Σάββατο, 2 Μαΐου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Πραγματοποιήθηκε το «YES to SEApping Forum 2023»
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
26/04/2023 · 20:01

Πραγματοποιήθηκε το «YES to SEApping Forum 2023»

Στο πλαίσιο του «Posidonia SEA Tourism 2023».

Το "YES to SEApping Forum 2023", διοργανώθηκε από το YES Forum, με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο του «Posidonia SEA Tourism 2023» στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη. Το "YES to SEApping Forum 2023" είχε ως στόχο την ενημέρωση των νέων για την εξελισσόμενη Γαλάζια Οικονομία, καλύπτοντας τόσο το φάσμα της Ναυτιλίας όσο και του Θαλάσσιου Τουρισμού, δύο τομείς καθοριστικής σημασίας για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Η συμμετοχή του YES Forum στις εκθέσεις των Ποσειδωνίων έχει καθιερωθεί από το 2016 σαν η Ημερα των Νεων. Στη φετινή διοργάνωση, συνολικά 300 φοιτητές και απόφοιτοι από την Βορεια Ελλαδα έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, ξεναγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης, συζήτησαν με τους εκπροσώπους τους και παρακολούθησαν πάνελ συζήτησης για τη ναυτιλία και το θαλάσσιο τουρισμό.

Η Δανάη Μπεζαντάκου, Concept Founder του YES FORUM , κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης έκανε μια αναδρομή στις δράσεις της ανοιχτής πλατφόρμας διαλόγου του YES Forum η οποία μετρά σχεδόν 10 χρόνια ζωής με στόχο την υποστήριξη/δημιουργία της νέας γενιάς στελεχών στους τομείς της Ναυτιλίας και του Θαλάσσιου Τουρισμού, διευρύνοντας τους διαύλους επικοινωνίας με τη ναυτιλιακή αγορά και παρουσιάζοντας τις προοπτικές των δύο τομέων σε φοιτητές και μαθητές. Οι δραστηριότητες του YES Forum τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καθώς και άλλων σημαντικών ναυτιλιακών οργανισμών και των περισσότερων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας.

Αριθμητικά μιλώντας, από τον Απρίλιο του 2020 μόνο, έχουν λάβει χώρα 70 διαδικτυακοί διάλογοι, εκδηλώσεις και επισκέψεις σε Ναυτιλιακές Εταιρείες που διήρκεσαν πάνω από 150 ώρες με περισσότερους από 500 ομιλητές και περισσότερες από 2.000 ερωτήσεις. Μέσω των κοινωνικών δικτύων, και των αναρτήσεων σχετικά με το YES Forum, περισσότεροι από 2.000.000 άνθρωποι έχουν δει, μάθει ή ακούσει για την ιστορία τους. Υπάρχει ένας μέσος όρος 70 εθελοντών που συμμετέχουν στην ομάδα ετησίως. Τα μέλη του συμβουλευτικού συμβουλίου έχουν ξεπεράσει τα 150 και οι μαθητές που έχουν εκπαιδευτεί για τη ναυτιλία ξεπερνούν τους 100.000. Τέλος, 50 εθελοντικές οργανώσεις νέων υποστηρίζουν και συνεργάζονται με το YES FORUM.

Αναφορά έγινε και στο εγκεκριμένο πλέον πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: "YES TOUR TO SCHOOLS", το οποίο αφορά στην οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών από την Γ’ Δημοτικού εως και την Γ’ Λυκείου όλων των σχολικών μονάδων της χώρας, σχετικά με τις σπουδές και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον τομέα της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Διοικητής ΑΕΝ Μακεδονίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μακρής, ο οποίος καλωσόρισε το ακροατήριο, το 60% του οποίου αποτελούνταν από σπουδαστές και αποφοίτους της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Μακεδονίας αναφερόμενος στις προοπτικές του ναυτικού επαγγέλματος και στην επόμενη γενιά ναυτικών που θα στελεχώσει των μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως.

Οι εθελοντές του YES Forum παρουσίασαν τη δομή της ομάδας, μίλησαν για την αξία του εθελοντισμού και τους τρόπους με τους οποίους το YES Forum τους έχει βοηθήσει να εξελιχθούν και να αρχίσουν την καριέρα τους στη ναυτιλία πριν ακόμα την αποφοίτησή τους.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που συντόνισε η Δανάη Μπεζαντάκου, συμμετείχαν οι: Κωστής Φραγκούλης, Founder & CEO, FRANMAN & Πρόεδρος του International Propeller Club, Port of Piraeus, Παναγιώτης Μάλλιος, Managing Director, Seabright & Αντιπρόεδρος, HEMEXPO, Νικόλαος Μαυρίκος, Πρόεδρος & Managing Director, Mavrikos Imports SA, Προέδρος - Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων και Έλπη Πετράκη, Chartering/ Operations/ Business Development Manager, ENEA Management INC & Προέδρος, WISTA International. Οι ομιλητές έδωσαν συμβουλές στους νέους για τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να εργασθούν στη ναυτιλία, διαβεβαιώνοντας ότι στον κλάδο μπορούν να απασχοληθούν πολλές ειδικότητες και τονίζοντας πως ο χώρος είναι ανοιχτός με στερεότυπα όπως την ανάγκη “διασύνδεσης” να μην ισχύουν. Τόνισαν ότι πρέπει να έχει κανείς επαγγελματικό χαρακτήρα, κοινωνικές δεξιότητες, ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα καθώς και τόλμη και αποφασιστικότητα να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα "Gen Z, Millennials, Gen X, Boomers: Bridging the Gap?", από την Ξένια Κούρτογλου, Founder, Focus Bari, Resilience Expert, Author, η οποία μίλησε για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι διαφορετικές γενιές εκτιμούν την εργασία και τις παραμέτρους που λαμβάνουν υπόψη τους κατά την αναζήτηση εργασίας.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο συντόνισε επίσης η Δανάη Μπεζαντάκου, επικεντρώθηκε στον θαλάσσιο τουρισμό και τους κλάδους του yachting και της κρουαζιέρας, με κεντρικούς ομιλητές που καθοδήγησαν τους νέους φοιτητές και αποφοίτους με τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Χριστίνα Μπεζαντάκου, CEO, KEFI S.A. & Γενική Εφορος - ΗΑΤΤΑ, η Μαρία Δεληγιάννη, National Director - Eastern Mediterranean, Cruise Lines International Association (CLIA), η Τζίνα Πολέμη, Office Manager - Business Development Director, BWA Yachting, BoD Member, Piraeus Chamber of Commerce & Industry, Vice President, HCPY & President, Greek Private Yacht's Representatives Association, η Θεοδώρα Ρήγα, Chief Commercial Officer & Director of Strategic Communications, ThPA SA - Port of Thessaloniki, και ο Λύσσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος - Federation of Associations of Tourist & Travel Agencies of Greece (FedHATTA), μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες στο χώρο. Χαρακτηριστικά, τόνισαν τις ποικίλες ευκαιρίες που υπάρχουν τόσο στο χώρο του τουρισμού, της κρουαζιέρας, της ακτοπλοΐας και του yachting και τις εκτεταμένες προοπτικές που μπορεί κάθε νέος για να ακολουθήσει.

Κλείνοντας, η Δανάη Μπεζαντάκου τόνισε την ανάγκη τέτοιων ανοιχτών διαλόγων, για την υποστήριξη των δύο ισχυρότερων κλάδων της Ελλάδας, της ναυτιλίας και του τουρισμού, ενθαρρύνοντας τους νέους να μάθουν και να αγαπήσουν την ιστορία και με τη σειρά τους να δημιουργήσουν τα επόμενα επιτεύγματα που θα κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη και θα συνεχισουν το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα!

  • YES TO SEAPPING FORUM 2023
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Η παρακάμερα του δεύτερου αγώνα στη Βαλένθια

All Content

Με Μπανταλόνα-Μάλαγα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου

All Content - BusinessNews.gr

Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

AKTOR: Με όχημα LNG και παραχωρήσεις «χτίζει» έσοδα έως 5,5 δισ. ευρώ - Οι στόχοι έως το 2030

All Content - BusinessNews.gr

AVE: Ισχυρή αύξηση εσόδων το 2025, Ανάκαμψη λειτουργικών επιδόσεων, πιέσεις στα καθαρά μεγέθη

All Content

EΔΕΕ: Θεσμική παρέμβαση για τους διαγωνισμούς από ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

All Content

Σε spec η NN Hellas

FleetNews

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

FleetNews

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

FleetNews

«Έφυγε» η Ελένη Καρύδη, ιδρύτρια και πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ

All Content

"Ορλάντο Τράτζικ": Το χειρότερο ημίχρονο στην ιστορία των playoffs του ΝΒΑ!

All Content

National League 1: Δεύτεροι ημιτελικοί σήμερα με ερωτηματικό το Εθνικός Λ.-Κρόνος (live streams)

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Υψηλές αποδόσεις και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα - Το μήνυμα Μυλωνά

All Content - BusinessNews.gr

Attica Group: Στα 756,9 εκατ. ευρώ,ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2025

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΔ: Δικαίωση για 4 στους 10 φορολογούμενους – «Σβήστηκαν» φόροι και πρόστιμα

FleetNews

80 χρόνια Vespa με νέα Primavera και GTS

FleetNews

Το Audi Q4 e-tron αναβαθμίζεται και αποκτά αμφίδρομη φόρτιση

CSRΝews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

CSRΝews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

CSRΝews.gr

Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Το 51% της Synthetica εξαγόρασε ο όμιλος Qualco
Το 51% της Synthetica εξαγόρασε ο όμιλος Qualco 10/05/2023 - 13:40
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της φαρμακευτικής GAP από την Innovis Pharma 10/05/2023 - 14:28
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της φαρμακευτικής GAP από την Innovis Pharma

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αιχμές Π. Μαρινάκη προς Ανδρουλάκη, Τσίπρα: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
    02/05/2026 - 14:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει αύριο η προθεσμία αιτήσεων – Πάνω από 340.000 οι συμμετοχές
    02/05/2026 - 13:50 ΕΛΛΑΔΑ
  • Το καλοκαίρι των υπερπολυτελών γιοτ στη Μεσόγειο μετατοπίζεται φέτος δυτικά
    02/05/2026 - 13:28 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Eldorado Gold: Εκτίναξη 89% στα 136 εκατ. δολάρια για τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2026
    02/05/2026 - 13:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Banco Sabadell: Πουλάει την TSB στην Santander για 3,3 δισ. ευρώ
    02/05/2026 - 12:34 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Νέα εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων 2028-2034 σε συνεργασία κυβέρνησης με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ
    02/05/2026 - 12:11 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Alto.gov.gr & Events.gov.gr: Τα ψηφιακά εργαλεία που περιόρισαν την πρόσβαση ανηλίκων σε καπνικά και αλκοόλ
    02/05/2026 - 11:38 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρεοκοπεί και κλείνει η Spirit Airlines: Το πρώτο «θύμα» του πολέμου στο Ιράν στις αεροπορικές εταιρείες
    02/05/2026 - 11:14 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Τραμπ
    02/05/2026 - 10:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • Λιμενικός «κόμβος» αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων πίσω από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο
    02/05/2026 - 10:25 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Oxfam: Το εισοδηματικό χάσμα μεγεθύνεται, οι απολαβές των επικεφαλής εταιρειών απογειώθηκαν
    01/05/2026 - 15:10 ΚΟΣΜΟΣ
  • Αστικές συγκοινωνίες - Στόχος έως το 2035 ο στόλος να φτάσει τα 2.000 νέα λεωφορεία - Οι νέοι διαγωνισμοί
    01/05/2026 - 20:15 ΕΛΛΑΔΑ
  • Συγκράτηση τιμών στο ρεύμα, επιδοτήσεις και πλαφόν στα υγρά καύσιμα
    01/05/2026 - 19:00 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ξεκινά η αντιπυρική περίοδο - Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
    01/05/2026 - 16:16 ΕΛΛΑΔΑ
  • Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - Παπασταύρου: Πάμε για 1 GW το 2027
    01/05/2026 - 18:06 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ-Περιστέρι: Facts & Numbers πριν από το τζάμπολ στα playoffs

02/05/2026 - 10:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

MVP των Game 2 ο Καμπάτσο, οριακά μπροστά από Χέις-Ντέιβις και Βεζένκοφ

02/05/2026 - 10:08
FleetNews
fleetnews.gr

Πανίσχυρη και κομψή η νέα Porsche Cayenne Coupé

01/05/2026 - 05:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Freenow by Lyft και Sleed για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

30/04/2026 - 14:49
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Το HIGGS παρουσιάζει το «Φιλανθρωπία 2.0»: Στην καρδιά του θεσμικού διαλόγου για την Κοινωνία των Πολιτών

30/04/2026 - 13:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν για 4η χρονιά την Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες  

30/04/2026 - 13:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Deepfakes ονομάζουμε τη νέα κρίση εμπιστοσύνης για τα media

30/04/2026 - 13:14
FleetNews
fleetnews.gr

Η Uber επενδύει στη HysetCo για την ανάπτυξη ταξί υδρογόνου

30/04/2026 - 07:44
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθησαν τα 3rd INFLUENCERS AWARDS

28/04/2026 - 16:52
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Tecnoskin® | Make My Day

23/04/2026 - 14:33
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo