Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Γεραπετρίτης: Τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών
NewsRoom NewsRoom
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/01/2022 · 15:25

Γεραπετρίτης: Τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών

Στο θέμα της πανδημίας και των διαφορετικών απόψεων που έχουν διατυπωθεί, ο υπουργός Επικρατείας παρενέβη ξεκαθαρίζοντας: «Η κυβέρνηση εκφράζεται δια του κυβερνητικού εκπροσώπου».

Τη Δευτέρα εκκινεί η εκπαίδευση για τους πρώτους 400 πανεπιστημιακούς αστυνομικούς, οι οποίοι εν συνεχεία σταδιακά θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμια: αυτό δήλωσε μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στέλνοντας ταυτοχρόνως το μήνυμα, «για εμάς το πολιτικό κόστος δεν προσμετράται όταν πρόκειται να λάβουμε μία απόφαση που είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος». Στο θέμα της πανδημίας και των διαφορετικών απόψεων που έχουν διατυπωθεί, ο υπουργός Επικρατείας παρενέβη ξεκαθαρίζοντας: «Η κυβέρνηση εκφράζεται δια του κυβερνητικού εκπροσώπου», επιπλέον «ουδέποτε τέθηκε θέμα αναστολής της κυρωτικής διαδικασίας για την υποχρεωτικότητα και ουδέποτε τέθηκε θέμα παράτασης».

Αναλυτικά και ξεκινώντας από το θέμα της σημερινής επικαιρότητας, «τα φαινόμενα βίας που εμφανίζονται στα Πανεπιστήμια, και εμφανίζονται δυστυχώς διαχρονικά, είναι μια βαθύτατη παθολογία του ακαδημαϊκού χώρου, την οποία η παρούσα διακυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη μέρα να μπορέσει να περιορίσει σταδιακώς», παρατήρησε εισαγωγικώς ο υπουργός εξειδικεύοντας στη συνέχεια.

«Έγιναν πολλές και σημαντικές δράσεις: η πρώτη και βασική, ήταν η κατάργηση αυτού του κακώς εννοούμενου ασύλου, το οποίο δεν διασφάλιζε καμία ελευθερία έκφρασης, αλλά, αντίθετα, αποτελούσε ουσιαστικά έναν άτυπο θεσμικό υποδοχέα για την οποιαδήποτε μορφή βιαιοπραγίας. Καταργήθηκε, εφαρμόσθηκε (…) Βεβαίως απαιτείται και η σύμπραξη των πρυτανικών αρχών, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνέργεια Πολιτείας και Πανεπιστημίων. Με τη σύμπραξη των πρυτανικών αρχών χρονίζοντα ζητήματα βλέπουμε να επιλύονται δραστικά».

Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε μάλιστα το «χαρακτηριστικό» παράδειγμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου «είχαμε καταλήψεις επί δεκαετίες, οι οποίες τώρα πλέον παύουν να υφίστανται. Είναι πολύ σημαντικό να αποδίδεται ο πανεπιστημιακός χώρος στους φυσικούς κατόχους που είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό και κυρίως οι φοιτητές».

Επόμενη δράση ήταν η «σημαντική νομοθεσία που έθετε το πλαίσιο της ασφάλειας εντός των Πανεπιστημίων. Στο πλαίσιο αυτό αναλήφθηκαν δράσεις, οι οποίες απαιτούν και μια δράση εκ μέρους των πανεπιστημιακών αρχών όπως είναι κατεξοχήν τα σχέδια ασφαλείας που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε Πανεπιστήμιο, και βεβαίως η πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία έχει ψηφιστεί».

Ειδικά για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «έγιναν όλα τα αναγκαία στάδια όπως έπρεπε. Η πρόσληψη ειδικών φρουρών που αφορούν τα πανεπιστήμια δεν είναι μια απλή διαδικασία, έγινε μέσω του ΑΣΕΠ. Είναι μια σχετικώς σύνθετη άσκηση, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να επιλέγονται άνθρωποι, οι οποίοι πέρα από τις επιχειρησιακές τους ικανότητες , οφείλουν να έχουν και ένα υψηλό μορφωτικό επίπεδο διότι βρίσκονται μέσα σε ένα χώρο διανόησης, όπως επίσης απαιτείται και μια ενσυναίσθηση του χώρου. Αυτό συνέβη, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, ολοκληρώθηκαν οι ψυχομετρικές δοκιμασίες και τη Δευτέρα εκκινεί η εκπαίδευσή, η οποία θα γίνει στην Κομοτηνή, για τους πρώτους 400 πανεπιστημιακούς αστυνομικούς», έκανε γνωστό ο Γ. Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε:

«Είναι μια εκπαίδευση ειδικού τύπου, είναι η πρώτη φορά που εγκαθιδρύεται ένα τέτοιο σώμα, πολύ ειδικού σκοπού, χωρίς τον κλασικό οπλισμό, χρειάζεται να έχουν και άλλες δεξιότητες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της πολύ ειδικής εκπαίδευσης, σταδιακώς θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμιά μας (…) για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του παθολογικού φαινομένου της βίας στα πανεπιστήμια».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι το μέτρο αυτό «έχει μια σοβαρή πολιτική διακινδύνευση, αλλά οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν φείδεται προσπαθειών ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Για εμάς το πολιτικό κόστος δεν προσμετράται όταν πρόκειται να λάβουμε μία απόφαση που είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Δεν λέω ότι είναι μια λύση που αποτελεί θέσφατο, μακάρι να μπορούσε να αυτορρυθμίζεται το Πανεπιστήμιο κατά τρόπο που να μην χρειάζεται οποιαδήποτε κρατική ρύθμιση (…) θα κριθεί από την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «η μακροχρόνια αδράνεια δεν ωφέλησε, διότι όλο το διάστημα των δεκαετιών από τη Μεταπολίτευση, υπήρχαν τα εργαλεία να περιορισθεί το φαινόμενο, πλην όμως δεν είχαμε καμία απολύτως πρόοδο. Αντιθέτως, είχαμε μια σαφέστατη καταπίεση από μειοψηφίες απέναντι στην πλειοψηφία των φοιτητών που ήθελαν να έχουν ένα δικό τους πανεπιστημιακό χώρο, ένα χώρο στον οποίο θα κυκλοφορούν ελεύθερα η γνώση και η μάθηση. Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, ό,τι φέραμε είναι καλές πρακτικές που ισχύουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει όλοι να δώσουμε μια ευκαιρία στο νέο πλαίσιο φύλαξης και ασφάλειας, θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο της ποιότητας των φοιτητών του», δήλωσε κλείνοντας την απάντησή του στο εν λόγω θέμα.

Μία και ενιαία η κυβερνητική γραμμή για την πανδημία

Παρεμβαίνοντας στις δηλώσεις σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν εμβολιασθούν, παρότι υποχρεούνται, ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός: «Η κυβέρνηση εκφράζεται με τρόπο σαφή, εκφράζεται δια του υπουργού Τύπου και κυβερνητικού εκπροσώπου, και ήταν πάρα πολύ σαφής: ουδέποτε τέθηκε θέμα αναστολής της κυρωτικής διαδικασίας για την υποχρεωτικότητα και ουδέποτε τέθηκε θέμα παράτασης. Μπορεί, βεβαίως, κάθε υπουργός να έχει μια άποψη για το ζήτημα, η κυβερνητική γραμμή όμως είναι μία και ενιαία. Θέλω να είμαι απολύτως κατηγορηματικός, από 17 Ιανουαρίου, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα, θα εκκινήσουν οι βεβαιώσεις των προβλεπόμενων κυρώσεων για εκείνους που είναι υπόχρεοι στον εμβολιασμό».

Και στα διαδικαστικά, «είναι μια δύσκολη τεχνική άσκηση, από τις περιπτώσεις που απαιτούνται συνέργειες πολλών φορέων, γιατί εμπλέκεται το Υπουργείο Υγείας, η ΗΔΙΚΑ και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα διαδικαστικά αυτά ζητήματα επιλύονται, προφανώς μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές αστοχίες γιατί τα μητρώα δεν είναι πάντοτε ενημερωμένα, αλλά τα φαινόμενα αυτά θα είναι πολύ μεμονωμένα», εκτίμησε εξάλλου και θύμισε ότι έχει προβλεφθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση ενστάσεων, ώστε να ανακαλείται αμέσως το πρόστιμο, επιπλέον ήδη λειτουργεί πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων πολιτών που για λόγους υγείας δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως και πλατφόρμα για τους πολίτες που έκαναν την 3η δόση στο εξωτερικό.

Στο ερώτημα δε, για τυχόν επέκταση της υποχρεωτικότητας, απάντησε ως εξής: «Είναι κάτι το οποίο παραμένει ανοιχτό γιατί το φαινόμενο είναι δυναμικό. Ποιος, αλήθεια, περίμενε ότι θα είχαμε μια μετάλλαξη, όπως η "Όμικρον", που θα ήταν τόσο υπεμεταδοτική, με λιγότερα, κατά τα φαινόμενα, συμπτώματα; Αποφάσεις θα υπάρξουν σχετικώς σύντομα», προϊδέασε και ανέφερε ως τελευταίο όμως, καταφύγιο την υποχρεωτικότητα «είτε σε ηλικιακή κατηγορία είτε σε επαγγελματική. Στην παρούσα φάση, μόνο ηλικιακή θα μπορούσε να είναι δεδομένων των συνθηκών».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού υγείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, ο Γ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «δεν βλέπω να είναι αντίθετες οι δύο δηλώσεις. Είναι προφανές ότι θα ήταν η προσδοκία μας για χαλάρωση των μέτρων, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν. Δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση, ο οποίος επιθυμεί να διατηρεί την κοινωνία και την αγορά σε περιορισμό. Από την άλλη εμείς εξετάζουμε τα επίκαιρα δεδομένα, ο χρόνος ως την επόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της πανδημίας, είναι μια αιωνιότητα».

Όλα βαίνουν καλώς στα σχολεία

Στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων, «παρά την κινδυνολογία, την καταστροφολογία, η οποία δυστυχώς επενδύθηκε πάνω στο θέμα των σχολείων, σε βάρος των παιδιών - ήταν αδήριτη η ανάγκη επιστροφής τους στα σχολεία - φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς. Είχαμε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών που διαγνώσθηκαν (θετικά) και τα οποία δεν θα είχαν διαγνωσθεί και θα βρίσκονταν σε άλλο περιβάλλον με τους γνωστούς κινδύνους».

Με κανένα τρόπο, σημείωσε με έμφαση επίσης, «δεν πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα εφησυχασμού, ακόμη κι αν, σήμερα ή τις επόμενες ημέρες, έχουμε λιγότερα κρούσματα ή δούμε μια επιπεδοποίηση στην πίεση του συστήματος υγείας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. Θα σταθμιστούν όλα τα ζητήματα, πάντοτε με την εισήγηση της υγειονομικής επιτροπής και θα έχουμε τα δεδομένα προς το τέλος της εβδομάδας».

Όχι οριζόντια μέτρα που πλήττουν την οικονομική σταθερότητα

Αλλάζοντας θέμα, και απαντώντας στην πίεση για μείωση του ΦΠΑ σε σχέση με το ενεργειακό κόστος, υπογράμμισε ότι «υπήρξε μια γενναία βοήθεια αρχικώς στα νοικοκυριά, και πλέον και στις επιχειρήσεις για τη συμβολή στο ενεργειακό κόστος. Το να ενισχύουμε τις επιχειρήσεις σε αυτό το κόστος, είναι και ο τρόπος να μπορέσουμε λιγάκι να συγκρατήσουμε και τον πληθωρισμό», είπε αρχικώς και συμπλήρωσε:

«Υπήρξε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση, το δημοσιονομικό κόστος είναι πολύ υψηλό για τα ζητήματα αυτά. Όταν ομιλούμε για τέτοιες οριζόντιες μειώσεις, όπως είναι το ΦΠΑ, είναι κάτι το οποίο στην παρούσα φάση η ελληνική οικονομία δεν το αντέχει. Δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση για τέτοιου τύπου μέτρα (...) θα υπάρχουν στοχευμένες ενισχύσεις, θα υπάρξει ενίσχυση και των εργαζομένων στις κατηγορίες επαγγελμάτων που με κρατική επιβολή υπήρξε περιορισμός, επίσης ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών αν αυτό απαιτηθεί, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντιο μέτρο, που θα πλήξει τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ελπίζουμε νωρίτερα παρά αργότερα, η πανδημία θα τελειώσει, η δημοσιονομική ισορροπία και σταθερότητα που όμως έχει κατακτηθεί από τους Έλληνες πολίτες με πολύ μεγάλο πόνο και κόπο, δεν θα πρέπει να διακυβευθεί», είναι η θέση που διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Κανένας λόγος να ανακοπεί η πορεία της χώρας»

Στο ερώτημα, τέλος, περί πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι «είναι προνομία του πρωθυπουργού, δεν μπορώ να μιλώ εξ ονόματός του», όμως, πρόσθεσε, «σας μεταφέρω τη διαμορφωμένη σε μας άποψη ότι η ελληνική κοινωνία δεν βρίσκεται καθόλου στο επίπεδο των εκλογών. Εκείνο το οποίο επιζητεί, είναι σταθερότητα, επιστροφή στην κανονικότητα, ένα όραμα να συνεχισθεί η προσπάθεια που γίνεται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανακοπεί η προσπάθεια αυτή. Η αίσθησή μου είναι ότι μπορούμε να έχουμε μια συγκρατημένη βιώσιμη αισιοδοξία, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», εκτίμησε και επικαλέστηκε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού: «Έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες και η αίσθησή μου είναι ότι θα έχουμε πολύ καλή ανάκαμψη όταν μας το επιτρέψει η πανδημία, κάτι που ελπίζουμε ότι θα είναι σύντομα».

Και, στο «δια ταύτα», «η σκέψη όλων μας είναι ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανακοπεί η πορεία της χώρας. Μέσα στην πανδημία αλλά και στο μεταβατικό διάστημα προς την επιστροφή σε μια κανονική κοινωνία και αγορά, το τελευταίο που θα θέλαμε, θα ήταν να θέσουμε τέτοιου τύπου διακινδυνεύσεις. Αίσθηση και πεποίθησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο (σ.σ. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό), ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ακόμη να μάς εμπιστεύονται οι πολίτες, άρα εμείς συντασσόμαστε με τον ορθό λόγο και το δημόσιο συμφέρον, παρά με τα όποια πρόσκαιρα ωφελήματα».

  • ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Προς αναβολή το ΠΑΟΚ-Άρης λόγω της δολοφονίας του 20χρονου στην Καλαμαριά

All Content

Παναθηναϊκός: Η παρακάμερα από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις και το video με τον Λεσόρ

All Content - BusinessNews.gr

Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αισχροκέρδεια - Τα 63 προϊόντα υπό παρακολούθηση

All Content - BusinessNews.gr

Σούπερ μάρκετ: Με +6,1% έτρεξε το πρώτο δίμηνο- Ρευστά ακόμη τα πάντα για την συνέχεια

All Content - BusinessNews.gr

Vero Group: Συνεχίζει ανοδικά στα Βαλκάνια - Αύξηση πωλήσεων 5,7% το 2025

All Content

Ελληνικά online media: Πολλά µέσα, λίγες «φωνές»

All Content

Minds: Αναλαμβάνει το Creative του νέου ψηφιακού προορισμού Telekom Center Athens

FleetNews

Έρχεται στην Ευρώπη η Lotus Eletre X με έως 952 PS

FleetNews

Αύξηση +48% στις πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη

FleetNews

BMW Group: O μεγαλύτερος εξαγωγέας στις ΗΠΑ

All Content

Μονακό: Νοκ άουτ για 2-3 εβδομάδες ο Τζέιμς, χάνει Παναθηναϊκό

All Content

ΠΑΟΚ: «Ζητήσαμε την αναβολή του αυριανού αγώνα με τον Άρη»

All Content - BusinessNews.gr

ECR HELLAS: Το πλάνο για την συνέχεια

All Content - BusinessNews.gr

Ο partner του Τrump από την Σαουδική Αραβία έφτασε στο Κολωνάκι, η Topshop ετοιμάζεται για την Ελλάδα και η Kafea Terra βάζει «νότες» πολυεθνικής στο χαρμάνι της

All Content - BusinessNews.gr

Σαράντης: Για το 2026, η διοίκηση αναμένει καθαρές πωλήσεις στα 620 εκατ. ευρώ

FleetNews

Συνεργασία Mercedes-Benz με Great Wall Motor, στη Νότιο Αφρική

FleetNews

BYD Blade Battery 2.0 και FLASH Charging: Η απόλυτη λύση φόρτισης

CSRΝews.gr

Coffee Island και HAWCT: Breakfast meeting ενημέρωσης για το πρόγραμμα Women Say NO to Violence

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

CSRΝews.gr

Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2025

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη στον τουρισμό από την πανδημία
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη στον τουρισμό από την πανδημία 12/01/2022 - 14:13
Οικονόμου: Βδομάδα βδομάδα θα σταθμίζουμε τα μέτρα 12/01/2022 - 18:11
Οικονόμου: Βδομάδα βδομάδα θα σταθμίζουμε τα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στα 103,14 δολάρια έκλεισε η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, αύξηση 42% από την έναρξη του πολέμου
    13/03/2026 - 21:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρ. Παναγιωτόπουλος (ΤΕΡΝΑ): Μεταμορφώνουν την Κρήτη οι μεγάλες επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ
    13/03/2026 - 21:00 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής
    13/03/2026 - 20:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΟΤΕ: Ο στρατηγικός ρόλος του στην ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας - Οι προηγμένες υποδομές συνδεσιμότητας
    13/03/2026 - 20:15 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ: Αμοιβή $10 εκατ. σε πληροφοριοδότες για τον Χαμενεΐ και τους Φρουρούς της Επανάστασης
    13/03/2026 - 19:54 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αισχροκέρδεια - Τα 63 προϊόντα υπό παρακολούθηση
    13/03/2026 - 19:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πιερρακάκης: Θα παρέμβουμε άμεσα αν εκτιμήσουμε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την κρίση
    13/03/2026 - 19:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Παρασκηνιακές επαφές Ευρωπαίων με την Τεχεράνη για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ (FT)
    13/03/2026 - 19:08 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Κούβα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ
    13/03/2026 - 18:37 ΚΟΣΜΟΣ
  • Παρατάσεις για «Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και ΑΠΕ σε στέγες και χωράφια -Οι νέες προθεσμίες
    13/03/2026 - 18:24 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ECR HELLAS: Το πλάνο για την συνέχεια
    13/03/2026 - 01:18 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Σούπερ μάρκετ: Με +6,1% έτρεξε το πρώτο δίμηνο- Ρευστά ακόμη τα πάντα για την συνέχεια
    13/03/2026 - 07:26 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Ο partner του Τrump από την Σαουδική Αραβία έφτασε στο Κολωνάκι, η Topshop ετοιμάζεται για την Ελλάδα και η Kafea Terra βάζει «νότες» πολυεθνικής στο χαρμάνι της
    13/03/2026 - 08:04 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Vero Group: Συνεχίζει ανοδικά στα Βαλκάνια - Αύξηση πωλήσεων 5,7% το 2025
    13/03/2026 - 08:14 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Σαράντης: Για το 2026, η διοίκηση αναμένει καθαρές πωλήσεις στα 620 εκατ. ευρώ
    13/03/2026 - 08:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Προς αναβολή το ΠΑΟΚ-Άρης λόγω της δολοφονίας του 20χρονου στην Καλαμαριά

13/03/2026 - 19:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Effie Kostaki βρίσκεται πίσω από το σύγχρονο ελληνικό brand EFFIEKTHEBRAND

13/03/2026 - 18:45
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μονακό: Νοκ άουτ για 2-3 εβδομάδες ο Τζέιμς, χάνει Παναθηναϊκό

13/03/2026 - 17:26
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Δυναμική συμμετοχή στο MAD Forum 2026

13/03/2026 - 15:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

«Βραβευμένες με Όσκαρ» ταινίες στο Ertflix

13/03/2026 - 14:34
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Loose Face Powder No.02 Natural Pink

13/03/2026 - 11:19
FleetNews
fleetnews.gr

Έρχεται στην Ευρώπη η Lotus Eletre X με έως 952 PS

13/03/2026 - 07:15
FleetNews
fleetnews.gr

Αύξηση +48% στις πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη

13/03/2026 - 07:09
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coffee Island και HAWCT: Breakfast meeting ενημέρωσης για το πρόγραμμα Women Say NO to Violence

12/03/2026 - 15:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα HoReCa Empowered

12/03/2026 - 15:35
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo