Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τα συμπεράσματα του 8ου ετήσιου Google I/O
Newsroom Newsroom
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
29/05/2015 · 03:00

Τα συμπεράσματα του 8ου ετήσιου Google I/O

Περισσότεροι από 6.000 προγραμματιστές βρέθηκαν στο κέντρο Moscone του San Francisco.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Περισσότεροι από 6.000 προγραμματιστές βρέθηκαν στο κέντρο Moscone του San Francisco για να συμμετέχουν μαζί με εκατομμύρια άλλους μέσω live streaming στο 8ο ετήσιο Google I/O.

Ανάπτυξη του Android και συγκυρία

Μέσα σε λίγα χρόνια, η τεχνολογία των κινητών έχει μετατρέψει τον τρόπο που βρίσκουμε πληροφορίες και ψυχαγωγία, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με φίλους και οικογένεια, και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται πράγματα.

Το να έχουμε ένα υπερμηχάνημα στις τσέπες μας είναι τώρα πια δεύτερη φύση: σήμερα περισσότερες αναζητήσεις στο Google προέρχονται από υπολογιστές, και σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις υπάρχουν περισσότερες κινητές συσκευές από ότι είναι οι άνθρωποι στον πλανήτη. Σαν απόδειξη της επανάστασης των κινητών, μπορούμε να δούμε την άνοδο του Android.

Τώρα πια υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατ. χρήστες Android παγκοσμίως- ένας μεγάλος αριθμός από τη μέρα που ανακοινώσαμε το πρώτο Android τηλέφωνο το 2008. Και υπάρχουν 4.000 μοναδικές Android συσκευές στην αγορά, από περισσότερους από 400 κατασκευαστές και περισσότερες από 500 εταιρείες τηλεπικοινωνίας.

Οι ίδιες οι συσκευές έχουν επίσης αλλάξει. Στο σημερινό κόσμο με τις πολλές οθόνες, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιείτε Android στο κινητό, στο τάμπλετ, στον καρπό, στο αμάξι και στο σαλόνι ενώ μπορείτε να τις εναλλάσσετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολλές από αυτές τις μορφές τεχνολογίας εμφανίστηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε επτά διαφορετικά Android Wear ρολόγια, και δεν αναφερόμαστε καν στις περισσότερες από 1.500 προσόψεις ρολογιών φτιαγμένες από τους προγραμματιστές.

Στο τέλος της χρονιάς, 35 μοντέλα αυτοκινήτων θα είναι εξοπλισμένα με το Android Auto, που βοηθάει στην αναζήτηση, στους χάρτες, στη μουσική και άλλες πληροφορίες μέσω των χειριστηρίων του αυτοκινήτου. Και οι πρώτες τηλεοράσεις με Android TV είναι πλέον διαθέσιμες.

Με όλες αυτές τις επιλογές σε μέρη και συσκευές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν Android, οι προγραμματιστές έχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσουν εφαρμογές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και στην διασκέδαση. Σήμερα μιλήσαμε για τα νέα εργαλεία και λειτουργίες που τους δίνουμε έτσι ώστε η εμπειρία τους στις πλατφόρμες του Android να είναι πιο δυνατή.

Μ σημαίνει επιδόσεις και βελτιωμένη εμπειρία για τον χρήστη

Το Android M είναι η πιο ισχυρή έκδοση του Android μέχρι σήμερα, με εκατοντάδες βελτιώσεις πάνω στην πλατφόρμα. Από τα πιο σημαντικά είναι ότι βελτιώσαμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επανεξετάσαμε τις άδειες των εφαρμογών έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να διαλέξετε ποιες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι εφαρμογές. Αποκαλύψαμε το Android Pay που σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με το κινητό σας, χωρίς καν να χρειάζεται να ανοίξετε μια εφαρμογή. Και κάνουμε ακόμα πιο εύκολη την εύρεση πληροφοριών μέσα στις εφαρμογές, όπως και κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις στο Google Now.

Οργανώνοντας τις παγκόσμιες πληροφορίες καλύτερα

Το κινητό σας συγκεντρώνει πολλές πληροφορίες, έτσι δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε την πληροφορία όταν τη χρειάζεστε- όπως ξέρετε, εάν έχετε προσπαθήσει να πλοηγηθείτε στα email σας, να οργανώσετε εκατοντάδες φωτογραφίες μεταξύ συσκευών ή να ψάξετε για κριτικές εστιατορίων όταν συζητάτε τη βραδινή έξοδο με φίλους. Ευτυχώς, το να βρίσκετε και να οργανώνετε πληροφορίες είναι κάτι που η Google κάνει καλά (κάποιοι ίσως λένε ότι αυτή είναι η αποστολή μας).

Σαν μέρος της κυκλοφορίας του Μ, επεκτείνουμε το Google Now ώστε να δώσουμε on-demand βοήθεια τη στιγμή που τη χρειάζεστε – όπως το να καταφέρετε να κάνετε κράτηση σ’ ένα καινούργιο εστιατόριο ή να βρείτε εισιτήρια για τον κινηματογράφο– απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω του κινητού σας. Επίσης κάνουμε ευκολότερο το να βρίσκετε καινούργιες εφαρμογές και περιεχόμενο μέσα σε αυτές – το οποίο είναι καλό και για τους χρήστες αλλά και τους προγραμματιστές.

Έχουμε επίσης αφιερώσει χρόνια έρευνας στο να ρυθμίσουμε τα μηχανήματα να λειτουργούν με άλλους τρόπους, κάνοντας την Αναζήτηση χρησιμότερη και τα ‘εισερχόμενα’ πιο εύχρηστα. Και τώρα σας βοηθάμε να οργανώσετε όλες τις φωτογραφίες σας.

Σήμερα παρουσιάσαμε μια καινούργια εφαρμογή για Φωτογραφίες η οποία σας προσφέρει ένα μοναδικό σημείο για φωτογραφίες και βίντεο και σας βοηθάει κάνοντας την ταξινόμηση πιο γρήγορη, δίνοντας τους ζωή με καινούργιους τρόπους και επιλογές για τους τρόπους που μπορείτε να τις μοιράζεστε.

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Περιβαλλόμαστε από συσκευές, αλλά συνήθως είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Η καθημερινή ζωή θα είναι πολύ πιο απλή όταν αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να συνεργαστούν – εάν η εφαρμογή με τις συνταγές, για παράδειγμα, μπορεί να επικοινωνήσει με τον έξυπνο φούρνο ώστε να ρυθμίσει την θερμοκρασία κατάλληλα. Σε εξωτερικούς χώρους – από ένα σύστημα μεταφορών που ενημερώνει τους επιβάτες για τις αλλαγές στα δρομολόγια μέχρι φάρμες όπου οι αγρότες και τα συστήματα αρδεύσεων μπορούν να ρυθμιστούν από το κινητό. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

Πολλά εμπόδια παραμένουν – η εμπειρία των χρηστών μπερδεύει, οι κατασκευαστές πολλές φορές ξανακάνουν τη δουλειά για κάθε συσκευή, οι συσκευές δεν λειτουργούν, και οι προγραμματιστές συχνά δεν μπορούν να δημιουργήσουν εμπειρίες σε διαφορετικές συσκευές.

Έρχεται το Project Brillo, μια καινούργια πλατφόρμα που κατάγεται από το Android που επιτρέπει στους προγραμματιστές και κατασκευαστές να δημιουργούν συνδεδεμένες συσκευές. Ως κομμάτι του Project Brillo εισάγουμε ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (Weave) σε συνεργασία με τη Nest, προγραμματιστές APIs και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που διασφαλίζει την διαλειτουργικότητα συσκευών και εφαρμογών.

Νέες εμπειρίες στο κινητό

Στο περσινό Ι/Ο παρουσιάζουμε το Cardboard,που σας βοηθά να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Τώρα υπάρχουν περισσότερες από 500 εφαρμογές Cardboard για ταινίες, παιχνίδια, ταξίδια και εκμάθηση, ενώ περισσότερα από 500 Cardboard viewers έχουν αποσταλεί. Σήμερα ανακοινώσαμε την υποστήριξη iOS για προγραμματιστές και αποστολές Google που έκαναν την εμφάνισή τους, και αφήνουν τους μαθητές να κάνουν εικονικά ταξίδια με Cardboard σε μέρη όπως το φεγγάρι και κάτω από το νερό.

Μοιραστήκαμε ακόμα μια προεπισκόπηση του Jump, που σας αφήνει να απαθανατίσετε τον κόσμο σε βίντεο στο οποίο μπορείτε να μπείτε μέσα.

Το επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών

Κάνοντας συσκευές πιο προσιτές, όπως τα Chromebooks και Android One (διαθέσιμα σε επτά χώρες), κάνουμε αλλαγές για να εξασφαλίσουμε ότι το λογισμικό λειτουργεί ακόμα και εκεί που οι συνδέσεις στο διαδίκτυο δεν είναι καλές. Ανακοινώσαμε μια απλοποιημένη έκδοση της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης σε 13 χώρες και 73 εκατομμύρια άνθρωποι τώρα χρησιμοποιούν την εξοικονόμηση δεδομένων στον Chrome για να περιηγούνται στο διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά.

Τέλος, παρουσιάσαμε τους χάρτες εκτός σύνδεσης – σωστά, είναι τόσο απλό όσο ακούγεται – χάρτες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε εκτός σύνδεσης.

  • ΚΙΝΗΤΟ
  • ·
  • ANDROID
  • ·
  • GOOGLE IO
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μπαρτζώκας για Ντόρσεϊ: «Είναι θέμα της διοίκησης, πάνω απ' όλους η ομάδα» (vid)

All Content

Παπανικολάου: «Ο Τάιλερ είναι παίκτης του συλλόγου, είναι ένας από το σύνολο» (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Capital Maritime Finance: Έκλεισε το βιβλίο της IPO με προσφορές 1,1 δισ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Αγγελάκης: Αύξηση τζίρου 22% στα 55,5 εκατ. ευρώ– Οι επενδύσεις και τα πλάνα για την συνέχεια

All Content - BusinessNews.gr

Milestone: Ξεπέρασε τα 21 εκατ. ευρώ ο τζίρος της εταιρείας της METRO- Προβληματισμός πλέον για το HORECA

All Content

ΕΡΤ: Νέοι γενικοί διευθυντές Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

All Content

Η EON μετατρέπεται σε Nova TV

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Ομπράντοβιτς: «Το παιχνίδι δεν είναι Ομπράντοβιτς εναντίον Ιτούδης» (gallery)

All Content

Η παρακάμερα του Άρη από τη νίκη επί της Ντερτόνα (vid)

All Content - BusinessNews.gr

ElvalHalcor: Δύο επενδύσεις αναγνωρίζονται ως στρατηγικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

All Content - BusinessNews.gr

ΣτΕ: «Μπλόκο» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία

All Content - BusinessNews.gr

ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη 1,8% το 2026 και 1,9% το 2027 - Στο 4% ο πληθωρισμός

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: H Purina γιόρτασε μαζί με τα κατοικίδια στα γραφεία της Nestlé

CSRΝews.gr

ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ: Στην τελική ευθεία η πρώτη μονάδα παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου στην Ελλάδα

CSRΝews.gr

Οδική Ασφάλεια: Ισχυρή θεσμική παρουσία και ουσιαστικές παρεμβάσεις στην ημερίδα του Newsbomb.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Τσουκαλάς: Με 471 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας
Τσουκαλάς: Με 471 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας 29/05/2015 - 03:00
Η ΚΑΥΚΑΣ υποδέχτηκε το 14ο Συνέδριο της FEGIME 29/05/2015 - 03:00
Η ΚΑΥΚΑΣ υποδέχτηκε το 14ο Συνέδριο της FEGIME

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μέτσολα προς τους «27» για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό: «Δεν μπορούμε να αυξάνουμε τις φιλοδοξίες και να μειώνουμε τα μέσα»
    15/10/2026 - 20:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΚΚΟΜΕΔ: Χρηματοδοτήσεις 5 εκατ. ευρώ σε 39 κινηματογραφικά σχέδια
    15/10/2026 - 20:10 LIFESTYLE
  • Motor Oil: Νέο ατύχημα με τέσσερις τραυματίες - Η ανακοίνωση της εταιρείας
    15/10/2026 - 19:52 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΙΤΕΠ: Υψηλές επιδόσεις για το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας τον Αύγουστο του 2026
    15/10/2026 - 19:42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Καταστροφικές πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη - Τρεις νεκροί και αγνοούμενοι
    15/10/2026 - 19:17 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση για τις έρευνες με το «VB Abeille Marengo»
    15/10/2026 - 19:01 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Alpha Bank: Στις 19 Οκτωβρίου η διαπραγμάτευση 140.300 νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
    15/10/2026 - 18:19 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Ο Ιωάννης Ρούσσης αναλαμβάνει Head of Audi & Bentley στην Kosmocar
    15/10/2026 - 17:59 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΣτΕ: «Μπλόκο» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία
    15/10/2026 - 17:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΦΕΤ: Ανάκληση πόσιμου τζελ κρητικής αλόης βιολογικής καλλιέργειας
    15/10/2026 - 17:46 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Milestone: Ξεπέρασε τα 21 εκατ. ευρώ ο τζίρος της εταιρείας της METRO- Προβληματισμός πλέον για το HORECA
    15/10/2026 - 01:33 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές με τις νέες επιδοτήσεις - Οι δικαιούχοι
    15/10/2026 - 08:29 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανοίγει τον δρόμο για τις διεθνείς αγορές ομολόγων – Στα 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται η πρώτη έκδοση
    15/10/2026 - 07:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Becoming DIVA: Μια site-specific performance για την ταυτότητα, τη μεταμόρφωση και την ελευθερία στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
    14/10/2026 - 23:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μυτιληναίος: «Κλειδί» για την ενεργειακή ασφάλεια η αποθήκευση – Εγκαινιάστηκε η εγκατάσταση της Metlen με τον όμιλο Καράτζη
    15/10/2026 - 07:45 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παπανικολάου: «Ο Τάιλερ είναι παίκτης του συλλόγου, είναι ένας από το σύνολο» (vid)

15/10/2026 - 16:23
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η παρακάμερα του Άρη από τη νίκη επί της Ντερτόνα (vid)

15/10/2026 - 16:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: H Purina γιόρτασε μαζί με τα κατοικίδια στα γραφεία της Nestlé

15/10/2026 - 14:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ: Στην τελική ευθεία η πρώτη μονάδα παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου στην Ελλάδα

15/10/2026 - 14:25
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

NielsenIQ: Οι τάσεις που επαναπροσδιορίζουν τον Έλληνα καταναλωτή

15/10/2026 - 13:57
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Radio Sounds Festival - «ΑΙ or not AI?»: Ένα ανοιχτό πάνελ για την τεχνητή νοημοσύνη και την καλλιτεχνική δημιουργία

15/10/2026 - 13:50
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Maybelline Grippy Challenge by Eleni Foureira

14/10/2026 - 13:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo