Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Συνάντηση του CEO του Ομίλου Telekom, Tim Höttges, με τον Κ. Μητσοτάκη - Επίδειξη των συστημάτων 112 και ENGAGE
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
23/01/2025 · 12:07

Συνάντηση του CEO του Ομίλου Telekom, Tim Höttges, με τον Κ. Μητσοτάκη - Επίδειξη των συστημάτων 112 και ENGAGE

Επίσκεψή του στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια - Σε πλήρη εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο ύψους 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, κυρίως για FTTH
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποίησε ο CEO του Ομίλου Telekom, κ. Tim Höttges. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος, και οι Υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, καθώς και η επικεφαλής της Telekom για την Ευρώπη, κα Dominique Leroy, ο Senior Vice President for Group Public and Regulatory Affairs της Telekom, κ. Wolfgang Kopf, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Κώστας Νεμπής, και η Νομική Σύμβουλος, Chief Officer Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων, Public Affairs & Εταιρικής Διακυβέρνησης Ομίλου ΟΤΕ, κα Ειρήνη Νικολαΐδη.

Ο κ. Höttges επιβεβαίωσε τη σταθερή δέσμευση της Telekom στην ελληνική αγορά και την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, ύψους 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, κυρίως για την επέκταση των δικτυών οπτικών ινών και 5G, ενώ συζητήθηκε η περαιτέρω συμβολή της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, με στόχο την καθιέρωσή της ως πρωτοπόρου στην Ευρώπη στην ψηφιακοποίηση.

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μου χαρά που σας καλωσορίζω και πάλι. Χαίρομαι που η Telekom, μέσω του ΟΤΕ, συμμετέχει στην επιτυχημένη πορεία της χώρας όσον αφορά στην ψηφιοποίηση και τη συνδεσιμότητα (…). Έχουμε εξαιρετική επικοινωνία με τη νέα σας διοικητική ομάδα και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα θέματα συνδεσιμότητας, ιδιαίτερα το πρόγραμμα “Fiber to the Home”, μέσω του οποίου ελπίζω ότι θα ανέλθουμε σε 2,5 χρόνια στην πρώτη κατηγορία των ευρωπαϊκών χωρών σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα».

Ο κ. Höttges, από την πλευρά του, δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Με την σημερινή ευκαιρία, να σημειώσω ότι είμαι ένας από τους “πρεσβευτές” σας στο εξωτερικό, οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι. Λέω κοιτάξτε την Ελλάδα. Όχι μόνο πώς έχουν αλλάξει τη χώρα τους, αλλά και την πρόοδο που έχουν επιτύχει στην ψηφιοποίηση. Κοιτάξτε πόσο γρήγορα κατάφερε αυτή η χώρα να ψηφιοποιηθεί. Στην Ελλάδα είστε πλέον πιο μπροστά από τη Γερμανία στην ψηφιοποίηση. Και η ψηφιοποίηση είναι προϋπόθεση για την ευημερία της επόμενης γενιάς.»

Συνάντηση με PM 3 Κώστας Νεμπής

Επίδειξη των συστημάτων 112 και ENGAGE

Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε, στη συνέχεια, ο κ. Höttges. Παρουσία του Υπουργού, κ. Βασίλη Κικίλια, καθώς και της κα Leroy και του κ. Νεμπή, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του 112 και του πληροφοριακού συστήματος ENGAGE, έργα που έχει υλοποιήσει ο Όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα και την αναβάθμισή τους.

Το 112 αποτελεί βασικό εργαλείο της Πολιτικής Προστασίας, έχοντας διαχειριστεί πάνω από 5 εκατ. κλήσεις πολιτών το χρόνο, και έχοντας αποδειχθεί καθοριστικό για εκατοντάδες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το νέας γενιάς 112 θα παρέχει αναβαθμισμένο σύστημα γεωεντοπισμού, δυνατότητα βιντεοκλήσης, σιωπηλή αναγγελία περιστατικού (silent button) σε έκτακτες καταστάσεις (πχ. ομηρεία), υπηρεσίες προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ, επικοινωνία σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής αλλά μόνο ασύρματο δίκτυο, και οδηγίες προστασίας ακόμα και όταν ο χρήστης βρίσκεται εκτός δικτύου. Αντίστοιχα, το έργο για το πληροφοριακό σύστημα ENGAGE έρχεται να προσδώσει αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, με αναβάθμιση των υπηρεσιών και την προσθήκη νέων για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις μετεωρολογικές συνθήκες, τη γεωμορφολογία, τα σημεία που βρίσκονται τα οχήματα και ποια εναέρια μέσα επιχειρούν και πού. Επιπλέον, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη πυρκαγιών μέσω εφαρμογής (application).

Στο πλαίσιο της επίδειξης των δύο μεγάλων αυτών έργων, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Τα δύο μεγαλύτερα παραδείγματα της συνεργασίας μας είναι το 112 και το ENGAGE, τα κορυφαία συστήματα τα οποία χρησιμοποιούμε, γεωεντοπισμού αλλά και έγκαιρης ενημέρωσης για τις επικίνδυνες καταστάσεις (φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς κ.ο.κ.). Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και να πω ότι η τεχνολογία είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς. (…) να μπορέσουμε να προστατέψουμε και τις περιουσίες των ανθρώπων και τα δάση και την οικολογία και όλα, αλλά κυρίως και πρώτα απ' όλα, την ανθρώπινη ζωή, που είναι η κορυφαία για εμάς.»

«Όταν ήμουν παιδί, ήθελα να γίνω πυροσβέστης, και τώρα έχω το προνόμιο να υποστηρίζω πυροσβέστες σε όλο τον κόσμο (…) Στις ΗΠΑ υποστηρίζουμε συστήματα της αστυνομίας, ενώ προσφέρουμε αντίστοιχες υπηρεσίες στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η Ελλάδα, με τις δραστηριότητές μας μέσω της COSMOTE. (…) Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε την υπηρεσία σας ακόμη πιο δυναμική και πιο καινοτόμα στο μέλλον. Αυτό είναι το καθήκον μας. Αυτός είναι ο σκοπός της εταιρείας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που καθημερινά φροντίζουν να ζούμε με εμπιστοσύνη και ασφάλεια.», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Höttges.

«Η επένδυσή μας στην Ελλάδα αντανακλά την πίστη μας στις τεράστιες δυνατότητες της ελληνικής αγοράς. Μέσω των επενδύσεών μας σε δίκτυα FTTH και 5G, αλλά και υλοποιώντας εμβληματικά έργα πληροφορικής και τεχνολογίας, αξιοποιούμε τη δύναμη της τεχνολογίας προς όφελος του κράτους, των επιχειρήσεων και των πολιτών», δήλωσε η κα Dominique Leroy.

«Όπως μοιραστήκαμε τόσο με τον Πρωθυπουργό, όσο και με τους κ.κ. Υπουργούς, όραμά μας είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις ψηφιακοποίησης στην Ευρώπη. Χάρη στην τεχνολογική μας υπεροχή, την τεχνογνωσία μας στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων, όπως το 112 και το ENGAGE, αλλά και με τη δύναμη που μας δίνει ο Όμιλος Telekom, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το μεγάλο αυτό στοίχημα», δήλωσε ο κ. Κώστας Νεμπής.

Επίσκεψη Υπουργείο 2 Tim Höttges

Telekom, ένας παγκόσμιος όμιλος τηλεπικοινωνιών

Η Telekom είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με περισσότερους από 252 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας, 25 εκατομμύρια συνδέσεις σταθερής και 22 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες σταθερού ευρυζωνικού δικτύου, κινητών επικοινωνιών, Internet και τηλεόρασης για ιδιώτες, καθώς και λύσεις τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT) για επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες. Ως παγκόσμια εταιρεία, έχει περίπου 200.000 εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο και παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες. Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η παρουσία της στις ΗΠΑ, με την T-Mobile USA να συνεισφέρει περίπου το 65% των εσόδων του Ομίλου, ενώ καταγράφει δυναμικές επιδόσεις στις χώρες της Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται.

Το brand «Telekom», αποτελεί το πολυτιμότερο brand τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και το κορυφαίο brand στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη μελέτη “Brand Finance Global 500”, που δημοσιεύτηκε από το βρετανικό ινστιτούτο έρευνας αγοράς Brand Finance. Η «Telekom» βρίσκεται στην ενδέκατη θέση ανάμεσα στα πολυτιμότερα brands στον κόσμο, αποτελώντας τη μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία στο top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

  • ΟΜΙΛΟΣ TELEKOM
  • ·
  • TIM HÖTTGES
  • ·
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Live στις 13:00 Παναθηναϊκός AKTOR-Vicos Φalcons Ιωαννίνων

All Content

Live στις 13:00 ο αγώνας Γυναικών Άρης-Κρόνος Αγίου Δημητρίου

All Content

AWGMeta και Grafima Print ενώνουν δυνάμεις

All Content

ΕΟΣ Σάμου - ΕΑΣ Νάξου: Spec 2,29 εκατ. ευρώ για προώθηση ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ασία

All Content

Ολυμπιακός: Χωρίς Μοντέρο με Ηρακλή

All Content

Παναθηναϊκός: Με δέκα παίκτες κόντρα στον Βίκο

CSRΝews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

CSRΝews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

CSRΝews.gr

Η Stoiximan ανανεώνει τη συνεργασία της ως Μεγάλος και Ονομαστικός Χορηγός της Stoiximan GBL μέχρι το 2028

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Options Cinemas: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης την Παρασκευή 24/1, με εισιτήριο στα 4 ευρώ
Options Cinemas: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης την Παρασκευή 24/1, με εισιτήριο στα 4 ευρώ 23/01/2025 - 11:33
Συνάντηση ΕΒΕΠ με CLIA με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο φορέων 23/01/2025 - 12:25
Συνάντηση ΕΒΕΠ με CLIA με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο φορέων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η ελληνική ναυτιλία "ξαναδένει" στην Αθήνα – Euronext, νέα κεφάλαια και 1.003 πλοία στο βιβλίο παραγγελιών
    04/10/2026 - 12:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κ. Μητσοτάκης: Να μην αφήσουμε μια παγκόσμια κρίση να μετατραπεί σε εθνικό αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
    04/10/2026 - 12:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Υψηλή κάλυψη κενών στην έναρξη της σχολικης χρονιάς, σε σχέση με πέρυσι
    04/10/2026 - 12:09 ΕΛΛΑΔΑ
  • Playmobil: Τι πουλάει στην Ελλάδα η εταιρεία πίσω από το viral trend των ημερών - Το μεγάλο restart του γερμανικού ομίλου
    04/10/2026 - 12:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το νέο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
    04/10/2026 - 11:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χ. Μυγδάλης: Σε εξέλιξη 50 μεγάλα υδραυλικά και αρδευτικά έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ
    04/10/2026 - 11:28 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ο «χάρτης» της εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση - Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι εργάζονται σήμερα
    04/10/2026 - 11:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να έχει κάθε οδηγός από το 2027 – Οι νέες προδιαγραφές
    04/10/2026 - 10:43 ΕΛΛΑΔΑ
  • Δ. Παπαστεργίου: «Από 1η Ιανουαρίου το όριο των 15 ετών στα social media»
    04/10/2026 - 10:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Διπλασιασμός Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στο επτάμηνο 2026 – Η δήλωση Στουρνάρα
    04/10/2026 - 09:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου
    03/10/2026 - 13:55 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 5 έως 9 Οκτωβρίου
    03/10/2026 - 14:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βουλή: Προς κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία/Ολλανδία και με Σερβία
    03/10/2026 - 13:37 ΕΛΛΑΔΑ
  • Συνάντηση του πρωθυπουργού με την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου
    03/10/2026 - 14:12 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    03/10/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Live στις 13:00 ο αγώνας Γυναικών Άρης-Κρόνος Αγίου Δημητρίου

04/10/2026 - 09:50
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Live στις 13:00 Παναθηναϊκός AKTOR-Vicos Φalcons Ιωαννίνων

04/10/2026 - 09:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΠΟΡ FM TV: Νέα πλατφόρμα αθλητικού περιεχομένου

02/10/2026 - 15:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Super League: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις της ομάδας εργασίας για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

02/10/2026 - 14:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

02/10/2026 - 13:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

02/10/2026 - 13:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo