Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
3ο Φόρουμ Καινοτομίας: Καινοτομία, κινητήρια δύναμη της οικονομίας
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
21/11/2022 · 16:19

3ο Φόρουμ Καινοτομίας: Καινοτομία, κινητήρια δύναμη της οικονομίας

«Φέτος θα προσεγγίσουμε το 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Την εκτίμησή του ότι το 2022 θα πραγματοποιηθούν περίπου 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο, εξέφρασε ο Yπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας», το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος.

Μιλώντας στο Φόρουμ, η Επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, Dr. Kirsten Scholl, συνέδεσε την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, υπογραμμίζοντας ότι κλειδί για την επιτυχία είναι οι αμοιβαίες ιδιωτικές επενδύσεις.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, περιέγραψε το πώς η κυβέρνηση υλοποίησε το έργο της στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, τονίζοντας ότι από πολύ νωρίς δημιούργησε ένα ιδιαιτέρως φιλόδοξο πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και της οικονομίας, το οποίο κατάφερε να υποστηρίξει σε μία εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, της πανδημίας και των δεδομένων αναγκών που προέκυψαν από αυτή.

«Ξεκινήσαμε από 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2018, για να προχωρήσουμε στα 34 εκατομμύρια το 2019, στα 94 εκατομμύρια το 2020, στα 567 εκατομμύρια το 2021 και φέτος εκτιμούμε ότι θα προσεγγίσουμε το 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο» ανέφερε ο Υπουργός για να προσθέσει ότι, προκειμένου να υλοποιηθούν όλα αυτά, χρειάστηκε να γίνουν πολλά. «Χρειάστηκε να δημιουργηθεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επενδύσαμε στους ανθρώπους μας, στα στελέχη του ελληνικού Δημοσίου, στους διάφορους οργανισμούς που είχαν την ανάλογη τεχνογνωσία και που ουσιαστικά έπρεπε να στοχεύσουν στο σύνολο των ενεργειών τους για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από νέες πλατφόρμες και εφαρμογές και στις στενές συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα».

Όπως εξήγησε ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, «το gov.gr ξεκίνησε σαν ένα σημείο επαφής με τον πολίτη, με 501 υπηρεσίες τον Μάρτιο του 2020, που ήταν υπηρεσίες οι οποίες είχανε συγκεντρωθεί σωρευτικά μέχρι εκείνη την περίοδο και σήμερα προσεγγίζουμε περίπου τις 1.500 υπηρεσίες, ωστόσο, όμως, οι συναλλαγές πολλαπλασιάστηκαν, διότι στοχεύσαμε σε εκείνες τις οποίες είχε περισσότερο ανάγκη ο Έλληνας πολίτης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Υπουργός στάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης που, όπως εξήγησε, «αποτελεί τον βασικό μηχανισμό υλοποίησης των ψηφιακών έργων, τον οποίο αποκαλούμε «Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού» και εντάξαμε πάνω από 440 έργα, που έχουμε συμφωνήσει με κάθε υπουργείο και με κάθε ανεξάρτητη διοικητική αρχή» πρόσθεσε.

«Μέσα από αυτές τις ενέργειες καθώς και από τις επενδύσεις που υλοποιούνται από μεγάλες εταιρίες στον τομέα του “cloud”, δημιουργήσαμε τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή της οικονομίας», συμπλήρωσε ο Υπουργός, για να υπογραμμίσει αμέσως μετά ότι «για να επιτύχουμε τους στόχους μας η συνεργασία μας με χώρες όπως η Γερμανία, με εταιρείες οι οποίες εκκινούν από τη Γερμανία όπως και με εταιρείες Ελλήνων που βρίσκονται εκεί, κρίνονται πολύ σημαντικές».

H Επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, Dr. Kirsten Scholl, κατά την εναρκτήρια ομιλία της, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Καινοτομία σημαίνει επίσης «ανανέωση». Η συνεχής ανανέωση αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν και μελλοντικά ανταγωνιστικές τόσο σε ολόκληρη την ΕΕ, όσο και παγκοσμίως. Είναι καθήκον της πολιτικής να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις σχετικά με αυτό. Οι επιχειρήσεις μας πρέπει να αντιδρούν ευέλικτα στις αλλαγές και να είναι προνοητικές, ώστε να επιτύχουν στη διαδικασία του πράσινου και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το κλειδί για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα βρίσκεται στις αμοιβαίες ιδιωτικές επενδύσεις, στις κοινές καινοτομίες και στην ανταλλαγή γνώσεων και «βέλτιστων πρακτικών» πέρα από τα στενά πλαίσια της κάθε επιχείρησης. Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι σημαντικός διαμεσολαβητής και συμβάλλει σημαντικά στην παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις μας».

Νωρίτερα, στον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ernst Reichel, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις χαίρουν ολοένα μεγαλύτερης εκτίμησης και στις γερμανικές επιχειρήσεις, π.χ. του κλάδου της πληροφορικής. Ένας λόγος είναι το πολύ καλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και η θέση της Ελλάδας ως τεχνολογικού κόμβου (tech hub)». Αναφερόμενος στη διοργάνωση σχολίασε ότι «το Φόρουμ Καινοτομίας της Γερμανικής Πρεσβείας και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι επί της ουσίας μια έκθεση βέλτιστων πρακτικών (best practices), οι οποίες επωφελούνται από τις πολυάριθμες ευκαιρίες του Eυρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά» και πρόσθεσε: «Οι επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις συνδυάζουν αποτελεσματικά την έρευνα και την ανάπτυξη με την προοπτική εμπορεύσιμων προϊόντων και ελκυστικών θέσεων εργασίας, ειδικά για νέους ανθρώπους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η διαρκής, βιώσιμη ανάπτυξη, αυτή δηλαδή που έχει σαν κινητήρια δύναμη την καινοτομία. Αυτό ισχύει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γερμανία».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλειος Γούναρης, στον χαιρετισμό του στάθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, σημειώνοντας ότι «το Επιμελητήριο στηρίζει τη σύναψη νέων διμερών -ελληνογερμανικών- συμφωνιών συνεργασίας στον τομέα των νεοσύστατων καινοτόμων τεχνολογικών εταιρειών. Παράλληλα, διαμεσολαβεί για την έλευση νέων γερμανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια γενικότερης τόνωσης του επενδυτικού ρεύματος προς τη χώρα, γνωρίζοντας τη δυναμική της Γερμανίας ως οικονομία, αλλά και ως παρόχου τεχνολογικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου». Όπως διευκρίνισε, «δεν είναι τυχαίο που, η τελευταία μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου, ανέδειξε τη Γερμανία πρώτη μεταξύ των χωρών προέλευσης άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα την περίοδο 2016-2020, με τα συνολικά κεφάλαια νομικών και φυσικών προσώπων της Γερμανίας στη χώρα να προσεγγίζουν το 2020 τα 5,6 δισ. ευρώ. Όπως τυχαίο δεν είναι που, η συνολική συμβολή των επιχειρήσεων-μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου εκτιμήθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ για το 2020 ή σε αξία στα 6,4 δισ. ευρώ, ενισχυμένη σε σύγκριση με το 2019».

Σημειώνεται ότι τον κεντρικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κα Μιχαέλα Μπαλή, Διευθύντρια για την Ελλάδα και την Κύπρο του Germany Trade and Invest.

  • ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
  • ·
  • ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Παναθηναϊκός: Ο Ομπράντοβιτς «χτίζει μέρα με τη μέρα» (pics)

All Content

ΠΠΚ 2027: Το Top-10 των αγώνων της Παρασκευής (vid)

All Content - BusinessNews.gr

Οίκοι αξιολόγησης: Ξεκινά ο δεύτερος γύρος αξιολογήσεων της οικονομίας για το 2026

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Κέρδη 229% για τον βασικό δείκτη από το 2021 - Αποδόσεις έως και 1.926%

All Content - BusinessNews.gr

Διεύρυνση της λίστας των προϊόντων με μειωμένες τιμές – Έρχεται παράταση επιδότησης του ντίζελ

All Content

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Επαναπροκύρηξη spec 982,3 χιλ. ευρώ για τα Κ.Ε.ΠΕ.Α.

All Content

Ελληνικά Οινοποιεία: Νέος CEO ο Βασίλης Ανδρικόπουλος

FleetNews

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

FleetNews

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

FleetNews

Το Audi Q3 με ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης

All Content

ΑΕΚ: Εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ο Φλιώνης, πρόβλημα και με Τσαλμπούρη

All Content

Επιστροφή Χουγκάζ στη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ 84-82 επί του Περιστερίου - Tραυματίστηκε ο Νίκολς (pics)

All Content - BusinessNews.gr

ΜΕΓΑ: Νέα αύξηση τζίρου το 2025 με έμφαση στη στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών

All Content - BusinessNews.gr

3αλφα: Πωλήσεις 29,7 εκατ. και επιστροφή σε κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ – Το boost από τα νέα προϊόντα

All Content - BusinessNews.gr

Μητσοτάκης: Πάνω από 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός πριν από τις εκλογές

FleetNews

Μείωση 2,3% στις ταξινομήσεις Ιουλίου

FleetNews

Η Geely αναδεικνύεται η πιο καινοτόμος αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως

CSRΝews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

CSRΝews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

CSRΝews.gr

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Τάκη Ηλιόπουλου στηρίζει τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας με Πρόγραμμα Υποτροφιών Α.Ε.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Για την απόκτηση επαγγελματικής ταυτότητας εσωτερικού ελεγκτή: Αιτήσεις από 23/11
Για την απόκτηση επαγγελματικής ταυτότητας εσωτερικού ελεγκτή: Αιτήσεις από 23/11 21/11/2022 - 16:02
Η Lufthansa προσλαμβάνει 20.000 νέους υπαλλήλους στην Ευρώπη 21/11/2022 - 16:30
Η Lufthansa προσλαμβάνει 20.000 νέους υπαλλήλους στην Ευρώπη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Fitch: Ο οίκος διατήρησε στο A+ την αξιολόγηση της Γαλλίας με σταθερή προοπτική
    29/08/2026 - 18:52 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    29/08/2026 - 18:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γερμανία: Σχεδιάζει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την υπόθεση με τα drones στο αεροδρόμιο της Λειψίας
    29/08/2026 - 17:48 ΚΟΣΜΟΣ
  • Διεύρυνση της λίστας των προϊόντων με μειωμένες τιμές – Έρχεται παράταση επιδότησης του ντίζελ
    29/08/2026 - 14:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ-myAGRO: Aπλουστεύσεις στην υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης
    29/08/2026 - 13:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επίθεση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη – «Συντεταγμένο με αυτούς που πήγαν να καταστρέψουν τη χώρα»
    29/08/2026 - 13:03 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Πυκνώνουν τα δρομολόγια του Τραμ - Μικρότεροι χρόνοι αναμονής για τους επιβάτες
    29/08/2026 - 12:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 4 Σεπτεμβρίου
    29/08/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Οι ΗΠΑ «βάζουν χέρι» στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας - Συμφωνία-μαμούθ για 65 δισ. βαρέλια
    29/08/2026 - 11:25 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ηράκλειο: Πάνω από τα 10 εκατ. οι επιβάτες και φέτος στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»
    29/08/2026 - 11:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μητσοτάκης: Πάνω από 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός πριν από τις εκλογές
    28/08/2026 - 21:09 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • CrediaBank: Νέα τριετής συλλογική σύμβαση – Κατώτατος μισθός έως 1.600 ευρώ και αυξημένες παροχές
    28/08/2026 - 19:35 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Μύκονος: Λουκέτο από την Εφορία σε περίπτερο - Δεν εξέδωσε αποδείξεις άνω των 90.000 ευρώ σε τέσσερις μήνες
    28/08/2026 - 20:12 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μη κρατικά ΑΕΙ: Το υπουργείο Παιδείας επαναδειοδοτεί Keele και York μετά τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ
    28/08/2026 - 21:41 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ηλεκτρονική απάτη 152.000 ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης – Πώς απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς
    28/08/2026 - 19:16 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Παναθηναϊκός: Ο Ομπράντοβιτς «χτίζει μέρα με τη μέρα» (pics)

29/08/2026 - 15:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΠΚ 2027: Το Top-10 των αγώνων της Παρασκευής (vid)

29/08/2026 - 15:20
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

INTERSPORT και FIBA σε παγκόσμια συνεργασία έως το 2031

28/08/2026 - 13:00
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΟΔΙΠΥ: Στη Black Olive ο λογαριασμός επικοινωνίας για την 90ή ΔΕΘ

28/08/2026 - 11:48
FleetNews
fleetnews.gr

Η Lizy εξασφάλισε χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ

28/08/2026 - 10:23
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η ΕΤΒΑ και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

28/08/2026 - 10:04
CSRΝews.gr
csrnews.gr

AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης

28/08/2026 - 09:35
FleetNews
fleetnews.gr

Το Opel Rekord C γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας

28/08/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo