Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

  • Συναγερμός στα νότια προάστια λόγω έντονης μυρωδιάς αερίου – Εκκενώσεις σχολείων και επιχειρήσεων
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Στο 17,2% οι καλλιεργούμενες βιολογικές εκτάσεις στην Ελλάδα - Σε 85.000 υπολογίζονται οι παραγωγοί
newsroom newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/09/2024 · 13:34

Στο 17,2% οι καλλιεργούμενες βιολογικές εκτάσεις στην Ελλάδα - Σε 85.000 υπολογίζονται οι παραγωγοί

Με βάση στοιχεία του 2022, σε επίπεδο Ευρώπης των 27, η Ελλάδα κατατάσσεται στην έκτη θέση σε ό,τι αφορά το ποσοστό των καλλιεργούμενων εκτάσεων με βιολογικές μεθόδους.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Η επιλογή βιολογικών προϊόντων δεν είναι μια τάση, αλλά μια ευκαιρία για υγιεινή/βιώσιμη διατροφή και φιλική προς το περιβάλλον, η προστασία του οποίου κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, λόγω και της έντασης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Έτσι, καθίσταται σαφές ότι η περαιτέρω άνθιση του κλάδου, όχι μόνο θα σημάνει τον πολλαπλασιασμό της ευημερίας των πολιτών που τον «ψηφίζουν», αλλά κυρίως θα διασφαλίσει την προστασία του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές. Αυτό είναι και το μήνυμα που επιδιώκει να διατρανώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη σημερινή του εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.

«Αν δεν περιοριστεί ακόμη περισσότερο η ανθρώπινη δραστηριότητα στις αγροτικές καλλιέργειες, πραγματικά το αύριο για τις επόμενες γενιές προοιωνίζεται εξαιρετικά δυσοίωνο», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ, Ελένη Τζαβάρα.

Η Ελλάδα «δεν τα πάει και άσχημα» στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, σημειώνει η κ. Τζαβάρα, σπεύδοντας, ωστόσο, να προσθέσει πως μένουν ακόμα πολλά να γίνουν και «δρόμος να καλυφθεί».

Με βάση στοιχεία του 2022, σε επίπεδο Ευρώπης των 27, η Ελλάδα κατατάσσεται στην έκτη θέση σε ό,τι αφορά το ποσοστό των καλλιεργούμενων εκτάσεων με βιολογικές μεθόδους και διαμορφώνεται στο 17,2%, ενώ προηγούνται η Αυστρία με 25,3%, η Εσθονία με 23,4%, η Σουηδία με 19,9%, η Πορτογαλία με 19,3% και η Ιταλία με 18,1%. Τις «χειρότερες» επιδόσεις εμφανίζουν η Μάλτα, με το ποσοστό επί των καλλιεργούμενων εκτάσεων που γίνονται με βιολογικές μεθόδους να διαμορφώνεται στο 0,6%, η Βουλγαρία και η Ιρλανδία με 2,2%, οι Κάτω Χώρες με 4,4%, η Πολωνία με 3,9% και η Ρουμανία με 5,1%. Χαμηλά ποσοστό εμφανίζουν και η Γερμανία με 9,8%, η Γαλλία με 10,1% και η Ισπανία με 10,8%.

«Ο εθνικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι το 2030 η Ελλάδα να καλλιεργεί τουλάχιστον σε ποσοστό 20% επί των συνολικών εκτάσεων με βιολογικές μεθόδους», σημειώνει η κ. Τζαβάρα και υπενθυμίζει ότι ο ευρωπαϊκός στόχος που έχει τεθεί αφορά στο 25% στην επόμενη εξαετία.

Ποια είναι η κατάσταση του βιολογικού τομέα στην Ελλάδα - Ποια τα οφέλη;

Η βιολογική γεωργία στη χώρα μας κερδίζει έδαφος συνεχώς, με αργά μεν αλλά σταθερά βήματα, λέει η κ. Τζαβάρα, σύμφωνα με την οποία εκτιμώνται σε 80.000 με 85.000 οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, έναντι των 60.993 το 2022, οπότε καταγράφονταν περισσότεροι σε ποσοστό 70% σε σχέση με το 2021. Οι βιολογικοί παραγωγοί, κατά την κ. Τζαβάρα, καλλιεργούν σήμερα πάνω από εννέα εκατομμύρια στρέμματα με βιολογικές μεθόδους.

Χαμηλότερα καταγράφονται τα ποσοστά στη βιολογική κτηνοτροφία στη χώρα μας, αν και όπως αναφέρει η κ. Τζαβάρα, γίνονται «φιλότιμες» και καθοριστικής σημασίας προσπάθειες να αυξηθούν. Συγκεκριμένα, κατά την ίδια, με βιολογικές μεθόδους εκτρέφονται πρόβατα σε ποσοστό 67,3%, αίγες σε 19,6%, όρνιθες σε 6,6%, αγελάδες σε 6,4% και χοίροι σε 0,1%.

Απευθυνόμενη στους καταναλωτές, τους καλεί να επιλέγουν βιολογικά προϊόντα, σημειώνοντας ότι η τιμή τους δεν είναι ούτε υψηλότερη -τις περισσότερες φορές- ούτε όμως και απαγορευτική στις ομώνυμες βιολογικές αγορές που έχουν θεσπιστεί στη χώρα μας. Τους διαβεβαιώνει, δε, ότι με τους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους που γίνονται πλέον, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εκπροσώπους οργανισμών του ΥΠΑΑΤ, όσο και από τους ίδιους τους βιοκαλλιεργητές, «τα προϊόντα που αγοράζετε ως βιολογικά, είναι όντως βιολογικά και διαπιστευμένα και εγκεκριμένα από 16 διαφορετικούς οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης». Άλλωστε, όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, η ΕΕ διαθέτει και σε αυτόν τον τομέα έναν από τους πιο αυστηρούς κανονισμούς που έχουν καταρτιστεί παγκόσμια.

Μεταξύ άλλων, η ίδια σημειώνει ότι στα πολλαπλά οφέλη της βιολογικής γεωργίας συμπεριλαμβάνονται τα εξής: διατηρεί και ενισχύει τη γονιμότητα του εδάφους, την ποιότητα των υδάτων, την υγεία των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου ως ένα αδιαίρετο σύνολο, βασίζεται στα ζωντανά οικοσυστήματα, δραστηριοποιείται σε αυτά και συμβάλλει στη διατήρησή τους, έχει ως βάση της τις σχέσεις που διασφαλίζουν δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά το περιβάλλον και τις διαδικασίες της ζωής και εφαρμόζεται με προληπτικό και υπεύθυνο τρόπο ώστε να προστατεύει την υγεία και την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών γενεών και του περιβάλλοντος.

Οι στόχοι της βιολογικής γεωργίας είναι: η παραγωγή ασφαλών τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, η συνολική προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, η συντήρηση και η αύξηση της γονιμότητας και της βιολογικής δραστηριότητας του εδάφους, η προστασία της υγείας των αγροτών και των καταναλωτών από την έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες και η εξασφάλιση της υγείας και της ευζωίας των ζώων.

Σε νέο σταυροδρόμι ο κλάδος των βιολογικών - Μύθος για ακρίβεια στις υπαίθριες αγορές

«Παλιότερα, η πρόκληση ήταν να φύγουμε από τη συμβατική παραγωγή, από τα χημικά λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα δηλητήρια, τώρα η πρόκληση έχει αλλάξει», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Ιωάννου. Η Ένωση ιδρύθηκε το 2002, αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι καλλιεργούν από ένα έως και 200 στρέμματα. «Στοχεύουμε πάντα στην αύξηση του βιολογικού δυναμικού που δεν έχει να κάνει με τα στρέμματα, αλλά με την ίδια την οντότητα που καλλιεργεί, παράγει και αποδίδει, καθαρή τροφή με το λιγότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα», τονίζει και ξεκαθαρίζει ότι «το θέμα για εμάς είναι να δεχόμαστε τους ανθρώπους ανεξαρτήτως μεγέθους της αγροτικής "επιχείρησής" τους».

Αναφερόμενος στο νέο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται μπροστά η βιολογική γεωργία, ο κ. Ιωάννου, σημειώνει ότι «οι προκλήσεις παραμένουν, έχοντας ωστόσο αλλάξει ...ρότα».

Όπως εξηγεί, «πλέον, θα πρέπει εμείς οι βιοκαλλιεργητές να μετατραπούμε σε μια δύναμη αναγεννητικής γεωργίας, με αειφορία, βιοποικιλότητα, διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, να δεσμεύουμε τον άνθρακα, προστατεύοντας ό,τι υπάρχει γύρω μας, φροντίζοντας με σεβασμό το μέλλον των παιδιών μας», υπογραμμίζει.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει ότι οι προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται με στρεμματικές, πλασματικές αυξήσεις, αλλά με τη δημιουργία περισσότερων, μικρών βιολογικών αγροκτημάτων, που θα στηρίζονται από τους κρατικούς φορείς. «Αυτό είναι το "στοίχημα" και δυστυχώς οι αποφάσεις της ΕΕ βρίσκονται πολύ μακριά από τον στόχο. Δυστυχώς στήριξη στους παραγωγούς, ειδικά στους μικρούς, δεν υπάρχει», επισημαίνει και προσθέτει με παράπονο: «καλλιεργώ 15 χρόνια επτά στρέμματα με βιολογικές μεθόδους, έχω πενταμελή οικογένεια και μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ούτε ένα σεντ για στήριξη και ενθάρρυνση».

Έως και +15% η κίνηση στις βιολογικές αγορές νομού Θεσσαλονίκης

Στο νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου έξι βιολογικές αγορές και συγκεκριμένα: κάθε Δευτέρα στον Εύοσμο, Τρίτη στην Περαία και στην Πυλαία, Τετάρτη στο Βότση, την Πέμπτη στη Νεάπολη και Σάββατο στην Καλαμαριά. Μάλιστα, στην Καλαμαριά «συμμετέχουν οι περισσότεροι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και η επισκεψιμότητα "χτυπά" κόκκινο», όπως λέει.

Βέβαια, όπως προσθέτει ο κ. Ιωάννου, «στόχος μας παραμένει επί σειρά χρόνων η λειτουργία μιας βιολογικής αγοράς στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, σαν ένα νέο τουριστικό προορισμό, όπου η εντοπιότητα, η εποχικότητα και η νοστιμιά θα κυριαρχούν».

Ερωτηθείς για την κίνηση στις βιολογικές αγορές στο νομό Θεσσαλονίκης, ο ίδιος τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεν ενισχυμένη σε ποσοστό 10% με 15%, αλλά, όπως προσθέτει, «δυστυχώς αυτή η αύξηση δεν ακολουθείται και από ενίσχυση των πωλήσεων των βιοκαλλιεργητών- και όχι λόγω τιμών, αλλά αγοραστικής δύναμης».

Όπως λέει κατηγορηματικά, «στις δικές μας αγορές δεν έγιναν αυξήσεις, αφού απορροφήσαμε πλήρως την αύξηση του κόστους παραγωγής μας μέχρι και 45%, η οποία προήλθε από -μεταξύ άλλων- την ανατίμηση της ενέργειας και των ενοικίων στα χωράφια, την προμήθεια σπόρων, αλλά και τον πολλαπλασιασμό των ποτισμάτων που αναγκαζόμαστε να κάνουμε λόγω της ανομβρίας».

Είναι «μύθος» ότι τα βιολογικά προϊόντα στις βιολογικές αγορές είναι ακριβότερα έναντι των συμβατικών, επαναλαμβάνει ο ίδιος και προσθέτει ότι «παρ' ολαυτά, οι καταναλωτές, για κάποιο περίεργο λόγο έχουν συνδέσει τα βιολογικά προϊόντα με αυξημένες τιμές, λόγω διάφορων παραγόντων της αγοράς γενικά. Υπάρχουν πολλές εποχές που τα προϊόντα στις Βιολογικές μας αγορές είναι πιο φτηνά από παντού», υπογραμμίζει.

Ημέρα βιολογικής παραγωγής της ΕΕ

Οι εκδηλώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ημέρα βιολογικής παραγωγής της ΕΕ που έχει καθοριστεί ως η 23η Σεπτεμβρίου, ημέρα σύμβολο ισορροπίας μεταξύ γεωργίας και περιβάλλοντος, λόγω της φθινοπωρινής ισημερίας, έγιναν φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, η ημέρα βιολογικής παραγωγής της ΕΕ είναι η τρίτη χρονιά που γιορτάζεται στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά και κάθε χρόνο τιμάται σε άλλη περιοχή. Όπως υπενθυμίζει η κ. Τζαβάρα, την πρώτη χρονιά, η ημέρα βιολογικής παραγωγής της ΕΕ στη χώρα μας γιορτάστηκε στις Σέρρες με τη διοργάνωση ημερίδας και πέρυσι αντίστοιχη εκδήλωση έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στη σημερινή εκδήλωση - γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, στήθηκε ένα μπουφές 1.500 ατόμων με «καλούδια», όλα μαγειρεμένα και φτιαγμένα με προϊόντα που παραχώρησαν οι βιοκαλλιεργητές του νομού, δόθηκαν 1.000 τσάντες με προωθητικό έντυπο υλικό και δείγματα βιολογικών προϊόντων και υπήρχε έκθεση βιολογικών προϊόντων. Η εορταστική εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον αυτοδιαχειριζόμενο φορέα των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων Θεσσαλονίκης.

  • ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
  • ·
  • ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Έρχεται την Τετάρτη το τεύχος Μαΐου του AllStar Basket

All Content

Η Τρέντο του Καντσελιέρι σόκαρε τη Βίρτους στην Μπολόνια - Εύκολα το 2-0 η Βενέτσια

All Content - BusinessNews.gr

Aegean: Αύξηση 4% στην ταξιδιωτική κίνηση για το α΄τρίμηνο - Στα 320,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος

All Content - BusinessNews.gr

Fourlis: Σημαντική αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο - Επιταχύνεται το σχέδιο μετασχηματισμού και επέκτασης

All Content - BusinessNews.gr

BriQ: Αύξηση 21,3% στα καθαρά κέρδη τριμήνου - Ανήλθαν σε 3,58 εκατ. ευρώ

All Content

Initiative & Unilever «ανεβάζουν» την Ελλάδα στο Global TikTok for Business

All Content

BBDO: Νέα 360 καμπάνια για το Regency Casino Online

FleetNews

Stellantis και Dongfeng σε συμφωνία 1 δισ. ευρώ

FleetNews

Πτώση 2,8% στις ταξινομήσεις Απριλίου – Θετική η εικόνα στο Α΄ τετράμηνο

FleetNews

Η Lepas έρχεται στην Ελλάδα μέσω της Italian Motion

All Content

Άρης: Την Πέμπτη η συνάντηση με τη Euroleague

All Content

Φενέρμπαχτσε: Ανακοίνωσε ότι παραμένει στη EuroLeague

All Content - BusinessNews.gr

Ε. Μυτιληναίος: «Τα γεωπολιτικά υπερισχύουν των πάντων»

All Content - BusinessNews.gr

Euronext: Ισχυρή ανάπτυξη το α' τρίμηνο με ώθηση από αγορές, ETFs και Euronext Athens

All Content - BusinessNews.gr

Coca-Cola HBC: Επενδυτικό πλάνο 180 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

FleetNews

Νέο Volkswagen ID. Polo με 226 «ηλεκτρικούς» ίππους

FleetNews

Ράλλυ Ακρόπολις: Έρχεται με υπερειδική στο Ελληνικό!

CSRΝews.gr

Στα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας η Grant Thornton για το 2026

CSRΝews.gr

Χρυσή Ζύμη: Προσφορά 10.000 μερίδων φαγητού στο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

CSRΝews.gr

Walking Basketball 60+: Ολοκληρώθηκε ο πιλοτικός κύκλος του πρώτου προγράμματος walking αθλήματος στην Ελλάδα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,85% η απόδοση των εξάμηνων εντόκων
ΟΔΔΗΧ: Στο 2,85% η απόδοση των εξάμηνων εντόκων 25/09/2024 - 13:19
ΔΥΠΑ: Συνολικά 136 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Οκτώβριο 25/09/2024 - 14:27
ΔΥΠΑ: Συνολικά 136 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Οκτώβριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος
    19/05/2026 - 22:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΕΒ και διμερή επιμελητήρια τόνισαν την ανάγκη ισχυρού «Made in Greece» και εργαλείων εξωστρέφειας
    19/05/2026 - 22:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fitch: Ανάπτυξη 1,7% για την ελληνική οικονομία το 2026 - Θετική η πορεία του δημόσιου χρέους
    19/05/2026 - 21:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango, για την αποφυλάκισή του
    19/05/2026 - 21:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ευρωαγορές: Με μεικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    19/05/2026 - 20:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • BriQ: Αύξηση 21,3% στα καθαρά κέρδη τριμήνου - Ανήλθαν σε 3,58 εκατ. ευρώ
    19/05/2026 - 20:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Euronext: Ισχυρή ανάπτυξη το α' τρίμηνο με ώθηση από αγορές, ETFs και Euronext Athens
    19/05/2026 - 19:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΥΠΕΞ: Εγκρίθηκε το Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030
    19/05/2026 - 19:27 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fast track Δικαιοσύνη για υποθέσεις πολιτικών προσώπων φέρνει η κυβέρνηση, με τροπολογία
    19/05/2026 - 19:09 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τραμπ: Οι αμερικανικές δυνάμεις ενδέχεται να χρειαστεί να πλήξουν ξανά το Ιράν "εντός των επόμενων ημερών"
    19/05/2026 - 18:43 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μασούτης- Kρητικός: Τα 53 καταστήματα που δεν «χωράνε» στη νέα εποχή
    19/05/2026 - 07:28 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • ΔΕΗ: Εντυπωσιακή ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς στην ΑΜΚ - Τα επόμενα βήματα
    19/05/2026 - 08:25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ebola: Ανησυχία του ΠΟΥ από τις διαστάσεις και την ταχύτητα της επιδημίας στην Αφρική
    19/05/2026 - 11:45 ΥΓΕΙΑ
  • crypto4me: Συνεργασία με ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR για υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων
    19/05/2026 - 10:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • SKY express: Αύξηση 19,4% στην επιβατική κίνηση το α΄ τρίμηνο - Καμία αύξηση τιμών λόγω καυσίμων
    19/05/2026 - 07:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Τρέντο του Καντσελιέρι σόκαρε τη Βίρτους στην Μπολόνια - Εύκολα το 2-0 η Βενέτσια

19/05/2026 - 20:18
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Stoiximan GBL 2025/26: Πρόγραμμα και αποτελέσματα

19/05/2026 - 19:27
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Τα Νέα: COURT ROOM Two Minds Powered by Stoiximan

19/05/2026 - 14:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας η Grant Thornton για το 2026

19/05/2026 - 14:15
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Χρυσή Ζύμη: Προσφορά 10.000 μερίδων φαγητού στο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

19/05/2026 - 12:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Europe Gulf Forum, πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού

19/05/2026 - 11:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Νέα Garnier Sorbet Cream με Βιταμίνη C

19/05/2026 - 10:01
FleetNews
fleetnews.gr

Stellantis και Dongfeng σε συμφωνία 1 δισ. ευρώ

19/05/2026 - 04:37
FleetNews
fleetnews.gr

Πτώση 2,8% στις ταξινομήσεις Απριλίου – Θετική η εικόνα στο Α΄ τετράμηνο

19/05/2026 - 04:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo