Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΕΥΔΑΠ: Εργα αποχέτευσης 1 δισ. ευρώ αλλάζουν τον χάρτη της Ανατολικής Αττικής
Νewsroom Νewsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
16/07/2026 · 09:32

ΕΥΔΑΠ: Εργα αποχέτευσης 1 δισ. ευρώ αλλάζουν τον χάρτη της Ανατολικής Αττικής

Με 70 εργοτάξια σε εξέλιξη, χρηματοδοτήσεις 530 εκατ. ευρώ και νέα έργα υπό δημοπράτηση, προχωρά το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποχέτευσης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική υλοποιεί η ΕΥΔΑΠ, δρομολογώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποχέτευσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα. Πρόκειται για ένα έργο με έντονο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα δεκαετιών, μετασχηματίζοντας την περιοχή με σύγχρονες υποδομές διαχείρισης λυμάτων και επαναχρησιμοποίησης νερού.

Η πορεία του επενδυτικού προγράμματος παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου επιβεβαιώθηκε ότι οι εργασίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη περίπου 70 ενεργά μέτωπα έργων, ενώ το συνολικό πρόγραμμα εντάσσεται στο δεκαετές επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, απορροφώντας σχεδόν το 40% του συνολικού επενδυτικού της προγράμματος.

Η εικόνα της ωριμότητας των έργων αποτυπώνει το μέγεθος της παρέμβασης. Έχουν ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις ύψους 530 εκατ. ευρώ, έργα προϋπολογισμού 470 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε στάδιο μελετών, ενώ παρεμβάσεις αξίας 255 εκατ. ευρώ προετοιμάζονται για δημοπράτηση. Την ίδια στιγμή, έργα συνολικού ύψους περίπου 260 εκατ. ευρώ βρίσκονται ήδη σε φάση κατασκευής.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντικατάσταση του παρωχημένου συστήματος των βόθρων με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων, το οποίο θα καλύψει σταδιακά το σύνολο της Ανατολικής Αττικής. Με την ολοκλήρωσή του, περισσότεροι από 400.000 πολίτες θα εξυπηρετούνται από σύγχρονες υποδομές, ενώ θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα ρύπανσης των υπόγειων υδροφορέων και των παράκτιων περιοχών που ταλαιπωρούν την περιοχή επί δεκαετίες.

Η ΕΥΔΑΠ σχεδιάζει, μάλιστα, περαιτέρω επιτάχυνση του προγράμματος μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Στο διάστημα αυτό προβλέπεται η ανάπτυξη νέων εργοταξίων, η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης με περισσότερα χιλιόμετρα αγωγών και νέες εξωτερικές διακλαδώσεις, καθώς και η προώθηση των διαγωνισμών για την κατασκευή των δύο νέων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Παράλληλα θα δημοπρατηθούν νέα έργα στα Γλυκά Νερά και στο Καπανδρίτι, θα ξεκινήσουν πρόσθετες εργολαβίες στην Παιανία και θα συνεχιστεί η αντικατάσταση των παλαιών δημοτικών δικτύων ύδρευσης όπου αυτή κρίνεται αναγκαία λόγω των εργασιών αποχέτευσης. Την ίδια περίοδο θα ολοκληρώνονται και οι μελέτες για τα δίκτυα επαναχρησιμοποίησης νερού, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίηση του ανακτημένου νερού σε αρδευτικές και περιβαλλοντικές εφαρμογές.

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις περιοχές όπου ήδη εκτελούνται έργα. Η ΕΥΔΑΠ προχωρά στον σχεδιασμό της επόμενης φάσης, με στόχο την επέκταση των υποδομών σε νέες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες και οι διαδικασίες δημοπράτησης για έργα στο Κίτσι του Δήμου Κρωπίας, στα Παράλια του Δήμου Σαρωνικού και στο Καπανδρίτι του Δήμου Ωρωπού, διευρύνοντας το πρόγραμμα συνολικά σε οκτώ δήμους.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου, η Ανατολική Αττική θα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα συστήματα αποχέτευσης στη χώρα. Το δίκτυο θα περιλαμβάνει περισσότερα από 1.100 χιλιόμετρα νέων αγωγών, δύο νέα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και ολοκληρωμένο δίκτυο επαναχρησιμοποίησης ανακτημένου νερού. Σύμφωνα με τον συνολικό σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ, το τελικό μήκος των δικτύων αναμένεται να προσεγγίσει τα 1.500 χιλιόμετρα, ενώ θα λειτουργούν συνολικά τρία σύγχρονα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων.

Το πρόγραμμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς συμβάλλει στην πλήρη συμμόρφωση της χώρας με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ για την επεξεργασία αστικών λυμάτων, οδηγώντας παράλληλα στην κατάργηση των προστίμων που επιβάλλονταν επί σειρά ετών στην Ελλάδα λόγω των ελλείψεων στις υποδομές αποχέτευσης.

Σημαντική πρόοδος έχει ήδη καταγραφεί και στο φυσικό αντικείμενο. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 450 χιλιόμετρα αγωγών αποχέτευσης και περισσότερες από 14.000 εξωτερικές διακλαδώσεις. Ο βασικός κορμός των έργων αναπτύσσεται σε πέντε δήμους –Μαραθώνα, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος– μέσω εννέα μεγάλων εργολαβιών, των οποίων η πρόοδος κυμαίνεται από 13% έως και 77%. Παράλληλα, όπου απαιτείται, η ΕΥΔΑΠ αντικαθιστά εξ ολοκλήρου τα παλαιά δημοτικά δίκτυα ύδρευσης, βελτιώνοντας συνολικά τις υποδομές των περιοχών.

Κεντρικό ρόλο στο νέο σύστημα θα διαδραματίσουν τα δύο νέα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων. Το ΚΕΛ Ραφήνας–Πικερμίου και Σπάτων–Αρτέμιδος, προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ, και το ΚΕΛ Μαραθώνα, ύψους 52,6 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσουν την «καρδιά» του νέου δικτύου. Εκτός από την επεξεργασία των λυμάτων, οι εγκαταστάσεις θα παράγουν ανακτημένο νερό, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την άρδευση καλλιεργειών, χώρων πρασίνου και άλλων περιβαλλοντικών εφαρμογών. Οι διαγωνισμοί για τα δύο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2027, ενώ η πλήρης λειτουργία τους τοποθετείται έως το 2030.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στην κυκλική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η ΕΥΔΑΠ σχεδιάζει την ανάπτυξη αρδευτικού δικτύου μήκους άνω των 134 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου θα αρδεύονται περισσότερα από 13.000 στρέμματα γεωργικής γης. Κάθε χρόνο προβλέπεται η διάθεση περίπου 6,1 εκατ. κυβικών μέτρων ανακτημένου νερού για αγροτική χρήση και ακόμη 1,5 εκατ. κυβικών μέτρων για αστικό και περιαστικό πράσινο. Παράλληλα, κατά τους χειμερινούς μήνες θα πραγματοποιείται εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφορέων των Μεσογείων με περίπου 2,7 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, ενισχύοντας τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων. Οι πιλοτικές εφαρμογές που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν ήδη επιβεβαιώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της αξιοποίησης του ανακτημένου νερού.

Πέρα από το κατασκευαστικό του αποτύπωμα, το πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ συνιστά μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα. Δημιουργεί σύγχρονες υποδομές, ενισχύει την ανθεκτικότητα της Ανατολικής Αττικής απέναντι στις περιβαλλοντικές προκλήσεις, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θέτει τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

  • ΕΥΔΑΠ
  • ·
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ·
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
  • ·
  • ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ο ΠΑΟΚ 90-71 τον Βίκο Ιωαννίνων σε φιλικό στο Μέτσοβο (pics)

All Content

Ο Ηρακλής νίκησε με 72-62 τον... μισό Άρη σε φιλικό στο «Nick Galis Hall»

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών : Ξεκινά με πάνω από 1.740 κωδικούς – Μέση μείωση έως 9,5%

All Content - BusinessNews.gr

Ρίχνουν αυλαία οι θερινές εκπτώσεις: Υποτονικός ο τζίρος, στο επίκεντρο της «επόμενης μέρας» οι προσφορές

All Content - BusinessNews.gr

Σαφάρι ελέγχων στα οχήματα: «Κόφτης» στις ενστάσεις,πρόστιμα για ανασφάλιστα, τέλη και ΚΤΕΟ

All Content

Υπουργείο Οικονομικών: Στην Cream το spec των 2,2 εκατ. ευρώ

All Content

Η ΕΔΙΠΤ δίνει το «παρών» στην 90ή ΔΕΘ

FleetNews

Νέα πρόσωπα στη Kosmocar

FleetNews

Νέο CUPRA Born με έως 631 χλμ. αυτονομία και 326 PS

FleetNews

Audi A2 e-tron: Το νέο σημείο αναφοράς στην αποδοτικότητα

All Content

Ελλάδα-Ισπανία: Οδηγίες και πληροφορίες για τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο T-Center

All Content

Με το «πρέπει» της νίκης η Εθνική μας σήμερα κόντρα στην Ισπανία στο γεμάτο T-Center

All Content - BusinessNews.gr

Η Star Bulk του Πέτρου Παππά «βάζει πλώρη» για το ΧΑ - Dual listing και άντληση 100 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπεγράφη στο Τελ Αβίβ η συμφωνία για τον ελληνικό «Θόλο»

All Content - BusinessNews.gr

Παρατείνεται και τον Σεπτέμβριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

FleetNews

Η νέα Mercedes-Benz GLB τώρα με όφελος 2.000 ευρώ

FleetNews

Πατάει γκάζι η Hyundai με 100 νέα μοντέλα έως το 2030

CSRΝews.gr

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τις οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων από τη βύθιση του ferry

CSRΝews.gr

Trikalinos: Στηρίζει πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον πολιτισμό, την παράδοση και τη γνώση

CSRΝews.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στην πρώτη γραμμή στήριξης και αυτό το καλοκαίρι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

ΕΒΕΠ: Η αβεβαιότητα στα Στενά του Ορμούζ αυξάνει το κόστος για ναυτιλία, εμπόριο και ελληνική οικονομία
ΕΒΕΠ: Η αβεβαιότητα στα Στενά του Ορμούζ αυξάνει το κόστος για ναυτιλία, εμπόριο και ελληνική οικονομία 16/07/2026 - 09:09
«Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Βραβείο Εξωστρέφειας για την «Ελληνική Ζύμη» 16/07/2026 - 09:50
«Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2026»: Βραβείο Εξωστρέφειας για την «Ελληνική Ζύμη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Χρηματιστήριο: Στις 2.685,34 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,20%
    31/08/2026 - 15:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,12%, στα 1,1601 δολάρια
    31/08/2026 - 15:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. δίνει δυναμικό «παρών» στην 90ή ΔΕΘ
    31/08/2026 - 15:26 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από σήμερα έως τις 4 Σεπτεμβρίου
    31/08/2026 - 15:25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Νεπάλ: Τουλάχιστον 590 ξένοι υπήκοοι από 39 χώρες αγνοούνται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
    31/08/2026 - 15:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας: Ξεκινά η διαδικασία για το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο με δάνεια €250 εκατ.
    31/08/2026 - 15:19 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τις οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων από τη βύθιση του ferry
    31/08/2026 - 15:12 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ναυτικές δυνάμεις της ΕΕ επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο που θεωρείται ότι ανήκει στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας
    31/08/2026 - 15:11 ΚΟΣΜΟΣ
  • Μητσοτάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Το Ελλάδα 2.0 ολοκληρώνεται – Η αλλαγή που ξεκίνησε δεν ολοκληρώνεται μαζί του»
    31/08/2026 - 14:54 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Η Ιταλία παρέτεινε για 15 ημέρες την αναστολή της εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν απέναντι στην Ισπανία
    31/08/2026 - 14:53 ΚΟΣΜΟΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    30/08/2026 - 18:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σαφάρι ελέγχων στα οχήματα: «Κόφτης» στις ενστάσεις,πρόστιμα για ανασφάλιστα, τέλη και ΚΤΕΟ
    31/08/2026 - 08:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ρίχνουν αυλαία οι θερινές εκπτώσεις: Υποτονικός ο τζίρος, στο επίκεντρο της «επόμενης μέρας» οι προσφορές
    31/08/2026 - 07:56 ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
  • Η Star Bulk του Πέτρου Παππά «βάζει πλώρη» για το ΧΑ - Dual listing και άντληση 100 εκατ. ευρώ
    31/08/2026 - 09:45 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στο ράφι οι μειωμένες τιμές - Με ειδική σήμανση και μέσω της «PosoKanei» η ενημέρωση των καταναλωτών
    31/08/2026 - 08:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ο ΠΑΟΚ 90-71 τον Βίκο Ιωαννίνων σε φιλικό στο Μέτσοβο (pics)

31/08/2026 - 12:30
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Crete IBT: Κερδίστε 5 φανέλες του Φουρνιέ με την υπογραφή του

31/08/2026 - 12:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τις οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων από τη βύθιση του ferry

31/08/2026 - 12:09
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ermis Awards: Ο Κώστας Ρουσσάκης Πρόεδρος της Επιτροπής Entertainment & Brand Experience

31/08/2026 - 11:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΕΚΚΟΜΕΔ: Νέα Δράση «Υποστήριξη Κινηματογραφικών Αιθουσών για Ελληνικές Ταινίες» - Έναρξη υποβολής αιτήσεων

31/08/2026 - 11:34
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Trikalinos: Στηρίζει πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον πολιτισμό, την παράδοση και τη γνώση

31/08/2026 - 10:48
FleetNews
fleetnews.gr

Νέα πρόσωπα στη Kosmocar

31/08/2026 - 06:45
FleetNews
fleetnews.gr

Νέο CUPRA Born με έως 631 χλμ. αυτονομία και 326 PS

31/08/2026 - 05:32
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo