Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τριαντόπουλος σε Τσίπρα: «Το πακέτο στήριξης στη Βόρεια Εύβοια ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ»
NewsRoom NewsRoom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/11/2021 · 16:02

Τριαντόπουλος σε Τσίπρα: «Το πακέτο στήριξης στη Βόρεια Εύβοια ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ»

«Πολλές από τις προτάσεις του μάλιστα, όπως αυτή που ανακοίνωσε για πενταετή προγράμματα για τους ρητινοκαλλιεργητές, υστερούν κατά πολύ των μέτρων που προωθούνται και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα απασχόλησης επταετούς διάρκειας, σε ένα διευρυμένο πλέγμα στήριξης με ορίζοντα δεκαπενταετίας» προσθέτει.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Οι αντιπολιτευτικές παρωπίδες δεν άφησαν τον κ. Τσίπρα να δει τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης που έχουν ληφθεί στη Βόρεια Εύβοια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ούτε την πολύ συχνή παρουσία στην περιοχή κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να επιβλέψουν την υλοποίηση των έργων» τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εύβοια.

«Πολλές από τις προτάσεις του μάλιστα, όπως αυτή που ανακοίνωσε για πενταετή προγράμματα για τους ρητινοκαλλιεργητές, υστερούν κατά πολύ των μέτρων που προωθούνται και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα απασχόλησης επταετούς διάρκειας, σε ένα διευρυμένο πλέγμα στήριξης με ορίζοντα δεκαπενταετίας» προσθέτει.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισημαίνει ότι το πακέτο μέτρων στήριξης και αποκατάστασης ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσεις, τις πιστώσεις και τις δεσμεύσεις πόρων μέχρι τώρα. «Πρόκειται για ένα πακέτο, το ύψος του οποίου θα αυξηθεί σημαντικά περαιτέρω, όσο προχωρά η πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές και τα δάση. Και προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς και με δραστηριοποίηση στο πεδίο, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και όλους τους εμπλεκόμενους» υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια παραθέτει αναλυτικά το πακέτο μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στους δύο Δήμους της Β. Εύβοιας, το οποίο αφορά τόσο την οριζόντια στήριξη της περιοχής, όσο και τη στοχευμένη στήριξη κλάδων που επλήγησαν σημαντικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ συμπεριλαμβάνει και μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, καθώς και έργα υποδομών και βελτίωσης των δικτύων.

«Ειδικότερα, έχουν ήδη ενταχθεί πιστώσεις ύψους 39,7 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για μεγάλης κλίμακας εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και για αποκατάσταση βλαβών στις υποδομές στις περιοχές αρμοδιότητας εντός των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. 'Αννας και Ιστιαίας-Αιδηψού. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διευρυμένο και εντατικό πρόγραμμα έργων που περιλαμβάνει, παράλληλα με εργασίες αποκατάστασης και προστασίας του οδικού δικτύου, ένα ευρύ φάσμα έργων καθαρισμών, δομικών παρεμβάσεων, άρσης προσχώσεων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στα ρέματα των εν λόγω περιοχών της Β. Εύβοιας, ώστε να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας που διαμορφώνονται την τελευταία περίοδο στην περιοχή υπό τις δασικές υπηρεσίες και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα -και σε συνεργασία με την Περιφέρεια- την αμέσως επόμενη περίοδο, δρομολογείται η ένταξη πιστώσεων χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ, για μια σειρά δομικών έργων και παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας στους οικισμούς και στους αστικούς ιστούς των δύο δήμων της Β. Εύβοιας, διευθετώντας και αντιμετωπίζοντας ριζικά εκκρεμότητες και παθογένειες δεκαετιών.

Επιπρόσθετα, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις δασικές περιοχές, υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή των δασικών συνεταιρισμών στις εργασίες και με προτεραιότητα στους τοπικούς συνεταιρισμούς και το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το συνολικό μέγεθος των έργων που έχουν ξεκινήσει και δρομολογούνται ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ, από τις πρώτες εβδομάδες, προωθήθηκαν τα έργα καθαρισμού των παρόδιων περιοχών από τους τοπικούς δασικούς και αναγκαστικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι και έλαβαν έκτακτη χρηματοδοτική στήριξη ύψους 0,65 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, αλλά και για τη στήριξη άμεσων αναγκών και παρεμβάσεων όπου χρειάζεται, έχει διατεθεί -μέσα από τις πρώτες φάσεις χρηματοδότησης- έκτακτη χρηματοδότηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση της Β. Εύβοιας, πρώτου και δευτέρου βαθμού, συνολικού ύψους 13,4 εκατ. ευρώ» αναφέρει ο κ. Τριαντόπουλος.

Επίσης επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την παροχή πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής και της επιχορήγησης των επιχειρήσεων, καθώς και για την αποζημίωση οικοσκευής. «Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν διατεθεί μέχρι τώρα προς τους δικαιούχους όλων των πυρόπληκτων περιοχών 39,9 εκατ. ευρώ. Από το εν λόγω ποσό, τα 12 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί σε δικαιούχους, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, των δύο δήμων της Β. Εύβοιας, ενώ, καθώς προχωρά η διαδικασία των διασταυρώσεων και ελέγχων, θα προχωρήσουν και άλλες πληρωμές προς τους δικαιούχους. Πρόκειται για ποσά που αποτελούν πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η οποία θα ανέλθει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς, καθώς και έναντι της στεγαστικής συνδρομής για την επισκευή και αποκατάσταση των κτιρίων. Επίσης, προωθούνται και υλοποιούνται μέτρα, όπως η μη επιστροφή του επιστρεπτέου μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής για το σύνολο των επιχειρηματιών και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στους δύο δήμους της Β. Εύβοιας, όπως και η απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για φέτος» αναφέρει.

«Προς την ίδια κατεύθυνση, προχωρούν και τα πακέτα μέτρων προς συγκεκριμένους κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, (α) υλοποιείται το διευρυμένο -με ορίζοντα δεκαπενταετίας- πρόγραμμα στήριξης των ρητινοκαλλιεργητών, το οποίο, παράλληλα με τη φετινή έκτακτη ενίσχυση ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει και ένα επταετές πρόγραμμα απασχόλησης με προϋπολογισμό κοντά στα 70 εκατ. ευρώ, (β) υλοποιείται ένα ολιστικό πακέτο στήριξης και ανάκαμψης των μελισσοκόμων της περιοχής, με την κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των απωλειών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, (γ) υλοποιείται -σε συνεργασία με την Περιφέρεια- η στήριξη της κτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιοχή, με την κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των απωλειών μέσα στην επόμενη εβδομάδα, (δ) δρομολογείται, με ειδικό καθεστώς κρατικής ενίσχυσης, η στήριξη των επιχειρήσεων με μεγάλες, άμεσες και έμμεσες, απώλειες από τις μεγάλες πυρκαγιές, και (ε) υλοποιείται στοχευμένο πακέτο δράσεων για την στήριξη των επιχειρήσεων στον τουριστικό κλάδο» προσθέτει ο κ. Τριαντόπουλος σημειώνοντας «αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, με την οποία ποτέ δεν είχε καλή σχέση ο κ. Τσίπρας».

  • ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί την Τετάρτη (1/7) το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του AllStar Basket

All Content

Επίσημα στον Άρη ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς (pic)

All Content - BusinessNews.gr

Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους: Στο 1,9% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2026

All Content - BusinessNews.gr

Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: Στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση από την Εθνική Τράπεζα

All Content - BusinessNews.gr

Eurostat: Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,8% τον Ιούνιο – Στο 3,9% στην Ελλάδα

All Content

Effie Awards Hellas: Επιβραβεύουµε τη σωστή κρίση πίσω από την επικοινωνία

All Content

Κυκλοφορεί το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του AllStar Basket

FleetNews

Η Stellantis επενδύει στο οικοσύστημα aftersales

FleetNews

Το Geely Starray EM-i διπλά 5άστερο σε δοκιμές ασφάλειας

FleetNews

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

All Content

ΑΕΚ: Συνεχίζει ο Φίζελ και τη νέα σεζόν

All Content

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την GSA

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Στο 0,39% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο 2026

All Content - BusinessNews.gr

Στην ισπανική Camper περνά το 60% της Ancient Greek Sandals

All Content - BusinessNews.gr

Πίνδος: Το μήνυμα μετά το deal Νιτσιάκος - MHP, η πρόσκληση στην Άρτα, η ενίσχυση των μεγεθών και οι επενδύσεις

FleetNews

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

FleetNews

Xiaomi YU7 GT: Ρεκόρ στο Nurburgring χωρίς οδηγό!

CSRΝews.gr

Cardlink: Επίσημος Χορηγός στο 3ο Piraeus Street Long Jump του Πειραιά

CSRΝews.gr

Παπαστράτος: Επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program

CSRΝews.gr

ΗΡΩΝ: Στηρίζει το Attica Roots Festival της Περιφέρειας Αττικής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΦΚΑ: Ολοκληρώνεται η καταχώρηση των ασφαλιστικών εισφορών από μονομερείς δηλώσεις
ΕΦΚΑ: Ολοκληρώνεται η καταχώρηση των ασφαλιστικών εισφορών από μονομερείς δηλώσεις 05/11/2021 - 14:18
Ποιοι κλάδοι οδηγούν το ράλι των ελληνικών εξαγωγών 05/11/2021 - 15:58
Ποιοι κλάδοι οδηγούν το ράλι των ελληνικών εξαγωγών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • National Geographic: Το The Lynx Mountain Resort της Φλώρινας στους κορυφαίους ορεινούς προορισμούς της Ευρώπης
    01/07/2026 - 23:00 LIFESTYLE
  • ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με Καναδά και Μεξικό
    01/07/2026 - 22:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Γιάννης Στουρνάρας: Δεν αναμένει νέα αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ τον Ιούλιο
    01/07/2026 - 22:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Πτώση στις τιμές του πετρελαίου: Λίγο πάνω από τα 70 δολάρια το βαρελι το Brent
    01/07/2026 - 21:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • OB Streem: «Streem for Good»: Οι πρωτοβουλίες του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης
    01/07/2026 - 21:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Mήνυμα για ισχυρότερη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ
    01/07/2026 - 20:50 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    01/07/2026 - 20:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Συμμάχους να μπουν σε "αξιόπιστη πορεία" προς το 5%
    01/07/2026 - 20:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Fitch: Αναβαθμίζει Eurobank και Εθνική Τράπεζα – Θετικές προοπτικές για την Πειραιώς
    01/07/2026 - 20:05 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Eμπρηστική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
    01/07/2026 - 19:46 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πίνδος: Το μήνυμα μετά το deal Νιτσιάκος - MHP, η πρόσκληση στην Άρτα, η ενίσχυση των μεγεθών και οι επενδύσεις
    01/07/2026 - 07:11 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Qualco: Ποντάρει σε AI, εξαγορές και διεθνή επέκταση για την επόμενη φάση ανάπτυξης
    01/07/2026 - 09:05 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Στην ισπανική Camper περνά το 60% της Ancient Greek Sandals
    01/07/2026 - 09:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέα εποχή χωρίς δανεισμό – Στρέφει το βλέμμα σε real estate, τουρισμό και φιλοξενία
    01/07/2026 - 08:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου – Αντλησε 660 εκατ. ευρώ, προσφορές 3 δισ.
    01/07/2026 - 08:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Αρνήθηκε την ανανέωση με τη Χάποελ και οδεύει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Γιαμ Μαντάρ»

01/07/2026 - 20:40
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στους Σαν Αντόνιο Σπερς ο Τομπάιας Χάρις για την επόμενη διετία

01/07/2026 - 20:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Village Cinemas: Mεταμεσονύκτια πρώτη προβολή της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ

01/07/2026 - 14:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“ Γιάννης Καραολής – Hair Awards 2026”

01/07/2026 - 13:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ANT1: Πρωτιά στη σεζόν για το «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

01/07/2026 - 13:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Roots Hair Salon – ‘’Hair Awards 2026’’

01/07/2026 - 13:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Cardlink: Επίσημος Χορηγός στο 3ο Piraeus Street Long Jump του Πειραιά

01/07/2026 - 13:09
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παπαστράτος: Επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program

01/07/2026 - 12:20
FleetNews
fleetnews.gr

Η Stellantis επενδύει στο οικοσύστημα aftersales

01/07/2026 - 06:46
FleetNews
fleetnews.gr

Το Geely Starray EM-i διπλά 5άστερο σε δοκιμές ασφάλειας

01/07/2026 - 06:42
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo