Κυριακή, 12 Ιουλίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Οι 10 κυρίαρχες καταναλωτικές τάσεις για το 2017
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
12/12/2016 · 02:00

Οι 10 κυρίαρχες καταναλωτικές τάσεις για το 2017

Το ConsumerLab της Ericsson (NASDAQ: ERIC) παρουσιάζει την έκτη έκδοση της ετήσιας έκθεσης καταναλωτικών τάσεων The 10 Hot Consumer Trends for 2017 and beyond (Οι 10 κυρίαρχες καταναλωτικές τάσεις για το 2017 και τα επόμενα χρόνια)
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον, το ConsumerLab της Ericsson (NASDAQ: ERIC) παρουσιάζει την έκτη έκδοση της ετήσιας έκθεσης καταναλωτικών τάσεων The 10 Hot Consumer Trends for 2017 and beyond (Οι 10 κυρίαρχες καταναλωτικές τάσεις για το 2017 και τα επόμενα χρόνια).

Η τεχνητή νοημοσύνη (Αrtificial Ιntelligence, AI) φέτος αποτελεί ένα σημαντικό θέμα και οι καταναλωτές θεωρούν ότι θα έχει πολύ πιο εξέχοντα ρόλο σε σχέση με πριν -τόσο στην κοινωνία όσο και στο εργασιακό τους περιβάλλον. Πράγματι, το 35% των προχωρημένων χρηστών του διαδικτύου θα ήθελαν έναν σύμβουλο ΑΙ στην εργασία τους, ενώ ένας στους τέσσερις θα ήθελε ΑΙ ως διευθυντή τους.

Αυτές είναι οι 10 τάσεις για το 2017 και τα επόμενα χρόνια:

1. Τεχνητή Νοημοσύνη παντού: Το 35% των προχωρημένων χρηστών του διαδικτύου θα ήθελαν έναν σύμβουλο ΑΙ στην εργασία τους, ενώ ένας στους τέσσερις θα ήθελε ΑΙ ως διευθυντή τους. Ταυτόχρονα, οι μισοί περίπου ερωτώμενοι ανησυχούν ότι πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους από ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

2. Στον ρυθμό του Internet of Things (IoT): Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες εφαρμογές όλο και περισσότερο, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση τεχνολογιών ΙοΤ. Οι δύο στους πέντε πιστεύουν ότι οι συσκευές τύπου smartphone θα μάθουν τις συνήθειές τους και θα εκτελούν αυτομάτως διάφορες ενέργειες για λογαριασμό τους.

3. Οι πεζοί οδηγούν τα Αυτόνομα Αυτοκίνητα: Στο μέλλον, είναι πιθανό τα αυτοκίνητα να μην έχουν οδηγούς. Ένας στους τέσσερις πεζούς θα αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια διασχίζοντας τον δρόμο, αν όλα τα αυτοκίνητα ήταν αυτόνομα (χωρίς οδηγό), ενώ το 65% θα προτιμούσε να διαθέτει αυτόνομο αυτοκίνητο.

4. Συγχωνευμένη Πραγματικότητα: Σχεδόν τέσσερις στους πέντε χρήστες εικονικής πραγματικότητας (VR) πιστεύουν ότι σε τρία μόλις χρόνια θα είναι αδύνατον να ξεχωρίσουμε την εικονική πραγματικότητα από τη φυσική πραγματικότητα. Οι μισοί από τους ερωτώμενους ενδιαφέρονται ήδη για γάντια ή παπούτσια που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με εικονικά αντικείμενα.

5. Μη Συγχρονισμένα Σώματα: Καθώς τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα γίνονται πραγματικότητα, θα αυξηθούν τα προβλήματα ναυτίας και τρεις στους δέκα προβλέπουν ότι θα χρειαστούν κατάλληλα χάπια. Ένας στους τρεις θέλει να παίρνει χάπια για τη ναυτία όταν χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

6. Το Παράδοξο της Ασφάλειας κατά τη χρήση Ευφυών Συσκευών: Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες χρησιμοποιούν ήδη συναγερμούς έκτακτης ανάγκης, υπηρεσίες εντοπισμού (tracking) ή ειδοποιήσεις στο smartphone τους. Ωστόσο, μεταξύ αυτών που αναφέρουν ότι χάρη στο smartphone τους νιώθουν πιο ασφαλείς, τρεις στους πέντε δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο επειδή ακριβώς βασίζονται στο κινητό τους.

7. Κοινωνικά Στεγανά: Σήμερα μετατρέπουμε με τη θέλησή μας τα κοινωνικά δίκτυα σε απομονωμένους χώρους-σιλό. Ένας στους τρεις δηλώνει ότι τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν την κύρια πηγή απ’ όπου μαθαίνουν τα νέα της ημέρας. Και πάνω από ένας στους τέσσερεις δηλώνουν ότι εκτιμούν τη γνώμη των ατόμων που περιλαμβάνονται στις επαφές τους περισσότερο από τις απόψεις των πολιτικών.

8. Επαυξημένη Ατομική Πραγματικότητα: Πάνω από τους μισούς θα ήθελαν να χρησιμοποιούν γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, ώστε να έχουν περισσότερο φωτισμό σε σκοτεινά μέρη και να εντοπίζουν τους κινδύνους. Πάνω από ένας στους τρεις θα ήθελαν να μπορούν να επεξεργαστούν και να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα στον χώρο τριγύρω τους που τους ενοχλούν.

9. Χάσμα Ιδιωτικότητας: Δύο στους πέντε προχωρημένους χρήστες του διαδικτύου θέλουν να χρησιμοποιούν μόνο κρυπτογραφημένες υπηρεσίες, ωστόσο οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Σχεδόν οι μισοί θα ήθελαν να απολαμβάνουν έναν εύλογο βαθμό ιδιωτικότητας σε όλες τις υπηρεσίες, ενώ πάνω από ένας στους τρεις πιστεύουν ότι δεν υφίσταται πλέον ιδιωτικότητα.

10. Μεγάλες Εταιρείες Τεχνολογίας για Όλους: Πάνω από δύο στους πέντε προχωρημένους χρήστες του διαδικτύου θα ήθελαν να προμηθεύονται όλα τους τα προϊόντα από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της Πληροφορικής. Μεταξύ αυτών, οι τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί σε πέντε μόλις χρόνια από τώρα.

Σχετικά με την άνοδο της εικονικής πραγματικότητας, ο Michael Björn, Head of Research, Ericsson ConsumerLab, δηλώνει: «Πέρα από την έκφραση "σε πραγματικό χρόνο", πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλάμε πλέον για "χρόνο πραγματικότητας".

Ουσιαστικά, αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο προσωπικό και υποκειμενικό. Οι καταναλωτές όχι μόνο φροντίζουν να περιστοιχίζονται στα κοινωνικά δίκτυα από άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτούς, αλλά αρχίζουν και να εξατομικεύουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τον κόσμο μέσω τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας».

«Οι καταναλωτές θέλουν επίσης το μέλλον να παραμείνει πλήρως κινητό, το οποίο σημαίνει ότι αναμένεται ραγδαία άνοδος της ζήτησης για άμεση και γρήγορη συνδεσιμότητα, με εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας. Υπό αυτή την έννοια, ο χρόνος πραγματικότητας σημαίνει ότι ήρθε η ώρα των δικτύων 5G».

Τα ευρήματα της έκθεσης των 10 Κυρίαρχων Καταναλωτικών Τάσεων για το 2017 βασίζονται στις παγκόσμιες ερευνητικές δραστηριότητες του Ericsson ConsumerLab για περισσότερα από 20 χρόνια, καθώς και σε δεδομένα από μια online έρευνα προχωρημένων χρηστών του διαδικτύου σε 14 μεγάλες πόλεις από όλο τον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016.

Αν και η εν λόγω μελέτη αντιπροσωπεύει μόνο 27 εκατομμύρια χρηστών, πρόκειται για άτομα που έχουν υιοθετήσει από πολύ νωρίς τις νέες τεχνολογίες, οπότε είναι πολύ σημαντική η κατανόηση του προφίλ τους για την εξερεύνηση των μελλοντικών τάσεων.

  • ERICSSON
  • ·
  • MICHAEL BJÖRN
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Στην Α' κατηγορία μετά από χρόνια η Εθνική Νέων Γυναικών 78-59 το Μαυροβούνιο!

All Content

Mε Πορτογαλία η Εθνική Νέων Γυναικών στον τελικό της Κυριακής

All Content - BusinessNews.gr

Το δημόσιο χρέος επιστρέφει σε προμνημονιακά επίπεδα - Κάτω από το 140% του ΑΕΠ το 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Παράταση φορολογικών δηλώσεων έως Παρασκευή 24 Ιουλίου

All Content - BusinessNews.gr

AI Act: Τι αλλάζει για πολίτες, επιχειρήσεις, Δημόσιο – Το νέο πλαίσιο για την ΤΝ στην Ελλάδα

All Content

Στα 401 εκατ. ευρώ η ελληνική digital αγορά

All Content

Publicom Burson: Σχεδίασε και υλοποίησε την εκδήλωση «Partners in Growth»

FleetNews

Το Zeekr 7GT με διάκριση 5 αστέρων στο Euro NCAP

FleetNews

Το Apple Music έρχεται σε πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα Volvo

FleetNews

Toyota – ΗΠΑ: Επένδυση 3,6 δισ. δολαρίων σε εργοστάσιο

All Content

Εθνική Νέων: Έχασε 64-69 από την Κροατία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού U20

All Content

EuroLeague transfer market: Οι κινήσεις των 20 ομάδων

All Content - BusinessNews.gr

Φθηνότερα καύσιμα έως το τέλος Αυγούστου - Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Εικόνα «bull market» και ισχυρό story των ελληνικών μετοχών

All Content - BusinessNews.gr

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη διαχείριση υδάτων

FleetNews

Lepas: Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Intelligent LEX

FleetNews

Ford Kuga FHEV: Υβριδική αποδοτικότητα με νέα τιμή

CSRΝews.gr

Ποιος «μοιάζει» με ηγέτης: H αόρατη προκατάληψη πίσω από το χάσμα φύλου στην κορυφή

CSRΝews.gr

Περιφέρεια Αττικής: Υπεγράφη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»

CSRΝews.gr

Μαρίνα Φλοίσβου: Το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης πίσω από τη σύμπραξη ΕΤΑΔ, LAMDA και ΝΟΠΦ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τουλάχιστον 25 νεκροί & 49 τραυματίες από βόμβα σε κοπτική εκκλησία του Καΐρου
Τουλάχιστον 25 νεκροί & 49 τραυματίες από βόμβα σε κοπτική εκκλησία του Καΐρου 12/12/2016 - 02:00
Συρία: Η μάχη του Χαλεπίου φθάνει στο τέλος 12/12/2016 - 02:00
Συρία: Η μάχη του Χαλεπίου φθάνει στο τέλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    11/07/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Marfin: Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις δύο συλλήψεις για τον φονικό εμπρησμό
    11/07/2026 - 16:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΑΔΕ: Τα επιτεύγματα της φορολογικής διοίκησης στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
    11/07/2026 - 15:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα επενδύει σε υποδομές αεροναυτιλίας για την επόμενη δεκαετία
    11/07/2026 - 14:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Φθηνότερα καύσιμα έως το τέλος Αυγούστου - Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
    11/07/2026 - 14:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Με εκπτώσεις και κρατήσεις τελευταίας στιγμής εξελίσσεται η σεζόν στην Κρήτη – Πιέζονται τα έσοδα
    11/07/2026 - 13:21 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Η δυναμική της ναυτικής απασχόλησης και οι προοπτικές του κλάδου - Εκθεση του ΝΑΤ
    11/07/2026 - 12:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AI Act: Τι αλλάζει για πολίτες, επιχειρήσεις, Δημόσιο – Το νέο πλαίσιο για την ΤΝ στην Ελλάδα
    11/07/2026 - 12:11 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Οι μικροπιστώσεις στην πράξη: Πέντε ιστορίες που δείχνουν τη δύναμή τους
    11/07/2026 - 11:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη διαχείριση υδάτων
    11/07/2026 - 11:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Το δημόσιο χρέος επιστρέφει σε προμνημονιακά επίπεδα - Κάτω από το 140% του ΑΕΠ το 2026
    11/07/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Euronext Athens: Εικόνα «bull market» και ισχυρό story των ελληνικών μετοχών
    11/07/2026 - 10:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη διαχείριση υδάτων
    11/07/2026 - 11:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα επενδύει σε υποδομές αεροναυτιλίας για την επόμενη δεκαετία
    11/07/2026 - 14:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι μικροπιστώσεις στην πράξη: Πέντε ιστορίες που δείχνουν τη δύναμή τους
    11/07/2026 - 11:31 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Μπεσίκτας για Αβράμοβιτς εφόσον φύγει από το Ντουμπάι

11/07/2026 - 20:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Mε Πορτογαλία η Εθνική Νέων Γυναικών στον τελικό της Κυριακής

11/07/2026 - 19:26
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ποιος «μοιάζει» με ηγέτης: H αόρατη προκατάληψη πίσω από το χάσμα φύλου στην κορυφή

10/07/2026 - 13:42
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Tα Ελληνικά Οινοποιεία και ο ΑΟΣ Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» παρουσίασαν τη νέα εικόνα του «Θεσσαλικού»

10/07/2026 - 12:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Κομισιόν ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά σε Instagram και Facebook

10/07/2026 - 11:59
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Περιφέρεια Αττικής: Υπεγράφη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»

10/07/2026 - 10:33
FleetNews
fleetnews.gr

Το Zeekr 7GT με διάκριση 5 αστέρων στο Euro NCAP

10/07/2026 - 06:00
FleetNews
fleetnews.gr

Το Apple Music έρχεται σε πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα Volvo

10/07/2026 - 05:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Φινάλε των επιτυχημένων 11 χρόνων της θρυλικής εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα»”

09/07/2026 - 07:11
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το πρώτο Pop-Up Store της La Mer στην Ελλάδα, στην Astir Marina Βουλιαγμένης

08/07/2026 - 12:34
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo