Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Black Sea Tourism Forum & Workshop
Newsroom Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/10/2013 · 03:00

Black Sea Tourism Forum & Workshop

Καταλυτικός ο ρόλος του Τουρισμού για την ανάπτυξη και τη συνεργασία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Τουρισμός μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση και διάχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, στη βελτίωση των διακρατικών σχέσεων και στη σύσφιξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του Black Sea Tourism Forum & Workshop που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 10 και 11 Οκτωβρίου, κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας του δήμου της Αθήνας και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και με τον συντονισμό της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB).

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας, επικεντρώθηκαν στις επαγγελματικές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των 40 επιλεγμένων Hosted Buyers (στελέχη και εκπρόσωποι μεγάλων tour operators, τουριστικών γραφείων, κλπ) από περισσότερες από δέκα χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Λιθουανία, Αμερική, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία κ.ά.) και 90 προμηθευτών και εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα και χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.000 συναντήσεις με στόχο τη διερεύνηση μελλοντικών συνεργασιών και τις παρουσιάσεις προορισμών, ξενοδοχειακών μονάδων, τουριστικών προϊόντων και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Ανοίγοντας τις εργασίες της πρώτης μέρας, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και η τουριστική οικονομία και δραστηριότητα είναι μια αποφασιστική παράμετρος για την ενδυνάμωση της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας, καθώς για την ανάπτυξη ενός μητροπολιτικού κέντρου, όπως είναι ο δήμος Αθηναίων. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί κοινό τόπο για την Αθήνα και την Ελλάδα και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, περιοχή που είναι ένας αναδυόμενος ταξιδιωτικός προορισμός και ταυτοχρόνως μια αναπτυσσόμενη πηγή τουριστών».

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα, η τουριστική κίνηση στην Αθήνα εμφανίζει μία αξιοσημείωτη αύξηση, παρά την οικονομική κρίση και την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ετών, τάση που ενισχύεται από τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη βελτίωση των υποδομών και του αστικού περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά και στην ασφάλεια και την βιώσιμη μετακίνηση.

Η δεύτερη μέρα του Black Sea Tourism Forum & Workshop ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΑΤΑ και Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Μπρούλια, του επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ για την Προώθηση του Εμπορίου και των Επενδύσεων στον Εύξεινο Πόντο (UNDP Black Sea Trade & Investment Promotion Programme) κ. Barry Kolodkin και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνου Λειβαδά.

Ο κ. Γ. Μπρούλιας αναφέρθηκε στην Στρατηγική του δήμου Αθηναίων για την τουριστική ανάπτυξη καθώς και την στοχευμένη προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης και επισήμανε ότι η βαρύτητα που δίνεται από τον δήμο Αθηναίων στον τομέα τουρισμού είναι μεγάλη καθώς η τουριστική ανάπτυξη έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και κατά προέκταση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, όπως η ανεργία, η ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Barry Kolodkin δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "η Περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προσελκύει τους ταξιδιώτες εκείνους που επιθυμούν να δουν και να κάνουν κάτι το διαφορετικό, εκείνους που επιθυμούν να επανασυνδεθούν με την πολιτιστική τους κληρονομιά, όσους θέλουν να θαυμάσουν θαύματα της φύσης, εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και το λίκνο του Πολιτισμού και ταυτόχρονα, να απολαύσουν εξαίρετα ξενοδοχεία, παραλίες, γαστρονομικές εμπειρίες και αξιοθέατα".

"Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Προώθηση του Εμπορίου και των Επενδύσεων στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου (UNDP Black Sea Trade and Investment Promotion Programme), ως αρωγός φορέας οικονομικής ανάπτυξης μέσω της προώθησης του εμπορίου και των επενδύσεων, θεωρεί την τουριστική ανάπτυξη ως έναν ιδιαίτερα δυναμικό μοχλό οικονομικής ευημερίας, ακριβώς επειδή η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τον σημερινό ταξιδιώτη" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Π. Λειβαδάς, αφού εξήρε τον δήμο Αθηναίων για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Black Sea Tourism Forum & Workshop στην Αθήνα, υπογράμμισε τη σημασία της για την περαιτέρω ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των εκπροσώπων του τουριστικού τομέα από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τις χώρες αυτές ως σημαντικές αναδυόμενες αγορές.

Η πρώτη ενότητα της δεύτερης μέρας αφιερώθηκε στο Forum, με θέμα “Setting the scene for Tourism in the Black Sea Region”, κατά τη διάρκεια του οποίου, παρουσιάστηκαν τάσεις και στοιχεία για την τουριστική αγορά της περιοχής και συζητήθηκαν προτάσεις και πολιτικές για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας.

O Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Πρόεδρος των Affiliate Members του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Γιώργος Δρακόπουλος δήλωσε ότι "τα Ηνωμένα Έθνη μέσω των Οργανισμών τους πρέπει να υποστηρίξουν τις εθνικές κυβερνήσεις, ώστε να βάλουν τον τουρισμό ως προτεραιότητα στις περιφερειακές πολιτικές τους". “Η Ελλάδα, ως ο ισχυρός εκπρόσωπος της Ε.Ε. στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα μπορούσε να αναλάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, χρησιμοποιώντας τον τουρισμό ως εργαλείο διείσδυσης. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η διευκόλυνση στις χορηγήσεις visa”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη ενότητα αφιερώθηκε στο συνέδριο digi.travel που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Travel Media Applications. Ηχηρά ονόματα συμμετείχαν όπως αυτό του Καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη, του Georges Panayiotis από την MKG Group, του R.J. Friedlander από την ReviewPro, της Chara Georgiadou (trivago), του Chad Shiver (TripAdvisor) , του John Fotis (Marketing & eCommerce specialist), του Chris Doyle, Adventure Travel Trade Association ATTA, της Tinkara Pavlovic (IFITT), του Peter Jordan, World Youth & Student Travel Confederation WYSETC κ.α.

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής Δημήτρης Μπούχαλης, στην ομιλία του με θέμα eTourism innovations, technology enhanced experiences and augmented reality: The future, τόνισε την ανάγκη της άμεσης αντίδρασης στα media social ώστε να βελτιστοποιηθούν τα αποτελέσματα των προσπαθειών. Ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του κ. Χρήστου Γεωργούση, Product Manager Fraud Prevention & Security της Travel Planet 24, ο οποίος ανέλυσε το θέμα της απάτης που αντιμετωπίζουν οι OTA, On line TravelAgents, σημειώνοντας ότι μετά τις κινήσεις που έχει κάνει η εταιρία μόνο στην ελληνική αγορά από 100.000 το χρόνο που έχανε η εταιρία μέσω των πιστωτικών καρτών από πελάτες της έχει μειωθεί στις 6.000. Την εμπειρία από την Ασία και ιδιαίτερα την Κίνα έδωσε μέσω skype ο Jens Thraenheart (Dragon Trail & PATA China President), ενώ η κ. Χαρά Γεωργιάδου από το Tivago, τόνισε ότι το 40% των επισκεπτών του κόμβου τους διαλέγουν τελικά έναν άλλο προορισμό από αυτόν που είχαν αρχικά στο μυαλό τους. Ο κ. Vanguelis Panayiotis από το MKG Group, στην παρουσίαση του με θέμα OTAs vs. direct bookings, ανέφερε ότι τα έσοδα των ΟΤΑ προέρχονται κατά 39% από τις κρατήσεις ξενοδοχείων, 37% από τα αεροπορικά εισιτήρια, 17% από τα πακέτα, 4% από τα εταιρικά ταξίδια, και το υπόλοιπο 3% από άλλες δραστηριότητες.

Με σκοπό την πληρέστερη αξιοποίηση των προοπτικών που ανοίγονται μέσω του Black Sea Tourism Forum & Workshop και αξιοποιώντας το “μοντέλο” του απόλυτα επιτυχημένου Travel Trade Athens Workshop (22 - 23 Απριλίου 2013), το ACVB εξασφάλισε την υποστήριξη των ακόλουθων διεθνών οργανισμών:

•World Youth Student & Educational Travel Association WYSE
•Adventure Travel Trade Association ATTA
•The International EcoTourism Society TIES
•Romanian Association of Travel Agencies ANAT
•Association of Turkish Travel Agencies TÜRSAB

  • ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
  • ·
  • BLACK SEA TOURISM FORUM
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας για τον Τουρισμό
Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας για τον Τουρισμό 15/10/2013 - 03:00
Ε.Β.Ε.Π.: Παρουσίασε Πρόγραμμα για ανέργους 15/10/2013 - 03:00
Ε.Β.Ε.Π.: Παρουσίασε Πρόγραμμα για ανέργους
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Arbitrage: Επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα και ιδρύει τη Colliers Greece
    01/02/2023 - 18:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Aegean: Νέα 3ετής συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Tui France για πτήσεις από Λιλ
    01/02/2023 - 18:27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • EY Skills Foundry: Βοηθός στην καταπολέμηση του χάσματος εταιρικών δεξιοτήτων
    01/02/2023 - 18:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σουηδία: Η θρησκεία δεν ήταν μέρος του μνημονίου που υπογράψαμε με την Τουρκία
    01/02/2023 - 17:59 ΚΟΣΜΟΣ
  • MIG: Στο 5,48% το ποσοστό της Ratio Holding της Δέσποινας Ηλιοπούλου
    01/02/2023 - 17:54 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γαλλία: Το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό προκαλεί αντιδράσεις
    01/02/2023 - 17:50 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔΕΗ: Έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου
    01/02/2023 - 17:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα κορυφή 8 ετών, με ώθηση από τις τράπεζες
    01/02/2023 - 17:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Vodafone Ελλάδος: Πενιχρή ανάπτυξη εσόδων στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2022
    01/02/2023 - 17:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Theon Sensors: Αποχωρεί, καταγγέλοντας τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ)
    01/02/2023 - 17:03 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ξεκινά η πλατφόρμα για τους ευάλωτους δανειολήπτες
    31/01/2023 - 19:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αλέξιος Παΐζης: Στη ΔΕΗ από την Ηλέκτωρ (ΕΛΛΑΚΤΩΡ)
    01/02/2023 - 09:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Λιανεμπόριο: Συσκευασίες χωρίς καπάκια!
    01/02/2023 - 08:00 ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • Sunday Club: Νέα ελληνική εταιρεία στον κλάδο «silver economy» των 65+
    01/02/2023 - 08:08 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κλειώ Κούβελα: Aπό την V+O στη Sky Express
    01/02/2023 - 09:48 ΠΡΟΣΩΠΑ

Direction Business Network

Advertising.gr
Advertising.gr

Στην πρώτη θέση τον Ιανουάριο «Η Γή της Ελιάς»

01/02/2023 - 19:40
Advertising.gr
Advertising.gr

Αθηναϊκή Στρωματοποιία: Στόχος ανάπτυξη 13% και τζίρος 30 εκατ. το 2023

01/02/2023 - 19:35
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Δ. Μιχαηλίδου: “Η κοινωνική πολιτική δεν αποτελεί φιλανθρωπία, αλλά υποχρέωση όλων μας”

01/02/2023 - 17:52
AllStar Basket
AllStar Basket

Παναθηναϊκός: Η… φωτογράφιση του Αγραβάνη!

01/02/2023 - 17:50
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΔΕΗ 2021

01/02/2023 - 17:12
AllStar Basket
AllStar Basket

Άρης: Κοντά σε συμφωνία με τον Πούριφοϊ!

01/02/2023 - 17:08
FleetNews
FleetNews

Webfleet: Συνδεδεμένοι στόλοι μειώνουν τις εκπομπές

01/02/2023 - 07:47
FleetNews
FleetNews

Churchill Expert: Έως και έξι μήνες αναμονή για EV

01/02/2023 - 00:27
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo