Κυριακή, 16 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
LUMI AI Factory: Ευρωπαϊκό εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνσης στη Φινλανδία
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
29/11/2025 · 12:10

LUMI AI Factory: Ευρωπαϊκό εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνσης στη Φινλανδία

Εν μέσω διεθνούς αντιπαράθεσης για το πόσο ενεργοβόρα είναι τα data centers, οι υπεύθυνοι του CSC υπογραμμίζουν ότι το data center στο Καγιάνι τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στο Καγιάνι, στην κεντρική Φινλανδία, περίπου εξακόσια χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, μια παλιά χαρτοβιομηχανία έχει «μεταμορφωθεί» για να στεγάσει ένα από τα πρώτα εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργούν ήδη στην Ευρώπη, το φινλανδικό LUMI AI Factory.

«Καρδιά» του LUMI αποτελεί ο ομώνυμος υπερυπολογιστής, που βρίσκεται στο data center του μη κερδοσκοπικού οργανισμού παροχής υποδομών, υπηρεσιών Πληροφορικής και ψηφιακής εκπαίδευσης «CSC- IT Center for Science», τον οποίο συνίδρυσαν το φινλανδικό κράτος και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Ο υπερυπολογιστής LUMI, ο ένατος ταχύτερος σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη έκδοση της λίστας Top500, δεν είναι καινούριος. Εγκαινιάστηκε το 2022, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του data center που τον πλαισιώνει. Στον ίδιο χώρο στο Καγιάνι, αναμένεται να προστεθούν και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις: ο υπερυπολογιστής επόμενης γενιάς LUMI-AI και ένα νέο data center, με τις σχετικές διαδικασίες προμήθειας να είναι ήδη σε εξέλιξη. Επίσης, θα συμπληρώνεται από την πλατφόρμα κβαντικής υπολογιστής LUMI-IQ, που θα συνδυάζει κβαντική υπολογιστική και τεχνητή νοημοσύνη. Η ολοκλήρωση του συνόλου της εξελιγμένης υποδομής αναμένεται στο τέλος του 2026.

Το LUMI AI Factory ήταν ένα από τα πρώτα επτά που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ακολούθησε η προσθήκη και άλλων AI Factories, φτάνοντας τα 19 συνολικά, στην Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία.

Στην κοινοπραξία του LUMI AI Factory συμμετέχουν συνολικά δέκα χώρες: η Τσεχία, η Δανία, η Εσθονία, η Νορβηγία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ισλανδία, η Λετονία και η Ελβετία. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα η Ελλάδα έχει αναπτύξει στρατηγική συνεργασία για το PHAROS AI Factory με την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία.

Οι πρώτες υπηρεσίες του LUMI και τα διδάγματα

Τα AI Factories είναι τα οικοσυστήματα που δημιουργούνται γύρω από υπερυπολογιστές με πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ και προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες με χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε startups, επιχειρήσεις και ερευνητές.

Από τον Απρίλιο του 2025 το LUMI AI Factory παρέχει τις πρώτες 13 υπηρεσίες του, δωρεάν για startups, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ακαδημαϊκούς ερευνητές. Περισσότερες υπηρεσίες θα προστεθούν σύντομα, μεταξύ των οποίων μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων υψηλής αξίας.

Τον Νοέμβριο του 2025, τον υπερυπολογιστή LUMI χρησιμοποιούν χρήστες από 53 χώρες και από τις έξι ηπείρους. Περίπου οι μισές από τις εργασίες που εκτελούνται στη συγκεκριμένη υποδομή αφορούν σε έργα τεχνητής νοημοσύνης. Το LUMI AI Factory θα δημιουργήσει χώρους συνεργασίας, φυσικούς και ψηφιακούς, προσαρμοσμένους σε ποικίλες ανάγκες και στόχους. Ο κυριότερος κόμβος του λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ααλτο, στα περίχωρα του Ελσίνκι.

Στο πλαίσιο ελληνικής αποστολής στο Ελσίνκι, που οργάνωσε η Endeavor Greece, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επισκέφθηκε τα γραφεία του CSC-IT Center for Science στο Ελσίνκι, το οποίο είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας του LUMI AI Factory. Παρουσιάζοντας το εγχείρημα, οι υπεύθυνοι του CSC τονίζουν ότι, σύμφωνα με μελέτη, για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται στο AI Factory, το άμεσο όφελος για τις εταιρείες αντιστοιχεί σε 25-37 ευρώ, αν και το έμμεσο όφελος από την ανακάλυψη νέων φαρμακευτικών ουσιών, τη διαστημική έρευνα, τη δημιουργία νέων υλικών, την πρόγνωση του καιρού, την έρευνα για την κλιματική αλλαγή και άλλες δράσεις, είναι πολύ μεγαλύτερο.

Εν μέσω διεθνούς αντιπαράθεσης για το πόσο ενεργοβόρα είναι τα data centers, οι υπεύθυνοι του CSC υπογραμμίζουν ότι το data center στο Καγιάνι τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως υδροηλεκτρική, ενώ η θερμότητα που παράγεται από τη λειτουργία του, αξιοποιείται για τη θέρμανση κατοικιών στην πόλη Καγιάνι.

Σημαντικό στοίχημα για τους υπεύθυνους λειτουργίας του εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης είναι η διασύνδεσή του με εταιρείες, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Σε έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του LUMI AI Factory σε 40 επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια στη Φινλανδία και τις άλλες διασυνδεδεμένες χώρες διαπιστώθηκε ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους χρησιμοποιεί ενεργά τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, μόλις το 53,8% έχει στραφεί στους υπολογιστές υψηλής απόδοσης (HPC) και ένα επιπλέον 28,2% σχεδιάζει να το κάνει στο εγγύς μέλλον. Αυτό το κενό σκοπεύει να γεφυρώσει το LUMI AI Factory προσφέροντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς.

Βασικό εμπόδιο για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο περιορισμένος προϋπολογισμός και το LUMI AI Factory παρέχει στρατηγική υποστήριξη και διευκόλυνση στην πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης. Επίσης, προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα τεχνικής συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Τα μέλη της κοινοπραξίας κάνουν μια μεγάλη καμπάνια για την παρουσίαση του LUMI, των διεργασιών που γίνονται στο AI Factory και του οφέλους που μπορεί να έχει η αξιοποίηση των υπηρεσιών του, προκειμένου να προσεγγίσουν περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ρωτάμε ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν ενόψει της λειτουργίας του ελληνικού AI Factory PHAROS σε λίγους μήνες. Ο διευθυντής της Προηγμένης Υπολογιστικής Εγκατάστασης του CSC, Περ Όστερ, απαντά: «Πρέπει να βγείτε έξω στην κοινωνία, να συναντήσετε ανθρώπους, να τους μιλήσετε. Είναι μάρκετινγκ, μάρκετινγκ, μάρκετινγκ. Αυτός είναι ο τρόπος για να ενημερωθούν οι άνθρωποι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τον κ. Όστερ, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει το LUMI κατά το πρώτο οκτάμηνο της λειτουργίας του είναι η καθιέρωση «της σχέσης με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με τη βιομηχανία και να καταλάβουμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε, να πάμε τις δραστηριότητές τους στο επόμενο επίπεδο. Έχουμε μεγάλη εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη, δουλεύουμε στον τομέα αυτό για πολλά πολλά χρόνια, πριν γίνει ο χαμός, οπότε γνωρίζουμε τον τομέα, αλλά το ερώτημα είναι πώς να μεταδώσουμε τόσο τη γνώση όσο και τις δεξιότητες και να βοηθήσουμε να επωφεληθούν από αυτήν οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις».

Αντίθετα, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του LUMI AI Factory τονίζουν ότι δεν έχουν συναντήσει δυσκολίες στην εύρεση έμπειρου προσωπικού. «Έχουμε εδώ και κάποια χρόνια ένα πολύ ενεργό πρόγραμμα εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και επίσης, οι φοιτητές και ερευνητές ενδιαφέρονται πολύ για τον τομέα αυτό και θέλουν να εργαστούν σε περιβάλλοντα που απαιτούν ειδικές γνώσεις», παρατηρεί ο κ. Όστερ. Επιπλέον, επιδιώκεται η διατήρηση μιας σταθερής επαφής με τους ερευνητές που έχουν συνεργαστεί μέσω ερευνητικών προγραμμάτων με το LUMI, καθώς η τεχνογνωσία τους είναι πολύτιμη για το μέλλον.

Το LUMI AI Factory συνεργάζεται ήδη με τα υπόλοιπα AI Factories της Ευρώπης, σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και νομικών συμβουλών. Όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Σταύρος Καλαφάτης, κατά την επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο CSC, «η ισχύς βρίσκεται στη συνεργασία και γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ».

*Το ελληνικό PHAROS AI Factory θα υλοποιηθεί από εθνική κοινοπραξία με επικεφαλής το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και εταίρους το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», το Υπερταμείο και το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Επιπλέον, συμμετέχουν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • LUMI AI FACTORY
  • ·
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ·
  • ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Ανδρών: Συνέχεια στην προετοιμασία στο T-Center (pics)

All Content

Κεμ Μπιρτς: Προπόνηση στη Ναύπακτο πριν από τη Θεσσαλονίκη

All Content - BusinessNews.gr

Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025

All Content - BusinessNews.gr

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους

All Content - BusinessNews.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

FleetNews

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

FleetNews

Arval: Διψήφια ανάπτυξη, με πτώση στα κέρδη

All Content

Μαρούσι: "Έδειξε" Λούντζη ο Στασινόπουλος

All Content

Γιώργος Μοναμά: "Θα είμαι στην Εθνική όποτε με καλούν"

All Content - BusinessNews.gr

Aktor: Εξαγορά συγκροτήματος ακινήτων στην Παιανία από Ευρώπη Holding, έναντι 45,5 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

ΠΕΑΚ: «Απόλυτη δικαίωση» από την απόφαση του ΣτΕ για τα ΝΠΠΕ - «Το σκάνδαλο, δυστυχώς, θα έχει συνέχεια»

All Content - BusinessNews.gr

Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ

FleetNews

Kινεζική επέλαση (και) στη μεσαία κατηγορία της Ευρώπης

FleetNews

Στην Ελλάδα το Leapmotor B05 με τιμή από 22.790 ευρώ

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σταύρος Καλαφάτης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απλά μια τεχνολογία είναι μια νέα εποχή»
Σταύρος Καλαφάτης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απλά μια τεχνολογία είναι μια νέα εποχή» 28/11/2025 - 18:03
«Dashboard του Πολίτη» από τη Netcompany: Όλες οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ σε μια φιλική προς τον πολίτη πλατφόρμα 30/11/2025 - 16:11
«Dashboard του Πολίτη» από τη Netcompany: Όλες οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ σε μια φιλική προς τον πολίτη πλατφόρμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στα 2.480 στρέμματα η περίμετρος της καμένης εκτασης από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής
    15/08/2026 - 19:22 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης για τον Δεκαπενταύγουστο: Η σκέψη μας σε όσους δίνουν τη μάχη με τις πυρκαγιές
    15/08/2026 - 15:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στενά του Ορμούζ: Νέα επίθεση σε τάνκερ του Αμπου Ντάμπι
    15/08/2026 - 15:00 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Αυγούστου
    15/08/2026 - 14:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τραμπ: «Θα ανακηρύξω το Ορμούζ αμερικανικό έδαφος» – Σκληρή απάντηση από το Ιράν
    15/08/2026 - 14:02 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ινδονησία: Σεισμό 7,7 Ρίχτερ, πολλοί οι νεκροί – Μάχη για εγκλωβισμένους
    15/08/2026 - 13:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Το «παράθυρο» πριν από τον πλειστηριασμό: Έως 300 δόσεις και κούρεμα χρεών
    15/08/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο - Το χρονικό
    15/08/2026 - 12:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η Καλαμαριά – Στο επίκεντρο η επέκταση προς τα δυτικά
    15/08/2026 - 11:53 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ηλεκτρική διασύνδεση Δωδεκανήσων - Τα οφέλη για τους καταναλωτές από έργο 2 δισ. ευρώ
    15/08/2026 - 11:24 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Avramar: Άλμα σχεδόν 20% στον τζίρο και επιστροφή στην κερδοφορία το 2025
    15/08/2026 - 11:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 0,31%, κέρδη 23,70% από τις αρχές του έτους
    15/08/2026 - 10:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω ανέμων - Απαγορευτικό σε Ραφήνα και Λαύριο ως το μεσημέρι
    15/08/2026 - 09:28 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ογδόντα έξι χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο - Το χρονικό
    15/08/2026 - 12:24 ΕΛΛΑΔΑ
  • Πέθανε στα 87 του ο Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός και βουλευτής
    15/08/2026 - 10:36 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Tα 71 σερί τρίποντα του Μαχμούτογλου (vid)

15/08/2026 - 20:36
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Παίδες η Λετονία 75-69 τη Γαλλία (pics)

15/08/2026 - 19:36
FleetNews
fleetnews.gr

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

14/08/2026 - 05:10
FleetNews
fleetnews.gr

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

14/08/2026 - 05:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo