Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Έρχονται νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές - Στόχος η βιώσιμη κατανάλωση
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/08/2024 · 10:49

Έρχονται νέοι κανόνες για πιο εύκολες και οικονομικές επισκευές - Στόχος η βιώσιμη κατανάλωση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Οδηγία για το «δικαίωμα των καταναλωτών στην επισκευή»
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Κίνητρα ετοιμάζονται για τους καταναλωτές, (κουπόνια, επιδοτήσεις, κλπ) προκειμένου να επισκευάζουν, αντί να αντικαθιστούν προϊόντα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Οδηγία για το «δικαίωμα των καταναλωτών στην επισκευή» και σταδιακά θα ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσης της από τα κράτη μέλη, με την οποία αντιμετωπίζονται προβλήματα όπως το υπερβολικό κόστος επισκευής μέσω της διαφανούς τιμολόγησης των ανταλλακτικών, ενισχύεται ένα ανοιχτό οικοσύστημα επισκευής και αντιμετωπίζονται οι άδικες πρακτικές κατά της επισκευής από τους κατασκευαστές.

Η επισκευή αναμένεται να βοηθήσει το στόχο για βιώσιμη κατανάλωση, καθώς θα μειωθούν τα απόβλητα που παράγονται από την απόρριψη των αγαθών και θα περιοριστεί η ζήτηση πόρων, περιλαμβανομένης της ενέργειας, που προκαλείται από τη διαδικασία κατασκευής και πώλησης νέων προϊόντων που αντικαθιστούν ελαττωματικά αγαθά, καθώς και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ επισκευής και αγοράς νέου αγαθού, σημαντικό ρόλο παίζει το κόστος επισκευής, η ανθεκτικότητα, η διαθεσιμότητα και η εγγύτητα της υπηρεσίας επισκευής, καθώς και ο απαιτούμενος χρόνος για την επισκευή. Οπότε, σήμερα φαίνεται ευκολότερη η αντικατάσταση αντί της επισκευής των προϊόντων που καθίστανται ελαττωματικά, καθώς τα κίνητρα που παρέχονται στους καταναλωτές για επισκευή των προϊόντων τους μετά τη λήξη της νόμιμης εγγύησης είναι ανεπαρκή.

Η παραπάνω πρακτική αλλάζει με τη νέα Οδηγία να καθιστά την επισκευή ευκολότερη και οικονομικά αποδοτικότερη για τους καταναλωτές, τόσο εντός όσο και εκτός νόμιμης εγγύησης, σε αντίθεση με την αντικατάσταση των αγαθών ενώ, η αύξηση της ζήτησης εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε τόνωση του τομέα των επισκευών, παρέχοντας παράλληλα κίνητρα στους παραγωγούς και στους πωλητές για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή, αφορά σε προϊόντα όπως πλυντήρια ρούχων και πιάτων, στεγνωτήρια ρούχων, ηλεκτρικές σκούπες, τηλέφωνα, υπολογιστές και ταμπλέτες και αγαθά που περιέχουν μπαταρίες ελαφρών μέσων μεταφοράς αλλά στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα στο μέλλον καθώς στην Οδηγία αναφέρεται πως «προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα οφέλη της, θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα αγαθά».

Οι κύριοι άξονες της οδηγίας με τους κανόνες για πιο εύκολες και γρήγορες επισκευές είναι οι εξής:

- Υποχρέωση των κατασκευαστών να επισκευάζουν τα προϊόντα τους σε λογικές τιμές και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της νόμιμης εγγύησης. Σχετικά με το χρόνο της εγγύησης, προκειμένου να παρακινηθούν οι καταναλωτές να επιλέγουν την επισκευή, παρατείνεται η περίοδος ευθύνης κατά 12 μήνες, οι οποίοι θα πρέπει να προστεθούν στην απομένουσα περίοδο ευθύνης για το αγαθό. Η παράταση αυτή θα πρέπει να εφαρμόζεται άπαξ. Ωστόσο, τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να παράσχουν περαιτέρω κίνητρα για επισκευή, προβλέποντας πρόσθετες παρατάσεις της ευθύνης του πωλητή σε περίπτωση νέας επισκευής. Τα κράτη μέλη θα μπορούσαν επίσης να θεσπίσουν ή να διατηρήσουν κανόνες που να παρατείνουν την ευθύνη του πωλητή σε περίπτωση επισκευής για περιόδους μεγαλύτερες των 12 μηνών.

- Πρόσβαση των καταναλωτών σε ανταλλακτικά, εργαλεία και τεχνικές πληροφορίες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να πληροφορούνται σε ειδικό έντυπο την τιμή και τον απαιτούμενο χρόνο για κάθε υπηρεσία επισκευής ανάλογα με τη βλάβη που διαπιστώθηκε, ώστε να μπορούν να αξιολογούν και να συγκρίνουν τις εν λόγω υπηρεσίες.

- Κίνητρα υπέρ της επισκευής προϊόντων, π.χ. κουπόνια και επιδοτήσεις. Όπως ορίζεται, τα κράτη μέλη θα πρέπει να λάβουν τουλάχιστον ένα μέτρο που να προωθεί την επισκευή. Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να είναι οικονομικού ή μη οικονομικού χαρακτήρα. Τα μέτρα μη οικονομικού χαρακτήρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ενημερωτικές εκστρατείες ή στήριξη επισκευαστικών πρωτοβουλιών τοπικών κοινοτήτων με άμεσους τρόπους, όπως η παροχή χώρων για εργαστήρια επισκευής ή για συνεδριάσεις, για παράδειγμα σε κοινοτικά ή πολιτιστικά κέντρα. Τα μέτρα οικονομικού χαρακτήρα θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να λάβουν τη μορφή κουπονιών επισκευής, ταμείων επισκευής, στήριξης ή δημιουργίας τοπικών ή περιφερειακών επιγραμμικών πλατφορμών επισκευής, οργάνωσης ή χρηματοδότησης προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση ειδικών δεξιοτήτων επισκευής ή φορολογικών μέτρων.

- Προκειμένου να στηριχθούν οι καταναλωτές και να δοθούν κίνητρα για επισκευή, ο πωλητής θα πρέπει, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της σχετικής κατηγορίας αγαθών, να δανείζει δωρεάν στον καταναλωτή ένα αγαθό αντικατάστασης, εάν η επισκευή δεν ολοκληρώθηκε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα ή χωρίς σημαντική ενόχληση του καταναλωτή. Αυτό το αγαθό αντικατάστασης θα μπορούσε επίσης να είναι ανακαινισμένο αγαθό. Επιπλέον, ο πωλητής θα πρέπει και πάλι να αναλαμβάνει την επισκευή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η παροχή δανεικού αγαθού καθ' όλη τη διάρκεια της επισκευής μπορεί να αποτρέψει σημαντική ενόχληση του καταναλωτή, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει υπέρμετρα μεγάλο χρονικό διάστημα επισκευής. Επιπλέον, σε περίπτωση που επιλεγεί η αντικατάσταση ως τρόπος επανόρθωσης και κατόπιν αιτήματος του καταναλωτή, ο πωλητής θα μπορούσε να παράσχει στον καταναλωτή ανακαινισμένο αγαθό.

- Διαδικτυακές πλατφόρμες θα βοηθούν τους καταναλωτές να βρίσκουν καταστήματα που προσφέρουν επισκευές και ανακατασκευασμένα προϊόντα. Πιο αναλυτικά, η Επιτροπή θα δημιουργήσει δωρεάν ευρωπαϊκή επιγραμμική πλατφόρμα για επισκευές. Η ευρωπαϊκή επιγραμμική πλατφόρμα θα πρέπει να αποτελείται από εθνικά τμήματα και να είναι σε θέση να φιλοξενεί, κατά περίπτωση, πωλητές ανακαινισμένων αγαθών, αγοραστές ελαττωματικών αγαθών προς ανακαίνιση ή συμπληρωματικά μέσα, όπως επισκευαστικές πρωτοβουλίες τοπικών κοινοτήτων.

- Οι κατασκευαστές θα υποχρεούνται να προσφέρουν ανταλλακτικά και εργαλεία σε λογικές τιμές και θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν συμβατικές ρήτρες, υλικό και λογισμικό που εμποδίζουν τις επισκευές. Ειδικότερα, δεν θα μπορούν να εμποδίζουν τη χρήση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών ή ανταλλακτικών τρισδιάστατης εκτύπωσης από ανεξάρτητους επισκευαστές, ούτε θα μπορούν να αρνούνται την επισκευή ενός προϊόντος αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους ή επειδή το προϊόν έχει επισκευαστεί προηγουμένως από κάποιον άλλο.

Όπως υπογραμμίζεται «οι πρακτικές των εμπόρων που ωθούν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι τα αγαθά τους δεν μπορούν να επισκευαστούν λόγω προηγούμενης επισκευής ή επιθεώρησης από ανεξάρτητο επισκευαστή, μη επαγγελματία επισκευαστή ή τελικούς χρήστες ή οι ψευδείς ισχυρισμοί ότι η εν λόγω επισκευή ή επιθεώρηση δημιουργεί κινδύνους ασφάλειας, παραπλανώντας έτσι τους καταναλωτές, θα μπορούσαν, όπου συντρέχει περίπτωση, να συνιστούν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι οι απαιτήσεις δυνατότητας επισκευής δεν υποχρεώνουν τους κατασκευαστές να επισκευάζουν ελαττωματικά αγαθά, αλλά διασφαλίζουν ότι αυτά μπορούν να επισκευαστούν ενώ προβλέπεται ότι η υποχρέωση επισκευής θα πρέπει να ισχύει και σε περιπτώσεις όπου ο κατασκευαστής είναι εγκατεστημένος εκτός της Ένωσης. Για να μπορούν οι καταναλωτές να απευθύνονται σε οικονομικό φορέα εγκατεστημένο εντός της Ένωσης για την εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης, η οδηγία προβλέπει σειρά εναλλακτικών οικονομικών φορέων που υποχρεούνται να εκπληρώσουν την υποχρέωση επισκευής του κατασκευαστή σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό αναμένεται να επιτρέψει σε κατασκευαστές εγκατεστημένους εκτός της Ένωσης να οργανώσουν και να εκπληρώσουν την υποχρέωση επισκευής που υπέχουν εντός της Ένωσης.

  • ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
  • ·
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
  • ·
  • ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Το αφιέρωμα της GBL στον Παναθηναϊκό - Τι είπαν Ομπράντοβιτς και Σλούκας

All Content

ΑΕΚ: Η πρώτη προπόνηση του Ερτέλ στη SUNEL Arena (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Τζίρος 911 δισ. ευρώ για το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Entersoftone: Στα χέρια της HG Capital το πλειοψηφικό ποσοστό – Πάνω από 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση

All Content - BusinessNews.gr

Παρέμβαση 16 Συνδέσμων Βιομηχανιών για το ενεργειακό κόστος

All Content

Σάκης Μελισσάρης, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Effie Awards 2026: H αποτελεσµατικότητα δεν είναι ποτέ τυχαία

All Content

Πολιτική Προστασία: Στην Producta Direct το spec των 2,2 εκατ. ευρώ

All Content

Άρης: Κυκλοφορούν την Τετάρτη τα εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες στο EuroCup

All Content

ΠΑΟΚ: Tα εισιτήρια για την πρεμιέρα του EuroCup με τη Μανρέσα

All Content - BusinessNews.gr

Κρέατα Αττικής (Βουδούρης Κώνστας): Τζίρος 124 εκατ. ευρώ και άνοδος 85,5% στα καθαρά κέρδη

All Content - BusinessNews.gr

ΣΥΝ.ΚΑ: Πώς αποδίδει το deal με τον Μασούτη - Τζίρος 183 εκατ. ευρώ και εκτίναξη κερδών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Μεσαία τάξη: Ποιες οι νέες προκλήσεις; - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

CSRΝews.gr

Boehringer Ingelheim: Ξεκινά καμπάνια «Αναγνώρισε το SOS» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

CSRΝews.gr

Radisson Hotel Group & GDS-Movement παρουσιάσαν έναν νέο οδικό χάρτη για τη μετάβαση από τους στόχους βιωσιμότητας στην πράξη

CSRΝews.gr

«Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Φοροδιαφυγή: Ενισχύεται το "οπλοστάσιο" της ΑΑΔΕ με ψηφιακές διασταυρώσεις - Νέες κινήσεις έως το τέλος του έτους
Φοροδιαφυγή: Ενισχύεται το "οπλοστάσιο" της ΑΑΔΕ με ψηφιακές διασταυρώσεις - Νέες κινήσεις έως το τέλος του έτους 25/08/2024 - 09:30
Η «λάμψη» του χρυσού και τα «στοιχήματα» για τα 3.000 δολάρια - Τα νέα ιστορικά υψηλά προβληματίζουν τους αναλυτές 25/08/2024 - 11:32
Η «λάμψη» του χρυσού και τα «στοιχήματα» για τα 3.000 δολάρια - Τα νέα ιστορικά υψηλά προβληματίζουν τους αναλυτές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Piaggio: Το EUIPO ενέκρινε το τρισδιάστατο εμπορικό σήμα για τη «Vespa Primavera»
    22/09/2026 - 15:10 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Μουντιάλ 2026: Περισσότερες από 93.000 εμφανίσεις διαφημίσεων για πρόχειρο φαγητό, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια
    22/09/2026 - 15:10 MEDIA
  • Νέα πυρηνική συνεργασία Τουρκίας-ΗΠΑ
    22/09/2026 - 15:05 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤτΕ: Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. οι τουρίστες στο επτάμηνο Ιανουαρίου Ιουλίου 2026
    22/09/2026 - 15:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κ. Μητσοτάκης από Σαν Φρανσίσκο: Στόχος η τρίτη θητεία – Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
    22/09/2026 - 14:58 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ζελένσκι: Έτοιμη προς υπογραφήν είναι νέα συμφωνία για drones
    22/09/2026 - 14:53 ΚΟΣΜΟΣ
  • Eurovision 2027: Η προκήρυξη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision
    22/09/2026 - 14:53 MEDIA
  • IRIS Payments: 126,4 εκατ. συναλλαγές, αξίας 10,9 δισ. ευρώ συνολικά το 2025
    22/09/2026 - 14:50 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Προ των πυλών νέα συμφωνία ΗΠΑ-Δανιάς-Γροιλανδίας για την ασφάλεια της Αρκτικής
    22/09/2026 - 14:44 ΚΟΣΜΟΣ
  • Radisson Hotel Group & GDS-Movement παρουσιάσαν έναν νέο οδικό χάρτη για τη μετάβαση από τους στόχους βιωσιμότητας στην πράξη
    22/09/2026 - 14:37 ESG
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μνημόνιο Συνεργασίας UNIC Athens και IPMA Greece για τη Διοίκηση Έργων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
    22/09/2026 - 11:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σκέρτσος: Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος
    21/09/2026 - 15:38 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δημοσκόπηση Alco: H Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 24,3%, o Τσίπρας στο 14,4%
    21/09/2026 - 20:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.676,02 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών με άνοδο 0,55%
    21/09/2026 - 17:41 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΗΠΕΙΡΟΣ: Υποδέχθηκε το ΚΔΗΦ «Αγκαλιά Ελπίδας» στην Ελασσόνα
    21/09/2026 - 16:44 ESG
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Το αφιέρωμα της GBL στον Παναθηναϊκό - Τι είπαν Ομπράντοβιτς και Σλούκας

22/09/2026 - 12:13
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Boehringer Ingelheim: Ξεκινά καμπάνια «Αναγνώρισε το SOS» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

22/09/2026 - 11:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Eurovision 2027: Η προκήρυξη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

22/09/2026 - 11:53
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΑΕΚ: Η πρώτη προπόνηση του Ερτέλ στη SUNEL Arena (pic)

22/09/2026 - 11:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Όμιλος Piaggio: Το EUIPO ενέκρινε το τρισδιάστατο εμπορικό σήμα για τη μορφή της «Vespa Primavera»

22/09/2026 - 11:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Radisson Hotel Group & GDS-Movement παρουσιάσαν έναν νέο οδικό χάρτη για τη μετάβαση από τους στόχους βιωσιμότητας στην πράξη

22/09/2026 - 11:41
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Επιτυχία εκ των έσω

21/09/2026 - 09:18
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo