικάκος: Παρεμβάσεις διαφάνειας και προστασίας των πολιτών στις τραπεζικές δανειακές συναλλαγές

All Content - BusinessNews.gr

Το Bright Group στηρίζει τα 11α βραβεία «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

All Content - BusinessNews.gr

Πόρτο Χέλι: Η ανάδυση ενός παγκόσμιου προορισμού "ήσυχης" πολυτέλειας -Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ

FleetNews

Το BMW Group προωθεί τη χρήση της Physical AI

FleetNews

SUZUKI: Δωρεάν καλοκαιρινός τεχνικός έλεγχος

CSRΝews.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τα αναθεωρημένα ESRS για τη βιωσιμότητα

CSRΝews.gr

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. τιμήθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας

CSRΝews.gr

Δωρεά ύψους €4,5 εκατ. από το Kaizen Foundation αναβαθμίζει το ΕΣΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ίδρυμα Piaggio: Διάκριση στα Corporate Art Awards
Ίδρυμα Piaggio: Διάκριση στα Corporate Art Awards 21/11/2016 - 02:00
Pirelli: Πέφτει η αυλαία της F1 στο Άμπου Ντάμπι 23/11/2016 - 02:00
Pirelli: Πέφτει η αυλαία της F1 στο Άμπου Ντάμπι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ιράν: Δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί συρρέουν για το προσκύνημα της σορού του Χαμενεΐ
    04/07/2026 - 17:33 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο Γεράσιμος Σιάσος νέος πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων
    04/07/2026 - 16:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεοδωρικάκος: Παρεμβάσεις διαφάνειας και προστασίας των πολιτών στις τραπεζικές δανειακές συναλλαγές
    04/07/2026 - 14:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γιώργος Καραμέρος: Παραιτείται από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Πρώτος επιλαχών ο Χρ. Σπίρτζης
    04/07/2026 - 14:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τουρκία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ
    04/07/2026 - 13:40 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ κηρύσσει «πόλεμο» στην «κομμουνιστική απειλή» από το όρος Ράσμορ
    04/07/2026 - 13:04 ΚΟΣΜΟΣ
  • Παράταση στα φορο-κίνητρα για την αγορά ακινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο
    04/07/2026 - 12:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Από το Generative στο Agentic AI: Η νέα πραγματικότητα της εργασίας - το μεγάλο στοίχημα ο άνθρωπος
    04/07/2026 - 11:46 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Πόρτο Χέλι: Η ανάδυση ενός παγκόσμιου προορισμού "ήσυχης" πολυτέλειας -Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ
    04/07/2026 - 11:21 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • Ναυτιλία, ναυπηγεία, λιμάνια και ενέργεια: Η στρατηγική ατζέντα για την επόμενη 25ετία
    04/07/2026 - 10:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Zήτησε συγνώμη η Trivago για βίντεο που θεωρήθηκε ότι υποβαθμίζει την εικόνα της Σαντορίνης
    03/07/2026 - 19:33 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικής συνταγογράφησης φαρμάκων- Πάνω από 405.000 ευρώ η ζημιά στον ΕΟΠΥΥ
    03/07/2026 - 18:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Αγορές μετοχών από μέλη της διοίκησης μετά τη δημόσια προσφορά
    03/07/2026 - 21:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΔΕΣΦΑ: Στα Σκόπια η CEO Maria Sferruzza - Eντός χρονοδιαγραμμάτων η διασύνδεση Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας
    03/07/2026 - 19:50 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Πιερρακάκης: Η εποχή της γεωπολιτικής αθωότητας της Ευρώπης τελείωσε
    03/07/2026 - 20:10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μπαρτσελόνα: Παρελθόν και ο Κλάιμπερν

04/07/2026 - 14:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εθνική Νέων Γυναικών: Ευρεία νίκη στην πρεμιέρα 106-43 την Αλβανία

04/07/2026 - 14:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το Breakfast@Star ολοκληρώνει την πορεία του στο πρόγραμμα του Star

03/07/2026 - 14:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ισχυρή παρουσία στο YouTube κατέγραψε το Athletiko τον Ιούνιο

03/07/2026 - 14:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τα αναθεωρημένα ESRS για τη βιωσιμότητα

03/07/2026 - 14:01
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. τιμήθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας

03/07/2026 - 13:12
FleetNews
fleetnews.gr

H AVATR έρχεται Ελλάδα μέσω της Autohellas

03/07/2026 - 06:09
FleetNews
fleetnews.gr

MAXUS: Eντυπωσιακή ανάπτυξη στην ελληνική αγορά

03/07/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“ Γιάννης Καραολής – Hair Awards 2026”

01/07/2026 - 13:57
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Roots Hair Salon – ‘’Hair Awards 2026’’

01/07/2026 - 13:49
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo