Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Τσαμάζ (ΟΤΕ): Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας και να συμβάλλουμε καταλυτικά στην «Ελλάδα 2.0»
BusinessNews.gr BusinessNews.gr
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
25/05/2022 · 17:36

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας και να συμβάλλουμε καταλυτικά στην «Ελλάδα 2.0»

Την αντοχή του ΟΤΕ απέναντι στις προκλήσεις της εποχής που είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ντόμινο αυξήσεων που παρατηρείται επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

«Για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της χώρας μας μακροπρόθεσμα, χρειάζονται κορυφαίες ψηφιακές υποδομές» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού. Και προσέθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη των δικτύων του μέλλοντος, φτιάχνοντας το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθεί η ψηφιακή οικονομία. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας και να συμβάλλουμε καταλυτικά στην "Ελλάδα 2.0", την Ελλάδα της νέας εποχής».

«Τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Και τη χρονιά που πέρασε, ζήσαμε απότομες αλλαγές και αντιμετωπίσαμε νέες προκλήσεις, γεωπολιτικές και μακροοικονομικές, με τον πληθωρισμό να επηρεάζει το κόστος μας, ιδίως για ενέργεια, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας. Έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στο μετασχηματισμό του Ομίλου, σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης» ανέφερε αρχικά.

Σε ό,τι αφορά την ισχυρή ανταγωνιστική θέση του ΟΤΕ, σημείωσε ότι αυτή αποτυπώθηκε στις επιδόσεις του 2021, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά, τρίμηνο με το τρίμηνο, καθ' όλη την περσινή χρονιά. «Ανακάμπτοντας από την πανδημία, κλείσαμε τη χρονιά με αύξηση πάνω από 3% στα έσοδα, 6% στη κερδοφορία EBITDA και 17% στις ελεύθερες ταμειακές ροές. Στην Ελλάδα, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε όλες τις γραμμές εσόδων, με τα ετήσια έσοδα να αυξάνονται κατά 5%». Έκανε αναφορά στο σημαντικό έργο του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πελατών του για πιο γρήγορες ταχύτητες σταθερής και κινητής, αναπτύσσοντας τα δίκτυά του και καταγράφοντας σημαντικές αυξήσεις στη χρήση δεδομένων, κεφαλαιοποιώντας τις επενδύσεις μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Τώρα, σημείωσε, ήρθε η ώρα για ένα ακόμη βήμα μπροστά που θα δώσει στη χώρα μας μια θέση ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. «Λάβαμε την στρατηγική απόφαση να φέρουμε την υποδομή FTTH (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι) στα 2/3 της χώρας. Κλείσαμε το 2021 έχοντας φέρει το FTTH σε περισσότερα από 560.000 σπίτια και επιχειρήσεις. Σκοπεύουμε να φτάσουμε το 1 εκατ. ως το τέλος του 2022 και τα 3 δισ. ευρώ ως το 2027. Έχουμε δεσμεύσει για αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισ. ευρώ για την εξαετία, επενδύσεις που αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία μας, για τις οικονομικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «Όμως δεν σταματάμε εδώ. Καλύπτουμε τις σημερινές ανάγκες των πελατών μας αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογική μας υπεροχή». Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, αναβαθμίζουμε εντελώς δωρεάν τις ταχύτητες ίντερνετ στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η υποδομή FTTH, όπου αυτό είναι εφικτό. Στην κινητή, η υπεροχή μας είναι αναμφισβήτητη. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξήσουμε την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%. Οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουμε, η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών μας και η ευελιξία που παρέχουμε στην εξυπηρέτηση, διατηρούν την ικανοποίηση των πελατών μας σε υψηλά επίπεδα».

Επίσης, ο κ. Τσαμάζ, σε ό,τι αφορά τη συνδρομητική τηλεόραση, επεσήμανε την ενίσχυση του περιεχομένου της COSMOTE TV και περαιτέρω τις υπηρεσίες Over-the-Top (OTT). Συνεχίζουμε, πρόσθεσε, να στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, υλοποιώντας σημαντικά έργα ICT. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ΟΤΕ σε αυτό τον τομέα, τον καθιστούν συνεργάτη επιλογής για έργα του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Ωστόσο όμως, πέρα από την ανάπτυξη κι εξέλιξη των υπηρεσιών ο Οργανισμός θα συνεχίσει και τον εσωτερικό του μετασχηματισμό, όπως σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

«Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στη χώρα, πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε, μετασχηματίζοντας το επιχειρησιακό μας μοντέλο. Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο μέχρι σήμερα, μετατρέποντας τον Όμιλο σε έναν ευέλικτο οργανισμό, ανοιχτό στις νέες τεχνολογίες, στελεχωμένο με νέους ανθρώπους με γνώσεις και όρεξη, με τους οποίους εξελισσόμαστε μαζί. Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στη βιώσιμη ανάπτυξη που διέπει τη δραστηριότητα της εταιρείας σε όλη την αλυσίδα αξίας. «Το 2021 πέτυχε όλους τους περιβαλλοντικούς στόχους και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια, με στόχο την αποδοτική χρήση των πόρων και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο πρόεδρος Μιχάλης Τσαμάζ.

Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «σε όλους τους ανθρώπους μας που εργάζονται με πάθος, ενθουσιασμό και αφοσίωση, για να χτίσουν έναν ισχυρό ΟΤΕ για τον 21ο αιώνα, σε πείσμα των καιρών και παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις».

Κλείνοντας. δήλωσε πως ο Όμιλος είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική που εφαρμόζουμε είναι η καλύτερη για τους πελάτες μας και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους επενδυτές που μας εμπιστεύονται. Κοιτώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, πίστη και δέσμευση, να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

  • ΤΣΑΜΑΖ
  • ·
  • ΟΤΕ
  • ·
  • ΕΛΛΑΔΑ 20
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Άνετη νίκη για την Παρτιζάν πριν τον Παναθηναϊκό, 99-78 τη Βιέννη

All Content

Δύσκολη επικράτηση για την Μπαρτσελόνα, 89-86 τη Βαλένθια πριν τον Ολυμπιακό

All Content - BusinessNews.gr

Ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα σε υψηλά 16 ετών: Ισχυρή άνοδος, με άνισο αποτύπωμα

All Content - BusinessNews.gr

Αλλάζει ο χάρτης του εξωτερικού εμπορίου: Άνοδος εξαγωγών, φρένο στις εισαγωγές

All Content - BusinessNews.gr

Οι «άμυνες» των ελληνικών ομολόγων και μετοχών στη διεθνή αναταραχή - Οι ασπίδες προστασίας

All Content

McCann Greece: Στη 2η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη Experience Agency των Cannes Lions 2026

All Content

Retail Business Awards 2026: Το Retail είναι παντού

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

WBL1: Ο ΠΑΟΚ 70-68 τον Άρη, εκτός έδρας νίκες για τον σαρωτικό Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (galleries)

All Content

WBL2: Ημέρα φιλοξενούμενων με επτά «διπλά» σε οκτώ αγώνες! (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού

All Content - BusinessNews.gr

Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους από τις 12 Οκτωβρίου

All Content - BusinessNews.gr

ΥΠΕΝ: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για μείωση χρεώσεων ΥΚΩ, προστασία καταναλωτών

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

CSRΝews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

CSRΝews.gr

Αίθουσα «Στέφανος Μάνος» η κεντρική αίθουσα του ΥΠΕΝ- Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Eurowings: Υψηλές οι κρατήσεις παρά τις ανησυχίες για τον πόλεμο και τον πληθωρισμό
Eurowings: Υψηλές οι κρατήσεις παρά τις ανησυχίες για τον πόλεμο και τον πληθωρισμό 25/05/2022 - 17:32
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Να παραταθεί η προθεσμία για τη διαβίβαση στοιχείων στο myDATA 25/05/2022 - 17:45
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Να παραταθεί η προθεσμία για τη διαβίβαση στοιχείων στο myDATA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Έχασε την ζωή του και ο δεύτερος τραυματίας του δυστυχήματος στην Μότορ Όιλ
    11/10/2026 - 20:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    11/10/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο Βίσση και Καρβέλας – Στο επίκεντρο συναυλίες, περιοδείες και οικονομικές εκκρεμότητες
    11/10/2026 - 18:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στοά Αρσακείου: Ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα – Σε πλήρη λειτουργία η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ
    11/10/2026 - 17:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Άγγελος Κορωνιός, πρώην μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής εντάσσεται στην ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα
    11/10/2026 - 16:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τι προβλέπει η ελληνική πρόταση για έκτακτο μηχανισμό διαχείρισης μεταναστευτικών κρίσεων
    11/10/2026 - 15:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΑΙΔΑΛΟΣ: Τι δυνατότητες προσφέρει ο νέος υπερυπολογιστής - Εγκαίνια στις 19 Οκτωβρίου
    11/10/2026 - 15:11 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΠΕΝ: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για μείωση χρεώσεων ΥΚΩ, προστασία καταναλωτών
    11/10/2026 - 14:36 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Διεθνές ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα - Οι στόχοι
    11/10/2026 - 14:06 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • «Σπίτι μου 3»: Όλα όσα αλλάζουν για ηλικίες, εισοδήματα και όρια χρηματοδότησης
    11/10/2026 - 13:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα σε υψηλά 16 ετών: Ισχυρή άνοδος, με άνισο αποτύπωμα
    11/10/2026 - 10:00 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Στοά Αρσακείου: Ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα – Σε πλήρη λειτουργία η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ
    11/10/2026 - 17:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Άγγελος Κορωνιός, πρώην μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής εντάσσεται στην ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα
    11/10/2026 - 16:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού
    11/10/2026 - 11:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εδραιώνεται ως πυλώνας σταθερότητας - Ενισχύει τον ρόλο της ως ενεργειακός κόμβος
    11/10/2026 - 10:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Άνετη νίκη για την Παρτιζάν πριν τον Παναθηναϊκό, 99-78 τη Βιέννη

11/10/2026 - 20:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Δύσκολη επικράτηση για την Μπαρτσελόνα, 89-86 τη Βαλένθια πριν τον Ολυμπιακό

11/10/2026 - 19:10
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 6η Ετήσια Συνάντηση Lean In Network Greece-Athens στις 11 Οκτωβρίου

09/10/2026 - 14:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ELABET Ονομαστικός Χορηγός της ΚΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη φετινή αγωνιστική σεζόν

09/10/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

09/10/2026 - 13:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

09/10/2026 - 13:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo