Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τουρίστες με τροχόσπιτα στην Ελλάδα - Αναγκαία τα camper stop για να «απογειωθεί» ο κλάδος
Newsroom Newsroom
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
20/08/2024 · 09:25

Τουρίστες με τροχόσπιτα στην Ελλάδα - Αναγκαία τα camper stop για να «απογειωθεί» ο κλάδος

Περισσότεροι 40% οι Τούρκοι - Αύξησαν την παρουσία τους Τσέχοι, Ούγγροι και Πολωνοί
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Ελαφρά αυξημένη αναμένεται φέτος η έλευση ξένων αυτοκινούμενων και ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων στην Ελλάδα έναντι του 2023, οπότε και σημειώθηκε άνοδος 30%, με τον κλάδο να χάνει για ακόμα μία χρονιά την ευκαιρία να επιδείξει πλήρως τη δυναμική του, που θα μπορούσε να αποτυπωθεί με πολύ μεγάλους αριθμούς επισκεπτών/τουριστών και σημαντικά υψηλά έσοδα για την εθνική οικονομία.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Ζαμπέτας από την ομώνυμη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται και στην αγορά του κάμπινγκ από το 1978. «Είναι κρίμα να χάνουμε τουρίστες και έσοδα, λόγω των ελλιπών υποδομών και της απουσίας της σχετικής νομοθεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι τουρίστες αυτοκινούμενων και ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων «είναι ένα κλαμπ ανθρώπων που έχουν επικοινωνία μεταξύ τους κι ας μένουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ο ένας από τον άλλο», επισημαίνει ο κ. Ζαμπέτας και προσθέτει: «είναι κρίμα να θέλουν οι ξένοι της συγκεκριμένης αγοράς να έρχονται στη χώρα μας και τελικά όχι μόνο να μην πατούν ...ρόδα στην Ελλάδα, αλλά να χάνει ο εθνικός κορβανάς ποσό ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ, επειδή δεν υπάρχουν τα camper stop, η δημιουργία των οποίων κοστίζει από 10.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ, αλλά και λόγω της απουσίας της στρατηγικής εκείνης, που θα επέτρεπε τη λειτουργία κάμπινγκ όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι».

Όπως εξηγεί ο κ. Ζαμπέτας, ενδεικτικά -με βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία- 200.000 Γερμανοί τουρίστες ξεχειμωνιάζουν κάθε χρόνο στην Ισπανία -και συγκεκριμένα από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Μάιο, και δαπανούν ημερησίως για διαμονή και διατροφή έως και 50 ευρώ. «Οι 20.000 μόνο από τους 200.000 Γερμανούς τουρίστες να έρχονταν στην Ελλάδα, αμέσως η εθνική μας οικονομία θα τονωνόταν με ένα δισ. ευρώ ετησίως τουλάχιστον», σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας ότι «αυτό το ποσό αφορά αποκλειστικά και μόνο τη μία αυτή αγορά. Ας φανταστούν οι αρμόδιοι αυτά που μπορεί να προσφέρει στη χώρα ο κλάδος του αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου τροχόσπιτου, που αφορά μάλιστα σε τουρίστες που ταξιδεύουν 12 μήνες τον χρόνο».

Διευκρινίζει, επίσης, ότι δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, αλλά και Ολλανδοί και Άγγλοι που «ψηφίζουν» Πορτογαλία και Ισπανία και στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει, ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Ελλάδα υποδέχεται τους λιγότερους «χάνοντας πολύτιμα κεφάλαια από τον περιοδεύοντα τουρισμό».

Με camper stop, ο κλάδος θα πατήσει «γκάζι»

«Το αυτοκινούμενο και το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, μελλοντικούς εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού για την Ελλάδα», σημειώνει και προσθέτει πως απαιτείται νομοθετικό πλαίσιο που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των χώρων στάθμευσης (camper stop) για τα αυτοκινούμενα και ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα.

«Η δημιουργία τους πρέπει να γίνει χθες», τονίζει ο κ. Ζαμπέτας, επισημαίνοντας ότι «πανευρωπαϊκά υπάρχουν 26.000 χώροι camper stop και στην Ελλάδα κανένας επίσημα καταγεγραμμένος στους διεθνείς καταλόγους, ενώ οι αναγραφόμενοι είναι με επιφύλαξη».

Το αυτοκινούμενο ανήκει στην κατηγορία Μ1 Ι.Χ. αυτοκινήτων και έτσι μπορεί να σταθμεύσει όπου κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να προβεί σε ενέργειες κάμπινγκ, δηλαδή να ανοίξει παράθυρα, τέντες, να βγάλει τραπεζοκαθίσματα. «Αυτό όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται ειδικός χώρος, όπου εκτός της στάθμευσης θα μπορεί να κάνει και σέρβις. Δηλαδή να πάρει νερό και να αδειάσει τις δεξαμενές λυμάτων κι όχι στα χωράφια μας όπως γίνεται σήμερα. Ο χώρος αυτός ονομάζεται διεθνώς camper stop και μπορεί να είναι αποκλειστικά για αυτοκινούμενα και ρυμουλκούμενα τροχόσπιτα, πάντα όμως οριοθετημένος», σημειώνει.

Ουσιαστικά «μιλάμε για χώρους, όπου κάποιος μπορεί να σταθμεύσει με μικρό κόστος παραμονής -ακόμη και δωρεάν, για παράδειγμα, έως και έξι ημέρες- και που είναι περιφραγμένοι, με φωτισμό, έλεγχο εισόδου/εξόδου, με μπάρα για πληρωμή ή δωρεάν παροχή κάποιων υπηρεσιών κ.ά.» εξηγεί ο κ. Ζαμπέτας και σημειώνει ότι υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να δημιουργήσουν τέτοιους χώρους και δεν μπορούν.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο ίδιος έχει ήδη έτοιμο σχετικό business plan, το οποίο κατήρτισε έπειτα και από την επίσκεψή του στην Παγκόσμια Έκθεση Τροχόσπιτων στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου η Ελλάδα απουσιάζει τα τελευταία χρόνια, όπως λέει. Είναι, μάλιστα, έτοιμος να το παρουσιάσει στους ιθύνοντες, εφόσον του ζητηθεί να το πράξει.

Αναφερόμενος στα κάμπινγκ της χώρας μας, αλλά και τον ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σε συνάρτηση με τους τουρίστες αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου τροχόσπιτου, σημειώνει: «θα μπορούσαν να αποτελούν τους χώρους φιλοξενίας τους, αλλά βλέπουμε ότι μόλις φέτος δεν λειτούργησαν τέσσερα μόνο στη Χαλκιδική, δεν δίνονται κίνητρα για να δημιουργηθούν καινούρια ή να γίνει το απαραίτητο Lifting αυτών που είναι παρατημένα, ενώ η δαιδαλώδης γραφειοκρατία που απαιτείται για να στηθούν, αποτρέπει πολλούς και μόνο στην ιδέα».

Περισσότεροι 40% οι Τούρκοι - Αύξησαν την παρουσία τους Τσέχοι, Ούγγροι και Πολωνοί

«Μιλάμε πραγματικά για "επιδρομή"», δηλώνει ο κ. Ζαμπέτας, χαρακτηρίζοντας την αύξηση από Τουρκία φέτος πρωτοφανή. «Βιώνω καθημερινά τον χαμό που γίνεται φέτος από Τούρκους που έρχονται στην Χαλκιδική με τα τροχόσπιτά τους», λέει, σημειώνοντας ότι η ετήσια πώληση τροχόσπιτων στην Τουρκία υπερβαίνει τις 3.000.

Βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησος είναι οι περιοχές που «ψηφίζουν» σταθερά οι τουρίστες αυτοκινούμενου και ρυμουλκούμενου τροχόσπιτου από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία και Ολλανδία, ενώ στα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν συμπεριλαμβάνεται και η αυξημένη παρουσία ταξιδιωτών από Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία, «οι οποία τα τελευταία χρόνια ήταν λιγοστοί», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών αυτοκινούμενου τροχόσπιτου στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει, σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαλκιδική, στην οποία κατευθύνεται το 50% του συνόλου, ενώ ποσοστό 30% «ψηφίζει» Πιερία και ένα 20% παίρνει τα ...βουνά, κυρίως προς την Πίνδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, χρόνο με τον χρόνο ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός αυτών που αναζητούν τη δροσιά στη φύση εν μέσω θέρους, γεγονός που -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην «πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας».

Συνολικά, στην ΕΕ -και με βάση τα επίσημα στοιχεία του European Caravan Federation (ECF)- υπάρχουν 2,9 εκατ. αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και 3,9 εκατ. τροχόσπιτα, και ο τζίρος της συγκεκριμένης αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των διανυκτερεύσεων κάμπινγκ και του εξοπλισμού και των ανταλλακτικών της, ανήλθε το 2022 στα 120 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το εθνικό ακαθάριστο προϊόν της Ελλάδας. «Με ανέξοδες, ή έστω πολύ χαμηλού κόστους ενέργειες και επενδύσεις, αλλά με ισχυρή πολιτική βούληση, ο κλάδος του αυτοκινούμενου τροχόσπιτου μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική μας οικονομία και να λειτουργήσει καθοριστικά για την πραγματοποίηση του 12μηνου τουρισμού στην Ελλάδα», τονίζει.

  • ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
  • ·
  • ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
  • ·
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κυκλοφορεί την Τετάρτη (1/7) το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του AllStar Basket

All Content

Ηρακλής: Απέκτησε τον δις Πρωταθλητή NCAA Χασάν Ντιάρα (video)

All Content - BusinessNews.gr

Farcom: Ετοιμάζεται για επέκταση σε Βαλκάνια και Κύπρο

All Content - BusinessNews.gr

Fromageries Bel Hellas: Διψήφια ανάκαμψη τζίρου και κερδών μετά την αλλαγή του μοντέλου διανομής

All Content - BusinessNews.gr

Γαλαξίας: Σταθερά ο τζίρος πάνω από τα 500 εκατ. αλλά τα κέρδη συνεχίζουν να υποχωρούν

All Content

Protergia, η ενέργεια που σου ταιριάζει

All Content

Η ΕΔΕΕ ζητά την ανάκληση της πρόσκλησης για το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας 2027

FleetNews

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

FleetNews

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

FleetNews

Xiaomi YU7 GT: Ρεκόρ στο Nurburgring χωρίς οδηγό!

All Content

Δόξα Λευκάδας: Πήρε τον πρώτο σκόρερ της Φινλανδίας Ντέβιον Χάρμον

All Content

Mε wild card στη National League 1 Σπόρτιγκ, Παναχαϊκή, Αχαγιά, Αστέρας Αλιβερίου και Λεύκιππος Ξάνθης

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Πρόταση εξαγοράς του 75% της ΗΛΕΚΤΩΡ και της THALIS – Συζητήσεις με Motor Oil για σταθμό αεριοποίησης LNG

All Content - BusinessNews.gr

Startups με ελληνικό αποτύπωμα και διεθνείς φιλοδοξίες-16 παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

Χαμηλή παραγωγικότητα και υψηλές τιμές: Το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας - Άρθρο του Α. Χ. Παπανδρόπουλου

FleetNews

Βελμάρ «Opel Electric ALL IN»: Ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και προνομίων

FleetNews

Η Star Automotive Ελλάς υποδέχθηκε σπουδαστές του ΣΑΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

CSRΝews.gr

10 χρόνια «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» στην Αθήνα

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Στηρίζει την πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση με μικτό θίασο στην Επίδαυρο

CSRΝews.gr

Publicis Groupe Greece: Πιστοποιήθηκε ως Great Place To Work για 6η συνεχόμενη χρονιά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Η τουριστική βιομηχανία στρέφεται στα ιδιωτικά νησιά - Η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς (Deutsche Welle)
Η τουριστική βιομηχανία στρέφεται στα ιδιωτικά νησιά - Η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς (Deutsche Welle) 20/08/2024 - 08:11
Προς sold out οδεύουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης λόγω της 88ης ΔΕΘ 20/08/2024 - 12:58
Προς sold out οδεύουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης λόγω της 88ης ΔΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πετράλωνα: Συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής - Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής
    30/06/2026 - 16:52 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τουρισμό, υπογράφει αύριο στο Λονδίνο η Υπουργός Τουρισμού με τη Βρετανή ομόλογό της
    30/06/2026 - 16:48 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πειραιώς: Συμμετέχει με το IRIS Payments στο EuroPA για δωρεάν και άμεσες διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων
    30/06/2026 - 16:44 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΙΣΑ: Ζητάει να διορθωθεί η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις
    30/06/2026 - 16:42 ΥΓΕΙΑ
  • UBS: Αριθμός ρεκόρ «νέων εκατομμυριούχων» σε όλο τον κόσμο καταγράφηκε το 2025
    30/06/2026 - 16:34 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Kaizen Gaming: Διεθνής επιτυχία που ξεκινά από τους ανθρώπους της
    30/06/2026 - 16:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ξεκινούν σήμερα οι Πληρωμές του Προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    30/06/2026 - 16:26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Athens Defence Conference: Στο επίκεντρο η ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
    30/06/2026 - 16:18 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΙΟΒΕ: Τριμηνιαίο δελτίο για το ιδιωτικό χρέος στην ελληνική οικονομία
    30/06/2026 - 16:01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Attica City Link: Το νέο τμήμα Home Design αναβαθμίζει την εμπειρία του σύγχρονου living
    30/06/2026 - 15:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,74%, στα 239,07 εκατ. ευρώ ο τζίρος
    29/06/2026 - 17:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • AKTOR: Πρόταση εξαγοράς του 75% της ΗΛΕΚΤΩΡ και της THALIS – Συζητήσεις με Motor Oil για σταθμό αεριοποίησης LNG
    29/06/2026 - 18:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Alpha Bank: Στο 96,95% η συμμετοχή στην Alpha Trust – Ακολουθεί squeeze out και διαγραφή από το Χρηματιστήριο
    29/06/2026 - 18:55 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Βασίλης Χιώτης αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ μετά από 23 χρόνια για «προσωπικούς λόγους»
    29/06/2026 - 21:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πιερρακάκης: Η Θεσσαλονίκη αναβαθμίζεται σε διεθνή κόμβο logistics και ανθρωπιστικής βοήθειας
    29/06/2026 - 20:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Τενερίφη: Ανανέωσε τον... 43χρονο Μαρσελίνιο Χουέρτας!

30/06/2026 - 13:39
CSRΝews.gr
csrnews.gr

10 χρόνια «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» στην Αθήνα

30/06/2026 - 13:32
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του ΕΚΚΟΜΕΔ

30/06/2026 - 13:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Alpha Bank: Στηρίζει την πρώτη καθολικά προσβάσιμη παράσταση με μικτό θίασο στην Επίδαυρο

30/06/2026 - 13:16
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Pullman Hotels & Resorts: Παρουσίαση της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του brand

30/06/2026 - 13:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Δρακάκη: «Κανείς δε θέλει τις νίκες περισσότερο από εμάς»

30/06/2026 - 13:06
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων κερδίζουν 3 βραβεία Ίρις 2026”

29/06/2026 - 16:31
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Η Schwarzkopf Professional ανέδειξε τημοναδικότητα στην τέχνη της κομμωτικής στο“For Every You” Event

29/06/2026 - 14:45
FleetNews
fleetnews.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Chery Park

29/06/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

OMODA & JAECOO: Υψηλή απόδοση, οικονομία και βιωσιμότητα

29/06/2026 - 05:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo