Παρασκευή, 15 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Kaspersky: Το 85% των εργαζομένων φοβούνται το robot hacking
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
01/12/2022 · 20:22

Kaspersky: Το 85% των εργαζομένων φοβούνται το robot hacking

Σε σχετική έρευνα οι εργαζόμενοι ανέφεραν αύξηση των επιπέδων ρομποτοποίησης στις εταιρείες τους τα τελευταία 2 χρόνια.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Πρόσφατη έρευνα της Kaspersky σχετικά με τις συνέπειες της αυτοματοποίησης και της αυξημένης χρήσης ρομπότ έδειξε το αυξανόμενο επίπεδο ρομποτοποίησης στις εταιρείες, αλλά έφερε, ταυτόχρονα, στο προσκήνιο τον αυξημένο αριθμό κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που μπορεί να επιφέρει.Το 79% των εργαζομένων πιστεύει ότι τα ρομπότ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ευρύτερα και σε διάφορους κλάδους, ωστόσο, το 85% από αυτούς φοβάται το robot hacking.

Σήμερα, η ρομποτική χρησιμοποιείται για τον έλεγχο βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου, διαδικασιών παραγωγής και της τεχνολογίας των πληροφοριών γενικότερα. Αντικαθιστά τη χειρωνακτική εργασία, βελτιώνοντας την απόδοση, την ταχύτητα, την ποιότητα και την απόδοση. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Kaspersky πραγματοποίησε μια έρευνα για να μάθει τη γνώμη των εργαζομένων σε κατασκευαστικές εταιρείες και άλλους μεγάλους οργανισμούς σε όλον τον κόσμο σχετικά με τις συνέπειες της αυτοματοποίησης και της αυξημένης χρήσης ρομπότ. Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν οι σκέψεις των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια των ρομπότ και των αυτοματοποιημένων συστημάτων στις εταιρείες τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 15 χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Αργεντινή, Βραζιλία, Αίγυπτο, Νότια Αφρική, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν αύξηση των επιπέδων ρομποτοποίησης στις εταιρείες τους τα τελευταία 2 χρόνια. Το 41% των εργαζομένων δήλωσε ότι οι οργανισμοί τους χρησιμοποιούν ήδη ρομπότ και το 29% των οργανισμών σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει στο εγγύς μέλλον.

Ένα από τα ευρήματα της έρευνας ήταν ότι οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα ρομπότ μπορούν να βοηθήσουν τις βιομηχανίες να αυξήσουν τα οικονομικά οφέλη τους αλλά και να σώσουν τους ανθρώπους από επικίνδυνα καθήκοντα.

Αυτήν την άποψη συμμερίζονται περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που συμμετείχαν στην έρευνα, καθώς το 52% πιστεύει ότι η χρήση ρομπότ μπορεί να επιταχύνει και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών παραγωγής και να μειώσει το κόστος, και το 60% πιστεύει ότι η ρομποτοποίηση μπορεί να απαλλάξει τους ανθρώπους από δύσκολα ή επικίνδυνα καθήκοντα, να μειώσει τους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία στο μέλλον. Αυτό, με τη σειρά του, θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να αποφύγουν τα καθημερινά και βαρετά καθήκοντα και να διατηρήσουν πιο ενδιαφέρουσες και υψηλά αμειβόμενες θέσεις (36%).

Πάνω από ένας στους τρεις ερωτηθέντες θεωρεί ότι ένα από τα βασικά καθήκοντα που μπορούν να εκτελέσουν με επιτυχία τα ρομπότ είναι να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον και να μειώσουν την πιθανότητα ατυχημάτων λόγω ανθρώπινου λάθους. Αυτήν την άποψη συμμερίζεται το 36% των εργαζομένων. Ένα άλλο σημαντικό εύρημα ήταν ότι οι κίνδυνοι για την κυβερνοασφάλεια αυξάνονται λόγω της ρομποτοποίησης.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (85%) πιστεύει ότι τα ρομπότ μπορούν να παραβιαστούν και το 51% γνωρίζει περιστατικά όπως αυτά που συμβαίνουν στην εταιρεία τους ή σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις. Οι ερωτηθέντες διίστανται στην εκτίμησή τους για το πόσο προστατευμένα είναι τα ρομπότ: σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (44%) πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά μέτρα κυβερνοασφάλειας για την προστασία των ρομπότ σε διαφορετικούς κλάδους, ενώ το 40% πιστεύει ότι υφίστανται επαρκή προστατευτικά μέτρα.

«Τα κυβερνο-φυσικά συστήματα χρησιμοποιούν βιομηχανικά ρομπότ πιο συχνά για να αυξήσουν την αποδοτικότητα της παραγωγής. Ωστόσο, νέες τεχνολογίες σαν αυτές εγκυμονούν νέους κινδύνους στον κυβερνοχώρο επειδή είναι δυνητικά ευάλωτες σε κυβερνοαπειλές. Η Kaspersky θεωρεί ως αποστολή της τη διασφάλιση ότι η κυβερνοασφάλεια παραμένει στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης της τεχνολογίας των ρομπότ, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζει η ρομποτοποίηση», σχολιάζει ο Andrey Strelkov, Head of Industrial Cybersecurity Product Line στην Kaspersky.

«Στην έρευνά μας, ζητήσαμε από τους ερωτηθέντες να κρίνουν όχι μόνο πόσο βολικά και αποτελεσματικά είναι τα ρομπότ για χρήση στην παραγωγή, αλλά και το επίπεδο ασφάλειάς τους. Αποδείχθηκε ότι πολλοί εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η χρήση ρομπότ εγκυμονεί κινδύνους. Τα ρομπότ, οι ρομποτικοί ελεγκτές, τα συστήματα αυτοματισμού και οι αλυσίδες εφοδιασμού πρόκειται να γίνουν ο κύριος φορέας για κυβερνοεπιθέσεις τα επόμενα χρόνια και χρειάζονται προστασία εδώ και τώρα. Προτού κάποιος ενσωματώσει ρομπότ στην παραγωγή, πρέπει να εγγυηθεί την ευρωστία του δικτύου διείσδυσης και τη συνολική ασφάλειά του. Δεν έχουν σχεδιαστεί όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες με γνώμονα την ασφάλεια, επομένως μόνο η χρήση αμυντικής προστασίας σε βάθος βιομηχανικού δικτύου και πολυλειτουργικών πλατφορμών παρακολούθησης θα εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία της εταιρείας. Οι αποκλειστικές λύσεις όπως το Kaspersky Industrial CyberSecurity μπορούν να γίνουν αποτελεσματικός σύμμαχος για την προστασία της ρομποτικής στην παραγωγή».

Για να διατηρήσετε τα βιομηχανικά συστήματα υπολογιστών σας προστατευμένα από διάφορες απειλές, οι ειδικοί της Kaspersky συνιστούν:

*Διενέργεια τακτικών αξιολογήσεων ασφάλειας συστημάτων OT για τον εντοπισμό και την εξάλειψη πιθανών ζητημάτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

*Καθιέρωση συνεχούς αξιολόγησης και διαλογής τρωτότητας ως βάσης για αποτελεσματική διαδικασία διαχείρισης ευπάθειας. Οι εξειδικευμένες λύσεις, όπως το Kaspersky Industrial CyberSecurity, ενδέχεται να γίνουν αποτελεσματικός σύμμαχος και πηγή μοναδικών εφαρμόσιμων πληροφοριών, οι οποίες δεν είναι πλήρως διαθέσιμες στο κοινό.

*Εκτέλεση έγκαιρων ενημερώσεων για τα βασικά στοιχεία του δικτύου OT της επιχείρησης: η εφαρμογή διορθώσεων ασφαλείας και ενημερώσεων κώδικα ή η εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων το συντομότερο δυνατό είναι τεχνικά ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ενός μεγάλου περιστατικού που μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια λόγω της διακοπής της παραγωγικής διαδικασίας.

*Χρήση βιομηχανικών λύσεων EDR όπως το Kaspersky Industrial Cybersecurity for Nodes με EDR για έγκαιρη ανίχνευση περίπλοκων απειλών, διερεύνηση και αποτελεσματική αποκατάσταση περιστατικών.

*Βελτίωση της απόκρισης σε νέες και προηγμένες κακόβουλες τεχνικές με την οικοδόμηση και ενίσχυση των δεξιοτήτων πρόληψης, ανίχνευσης και απόκρισης περιστατικών των ομάδων σας. Η ειδική εκπαίδευση ασφάλειας OT για τις IT ομάδες ασφαλείας και το προσωπικό OT είναι ένα από τα βασικά μέτρα που συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

*Η πλήρης παρουσίαση με αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες της αυτοματοποίησης και της αυξημένης χρήσης ρομπότ είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου.

  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ·
  • KASPERSKY
  • ·
  • ROBOT HACKING
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πρεμιέρα στα playoffs σήμερα για Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR-Μύκονο

All Content

Κουκ: «Αισθάνομαι θαυμάσια που θα παίξω στην Ελλάδα»

All Content - BusinessNews.gr

Alfa Pastry: «Ανοίγει φύλλο» στη Βόρεια Αμερική με όχημα τον Καναδά- Ρεκόρ τζίρου 77 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Elbisco: Τι απαντά για τις εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη για την Εlite

All Content - BusinessNews.gr

YALCO: Σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης η εταιρεία - Επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

All Content

DOPE: Νέα συνεργασία με το Milko

All Content

Στην CONCEPT PR η στρατηγική επικοινωνία της Miele Hellas

FleetNews

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

FleetNews

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

FleetNews

ΠΣΕΟ: Πρόταση θέσπισης «Διπλώματος Κινητικότητας»

All Content

Ρεάλ: Σε προχωρημένες επαφές με Γιούρτσεβεν

All Content

Όταν ο Μαρτίνεθ πήρε το Κόρατς το 1990 κόντρα στον Σκαριόλο με κορυφαίο τον.... Μοντέρο (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Helleniq Energy: Με «όπλο» τη διύλιση και τις ΑΠΕ «βλέπει» ισχυρό 2026

All Content - BusinessNews.gr

ΔΝΤ: Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα φορολογικής μεταρρύθμισης και δημοσιονομικής αντοχής

All Content - BusinessNews.gr

Trastor: Με ξένους επενδυτές και νέα deals η επόμενη μέρα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

FleetNews

ΣΕΑΑ: Με «γυρισμένα χιλιόμετρα» ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα στην ΕΕ

FleetNews

BMW Group: Ισχυρό ξεκίνημα το Α’ τρίμηνο του 2026

CSRΝews.gr

624 ελληνικές ακτές πήραν Γαλάζια Σημαία – Η Ελλάδα 2η παγκοσμίως

CSRΝews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

CSRΝews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Με 4% θα “τρέξει” το 2022 η παγκόσμια αγορά ημιαγωγών
Με 4% θα “τρέξει” το 2022 η παγκόσμια αγορά ημιαγωγών 01/12/2022 - 15:44
Τεχνολογία: Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας 5G αναμένεται να φτάσουν τα 5 δισ. έως το τέλος 2028 του 2028 02/12/2022 - 07:35
Τεχνολογία: Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας 5G αναμένεται να φτάσουν τα 5 δισ. έως το τέλος 2028 του 2028

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Θεσσαλονίκη: Στρατηγική συνεργασία ΑΠΘ και Texas A&M των ΗΠΑ
    15/05/2026 - 16:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Αντιτίθεται στη μετεγκατάσταση του Ναυτοδικείου Πειραιά
    15/05/2026 - 16:02 ΕΛΛΑΔΑ
  • Active: Διπλή βράβευση από την Huawei
    15/05/2026 - 15:59 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Καθορίζονται οι όροι και οι ρήτρες για τις συμβάσεις κοινωνικής αντιπαροχής
    15/05/2026 - 15:39 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.255,71 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 1,88%
    15/05/2026 - 15:38 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διεθνείς αγορές: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές
    15/05/2026 - 15:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο Ιρανός ΥΠΕΞ δηλώνει ότι δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη» στην Ουάσινγκτον για διαπραγματεύσεις
    15/05/2026 - 15:16 ΚΟΣΜΟΣ
  • Στο Παρίσι για τη Σύνοδο G7 ο πρόεδρος του Eurogroup Κυριάκος Πιερρακάκης
    15/05/2026 - 15:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συντονισμένη δράση Υπουργείου, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Περιφέρειας για την προστασία της κτηνοτροφίας στη Λέσβο
    15/05/2026 - 14:59 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το ευρώ υποχωρεί 0,27%, στα 1,1640 δολάρια
    15/05/2026 - 14:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΑΔΜΗΕ: Στο ένα ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στην ΑΜΚ
    14/05/2026 - 19:26 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στουρνάρας: Αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ αν οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ισχυρές
    14/05/2026 - 18:48 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο των συναλλαγών της Πέμπτης
    14/05/2026 - 20:17 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: «Πράσινο φως» στην επένδυση της Metlen για την παραγωγή γαλλίου
    14/05/2026 - 17:16 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Xiaomi: Παρουσίασε το REDMI A7 Pro, το πρώτο μοντέλο Pro της σειράς REDMI A
    14/05/2026 - 16:53 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Media & Magazine Days 2026: Η ΕΔΙΠΤ εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό για την αξία του έντυπου Τύπου

15/05/2026 - 12:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μουρ: «Ο Μυστακίδης αναβαθμίζει σχεδόν τα πάντα» (video)

15/05/2026 - 11:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ποιοι σφυρίζουν την Κυριακή στη National League 2

15/05/2026 - 11:22
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Kevin+Marshall Athens: Νέα επικοινωνία για την σειρά φρουτοσαλατών Αγρόκηπος Χαλβατζή

15/05/2026 - 11:05
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Wella Professionals/ All About Blonde: Ένα μοναδικό hair event στο Θέατρο Παλλάς με 650 επαγγελματίες κομμωτές

15/05/2026 - 06:42
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Admiral χορηγός στους Αγώνες Special Olympics 2026

14/05/2026 - 14:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Lidl Ελλάς και We4all: Ανανέωση συνεργασίας για 4η χρονιά με κοινό όραμα για το περιβάλλον και την κοινωνία

14/05/2026 - 11:34
FleetNews
fleetnews.gr

Με αναβαθμισμένη γκάμα η Alfa Romeo Junior Ibrida

14/05/2026 - 05:09
FleetNews
fleetnews.gr

Η BYD θέσπισε βραβείο για νέους δημιουργούς στο Φεστιβάλ Καννών

14/05/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Influencers Awards 2026”

08/05/2026 - 16:50
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo