Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
EY: «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 ο Χάρης Βαφειάς
Newsroom Newsroom
ΠΡΟΣΩΠΑ
18/03/2026 · 08:58

EY: «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 ο Χάρης Βαφειάς

O κ. Βαφειάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο τον Μάιο του 2026.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τον τίτλο EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 κατέκτησε ο Χάρης Βαφειάς, διευθύνων σύμβουλος της VAFIAS GROUP σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής η EY Ελλάδος, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της χώρας.

O κ. Βαφειάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο τον Μάιο του 2026.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά την εναρκτήρια ομιλία του: «Σήμερα, είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τον αντίκτυπο, που οι επιχειρηματίες οι οποίοι συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, δημιούργησαν για τους ανθρώπους τους, την κοινωνία και την οικονομία». Όπως τόνισε: «Το σύνολο των επιχειρηματιών που συμμετείχαν εφέτος στον διαγωνισμό - τον δέκατο στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα - εκπροσωπούν επιχειρήσεις με συνολικά έσοδα περίπου 3,5 δισ. ευρώ, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 17.500 εργαζόμενους, αυξάνοντας την περίοδο 2020-2025 τον κύκλο εργασιών τους σχεδόν κατά 140% και τις θέσεις εργασίας κατά 92%».

«Μέσα από τον φετινό μας διαγωνισμό θέλαμε να αναδείξουμε ανθρώπους δημιουργικούς, που μετασχηματίζουν την ιδέα σε αξία, την ευκαιρία σε ανάπτυξη, και τη συγκυρία σε διαχρονικότητα. Οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά και ο κάθε ένας τους, φέρνει και μία ιστορία οράματος, επιμονής και επιτυχίας σε τομείς νευραλγικούς για την ελληνική οικονομία, με πολλαπλασιαστικά οφέλη και για την κοινωνία. Θα ήθελα να τους συγχαρώ και να προτρέψω παράλληλα τους νέους επιχειρηματίες που μοιράζονται το ίδιο όραμα για δημιουργία με εκείνους, να εμπνευστούν και να συνεχίσουν να διαμορφώνουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Γιώργο Γεράρδο, ιδρυτή της εταιρείας Πλαίσιο, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα, τονίζοντας ότι «έκανε το όραμά του, έργο. Την πίστη του, βεβαιότητα. Και με οδηγό την επιμονή του, κατάφερε να δημιουργήσει με πολύ λίγα, τόσα πολλά». «Είχαμε τη μεγάλη χαρά να τον τιμήσουμε ως Έλληνα Επιχειρηματία της Χρονιάς για το 2021, και με τη σειρά του εκείνος, εκπροσώπησε επάξια την εγχώρια επιχειρηματικότητα στο παγκόσμιο στερέωμα, στο EY World Entrepreneur Of The Year» προσέθεσε o κ. Παπαδημητρίου.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Βασίλειος Κάτσος, αφού ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής, αλλά και την ΕΥ, για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε: «Σήμερα αναγνωρίζουμε και βραβεύουμε επιχειρηματίες, που η πορεία τους χαλυβδώθηκε μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που βίωσε η επιχειρηματικότητα τα τελευταία 15 σχεδόν χρόνια. Τιμούμε ανθρώπους για το πάθος, το όραμα, την καινοτομία, την ικανότητά τους να ηγηθούν ενός κλάδου, αλλά πάνω από όλα και την ικανότητά τους να εμπνεύσουν στρατιές ανθρώπων στις εταιρείες τους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου».

«Η Ελλάδα παράγει. Η Ελλάδα δημιουργεί εταιρείες ε διεθνή παρουσία. Η Ελλάδα μπορεί να διαμορφώνει επιχειρηματίες που δεν φοβούνται να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα» ανέφερε ο κ. Κάτσος.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής βραβεύθηκαν, πέρα από τον EY «Επιχειρηματία της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού, που διακρίθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης υποψηφίων από την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, υπό την προεδρία του Βασίλειου Κάτσου, προέδρου και συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2008.

Ο EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 και νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας» Χάρης Βαφειάς δήλωσε: «Έμαθα από μικρός να παλεύω ενάντια σε πολύ δυνατούς ανταγωνιστές. Δεν το έβαλα κάτω. Προχώρησα και έφτασα σήμερα ώστε οι ίδιοι αυτοί που ήθελαν να μείνω πίσω, να μου λένε μπράβο και να μου δίνουν το χέρι τους. Για εμένα αυτό είναι επιτυχία. Συνεχίζουμε. Έχουμε φτάσει στους 3.000 ναυτικούς και προχωράμε δυναμικά για να κάνουμε ακόμα περισσότερα».

Ο Ανδρέας Δημητρίου, πρόεδρος, ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, νικητής του βραβείου «Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας» δήλωσε ότι στη ΠΙΝΔΟΣ «η ανθεκτικότητα είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη. Η ΠΙΝΔΟΣ μετεξελίχθηκε από έναν παραδοσιακό αγροτικό συνεταιρισμό σε έναν πλήρως καθετοποιημένο, ενεργειακά αυτόνομο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο οργανισμό, συνδυάζοντας υψηλή οικονομική αποτελεσματικότητα, με έντονη κοινωνική υπευθυνότητα».

«Αποδεικνύουμε ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και συνεργατικότητα μπορούν να στηρίξουν την ελληνική περιφέρεια και την εθνική οικονομία. Συνεχίζουμε με ανθεκτικότητα, με αυθεντικότητα, με όραμα, με ευθύνη και με συνέπεια» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Ο Θωμάς Δούζης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ERGON FOODS, νικητής του βραβείου «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας» εξέφρασε την επιθυμία του το βραβείο να εμπνεύσει τα νέα παιδιά που ξεκινούν σήμερα και μετά χρόνια να βραβευτούν για το έργο τους.
Ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, διευθύνων σύμβουλος, ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ, νικητής του βραβείου «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας» δήλωσε ότι δεν αισθάνεται πρωτοπόρος. «Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να προχωράμε κάθε μέρα ένα βήμα περισσότερο και να πηγαίνουμε μπροστά» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Προσωπικά δεν είδα ποτέ την δουλειά μου σαν ένα επάγγελμα. Την είδα σαν μια αποστολή ζωής βαθιά συνδεδεμένη με τη γη, με το αμπέλι και τον σεβασμό στο περιβάλλον».

«Η επιχειρηματική επιτυχία δεν μετριέται μόνο με οικονομικούς δείκτες. Μετριέται περισσότερο με τις αξίες που την στηρίζουν. Την αξιοπιστία, το ήθος, τη συνέπεια, τη συνεργασία και τις ανθρώπινες σχέσεις» κατέληξε ο κ. Γεροβασιλείου.

  • ERNST YOUNG EY
  • ·
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  • ·
  • ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μπαρτζώκας: «Σε αυτή τη φάση της σεζόν το θέμα είναι οι νίκες»

All Content

Σπανούλης: «Μετά την πρώτη περίοδο παίξαμε στο επίπεδό μας»

All Content - BusinessNews.gr

Intracom Holdings: Κέρδη €10,6 εκατ. για τον όμιλο στο πρώτο εξάμηνο - Το μήνυμα Κόκκαλη

All Content - BusinessNews.gr

ΕΚΤΕΡ: Αύξηση 42,4 % του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο του 2026, στα 59,6 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

TREK Development: Πάνω από 6 εκατ. ευρώ ο στόχος για τζίρο το 2026 – Εργα 18 εκατ. ευρώ στο ραντάρ

All Content

Brand Footprint 2026: Ποιες είναι οι μάρκες που επιλέγουν συχνότερα οι Έλληνες καταναλωτές;

All Content

Στη Magnet η επικοινωνία της Bοvillage στην Ελλάδα

All Content

Έτσι πέρασε από το Κάουνας ο Ολυμπιακός (vid)

All Content

Τα highlights από τη νίκη του Άρη στην έδρα της Λε Μαν (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΤΜΕΔΕ: Άνοδος 24% στα καθαρά κέρδη το 2025, στα 15,8 εκατ. ευρώ - Στα 14,78 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών

All Content - BusinessNews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 447,5 δισ. ευρώ ο συνολικός τζίρος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα το 2024

All Content - BusinessNews.gr

REVOIL: Άλμα 167% στα κέρδη προ φόρων το α΄ εξάμηνο – Στα 500,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος

CSRΝews.gr

Περισσότερα από 650 άτομα από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο του «Farm Food Future»

CSRΝews.gr

H HELLENiQ ENERGY επιβραβεύει για 18η χρονιά τη νέα γενιά

CSRΝews.gr

Stelios Foundation και BCA College: 10 πλήρεις υποτροφίες για το «Yacht Chef Certificate»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ανδρέας Σιάμισιης: Η Ελλάδα, στη σημερινή συγκυρία, εξελίσσεται σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο
Ανδρέας Σιάμισιης: Η Ελλάδα, στη σημερινή συγκυρία, εξελίσσεται σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο 17/03/2026 - 20:50
BAT Hellas: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας ο Δημήτρης Ιατρίδης 18/03/2026 - 10:47
BAT Hellas: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας ο Δημήτρης Ιατρίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πτώση πωλήσεων και παραγωγής της Toyota τον Αύγουστο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
    30/09/2026 - 08:04 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Henkel Ελλάς: Άγγιξε τα 100 εκατ. - Αύξηση 87,6% στα καθαρά κέρδη
    30/09/2026 - 07:43 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Numil Hellas (Danone Νutricia): Τζίρος 45,6 εκατ. ευρώ και βελτιωμένη εικόνα – Το νέο στοίχημα με Actimel και Alpro Matcha
    30/09/2026 - 07:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μάντσεστερ Σίτι: Ένοχη για σοβαρές παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών της Premier League
    29/09/2026 - 22:00 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Μαργαρίτης Σχοινάς από Βρυξέλλες: Σημαντική συμφωνία για την ελληνική αλιεία
    29/09/2026 - 21:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    29/09/2026 - 21:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γερμανία: Η κυβέρνηση σκοπεύει να εμποδίσει την πώληση γερμανικής εταιρείας logistics στην κινεζική Cosco
    29/09/2026 - 20:35 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ταμείο Ανάκαμψης: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής – Κυρ.Μητσοτάκης: «Τιτάνιο έργο - δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
    29/09/2026 - 20:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης από Bundesbank: «Η εποχή της γεωπολιτικής αθωότητας τελείωσε για την Ευρώπη»
    29/09/2026 - 20:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • MEVACO: Μείωση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας στο εξάμηνο - Τα περιθώρια για ανάκαμψη
    29/09/2026 - 19:44 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Κωτσόβολος: Αλλάζει το μοντέλο των καταστημάτων – Νέα formats και επενδύσεις έως 17 εκατ. ευρώ
    29/09/2026 - 08:59 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Allianz Global Wealth Report 2026: Στα 401,9 δισ. ο χρηματοοικονομικός πλούτος των Ελλήνων - Σε ιστορικό υψηλό ο παγκόσμιος πλούτος
    29/09/2026 - 13:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Zeekr στην Auto Athina 2026 με επιδόσεις που «ηλεκτρίζουν»
    29/09/2026 - 11:50 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Καταγγελία στο ΕΣΡ για «στημένη δημοσκόπηση» από την εταιρεία Interview
    29/09/2026 - 14:34 ΕΛΛΑΔΑ
  • Γ. Γεραπετρίτης: Κανένας λόγος επαναχάραξης του καλωδίου - Στη φαρέτρα μας τα 12 μίλια
    29/09/2026 - 15:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Με buzzer Χολ η Αρμάνι, έκαναν το 2/2 Βαλένθια και Παρτιζάν (vid)

29/09/2026 - 21:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τα highlights από τη νίκη του Άρη στην έδρα της Λε Μαν (vid)

29/09/2026 - 20:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Περισσότερα από 650 άτομα από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο του «Farm Food Future»

29/09/2026 - 14:46
CSRΝews.gr
csrnews.gr

H HELLENiQ ENERGY επιβραβεύει για 18η χρονιά τη νέα γενιά

29/09/2026 - 14:01
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«VisionQuest»: Πότε κάνει πρεμιέρα στο Disney+ η νέα σειρά της Marvel Television

29/09/2026 - 13:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Brand Footprint 2026: Ποιες είναι οι μάρκες που επιλέγουν συχνότερα οι Έλληνες καταναλωτές;

29/09/2026 - 11:33
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo