Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Μπράλος - Άμφισσα: Πώς προχωρούν τα έργα - Ορίζοντας κατασκευής έως το καλοκαίρι 2027
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/12/2023 · 12:15

Μπράλος - Άμφισσα: Πώς προχωρούν τα έργα - Ορίζοντας κατασκευής έως το καλοκαίρι 2027

Tο οδικό έργο Μπράλλος – Άμφισσα, είναι ένα από τα τρία μεγάλα έργα που ο Όμιλος ΑΒΑΞ υπέγραψε μέσα στο 2023 και έχουν εισέλθει στη φάση της κατασκευής.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο δρόμος Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο είναι από τα βασικά αιτήματα των φορέων της Κεντρικής Ελλάδας. Μάλιστα το τμήμα Μπράλος προς Άμφισσα ήταν το κυρίαρχο, αλλά συνάμα, το πιο δύσκολο τμήμα καθώς διέρχεται τον ορεινό όγκο, όπου ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες τα προβλήματα γίνονται αξεπέραστα.

«Δεκαετίες τώρα περίσσεψαν οι μελέτες εξετάζοντας εναλλακτικές επιλογές μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Θανάσης Λυκόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκόπουλο «στο παρελθόν μιλούσαν και για βελτιώσεις κατά τμήματα στην υφιστάμενη χάραξη, μιλούσαν και για μικρές διευθετήσεις σε κρίσιμα σημεία μόνο. Ωστόσο, όλοι αξιολογούσαν ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις σε αυτό τον οδικό άξονα πράγμα το οποίο τελικά υιοθετήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο» υπογραμμίζει ο κ. Λυκόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρνοντας στο προσκήνιο τις διαβουλεύσεις δεκαετιών για την κατασκευή του συγκεκριμένου δύσκολου οδικού άξονα.

«Όταν την άνοιξη το καλοκαίρι του 2027, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου τότε θα υπάρξει μία πολύ μεγάλη ανάσα για τους ανθρώπους που δουλεύουν στις εμπορευματικές μεταφορές για να φτάσουν από την Πάτρα μέχρι τη Λαμία και στη συνέχεια για τη Βόρειο Ελλάδα» λέει ο Δημήτρης Διαμαντίδης οδηγός νταλίκας, που μετά το Πάτρα - Αγκόνα χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο για να φτάσει στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

«Δεν είναι ένα απλό έργο, ούτε βεβαίως ένα έργο τοπικής σημασίας. Αυτό το τμήμα της εθνικής οδού ενώνει όλες τις γωνιές της χώρας» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός υπογραμμίζοντας την εξέλιξη των μεταφορών αλλά ακόμη και του τουριστικού ρεύματος στον άξονα Δελφοί - Καλαμπάκα καθώς όπως λέει «με την ολοκλήρωση του άξονα δημιουργούνται νέες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ενώνει την Ιόνια οδό με τον ΠΑΘΕ και τον Ε65».

Από την αρχή της δεκαετίας του ‘90 το σύνολο των φορέων της Κεντρικής Ελλάδας προσπαθούσαν να αναδείξουν τον συγκεκριμένο άξονα, ως κυρίαρχο και αναγκαίο. Όταν προχωρούσε η ολοκλήρωση του ΠΑΘΕ και κυρίως η προώθηση της κατασκευής του Ε65 τέθηκε θέμα να μην κατασκευαστεί με χαρακτηριστικά εθνικής οδού αλλά να γίνουν τοπικές βελτιώσεις καθώς θεωρήθηκε ανταγωνιστικός οδικός άξονας. Τότε το σύνολο των φορέων ζητούσε από την τότε κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ο άξονας Λαμία – Ιτέα - Αντίρριο, τμήμα του οποίου είναι το Μπράβος-Άμφισσα να εξαιρεθεί ρητά για να μπορέσει να κατασκευαστεί και να μην περιοριστούν οι δυνατότητες. Μάλιστα έχει γίνει ρητή αναφορά στην σύμβαση παραχώρησης του Ε65 που κυρώθηκε από την Βουλή.

Το τμήμα από τον Μπράλο μέχρι την Άμφισσα έχει έναν ορίζοντα κατασκευής μέχρι το καλοκαίρι του 2027, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψη του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ανάδοχους να επισπεύσουν έτσι ώστε να παραδοθεί το έργο στις αρχές της άνοιξης το 2027.

Αυτή την περίοδο εξελίσσονται πρόδρομες εργασίες για να δημιουργηθούν προσβάσεις στα σημεία που θα ξεκινήσουν τα τούνελ έτσι ώστε η έναρξη της κατασκευής των τούνελ να γίνει ταυτόχρονα από αρκετά σημεία και να επιστρέψουν με τον τρόπο αυτό την εξέλιξη του έργου.

Εκείνο το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι φαίνεται πλέον να έχει βρεθεί κοινός τόπος έτσι ώστε μέσα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες και πριν από την έναρξη της διάτρησης των τούνελ να υπάρξουν αλλαγές στη μελέτη και για λόγους ασφαλείας αλλά και κυκλοφορίας, αντί για ένα τούνελ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας να γίνουν δύο τούνελ δηλαδή ένα τούνελ ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας.

Μάλιστα, αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε στο περιθώριο της επίσκεψής του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του έργου και όλα συγκλίνουν ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση της μελέτης αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2024. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 και είναι από τα πρώτα οδικά έργα που εντάσσονται στη νέα προγραμματική περίοδο.

Tο οδικό έργο Μπράλλος – Άμφισσα, είναι ένα από τα τρία μεγάλα έργα που ο Όμιλος ΑΒΑΞ υπέγραψε μέσα στο 2023 και έχουν εισέλθει στη φάση της κατασκευής. Εργασίες εκτελούνται στα δυο (Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή) από τα τρία νέα δημόσια νοσοκομεία χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ καθώς και στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ισχύος 1750 MW) στην περιοχή Deva της Ρουμανίας προϋπολογισμού 673,5 εκατ. ευρώ.

Η οδός Μπράλλος – Άμφισσα έχει καταταχθεί από το 1996 στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο και έχει τέσσερα διακριτά τμήματα. Τα δυο περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη εργολαβία, το τρίτο έχει κατασκευαστεί και ακόμη ένα αποτελεί ξεχωριστή εργολαβία που η κατασκευή του έχει ξεκινήσει.

1ο Υποτμήμα: Μπράλος – Αρχή παράκαμψης Γραβιάς (Χ.Θ. 0+000 – Χ.Θ. 7+300) ξεκινά από τον Μπράλο και φτάνει μέχρι την αρχή της παράκαμψης της Γραβιάς και έχει μήκος 7,3 χιλιόμετρα.

2ο Υποτμήμα: Η παράκαμψη της Γραβιάς (Χ.Θ. 7+300 – Χ.Θ. 9+300) μήκους 2 χιλιομέτρων που έχει κατασκευαστεί.

3ο Υποτμήμα: . Το τμήμα του άξονα από Χ.Θ. 9+300 έως τον Ι.Κ. Μεταλλείων Βωξίτη στη Χ.Θ. 14+000 έχει έχει ξεκινήσει με διαφορετική εργολαβία.

4ο Υποτμήμα: Ι.Κ. Μεταλλείων Βωξίτη (δεν περιλαμβάνεται) – Άμφισσα (Χ.Θ. 14+000 – Χ.Θ. 30+700). Είναι το τελευταίο τμήμα των περίπου 17 χλμ, ενταγμένο σε αυτή την εργολαβία και αρχίζει από τον ισόπεδο κόμβο των Μεταλλείων Βωξίτη και φτάνει μέχρι την Άμφισσα. Στο τμήμα αυτό προβλέπονται να κατασκευαστούν δύο σήραγγες η μεν μία μήκους 2.225 m και η δεύτερη 2.485 μέτρων, ενώ μελετάτε οι σήραγγες να γίνουν δίδυμες για λόγους ασφαλείας. Θα κατασκευαστεί ένας μεγάλος αριθμός από ισόπεδους κόμβους, 7 γέφυρες αλλά και ένα δίκτυο παράλληλων και κάθετων δρόμων για τη σύνδεση του υφιστάμενου δικτύου. Περιλαμβάνει ακόμη εργασίες για την κατασκευή κάθε είδους τεχνικών έργων (οχετοί, γέφυρες, σήραγγες, τοίχοι αντιστήριξης, οπλισμένο επίχωμα), εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, εργασίες ασφάλισης και σήμανσης, εργασίες οδοφωτισμού και σηράγγων και λοιπές εργασίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της οδού, όπως κατασκευή και τοποθέτηση κρασπεδορείθρων, πλακοστρώσεις, εργασίες αποχέτευσης.

«Αυτός ο οδικός άξονας δεν αποτελεί μόνο εναλλακτική διαδρομή όπως θα μπορούσαν με την προσδιορίσουν κάποιοι, αλλά αποτελεί τον βασικό άξονα που ενώνει τη Δυτική με την Κεντρική Ελλάδα και βγάζει πλέον από την απομόνωση πολλές περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Μάλιστα, συνδυάζει το συγκεκριμένο έργο με τις ενέργειες που προωθούνται έτσι ώστε άλλος ένας οδικός άξονας από τη Λαμία μέχρι το Καρπενήσι με προοπτική και το Καρπενήσι Αγρίνιο, δημοπρατείται για να ξεκινήσει η κατασκευή του από τη Μακρακώμη μέχρι το τούνελ του Τυμφρηστού.

  • ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ
  • ·
  • ΜΠΡΑΛΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑ
  • ·
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Σενάρια για νέα «βόμβα» με ΛεMπρόν Τζέιμς στους Μαϊάμι Χιτ!

All Content

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μαϊάμι Χιτ!

All Content - BusinessNews.gr

Τερκενλής: Τζίρος 19 εκατ. για τα πιο φημισμένα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης

All Content - BusinessNews.gr

Newrest Hellas: Αύξηση τζίρου 7,3%, αλλά πιέσεις στην κερδοφορία

All Content - BusinessNews.gr

Viohalco: Placement για περίπου 6 εκατ. μετοχές της Cenergy Holdings - Οι στόχοι

All Content

ΙΟΒΕ: Οι επενδύσεις στον οπτικοακουστικό τομέα υπερδιπλασιάστηκαν σε μία δεκαετία

All Content

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Στην τελική ευθεία και ο κλάδος της Διαφήµισης

FleetNews

Renault 4 Troop: Έτοιμο για… πεδίο μάχης

FleetNews

Το BMW Group αναθεωρεί τις προβλέψεις του για το 2026

FleetNews

Από 40.990 ευρώ το εντυπωσιακό Xpeng P7+

All Content

Η ανάρτηση του Γιάννη λίγο πριν γίνει trade στους Μαϊάμι Χιτ (pic)

All Content

Μπέβερλι για την ανταλλαγή του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα είναι ΟΚ να πάρουν μαζί του και τον Θανάση;»

All Content - BusinessNews.gr

Γιώργος Βενιέρης, CEO ΧΗΤΟΣ, μέλος του Green Beverages Group: Εξελισσόμαστε χωρίς να απομακρυνόμαστε από τις αξίες μας

All Content - BusinessNews.gr

Γιώργος Πουλόπουλος, CEO, Bright Group: Έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις για την επόμενη φάση της ανάπτυξής μας

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερα από 9 ευρωπαϊκές χώρες τα ελληνικά σούπερ μάρκετ – Στα 141 ευρώ το ελληνικό καλάθι

FleetNews

Τα van της Stellantis αποκτούν νέα πολυχρηστική έκδοση

FleetNews

Η Aviloo παρουσιάζει την εγγύηση «Κατάστασης Υγείας» των μπαταριών BEV

CSRΝews.gr

Mediterranean Cosmos και Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Εικαστικού Εργαστηρίου

CSRΝews.gr

Interamerican: Στρατηγικές πράσινης μετάβασης και μείωσης εκπομπών στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

CSRΝews.gr

Το Σήμα Διαφορετικότητας 2026 απονεμήθηκε στην Κωτσόβολος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ελληνικά ομόλογα: Η επενδυτική βαθμίδα "ρίχνει" τις αποδόσεις σε χαμηλό 17 μηνών
Ελληνικά ομόλογα: Η επενδυτική βαθμίδα "ρίχνει" τις αποδόσεις σε χαμηλό 17 μηνών 10/12/2023 - 10:09
Συμμετοχή Σταϊκούρα στο Επενδυτικό Συνέδριο της «Capital Link» στη Νέα Υόρκη 10/12/2023 - 16:52
Συμμετοχή Σταϊκούρα στο Επενδυτικό Συνέδριο της «Capital Link» στη Νέα Υόρκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Γ. Μπρατάκος: «Ελλάδα και Λίβανος μπορούν να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους»
    23/06/2026 - 14:36 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να επιτρέψει στην ΔΟΑΕ να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις
    23/06/2026 - 14:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Interamerican: 14 χρόνια συνέπειας και λογοδοσίας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
    23/06/2026 - 14:17 ESG
  • Η θερμοκρασία "χτυπάει κόκκινο" στο Λονδίνο
    23/06/2026 - 14:14 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σε χαμηλό τριών μηνών υποχωρούν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου
    23/06/2026 - 14:02 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Μασούτης: Ενισχύει τους ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων σε συνεργασία με την PPC Inspectra
    23/06/2026 - 13:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • METLEN: Εγκαινιάστηκε στον Βόλο η νέα βιομηχανική μονάδα της M Technologies
    23/06/2026 - 13:53 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λίβανος: 1,38 δισ. δολάρια το εκτιμώμενο κόστος ζημιών από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ
    23/06/2026 - 13:52 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Κωτσόβολος διακρίθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας
    23/06/2026 - 13:51 ESG
  • REVOIL Α.Ε.Ε.Π.: Δημοσιοποίησε την 5η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2025
    23/06/2026 - 13:49 ESG
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή στο Euronext Athens
    22/06/2026 - 16:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Viohalco: Placement για περίπου 6 εκατ. μετοχές της Cenergy Holdings - Οι στόχοι
    22/06/2026 - 20:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κυριάκος Πιερρακάκης: Σε «Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο» μετονομάζεται το Υπερταμείο
    22/06/2026 - 17:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας - Τι προβλέπει
    22/06/2026 - 20:50 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Meta: Νέος CEO της WhatsApp ο Ινδός ιδρυτής της CRED Kunal Shah
    22/06/2026 - 17:21 MEDIA
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Mediterranean Cosmos και Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Εικαστικού Εργαστηρίου

23/06/2026 - 11:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Συμφωνία αδειοδότησης μεταξύ OpenAI και Getty Images για το ChatGPT

23/06/2026 - 11:21
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πατρίκης: «Θέλουμε να κοιτάξουμε ψηλά»

23/06/2026 - 11:19
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τέλος από τη Φενέρμπαχτσε ο Ντέβον Χολ, επιστρέφει στην Αρμάνι

23/06/2026 - 11:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Cannes Lions: Μείωση 25,46% στις συμμετοχές

23/06/2026 - 11:14
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Interamerican: Στρατηγικές πράσινης μετάβασης και μείωσης εκπομπών στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

23/06/2026 - 11:11
FleetNews
fleetnews.gr

Renault 4 Troop: Έτοιμο για… πεδίο μάχης

22/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Το BMW Group αναθεωρεί τις προβλέψεις του για το 2026

22/06/2026 - 04:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Amoa Skin”

10/06/2026 - 15:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

SUMMER LOOK 2026: Η “Artego Hellas” εντυπωσίασε beauty influencers & επώνυμους καλεσμένους στο “Summer Hair Color Trends” σεμινάριο της

10/06/2026 - 15:25
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo