Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
DESI: Χαμηλα η Ελλάδα στην ψηφιακή οικονομία
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
03/03/2017 · 02:00

DESI: Χαμηλα η Ελλάδα στην ψηφιακή οικονομία

Τρίτη από το τέλος μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα, όσον αφορά τις επιδόσεις της στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Τρίτη από το τέλος μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα, όσον αφορά τις επιδόσεις της στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας για το 2017 (DESI) που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που παρουσιάζει τις επιδόσεις των 28 κρατών-μελών σε ένα μεγάλο φάσμα τομέων, από τη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές δεξιότητες μέχρι την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Ευρώπη σημειώνει πρόοδο αλλά το χάσμα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο μεταξύ των προηγμένων ψηφιακά χωρών και των χωρών με τις χαμηλότερες επιδόσεις. Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες και επενδύσεις για την πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία και οι Κάτω Χώρες προηγούνται φέτος ως προς τον δείκτη DESI και έπονται το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία. Οι τρεις ψηφιακοί «πρωταθλητές» της ΕΕ είναι και παγκόσμιοι πρωταθλητές έχοντας ξεπεράσει τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σλοβακία και η Σλοβενία είναι οι χώρες της ΕΕ που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο. Παρά τις κάποιες βελτιώσεις, αρκετά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, η Κροατία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, εξακολουθούν να υστερούν όσον αφορά το ψηφιακό τους περιβάλλον σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας είναι ένας σύνθετος δείκτης για τη μέτρηση της προόδου στον ψηφιακό τομέα μέσω των εξής πέντε συνιστωσών:

1 Συνδεσιμότητα. Αφορά: σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα, ευρυζωνικές κινητές επικοινωνίες, ευρυζωνικές ταχύτητες και τιμές.

Όσον αφορά συνολικώς την ΕΕ αναφέρεται ότι η συνδεσιμότητα βελτιώθηκε, αλλά δεν αρκεί για να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες. Συνολικά το 76% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας (τουλάχιστον 30 Mbps) και σε ορισμένα κράτη-μέλη ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των νοικοκυριών μπορεί ήδη να έχει πρόσβαση σε δίκτυα ικανά να παρέχουν ταχύτητες 100 Mbps ή και παραπάνω. Επιπλέον, πάνω από το ένα τέταρτο των νοικοκυριών διαθέτει συνδρομή.

Ο αριθμός των συνδρομών κινητών δεδομένων αυξάνεται επίσης: από 58 συνδρομητές ανά 100 άτομα το 2013, έφθασαν τους 84 το 2016. Εν τω μεταξύ, η κίνηση στο Διαδίκτυο αυξάνεται (κατά 20% ετησίως) και πάνω από 40% κάθε χρόνο στα κινητά δίκτυα. Οι κινητές υπηρεσίες 4G καλύπτουν το 84% του πληθυσμού της ΕΕ. Όλα αυτά δεν αρκούν όμως για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες για ταχύτητα, ποιότητα και αξιοπιστία των συνδέσεων στο μέλλον, επισημαίνει η Επιτροπή.

Όσον αφορά την Ελλάδα αναφέρεται ότι παρουσιάζει ευρεία διαθεσιμότητα σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, αλλά η διείσδυσή τους προχωρεί με αργούς ρυθμούς. Η τιμή είναι σχετικά υψηλή, η μετάβαση σε γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις είναι πιο αργή απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και η Ελλάδα παραμένει τελευταία στην κάλυψη NGA ανά νοικοκυριό.

2. Ανθρώπινο κεφάλαιο. Αφορά: Χρήση του Διαδικτύου, βασικές και προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Όσον αφορά την ΕΕ, αναφέρεται πως το 79% των Ευρωπαίων συνδέεται με το Διαδίκτυο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, που σημαίνει αύξηση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με πέρυσι. Το 78% των χρηστών του Διαδικτύου το χρησιμοποιεί για να παίξει ή να τηλεφορτώσει μουσική, ταινίες, εικόνες ή παιχνίδια. Συνολικά, το 70% των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου διαβάζει τις ειδήσεις ηλεκτρονικά (64% το 2013), το 63% κάνει χρήση των κοινωνικών δικτύων (57% το 2013), το 66% πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές (61% το 2013), το 59% χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες (56% το 2013) και το 39% πραγματοποίησε τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Διαδικτύου (33% το 2013), στοιχεία που δείχνουν μια σταδιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Σε σχέση με την Ελλάδα αναφέρεται ότι περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται στο Διαδίκτυο, αλλά το επίπεδο δεξιοτήτων παραμένει χαμηλό. Ωστόσο, ο αριθμός των πτυχιούχων θετικών επιστημών και τεχνολογίας είναι σχετικά υψηλός, γεγονός που αποτελεί καλό οιωνό για το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας.

3. Χρήση του Διαδικτύου. Αφορά:Χρήση από τους πολίτες του περιεχομένου, των επικοινωνιών και των επιγραμμικών (on-line) συναλλαγών.

Όσον αφορά την ΕΕ, αναφέρεται πως, παρότι ως σύνολο παρήγαγε περισσότερους αποφοίτους στους τομείς των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (19 απόφοιτοι ανά 1.000 άτομα ηλικίας γύρω στα 20) και διαθέτει περισσότερους ειδικούς ΤΠΕ στο εργατικό δυναμικό της (3,5% το 2015 σε αντίθεση με 3,2% το 2012), οι μισοί σχεδόν Ευρωπαίοι (44%) εξακολουθούν να υστερούν σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες όπως η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η επεξεργασία εργαλείων ή η εγκατάσταση νέων συσκευών.

Σε σχέση με την Ελλάδα αναφέρεται πως οι Έλληνες είναι ενεργοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επιγραμμικού περιεχομένου. Κατά το παρελθόν έτος, όλο και περισσότεροι χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν επιγραμμικές τραπεζικές υπηρεσίες.

4. Ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας. Αφορά: Ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σε γενικές γραμμές αναφέρεται ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις υιοθετούν όλο και περισσότερο ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η χρήση επιχειρηματικού λογισμικού για την ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών (από 26% το 2013 στο 36% των επιχειρήσεων το 2015) ή η αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων (από 10% το 2013 στο 18% το 2016). Το ηλεκτρονικό εμπόριο από ΜΜΕ αυξήθηκε επίσης ελαφρά (από 14% το 2013 σε 17% των ΜΜΕ το 2016). Ωστόσο, λιγότερες από τις μισές από αυτές τις επιχειρήσεις πραγματοποιούν πωλήσεις σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ως προς την Ελλάδα αναφέρεται ότι προχωρεί με αργούς ρυθμούς. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι λιγότερο πρόθυμες να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες όπως το υπολογιστικό νέφος και η RFID. Αυξάνεται ο αριθμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς διαύλους για πωλήσεις, αλλά όχι για διασυνοριακές πωλήσεις.

5. Ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες. Αφορά: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Όσον αφορά συνολικώς την ΕΕ, αναφέρεται πως το 34% των χρηστών Διαδικτύου επέστρεψε συμπληρωμένα δελτία σε ηλεκτρονική μορφή στη δημόσια διοίκηση αντί για δελτία σε χαρτί (από 27% το 2013). Περισσότερες και συνεχώς πιο περίπλοκες υπηρεσίες διατίθενται στο Διαδίκτυο, για παράδειγμα, όσοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μπορούν να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις αρχές για την αλλαγή διεύθυνσης, τη γέννηση παιδιού και άλλα σημαντικά θέματα.
Ως προς την Ελλάδα, τέλος, αναφέρεται ότι έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την παροχή ανοιχτών δεδομένων, αν και όχι τόσο ταχεία όσο άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο αριθμός των χρηστών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αυξάνεται επίσης ελαφρώς, αλλά η προσφορά ηλεκτρονικών δημόσιων υπηρεσιών είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ·
  • DESI
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άρης-Μπαχτσεσεχίρ 84-88: Ήττα στο τελευταίο φιλικό για την ομάδα του Σπανούλη

All Content

Εντιάι: «Πρότυπό μου ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Εβάν Φουρνιέ από τον Ολυμπιακό» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ΠΣΕ: Εξαγωγική επιτάχυνση με ορίζοντα το 2030 – Αλκ. Καλαμπόκης: «Το δύσκολο μέρος αρχίζει στην εφαρμογή»

All Content - BusinessNews.gr

ALUMIL: Στα 288,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος το α΄ εξάμηνο – Άλμα 63,78% στα καθαρά κέρδη στα 25,5 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Ελλάκτωρ: Στα 11,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος το α΄ εξάμηνο – Περιορίστηκαν οι ζημιές στα 13,5 εκατ. ευρώ

All Content

Σάκης Μελισσάρης, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Effie Awards 2026: H αποτελεσµατικότητα δεν είναι ποτέ τυχαία

All Content

Πολιτική Προστασία: Στην Producta Direct το spec των 2,2 εκατ. ευρώ

All Content

Παναθηναϊκός: Διαμαντίδης και Κοντός ευστόχησαν από το κέντρο (vid)

All Content

Το αφιέρωμα της GBL στον Παναθηναϊκό - Τι είπαν Ομπράντοβιτς και Σλούκας

All Content - BusinessNews.gr

Entersoftone: Στα χέρια της HG Capital το πλειοψηφικό ποσοστό – Πάνω από 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση

All Content - BusinessNews.gr

Παρέμβαση 16 Συνδέσμων Βιομηχανιών για το ενεργειακό κόστος

All Content - BusinessNews.gr

Τζίρος 911 δισ. ευρώ για το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο το 2025

CSRΝews.gr

Wild Weekend: Ένα διήμερο εκδηλώσεων στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

CSRΝews.gr

HELLENiQ ENERGY: Υποτροφίες σε 54 φοιτητές από έξι χώρες για μεταπτυχιακές σπουδές

CSRΝews.gr

Boehringer Ingelheim: Ξεκινά καμπάνια «Αναγνώρισε το SOS» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Skroutz: Δυναμική ανάπτυξη για την υπηρεσία “Έξυπνο Καλάθι”
Skroutz: Δυναμική ανάπτυξη για την υπηρεσία “Έξυπνο Καλάθι” 03/03/2017 - 02:00
AON: Κυκλοφορεί νέα οθόνη για gaming 03/03/2017 - 02:00
AON: Κυκλοφορεί νέα οθόνη για gaming

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΟΤΕ: Έκδοση ομολογιακού ύψους 350 εκατ. ευρώ - η ετήσια απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,853%.
    22/09/2026 - 18:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ORILINA PROPERTIES: Επένδυση 6,93 εκατ. ευρώ σε ακίνητο στην οδό Γερανίου
    22/09/2026 - 17:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ε.Ι. Παπαδόπουλος: Η ανακοίνωση της εταιρείας για το περιστατικό με το βυτιοφόρο
    22/09/2026 - 17:57 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ALUMIL: Στα 288,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος το α΄ εξάμηνο – Άλμα 63,78% στα καθαρά κέρδη στα 25,5 εκατ. ευρώ
    22/09/2026 - 17:48 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ελλάκτωρ: Στα 11,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος το α΄ εξάμηνο – Περιορίστηκαν οι ζημιές στα 13,5 εκατ. ευρώ
    22/09/2026 - 17:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τ. Θεοδωρικάκος: «Νέο νομοθετικό πλαίσιο για σύγχρονα Επιχειρηματικά Πάρκα με δίκαιη, διαφανή λειτουργία»
    22/09/2026 - 17:37 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Συνεργασία Mercedes και Wayve στην αυτόνομη οδήγηση με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
    22/09/2026 - 17:30 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • ΠΣΕ: Εξαγωγική επιτάχυνση με ορίζοντα το 2030 – Αλκ. Καλαμπόκης: «Το δύσκολο μέρος αρχίζει στην εφαρμογή»
    22/09/2026 - 17:18 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ν. Δένδιας: Η Αίγυπτος είναι στρατηγικός και απαραίτητος σύμμαχος για Ελλάδα και Κύπρο
    22/09/2026 - 16:58 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πρωτοβουλία 22 ηγετών κρατών: Επιτακτική ανάγκη για "ανθρώπινο έλεγχο και παρέμβαση" στο έργο της ΤΝ
    22/09/2026 - 16:49 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μνημόνιο Συνεργασίας UNIC Athens και IPMA Greece για τη Διοίκηση Έργων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
    22/09/2026 - 11:05 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Δημοσκόπηση Alco: H Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 24,3%, o Τσίπρας στο 14,4%
    21/09/2026 - 20:22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Με "φιλικό διακανονισμό" με τις ενάγουσες Πολιτείες ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της WBD από την Paramount Skydance
    21/09/2026 - 21:01 MEDIA
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η πληρωμή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
    21/09/2026 - 19:04 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: «Ευγενική υπενθύμιση» σε 344.536 παραγωγούς για την ΕΑΕ 2026
    21/09/2026 - 19:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άρης-Μπαχτσεσεχίρ 84-88: Ήττα στο τελευταίο φιλικό για την ομάδα του Σπανούλη

22/09/2026 - 15:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Εντιάι: «Πρότυπό μου ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Εβάν Φουρνιέ από τον Ολυμπιακό» (vid)

22/09/2026 - 14:28
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Το «Κάτι Ψήνεται» επιστρέφει στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

22/09/2026 - 14:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Παρέμβαση 16 Συνδέσμων Βιομηχανιών για το ενεργειακό κόστος

22/09/2026 - 14:21
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Wild Weekend: Ένα διήμερο εκδηλώσεων στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

22/09/2026 - 14:00
CSRΝews.gr
csrnews.gr

HELLENiQ ENERGY: Υποτροφίες σε 54 φοιτητές από έξι χώρες για μεταπτυχιακές σπουδές

22/09/2026 - 12:35
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Επιτυχία εκ των έσω

21/09/2026 - 09:18
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Romeo Club

16/09/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo