Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τι απαντά ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ για τις διαδηλώσεις στη χώρα του
Newsroom Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ
30/11/2022 · 11:57

Τι απαντά ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ για τις διαδηλώσεις στη χώρα του

Η Κίνα επιμένει στην πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

«Είναι αυτονόητο ότι για την Κίνα, μια τεράστια χώρα με έκταση όσο ολόκληρη η Ευρώπη και με τετραπλάσιο πληθυσμό, να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ανά περιοχή σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας» απαντά ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες για αυτό το ζήτημα. Επισημαίνει πως η κινέζικη κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα αυτό και καλεί με πυξίδα την επιστήμη και με προσοχή στη λεπτομέρεια να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά και εκκρεμή ζητήματα που προβάλλονται από τον λαό, καταβάλλοντας προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα στην πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ο Κινέζος πρέσβης εξηγεί γιατί η Κίνα επιμένει στην πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. «Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, δεν μπορούμε αλλά ούτε και πρέπει να μιμηθούμε τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας που υιοθέτησαν ορισμένες δυτικές χώρες» επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοσινικές σχέσεις, ο πρεσβευτής της Κίνας τονίζει πως οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών διεξάγονται κανονικά, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου η Air China θα εγκαινιάσει τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη - Αθήνα. Επίσης, υπογραμμίζει πως η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πρόθυμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τις ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Διανύουμε ήδη τον τρίτο χρόνο πανδημίας της πανδημίας COVID-19. Σήμερα πολλές χώρες έχουν άρει τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της. Γιατί η Κίνα επιμένει στην πολιτική της «δυναμικής μηδενικής ανοχής» στην COVID-19;

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, δεν μπορούμε αλλά ούτε και πρέπει να μιμηθούμε τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας που υιοθέτησαν ορισμένες δυτικές χώρες. Διαφορετικά θα πρέπει να επωμιστούμε ένα τεράστιο τίμημα, δηλαδή τα εκατομμύρια ανθρώπινων ζωών που θα χαθούν εξαιτίας της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό, η κινέζικη κυβέρνηση επιμένει να θέτει ως προτεραιότητά της τον λαό και την ανθρώπινη ζωή και να εφαρμόζει μια διττή στρατηγική τόσο για την προστασία έναντι των εισερχόμενων κρουσμάτων όσο και τον έλεγχο της εξάπλωσης αυτών στο εσωτερικό, και ακολουθώντας απαρέγκλιτα την πολιτική για μια «δυναμική μηδενική ανοχή» στην COVID-19 επιμένει στον συντονισμό του ελέγχου και της πρόληψης της επιδημίας με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Η πολιτική της «δυναμικής μηδενικής ανοχής» αποτελεί μια επιστημονική στρατηγική πρόληψης της επιδημίας που έχει καθοριστεί βάσει των συνθηκών στη χώρας μας. Η λέξη «δυναμική» δεν σημαίνει μια προσπάθεια απόλυτης εκμηδένισης των κρουσμάτων, ενώ η «μηδενική ανοχή» αναφέρεται στην αποφυγή μιας νέας και μεγάλης επανεμφάνισης της επιδημίας. Προσαρμοζόμενοι στην εξέλιξη της πανδημίας σε διεθνές επίπεδο και στις μεταλλάξεις του ιού, βελτιώσαμε τις πολιτικές και τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου με στόχο την κατά το δυνατό μεγαλύτερη προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγειονομικής ασφάλειας του λαού μας, μεριμνώντας ταυτοχρόνως για τον περιορισμό του αρνητικού αντικτύπου της επιδημίας στην οικονομική και κοινωνική μας ανάπτυξη.

Οι νέες παραλλαγές της Όμικρον εξαπλώνονται γρήγορα και ύπουλα δημιουργώντας συχνά εστίες μολύνσεων που αυξάνουν κατακόρυφα τον αριθμό των κρουσμάτων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την περίοδο 1-22 Νοεμβρίου η Κίνα ανακοίνωσε συνολικά 253.000 κρούσματα. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας μας ξεπερνά τα 1,4 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα 267 εκατομμύρια είναι άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και 250 εκατομμύρια κάτω των 14 ετών. Οι συνολικά διαθέσιμοι ιατρικοί πόροι είναι ανεπαρκείς και η κατανομή τους εντός της χώρας χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανισότητες. Υπό τα συνεχή «ραπίσματα» της επιδημίας και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, η Κίνα θα συνεχίσει το στοχευμένο έργο της πρόληψης και του ελέγχου, βελτιώνοντας συνεχώς τα αντίστοιχα μέτρα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκομίσουμε τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη με μικρό κόστος, περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τον αντίκτυπο της επιδημίας στην οικονομική ζωή και την καθημερινότητα του λαού μας. Τα τελευταία 3 χρόνια, ο συνολικός αριθμός νεκρών από την COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα είναι 5.233, ενώ στις ΗΠΑ, που είναι πιο ανεπτυγμένες και με πιο προηγμένη ιατρική τεχνολογία, οι θάνατοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας στην Κίνα έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις στη χώρα. Τι πιστεύετε για το ζήτημα αυτό;

Επί του παρόντος η πανδημία συνεχίζει να εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εμφάνιση της γρίπης και άλλων εποχικών ασθενειών κάνει επιστήμονες και επιδημιολόγους να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας για τον φετινό χειμώνα, με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να ανακοινώνουν ότι τα συστήματα ιατρικής περίθαλψής τους βρίσκονται ήδη υπό μεγάλη πίεση. Είναι αυτονόητο ότι για την Κίνα, μια τεράστια χώρα με έκταση όσο ολόκληρη η Ευρώπη και με τετραπλάσιο πληθυσμό, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ανά περιοχή σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας. Η κινέζικη κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα αυτό και μας καλεί με πυξίδα την επιστήμη και με προσοχή στη λεπτομέρεια να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά και εκκρεμή ζητήματα που προβάλλονται από τον λαό, καταβάλλοντας προσπάθειες ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στην πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας εξέδωσε είκοσι μέτρα για τη βελτίωση του ελέγχου της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης της διαδικασίας εντοπισμού ευρύτερων επαφών, τη συντόμευση της καραντίνας κ.ά. που αντανακλούν τον σαφή επιστημονικό προσανατολισμό μας στο έργο αυτό. Η κυβέρνηση έχει ταυτόχρονα χαλαρώσει τα μέτρα σε χώρους όπως αξιοθέατα, θέατρα, βιβλιοθήκες και άλλα μέρη, εστιάζοντας την προσοχή της στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων όπως στην παρεμπόδιση των μεταφορών λόγω των μέτρων σε διάφορες περιοχές, με στόχο τη διασφάλιση της ταχείας μεταφοράς και παράδοσης βασικών υλικών. Όλα αυτά τα μέτρα ενίσχυσαν αποτελεσματικά την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη του λαού της Κίνας στον κοινό αγώνα κατά της πανδημίας.

Τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της «δυναμικής μηδενικής ανοχής» στην COVID-19 δύνανται να περιορίσουν τις διεθνείς ανταλλαγές και να επηρεάσουν αρνητικά τον κόσμο; Θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στις ανταλλαγές και τη συνεργασία της Κίνας με την Ελλάδα;

Ταυτόχρονα με το έργο της πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας, η Κίνα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την ομαλή ροή των ανταλλαγών με τρίτες χώρες και να ενισχύσει τις αντίστοιχες δράσεις της. Αυτός ήταν ανέκαθεν και ένας από τους σημαντικότερους στόχους του έργου ελέγχου και πρόληψης. Πρόσφατα οι κινέζικες αρχές ανακοίνωσαν 20 μέτρα προσαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως προσαρμογή της καραντίνας για εισερχόμενους ταξιδιώτες από 7 μέρες απομόνωσης σε κεντρική δομή και 3 στο σπίτι σε 5 και 3 ημέρες αντίστοιχα, και τη διεξαγωγή ενός αντί για δύο μοριακών τεστ 48 ώρες πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο κ.ά. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ισχυρό εχέγγυο για τη σταδιακή αποκατάσταση των ανταλλαγών μεταξύ της Κίνας και της διεθνούς κοινότητας. Πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος των μέτρων αυτών είναι προσωρινός και περιορισμένος, και ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας και της ομαλής λειτουργίας των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Κίνα καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη συνέχιση των σινοελληνικών ανταλλαγών. Οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις των χωρών μας διεξάγονται κανονικά, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου η Air China θα εγκαινιάσει τη νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάη - Αθήνα. Η πολιτική θεωρήσεων για αλλοδαπούς που επισκέπτονται τη χώρα μας έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Επαρχίες και πόλεις της Κίνας όπως η Σαγκάη και η Τσιανγκσού έχουν επίσης βελτιώσει τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας για ξένους επισκέπτες. Η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πρόθυμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τις ελληνικές εταιρείες και τους ιδιώτες για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

  • ΑΘΗΝΑ
  • ·
  • ΣΑΓΚΑΗ
  • ·
  • ΠΤΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
  • ·
  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
  • ·
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
  • ·
  • ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ·
  • ΚΙΝΑ
  • ·
  • ΣΙΑΟ ΤΖΟΥΝΤΣΕΝΓΚ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας, Ζιάνγκ Ζεμίν
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας, Ζιάνγκ Ζεμίν 30/11/2022 - 11:53
Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στην Μαδρίτη 30/11/2022 - 16:07
Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στην Μαδρίτη
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Goldman Sachs: "Βλέπει" και πάλι πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο το 2023
    05/02/2023 - 18:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Αποκατάσταση κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας από Καλυφτάκη έως κόμβο Οινοφύτων
    05/02/2023 - 18:09 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα, πώς θα λειτουργήσουν δημόσιο, επιχειρήσεις, καταστήματα
    05/02/2023 - 17:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σε επιφυλακή ο ΔΕΔΔΗΕ με πρόσθετες δυνάμεις για τις βλάβες, λόγω κακοκαιρίας
    05/02/2023 - 17:29 ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΑΔΕ: Το «οπλοστάσιο» κατά των φοροφυγάδων και οφειλετών με οικονομική επιφάνεια
    05/02/2023 - 17:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε πορεία αποκλιμάκωσης οι ναύλοι στην παγκόσμια αγορά
    05/02/2023 - 17:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Θεματικός τουρισμός: Τονωτική "ένεση" στην τοπική οικονομία τα Καρναβάλια
    05/02/2023 - 17:08 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Ρωσία: Πιθανή ετήσια μείωση εσόδων 30% από εξαγωγές πετρελαίου και αερίου τον Ιανουάριο
    05/02/2023 - 17:04 ΚΟΣΜΟΣ
  • Καραμανλής: Το σχέδιο για το 2030 περιλαμβάνει 188 έργα, με προϋπολογισμό 28 δισ. ευρώ
    05/02/2023 - 16:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κλειστές τη Δευτέρα και οι λαϊκές αγορές στην Αττική
    05/02/2023 - 16:52 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά καταστήματα στη Β. Αττική τη Δευτέρα - Στοπ σε delivery & courier από τις 18:00
    05/02/2023 - 12:26 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Εντός Μαρτίου, τα πρώτα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους έως 39 ετών
    05/02/2023 - 10:03 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
    05/02/2023 - 10:23 ΕΛΛΑΔΑ
  • Κύπρος: Στις κάλπες 561.033 ψηφοφόροι για τον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών
    05/02/2023 - 09:37 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σταματόπουλος (Export Credit Greece - ECG): Νέα σελίδα για τις ελληνικές εξαγωγές στην Ιαπωνία
    05/02/2023 - 10:17 ΠΡΟΣΩΠΑ

Direction Business Network

AllStar Basket
AllStar Basket

Οι αριθμοί πριν από το Κολοσσός-Παναθηναϊκός της Δευτέρας

05/02/2023 - 18:40
AllStar Basket
AllStar Basket

Πανερυθραϊκός: Συγχαρητήρια ανακοίνωση για Ηρακλή και ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο

05/02/2023 - 17:59
FleetNews
FleetNews

Škoda Enyaq RS iV: δύο ρεκόρ Guiness

05/02/2023 - 15:11
FleetNews
FleetNews

Ελαστικά και οδήγηση σε χειμερινές συνθήκες

05/02/2023 - 00:57
Advertising.gr
Advertising.gr

Star: Πρωτιά τον Ιανουάριο για τον "Τροχό της Τύχης"

03/02/2023 - 19:40
Advertising.gr
Advertising.gr

ΑΤΤΙCA TV: Αποκλειστικά η εκπομπή Uncover Stories

03/02/2023 - 19:15
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

ΥΠΕΝ: Μνημόνιο Συνεργασίας για τις «Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030»

03/02/2023 - 18:39
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

UICC: Η 4η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

03/02/2023 - 18:06
NEWS
Estetica Magazine

WELLA COMPANY X MUSÉE DES ARTS DÉCORATIFS « DES CHEVEUX ET DES POILS »

30/01/2023 - 16:13
NEWS
Estetica Magazine

ΑRTEGO SEMINAR

27/01/2023 - 13:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo