Κυριακή, 16 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σβίγκου: Αστειότητες τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ ΥΠΟΙΚ και πρωθυπουργού
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
02/02/2017 · 02:00

Σβίγκου: Αστειότητες τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ ΥΠΟΙΚ και πρωθυπουργού

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία απάντηση για το πώς θα αποπληρωθούν τα δάνεια της ΝΔ και καμία απάντηση για την υπόθεση του Κήρυκα Χανίων, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

"Υπονομευτική" για τη χώρα χαρακτήρισε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για τα ζητήματα της αξιολόγησης και της διαπλοκής, με χαρακτηριστική την αναφορά της ότι "δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από το παρελθόν της διαπλοκής και τις ευθύνες του κόμματος του".

Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία απάντηση για το πώς θα αποπληρωθούν τα δάνεια της ΝΔ και καμία απάντηση για την υπόθεση του Κήρυκα Χανίων. Η κ. Σβίγκου χαρακτήρισε αστειότητες τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ υπουργού Οικονομικών και πρωθυπουργού και υπογράμμισε ότι "ακολουθούμε το δρόμο της σκληρής διαπραγμάτευσης, που βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, για μια κοινωνικά δίκαιη λύση".

Συγκεκριμένα, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι κατέστη σαφής από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή "η αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να αποδεσμευθεί από το παρελθόν της διαπλοκής, από τις ευθύνες του κόμματός του, για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα με την ασυδοσία των μεγάλων και των ισχυρών, όπου τράπεζες δάνειζαν με αέρα τόσο το δικό του κόμμα, όσο και τα ΜΜΕ". "Όχι απλώς δεν απάντησε, όχι απλώς δεν έδωσε καμία εξήγηση για το πώς θα αποπληρωθούν τα δάνεια του δικού του κόμματος, που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν έδωσε και καμία πειστική απάντηση σχετικά με το δικό του δάνειο, αυτό του Κήρυκα Χανίων", παρατήρησε.

"Για αυτά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρεσβεύει το νέο και πρεσβεύει υποτίθεται μια συμφωνία αλήθειας, δεν είχε να πει απολύτως τίποτα", σημείωσε.

Ως προς το θέμα της διαπραγμάτευσης, σχολίασε ότι προέκυψε ξεκάθαρα η "σπουδή του κ. Μητσοτάκη να δώσει διαπιστευτήρια στους πιο σκληρούς κύκλους των δανειστών".

"Αντί να στηρίξει τις διαπραγματευτικές θέσεις της κυβέρνησης και να πει κι αυτός με τη σειρά του και το κόμμα του ένα όχι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, έφτασε να τις αποκαλέσει "αναγκαστικό” κακό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και επί της ουσίας να στηρίξει όσα λέει το ΔΝΤ", είπε, τονίζοντας ότι "είναι μια στάση καθαρά υπονομευτική" για τη χώρα και στάση "ανευθυνότητας και μη συνειδητοποίησης της κατάστασης που βιώνουμε ως χώρα και τις δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν θέλουν βέβαια νέα μέτρα".

Αποκρούοντας τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τα "δραχμοσενάρια" υπηρετεί η κυβέρνηση το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit, σημείωσε πως "το μόνο σενάριο που υπηρετεί η ελληνική πλευρά είναι αυτό της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, χωρίς υποχωρήσεις από τις αρχές μας, με επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να δοθεί προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία Και σε αυτό συγκλίνουν όλες μας οι κινήσεις. Και στη διαπραγμάτευση αλλά και στο κυβερνητικό έργο, το οποίο δεν άπτεται μόνο της διαπραγμάτευσης".

Η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι η θέση για μη υποχώρηση από τις θέσεις αρχών συνεπάγεται ότι δεν θα ψηφιστούν προληπτικά μέτρα που θα ισχύσουν μετά το 2018.

"Έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για αντικοινωνικές και παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ", εξηγώντας ότι "δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά ούτε και βασίζονται στα στοιχεία τα οικονομικά τα οποία έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία".

Τόνισε ότι έχουν διαψευστεί όλες οι καταστροφολογικές και κινδυνολογικές προβλέψεις και πως "μια τέτοια επιμονή σε τόσο ακραίες θέσεις απέναντι στην ελληνική πλευρά, υπονομεύει το ελληνικό πρόγραμμα και υπονομεύει βέβαια τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ίδια την ελληνική κοινωνία".

"Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι αυτός της σκληρής διαπραγμάτευσης. Σκληρή διαπραγμάτευση η οποία βασίζεται όχι σε εμμονικές ιδέες και ιδεοληψίες της κυβέρνησης, όπως μας κατηγορεί η ΝΔ, αλλά που βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία", τόνισε.

Πέρα από την πραγματικότητα των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε και την παράμετρο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη. "Δεν μπορεί να προστεθεί άλλη μια αβεβαιότητα στην Ευρώπη, αυτή της αμφισβήτησης του ελληνικού προγράμματος. Και γι’ αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι δεν είμαστε μόνοι όσοι επιζητούμε μια λύση η οποία θα είναι και κοινωνικά δίκαιη, αλλά και οικονομικά ορθολογική", τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά, υπογράμμισε ότι "είναι αστειότητες αυτά τα περί διάστασης απόψεων μεταξύ υπουργού Οικονομικών και πρωθυπουργού, μεταξύ υπουργού Οικονομικών και ΣΥΡΙΖΑ, πείτε το όπως θέλετε. Νομίζω είναι αστειότητες.

Δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, από πού πηγάζουν…". Επισήμανε ότι "ο κ. Βούτσης είναι πρόεδρος της Βουλής και όταν επιτελεί το ρόλο του, καταλαβαίνετε ότι πρώτα θα πρέπει να είναι πρόεδρος της Βουλής και μετά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και νομίζω ότι αυτό έκανε και χθες, θεωρώντας ως πρόεδρος της Βουλής ότι εκείνη τη στιγμή δεν έπρεπε να δώσει το λόγο στον κ. Τσακαλώτο, αλλά έπρεπε να τον δώσει μετά".

Επιπλέον τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον πρωθυπουργό είναι οι πρώτοι οι οποίοι χειρίζονται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης "και δεν νομίζω ότι υπάρχει σε άλλο επίπεδο τόσο στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με υπουργό, ακριβώς επειδή είναι τόσο κρίσιμο το ζήτημα της διαπραγμάτευσης".

Κατηγόρησε τη ΝΔ που "έσπευσε μετά τη συζήτηση στη Βουλή να σχολιάσει τη δήθεν διάσταση απόψεων" και σχολίασε πως σε αντίθεση με τη σφαίρα της φαντασίας, η ουσία είναι: ότι "αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη αρχών, δίνει μια μάχη ώστε πραγματικά να αλλάξει σελίδα η ελληνική οικονομία και να αφήσει πίσω της την πολιτική λιτότητας". Ότι σε αυτό η κυβέρνηση βρίσκει συμμάχους σε όλη την Ευρώπη (και συντηρητικούς πολιτικούς) και θα πρέπει και η ΝΔ να αλλάξει στάση. Επισήμανε η κ. Σβίγκου πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν ο κ. Μητσοτάκης, αντί να κατηγορεί νυχθημερόν την ελληνική κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση, συντασσόμενος στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης πίεζε τους δικούς του συμμάχους στο ΕΛΚ, αυτούς δηλαδή που σε μεγάλο βαθμό συντηρούν μια πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση στο να δεχτεί αυτά τα παράλογα μέτρα.

Αναφορικά με το αφορολόγητο, σημείωσε ότι "η συμφωνία του Αυγούστου είναι πολύ συγκεκριμένη και ως προς τα μέτρα τα οποία έπρεπε να παρθούν και ως προς το συνταξιοδοτικό και δεν πρόκειται να πάμε πέρα από τη συμφωνία του Αυγούστου απλώς για να ικανοποιήσουμε παράλογες απαιτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα".

  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ·
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ·
  • ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Ανδρών: Συνέχεια στην προετοιμασία στο T-Center (pics)

All Content

Κεμ Μπιρτς: Προπόνηση στη Ναύπακτο πριν από τη Θεσσαλονίκη

All Content - BusinessNews.gr

Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

FleetNews

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

FleetNews

Arval: Διψήφια ανάπτυξη, με πτώση στα κέρδη

All Content

Μαρούσι: "Έδειξε" Λούντζη ο Στασινόπουλος

All Content

Γιώργος Μοναμά: "Θα είμαι στην Εθνική όποτε με καλούν"

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Εξαγορά συγκροτήματος ακινήτων στην Παιανία από Ευρώπη Holding, έναντι 45,5 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

ΠΕΑΚ: «Απόλυτη δικαίωση» από την απόφαση του ΣτΕ για τα ΝΠΠΕ - «Το σκάνδαλο, δυστυχώς, θα έχει συνέχεια»

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ

FleetNews

Kινεζική επέλαση (και) στη μεσαία κατηγορία της Ευρώπης

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κύπελλο Ελλάδας: Ορίστηκαν οι αγώνες για τους «8»
Κύπελλο Ελλάδας: Ορίστηκαν οι αγώνες για τους «8» 02/02/2017 - 02:00
Έκκληση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» για άμεση λήψη μέτρων στα ελληνικά νησιά 02/02/2017 - 02:00
Έκκληση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» για άμεση λήψη μέτρων στα ελληνικά νησιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στα 2.480 στρέμματα η περίμετρος της καμένης εκτασης από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής
    15/08/2026 - 19:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης για τον Δεκαπενταύγουστο: Η σκέψη μας σε όσους δίνουν τη μάχη με τις πυρκαγιές
    15/08/2026 - 15:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στενά του Ορμούζ: Νέα επίθεση σε τάνκερ του Αμπου Ντάμπι
    15/08/2026 - 15:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Αυγούστου
    15/08/2026 - 14:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: «Θα ανακηρύξω το Ορμούζ αμερικανικό έδαφος» – Σκληρή απάντηση από το Ιράν
    15/08/2026 - 14:02 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ινδονησία: Σεισμό 7,7 Ρίχτερ, πολλοί οι νεκροί – Μάχη για εγκλωβισμένους
    15/08/2026 - 13:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Το «παράθυρο» πριν από τον πλειστηριασμό: Έως 300 δόσεις και κούρεμα χρεών
    15/08/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο - Το χρονικό
    15/08/2026 - 12:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά
    15/08/2026 - 11:53 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ
    15/08/2026 - 11:24 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025
    15/08/2026 - 11:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους
    15/08/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω ανέμων - Απαγορευτικό σε Ραφήνα και Λαύριο ως το μεσημέρι
    15/08/2026 - 09:28 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο - Το χρονικό
    15/08/2026 - 12:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πέθανε στα 87 του ο Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός και βουλευτής
    15/08/2026 - 10:36 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Tα 71 σερί τρίποντα του Μαχμούτογλου (vid)

15/08/2026 - 20:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Παίδες η Λετονία 75-69 τη Γαλλία (pics)

15/08/2026 - 19:36
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

14/08/2026 - 05:10
FleetNews
fleetnews.gr

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

14/08/2026 - 05:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo