Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Π. Μαρινάκης: Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης η στήριξη οικογενειών, συνταξιούχων και ευάλωτων ομάδων
Newsroom Newsroom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/06/2026 · 13:06

Π. Μαρινάκης: Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης η στήριξη οικογενειών, συνταξιούχων και ευάλωτων ομάδων

«Θεσπίζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς οικογένειες με παιδιά ύψους 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, αυξάνεται σε 300 από 250 ευρώ που είναι σήμερα η ενίσχυση που καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Σημαντικές ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και το ιδιωτικό χρέος καθώς και διατάξεις που αφορούν σε ενισχύσεις για οικογένειες, συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που ψηφίζεται στις 24 Ιουνίου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μεταξύ άλλων διευρύνεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών καθώς μειώνεται σε 5.000 ευρώ από 10.000 ευρώ σήμερα το ελάχιστο όριο οφειλών, παρέχεται για πρώτη φορά η δυνατότητα αποπληρωμής και διάσωσης της κύριας κατοικίας μέσω ρευστοποίησης λοιπών ακινήτων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, θεσπίζεται δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 72 δόσεις για οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί έως το τέλος του 2023, παρέχεται δυνατότητα άρσης κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού εφόσον ο οφειλέτης εξοφλήσει το 25% της οφειλής του και ρυθμίσει τις λοιπές βεβαιωμένες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση. Αυξάνεται το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών στα 1600 ευρώ για όλα τα χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, παρατείνεται μέχρι 30/9/2026 το πρόγραμμα προστασίας δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο με στόχο να δοθεί σε περισσότερους δανειολήπτες η δυνατότητα να μετατρέψουν το δάνειό τους».

Επιπλέον, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, «θεσπίζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς οικογένειες με παιδιά ύψους 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, αυξάνεται σε 300 από 250 ευρώ που είναι σήμερα η ενίσχυση που καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ παράλληλα διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο αριθμός των δικαιούχων. Διευρύνονται τα εισοδηματικά όρια για την επιστροφή ενός ενοικίου με αποτέλεσμα να καλύπτεται πλέον το 85% των μισθωτών, προβλέπεται επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην ελληνική περιφέρεια χωρίς περιορισμό σχετικό με εισοδηματικά κριτήρια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «βασική επιδίωξη της κυβέρνησης μέσα από αυτές τις νέες ρυθμίσεις, είναι η εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων σε ζητήματα που απασχολούν τα νοικοκυριά, με έμφαση στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσαν την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού, καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο ξεπέρασαν το 1,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 9,5% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2026 κατέγραψαν άνοδο 37%, φτάνοντας τα 2,8 δισ. ευρώ. Τόνισε επίσης ότι η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκε κατά 5,7% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα καθιερώνεται ως ελκυστικός προορισμός για περισσότερους μήνες του χρόνου και επιβεβαιώνει την επιτυχία της στρατηγικής για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ακόμη ότι δύο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις επιβεβαίωσαν την πρόοδο της χώρας στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα σημείωσε επιδόσεις πάνω από τον μέσο όρο των κρατών-μελών σε κρίσιμους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, ενώ η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Δεκαετία κατέγραψε σταθερή πρόοδο στην υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής ψηφιοποίησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ψηφιακή υγεία, όπου η Ελλάδα κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες βελτιώσεις στην Ευρώπη, φτάνοντας σε επίπεδα υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η προθεσμία για την υποχρεωτική απογραφή όλων των ανελκυστήρων της χώρας λήγει στις 30 Ιουνίου 2026 και επισήμανε ότι η υποχρέωση αφορά το σύνολο των ανελκυστήρων, ανεξαρτήτως χρήσης ή προηγούμενης πιστοποίησης, ενώ για τη μη συμμόρφωση προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα. Ανέφερε ακόμη ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η πολιτεία θα διαθέτει ακριβέστερα δεδομένα για τη χάραξη πολιτικών που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματική εποπτεία των ανελκυστήρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της αναστήλωσης του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έργο ιδιαίτερης σημασίας για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Κλείνοντας, ενημέρωσε ότι σήμερα στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στα εγκαίνια του κτιρίου Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αύριο σε εκδήλωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο.

Αναλυτικά κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Σημαντικές ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και το ιδιωτικό χρέος, καθώς και διατάξεις που αφορούν σε ενισχύσεις για οικογένειες, συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που ψηφίζεται στις 24 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων:

* Διευρύνεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, καθώς μειώνεται σε 5.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ σήμερα, το ελάχιστο όριο οφειλών.

* Παρέχεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα αποπληρωμής και διάσωσης της κύριας κατοικίας μέσω ρευστοποίησης λοιπών ακινήτων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

* Θεσπίζεται δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 72 δόσεις για οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί έως το τέλος του 2023.

* Παρέχεται δυνατότητα άρσης κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού, εφόσον ο οφειλέτης εξοφλήσει το 25% της οφειλής του και ρυθμίσει τις λοιπές βεβαιωμένες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

* Αυξάνεται το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών στα 1.600 ευρώ για όλα τα χρέη προς Δημόσιο και τράπεζες.

* Παρατείνεται, μέχρι 30/9/2026, το πρόγραμμα προστασίας δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, με στόχο να δοθεί σε περισσότερους δανειολήπτες η δυνατότητα να μετατρέψουν το δάνειό τους σε ευρώ. Ήδη, έχει δρομολογήσει την ένταξή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περίπου το 50% των δανειοληπτών.

* Θεσπίζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

* Αυξάνεται σε 300, από 250 ευρώ που είναι σήμερα, η ενίσχυση που καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο σε συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ παράλληλα διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο αριθμός των δικαιούχων.

* Διευρύνονται τα εισοδηματικά όρια για την επιστροφή ενός ενοικίου, με αποτέλεσμα να καλύπτεται πλέον το 85% των μισθωτών.

* Προβλέπεται επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην ελληνική περιφέρεια, χωρίς περιορισμό σχετικό με εισοδηματικά κριτήρια.

Βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης, μέσα από αυτές τις νέες ρυθμίσεις, είναι η εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων σε ζητήματα που απασχολούν τα νοικοκυριά, με έμφαση στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης.

Η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού αναδεικνύεται από τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Βάσει αυτών, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Απρίλιο -εν μέσω της μεγάλης κρίσης στο Ιράν- ξεπέρασαν τα 1,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2025.

Η επίδοση των εσόδων είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν εξεταστεί το πρώτο τετράμηνο του 2026 συνολικά. Οι εισροές έφτασαν τα 2,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 37% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, που αντιστοιχεί σε αύξηση των εισπράξεων κατά σχεδόν 753 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, από τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκύπτει πως η συνολική επιβατική κίνηση κατέγραψε αύξηση 5,7% το πρώτο πεντάμηνο του 2026 στα αεροδρόμια της χώρας σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Από τα δεδομένα προκύπτει πως η Ελλάδα εδραιώνεται ως ελκυστικός προορισμός για όλο και περισσότερους μήνες του έτους, γεγονός που αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα της εθνικής στρατηγικής για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Δύο διεθνείς κορυφαίες αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση "Digital Government Outlook 2026" του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ελλάδα καταγράφει επιδόσεις υψηλότερες στον ψηφιακό μετασχηματισμό από τον μέσο όρο των χωρών του Οργανισμού, ενώ, συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με ισχυρές επιδόσεις στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον πολίτη, στη δημιουργία κοινών ψηφιακών υποδομών για το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και στην παροχή πιο προληπτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, η χώρα μας συγκεντρώνει συνολική βαθμολογία υψηλότερη από εκείνη χωρών όπως η Ιαπωνία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία και η Φινλανδία.

Παράλληλα, από την Έκθεση «Ψηφιακής Δεκαετίας 2026» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει πως η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια την εθνική στρατηγική ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης και να συγκλίνει σταθερά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χώρα μας ανταποκρίθηκε στο 83% των συστάσεων της Κομισιόν, συνεχίζοντας και το 2025 τη σταθερή πρόοδό της προς την επίτευξη των στόχων.

Το 2025, οι δημόσιες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες ανήλθαν στο 79,4%, ενώ οι αντίστοιχες προς τις επιχειρήσεις έφθασαν το 86%.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η πρόοδος στον τομέα της ψηφιακής υγείας. Η Ελλάδα σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες βελτιώσεις στην Ευρώπη, καθώς ο σύνθετος δείκτης ψηφιακής υγείας αυξήθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο, φθάνοντας το 94%, έναντι μέσου όρου 87% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την επίδοση αυτή, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων κρατών-μελών της ΕΕ στον τομέα της ψηφιακής υγείας, ξεπερνώντας κράτη όπως: η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Σουηδία.

Η προθεσμία για την υποχρεωτική απογραφή όλων των ανελκυστήρων της χώρας στο Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων λήγει οριστικά στις 30 Ιουνίου του 2026.

Η απογραφή αφορά όλους τους ανελκυστήρες χωρίς εξαίρεση:

-σε πολυκατοικίες,

-σε κτίρια γραφείων,

-σε ξενοδοχεία,

-σε επαγγελματικές και μικτές εγκαταστάσεις,

-ακόμη και αν έχουν ήδη πιστοποιηθεί ή έχουν καταχωριστεί παλαιότερα σε άλλο μητρώο.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μη απογραφή προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες/συνιδιοκτήτες των κτιρίων ανά ανελκυστήρα:

* 1.000 ευρώ για κτίρια με χρήση κατοικίας,

* 2.500 ευρώ για κτίρια με επαγγελματική ή μικτή χρήση,

* 5.000 ευρώ για κτίρια προσπελάσιμα από το ευρύ κοινό.

Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, έχοντας πλέον ακριβέστερα στοιχεία, η Πολιτεία, σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να χαράξει τις βέλτιστες πολιτικές για τη στοχευμένη εποπτεία, την πρόληψη κινδύνων και τη συνεχή ενίσχυση της ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων.

Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα αποδίδεται στην πληρέστερη μορφή του μετά από περίπου 220 χρόνια, καθώς ολοκληρώθηκε μια εξαιρετικά απαιτητική αναστηλωτική επέμβαση.

«Είναι μια στιγμή ιστορικής σημασίας για το μνημείο, για την Ακρόπολη και για τον παγκόσμιο πολιτισμό» δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής ενότητας του αετώματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι εργασίες εκτελέστηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την εποπτεία της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως.

Σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στα εγκαίνια του κτιρίου Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Αύριο, Τρίτη 23 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο με θέμα "Από μια εκκρεμότητα δεκαετιών, Σε μια Νέα Εποχή, με Διαφάνεια, Ταχύτητα και Ασφάλεια».

  • ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
  • ·
  • ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
  • ·
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
  • ·
  • ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Τρινκιέρι: «Απαντήσαμε στο παρκέ στην απουσία του Όσμαν» - Τι είπε για τη μεταγραφολογία (vids)

All Content

Παναθηναϊκός: Χωρίς Ναν με ΑΕΚ, στο Κατάρ ο Αμερικανός γκαρντ

All Content - BusinessNews.gr

Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ, με σταθερή προοπτική

All Content - BusinessNews.gr

PosoKanei: Όταν το «5+1 δώρο» κοστίζει 105% ακριβότερα ανά λίτρο – Τρία παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΟΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα 2.000 εταιρειών, 1.300 αχυρανθρώπων, 4.200 ΑΦΜ με χρέη άνω των 203 εκατ. ευρώ

All Content

DDB Athens: Ο Λάζαρος Νικηφορίδης αναλαμβάνει Chief Creative Officer

All Content

Στον ΣΠΟΡ FM TV Champions League, Europa και Conference ως το 2031

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Σάκοτα ενόψει Παναθηναϊκού: «Θα μιλούσαμε διαφορετικά…» - Νοκ άουτ και ο Λεκαβίτσιους

All Content

Τζόρνταν Γουόκερ: «Την καλύτερη εκδοχή μας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό»

All Content - BusinessNews.gr

Διπλή ανάσα για τους οφειλέτες: Ποιοι ωφελούνται από το επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις

All Content - BusinessNews.gr

Στενά του Ορμούζ: Πρόσθετο κόστος 12 δισ. δολ. για το ευρωπαϊκό LNG και φόβοι για πολυετή κρίση στη ναυτιλία

All Content - BusinessNews.gr

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η χρηματιστηριακή αγορά - Εβδομαδιαία πτώση 2,51% στο Euronext Athens

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE για την παρακολούθηση της ρύπανσης των υδάτων

CSRΝews.gr

ΚΕΔΕ-Μ. Σχοινάς: Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση 80 εκατ. ευρώ για μικρά αρδευτικά έργα

CSRΝews.gr

Δύο ακόμη νεογέννητες φώκιες στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Δ. Παπαστεργίου: Πάνω από 250.000 χρήστες στο «posokanei» – Έρχονται νέες λειτουργίες και ψηφιακές υπηρεσίες
Δ. Παπαστεργίου: Πάνω από 250.000 χρήστες στο «posokanei» – Έρχονται νέες λειτουργίες και ψηφιακές υπηρεσίες 22/06/2026 - 12:32
Ν. Δένδιας: Η προστασία του περιβάλλοντος εντάσσεται στην ευρύτερη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων 22/06/2026 - 15:43
Ν. Δένδιας: Η προστασία του περιβάλλοντος εντάσσεται στην ευρύτερη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    07/11/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Απάντηση ΥΠΕΘΟΟ στην αντιπολίτευση: Η Ελλάδα ανεβαίνει στην ευρωπαϊκή κατάταξη των καθαρών αποδοχών
    07/11/2026 - 18:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΟΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα 2.000 εταιρειών, 1.300 αχυρανθρώπων, 4.200 ΑΦΜ με χρέη άνω των 203 εκατ. ευρώ
    07/11/2026 - 16:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μαραθώνιος: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς το Σαββατοκύριακο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
    07/11/2026 - 15:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σύνταξη στα 68 αντί για 67 από το 2030; Τι δείχνουν οι προβλέψεις της Κομισιόν
    07/11/2026 - 15:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο – Τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή
    07/11/2026 - 14:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χατζηβασιλείου: Στην περιοχή του καλωδίου κυριαρχικά δικαιώματα ασκούν αποκλειστικά η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία
    07/11/2026 - 14:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κρήτη: Ανθεκτικός ο τουρισμός σε μια χρονιά διεθνών προκλήσεων
    07/11/2026 - 13:32 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Χίος: Σχέδιο για εννέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα, με προσθήκη ταχύπλοου για τη σύνδεση με το νησί
    07/11/2026 - 13:04 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 20 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά του Ιράν
    07/11/2026 - 12:38 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Διπλή ανάσα για τους οφειλέτες: Ποιοι ωφελούνται από το επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις
    07/11/2026 - 10:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στενά του Ορμούζ: Πρόσθετο κόστος 12 δισ. δολ. για το ευρωπαϊκό LNG και φόβοι για πολυετή κρίση στη ναυτιλία
    07/11/2026 - 11:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χίος: Σχέδιο για εννέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα, με προσθήκη ταχύπλοου για τη σύνδεση με το νησί
    07/11/2026 - 13:04 ΕΛΛΑΔΑ
  • PosoKanei: Όταν το «5+1 δώρο» κοστίζει 105% ακριβότερα ανά λίτρο – Τρία παραδείγματα
    07/11/2026 - 11:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ, με σταθερή προοπτική
    07/11/2026 - 10:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τρινκιέρι: «Απαντήσαμε στο παρκέ στην απουσία του Όσμαν» - Τι είπε για τη μεταγραφολογία (vids)

07/11/2026 - 21:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ζιάγκος: «Δεν ανταποκριθήκαμε στη σκληράδα και την αποφασιστικότητα του Ηρακλή»

07/11/2026 - 20:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE για την παρακολούθηση της ρύπανσης των υδάτων

06/11/2026 - 15:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΚΕΔΕ-Μ. Σχοινάς: Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση 80 εκατ. ευρώ για μικρά αρδευτικά έργα

06/11/2026 - 14:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Antenna Studios & ΑΝΤ1: Ισχυρή διεθνής παρουσία και νέες εμπορικές συμφωνίες στο MIPCOM 2026

06/11/2026 - 14:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Kosmos 93,6: Τη Δευτέρα 12:00-14:00 το μαγικό αφιέρωμα στον Leonard Cohen

06/11/2026 - 14:35
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AFW Celebrity Skin” x “Kallergis Machines”

05/11/2026 - 18:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Κορινθίας «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τη δυναμική του παρουσία στην έκθεση Beauty Greece 2026

04/11/2026 - 15:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo