Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σκέρτσος: Οι πολίτες είναι εκείνοι που ζήτησαν περισσότερες μεταρρυθμίσεις
bnuser bnuser
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/01/2024 · 17:32

Σκέρτσος: Οι πολίτες είναι εκείνοι που ζήτησαν περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Όλες οι κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις έχουν ένα στόχο: να βελτιώσουμε τη ζωή όλων χωρίς να αφήσουμε κανέναν μόνο και πίσω, τονίζει.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μεταρρυθμίσεις και ευρωεκλογές, γάμος ομόφυλων ζευγαριών και πολιτικό κόστος, επιστολική ψήφος και ακρίβεια είναι τα θέματα που κατά βάση τίθενται στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, στην «Απογευματινή της Κυριακής».

Ερωτηθείς για την επιστολική ψήφο και πώς τελικά φθάσαμε να ψηφισθεί μόνο από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας υπενθυμίζει εν πρώτοις ότι «την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώθηκε μία πρωτοφανής ιστορική συναίνεση στην επιστολική ψήφο, η οποία διευκολύνει πρωτίστως τους εκτός επικρατείας Έλληνες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, χωρίς μετακινήσεις, χωρίς έξοδα, απ’ όπου και αν κατοικούν [...] Εφόσον λοιπόν διαφάνηκε η ύπαρξη συναίνεσης, φυσική συνέχεια ήταν η αυτονόητη επέκταση της επιστολικής ψήφου για Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές ως ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της συμμετοχής και της Δημοκρατίας».

Όμως, όπως σημειώνει στη συνέχεια, «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ενώ ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής στην Επιτροπή της Βουλής για την επιστολική ψήφο, όταν η Κυβέρνηση πρότεινε να ισχύει για τους Έλληνες του εξωτερικού ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ και στις εθνικές εκλογές, άλλαξαν τη στάση τους με πρόσχημα την τροπολογία». Διερωτάται δε, αν «η φωνή των πολιτών έχει άλλη σημασία στις δύο κάλπες;» και αντιτείνει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης «θα μπορούσαν πολύ απλά να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και να καταψηφίσουν την τροπολογία. Έχασαν την ιστορική ευκαιρία να πιστωθούν και αυτά τα κόμματα την αναγνώριση ενός οφειλόμενου χρέους στους απόδημους Έλληνες. Η ΝΔ Δημοκρατία μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας διάλεξαν πάντως τη σωστή πλευρά της ιστορίας», καταλήγει.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τώρα διάφορα δύσκολα νομοθετήματα, απαντά ως εξής: «Μα οι ίδιοι οι πολίτες - με βάση τα αποτελέσματα και των τελευταίων εκλογών - είναι εκείνοι που ζήτησαν περισσότερες μεταρρυθμίσεις και πιο γρήγορα ώστε να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό πυρήνα σε όλα τα πεδία που ακόμα παρουσιάζουμε υστέρηση. Στην οικονομία, στους μισθούς, στο μετασχηματισμό του κράτους, στην υγεία, στην Παιδεία, στην ασφάλεια, στη δικαιοσύνη».

Κατά συνέπεια, συμπληρώνει, αυτό που αποκαλείται «βιασύνη», «εμείς στην κυβέρνηση το ονομάζουμε μεταρρυθμιστική ορμή για να κάνουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας και αποζητά η κοινωνία. Την πρώτη τετραετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές εξωγενείς κρίσεις που δεν επέτρεψαν σημαντικές αλλαγές που και εμείς θέλαμε να κάνουμε. Μπορούμε πλέον έχοντας διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και μια οικονομία που πάει καλά, να προχωρήσουμε - αξιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος - σε πιο τολμηρά μεταρρυθμιστικά βήματα με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Πρέπει όχι απλώς να τρέξουμε αλλά να κάνουμε άλματα χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό», σημειώνει με έμφαση ο υπουργός Επικρατείας εξειδικεύοντας στην επόμενη φράση του:

«Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σημαντικά, πρέπει να γίνει δίκαιη για όλους, πιο παραγωγική στην οικονομία και το κράτος, να λειτουργεί με περισσότερη διαφάνεια, να επιταχύνει ακόμη περισσότερο την ψηφιοποίησή της. Και ακόμη, με προστασία του περιβάλλοντος και ενεργειακή μετάβαση ώστε να κατακτήσει την ενεργειακή αυτονομία και ταυτόχρονα να ενισχύει τη φωνή της στα διεθνή φόρα. Να είναι ένας εταίρος που τον σέβονται οι υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Όλες οι κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις έχουν ένα στόχο: να βελτιώσουμε τη ζωή όλων χωρίς να αφήσουμε κανέναν μόνο και πίσω».

Στο ερώτημα πού τίθεται ο πήχης των ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία, ο Ά. Σκέρτσος υπενθυμίζει κατ’ αρχάς ότι το 2024 συμπληρώνονται «50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που θα την κάνει ακόμα πιο ευρωπαϊκή με μια κυβέρνηση που πλέον πρωτοστατεί και στην Ευρώπη».

Και προσθέτει: «Πιστεύω ότι οι πολίτες στις προσεχείς ευρωεκλογές θα συναξιολογήσουν όλα τα παραπάνω και θα εμπιστευθούν πάλι την πολιτική παράταξη που είναι φιλελεύθερη, πατριωτική, ευρωπαϊκή, λαϊκή και ταυτόχρονα μεταρρυθμιστική με ισχυρή φωνή στις Βρυξέλλες. Μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας, ρευστότητας και μεγάλης ανασφάλειας για το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και ισχυρές τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν και εργάζονται για αυτήν, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Και, στη μεγάλη εικόνα, «η ΕΕ έχει μπροστά της μεγάλες προσκλήσεις για πιο συμπεριληπτική ανάπτυξη, για να γίνει πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο δίκαιη. Η άνοδος των δυνάμεων του αυταρχικού αναθεωρητισμού που απειλούν να μπλοκάρουν κάθε αλλαγή προς το καλύτερο, πρέπει να μας προβληματίσουν και να κινητοποιήσουν όλους. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι ένας πόλος πολιτικής σταθερότητας και υπεύθυνης ηγεσίας σε έναν ταραγμένο και ρευστό κόσμο. Αυτό πρέπει να πετύχουμε και για την Ευρώπη επιλέγοντας άξιους και υπεύθυνους εκπροσώπους στην ευρωβουλή. Αυτός είναι ο πήχης μας».

Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης, αξιολογεί την ακρίβεια μαζί με την ασφάλεια και την υγεία ως τις τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης μας: «εκεί ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις», αναφέρει. Και, για το πρώτο μέτωπο ειδικότερα, «πρέπει να σκύψουμε ακόμη πιο συστηματικά πάνω και από τις στρεβλώσεις της εγχώριας αγοράς και την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού. Και αυτό ακριβώς κάνουν οι διαρκείς παρεμβάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Κώστα Σκρεκα με τα πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές εταιρείες αλλά και την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των προϊόντων πολυεθνικών εταιριών ώστε να μειωθούν οι αρχικές τιμές καταλόγου που υποκρύπτουν πλασματικές και παραπλανητικές προσφορές. Είμαστε απέναντι στον πληθωρισμό της απληστίας και σταθερά μαχόμενοι για την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού υπέρ του καταναλωτή. Είναι μια μάχη δύσκολη που θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε μέχρι τέλους», διαβεβαιώνει.

Τέλος, σε ερώτημα για το πολιτικό κόστος από το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, καταθέτει την εκτίμηση ότι «από τη στιγμή που θα ψηφιστεί αυτή η μεταρρύθμιση θα γίνει πιο αποδεκτή και στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρξει χώρος για πολιτική σπέκουλα πάνω σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες. H ΝΔ είναι η παράταξη της ελευθερίας, της ισότητας, της Ευρώπης αλλά και της ευθύνης. Των υποχρεώσεων αλλά και των δικαιωμάτων. Δεν είναι το πρώτο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη που κατοχυρώνει την ισότητα στο γάμο. Έχουν προηγηθεί το συντηρητικό κόμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που δεν είχαν εκλογικό κόστος».

Ενώ, υπογραμμίζει κλείνοντας ότι «η αλλαγή αυτή δεν αφαιρεί τίποτα από τα δικαιώματα και την καθημερινότητα των πολλών, όμως κατοχυρώνει την ελευθερία και την ισότητα στις ζωές των συμπολιτών μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό».

  • ΣΚΕΡΤΣΟΣ
  • ·
  • ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί την Τετάρτη (1/7) το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του AllStar Basket

All Content

Επίσημα στον Άρη ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς (pic)

All Content

Effie Awards Hellas: Επιβραβεύουµε τη σωστή κρίση πίσω από την επικοινωνία

All Content

Κυκλοφορεί το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του AllStar Basket

FleetNews

Η Stellantis επενδύει στο οικοσύστημα aftersales

FleetNews

Το Geely Starray EM-i διπλά 5άστερο σε δοκιμές ασφάλειας

FleetNews

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

All Content

ΑΕΚ: Συνεχίζει ο Φίζελ και τη νέα σεζόν

All Content

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την GSA

FleetNews

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

FleetNews

Xiaomi YU7 GT: Ρεκόρ στο Nurburgring χωρίς οδηγό!

CSRΝews.gr

Cardlink: Επίσημος Χορηγός στο 3ο Piraeus Street Long Jump του Πειραιά

CSRΝews.gr

Παπαστράτος: Επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program

CSRΝews.gr

ΗΡΩΝ: Στηρίζει το Attica Roots Festival της Περιφέρειας Αττικής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Βρούτσης: Το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία καμερών και ταυτοπροσωπία στα γήπεδα
Βρούτσης: Το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία καμερών και ταυτοπροσωπία στα γήπεδα 29/01/2024 - 07:45
Κικίλιας: Ζήτησε επαγγελματισμό και σοβαρότητα ενόψει της κακοκαιρίας - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 28/01/2024 - 18:07
Κικίλιας: Ζήτησε επαγγελματισμό και σοβαρότητα ενόψει της κακοκαιρίας - Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eμπρηστική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
    01/07/2026 - 19:46 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης 1 έως 3 ετών με αναστολή στους 57 παραγωγούς από την Κρήτη
    01/07/2026 - 19:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ντόναλντ Τραμπ: «Είχα κέρδη, επειδή το Χρηματιστήριο ανεβαίνει, όλοι επωφελούνται»
    01/07/2026 - 19:15 ΚΟΣΜΟΣ
  • GREGY Interconnector: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
    01/07/2026 - 18:54 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Fed: Οι διοικητής Κέβιν Γουόρς κρατά «κλειστά τα χαρτιά του» για τα επιτόκια
    01/07/2026 - 18:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Euronext Athens: Ξεκινά η διαδικασία διάσπασης – Σε νέα 100% θυγατρική ο κλάδος διαχείρισης αγορών
    01/07/2026 - 18:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λαγκάρντ: Οι κίνδυνοι για πληθωρισμό και ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι πιο ισορροπημένοι
    01/07/2026 - 18:17 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,88%, στα 336,83 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    01/07/2026 - 18:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Space Hellas: Διευρύνει την πλατφόρμα SenseOne IoT για την αξιοποίηση του AI
    01/07/2026 - 17:59 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τέλος οι δίσκοι στο PlayStation - Η Sony περνά οριστικά στην ψηφιακή εποχή
    01/07/2026 - 17:53 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πίνδος: Το μήνυμα μετά το deal Νιτσιάκος - MHP, η πρόσκληση στην Άρτα, η ενίσχυση των μεγεθών και οι επενδύσεις
    01/07/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • EOS Atlas: Άντλησε κεφάλαια 209 εκατ. ευρώ στο πρώτο closing - Αναμένεται να υπερβεί τα 300 εκατ. ευρώ κατά το Final Closing.
    30/06/2026 - 21:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΤΕ: Άντεξε ο ελληνικός τουρισμός, παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή
    30/06/2026 - 21:45 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με θετικό πρόσημο οι συναλλαγές της τελευταίας ημέρας του μήνα
    30/06/2026 - 20:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Y/KNOT Invest: Αγορά πλοίου τύπου Aframax έναντι 44,10 εκατ. δολαρίων - Πώς θα χρηματοδοτηθεί
    30/06/2026 - 20:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Επίσημα στον Άρη ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς (pic)

01/07/2026 - 16:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Παράταση στο καλοκαιρινό bazaar λόγω αυξημένης ζήτησης

01/07/2026 - 16:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Village Cinemas: Mεταμεσονύκτια πρώτη προβολή της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ

01/07/2026 - 14:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“ Γιάννης Καραολής – Hair Awards 2026”

01/07/2026 - 13:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ANT1: Πρωτιά στη σεζόν για το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

01/07/2026 - 13:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Roots Hair Salon – ‘’Hair Awards 2026’’

01/07/2026 - 13:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Cardlink: Επίσημος Χορηγός στο 3ο Piraeus Street Long Jump του Πειραιά

01/07/2026 - 13:09
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παπαστράτος: Επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program

01/07/2026 - 12:20
FleetNews
fleetnews.gr

Η Stellantis επενδύει στο οικοσύστημα aftersales

01/07/2026 - 06:46
FleetNews
fleetnews.gr

Το Geely Starray EM-i διπλά 5άστερο σε δοκιμές ασφάλειας

01/07/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo