Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020
Folli Follie: Επίθεση και από τους ομολογιούχους;
Newsroom Newsroom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
05/07/2018 · 03:00

Folli Follie: Επίθεση και από τους ομολογιούχους;

Ένα ακόμη "μέτωπο" είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Folli Follie Group, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι επίκειται η κατάθεση προσφυγών από σημαντικό αριθμό ομολογιούχων της εταιρείας με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Ένα ακόμη "μέτωπο" είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Folli Follie Group, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι επίκειται η κατάθεση προσφυγών από σημαντικό αριθμό ομολογιούχων της εταιρείας με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό κατόχων χρεογράφων της FFG για τη σύσταση ενός bondholders club και πλέον τίθεται ζήτημα κατά πόσον θα κατατεθεί αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή των ομολόγων που έχει εκδώσει η εταιρεία, δύο και πλέον μήνες αφότου ξεκίνησε η υπόθεση με το περιβόητο report του fund QCM.

Εάν ζητηθεί η πρόωρη εξόφλησή των ομολόγων (σε περίπτωση που όντως υπάρχουν ρήτρες πρόωρης προεξόφλησης), τότε η πίεση προς την οικογένεια Κουτσολιούτσου θα αυξηθεί κατακόρυφα. Η εταιρεία έχει εκδώσει δύο ομόλογα, ένα μετατρέψιμο ομολογιακό ονομαστικής αξίας 249,5 εκατ. ευρώ (με τιμή μετατροπής τα 40,7 ευρώ...) που λήγει σε ένα χρόνο από σήμερα και ένα δεύτερο ονομαστικής αξίας 150 εκατ. ελβετικών φράγκων (περίπου 130 εκατ. ευρώ), λήξεως 2021.

Το τελευταίο, 4ετούς διάρκειας, είναι χωρίς εξασφαλίσεις και rating (unrated senior unsecured). Το ομόλογο που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με επιτοκιακό κουπόνι 3,25% ετησίως, έχει πλέον φθάσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο "SIX Swiss Stock Exchange” στο 41% της ονομαστικής του αξίας Οι τράπεζες CREDIT SUISSE και UBS, είχαν ενεργήσει από κοινού ως joint bookrunners.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 7.500 μέτοχοι, ιδιώτες και θεσμικοί, 100 funds και 30 αμοιβαία κεφάλαια βρίσκονται παγιδευμένα στη μετοχή έπειτα από την αναστολή διαπραγμάτευσης, έχοντας υποστεί συντριπτικές απώλειες στην πλειονότητά τους και δίχως να γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική αξία της εταιρείας και της επένδυσής τους. Παραμένει άγνωστο τι κομμάτι από τις δύο αυτές μεγάλες ομολογιακές εκδόσεις κατέχεται από Έλληνες θεσμικούς ή και φυσικά πρόσωπα.

Στελέχη επενδυτικών εταιρειών αναφέρουν πάντως πως σε περίπτωση που όντως υπάρχουν ρήτρες πρόωρης προεξόφλησης, τότε για να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες απαιτείται η ευρύτατη πλειοψηφία του 66,7% των ομολογιούχων. Εάν ωστόσο νομικά κριθεί ότι στοιχειοθετούνται λόγοι καταγγελίας των συμβάσεων από την πλευρά των ομολογιούχων, τότε η υπόθεση λαμβάνει εξαιρετικά ανησυχητική τροπή για την εταιρεία και τη διοίκηση της καθώς ανοίγει ο δρόμος για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων.

Από πλευράς FFG δηλώνεται, πάντως, πως η εταιρεία διαθέτει επαρκή ρευστότητα σε κάθε ευρωπαϊκή της επιχείρηση ώστε να αντιμετωπίσει όλες τις πληρωμές τους προσεχείς μήνες, ενώ παράλληλα διαθέτει σειρά από επιλογές για να ενισχύσει περαιτέρω την ρευστότητά της, εφόσον απαιτηθεί. Η πρόσφατη πρόσληψη της Rothchild & Co, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την εταιρεία εκτιμάται ότι εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο των νέων εξελίξεων που διαγράφονται, τόσο στο σκέλος των ομολογιούχων, όσο και στο σκέλος των ερευνών που υλοποιούν οι ΕΥ και Alvarez&Marshal και οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα. Σημειώνεται ότι το project για λογαριασμό της Rothschild "τρέχει" το γραφείο του Παρισιού, το οποίο έχει αναλάβει σειρά συμβάσεων για ελληνικές εταιρείες (με τελευταία αυτή με τη MIG), ενώ λειτουργεί και ως σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στο σκέλος του χρέους και των επόμενων εκδόσεων ελληνικών ομολόγων.

Οι κινήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντείνει τις ενέργειές της αναφορικά με την υπόθεση. Όπως έγραψε χθες το Capital.gr, η Αρχή ζήτησε ενημέρωση για το κατά πόσον μέλη του Χ.Α. κατέχουν τίτλους (μετοχές και ομόλογα) της Folli Follie Group. Σύμφωνα με τις ίδιες πληγές, η εποπτική αρχή έχει ζητήσει εγγράφως τις τελευταίες ημέρες από τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΑΕΠΕΥ και τράπεζες, να ενημερώσουν την Επιτροπή για το κατά πόσον διακρατούν για ίδιο λογαριασμό τίτλους της FFG και ποιο είναι το ύψος της συγκεκριμένης συμμετοχής.

Τέλος, η Επιτροπή συνεχίζει να διερευνά και το ζήτημα της πώλησης του ταξιδιωτικού βραχίονα της FFG (ΚΑΕ) στην ελβετική Dufry τον Απρίλιο του 2013. Αρχικά πωλήθηκε το 51% έναντι 200 εκατ.ευρώ και με μεταφορά δανεισμού 335 εκατ.ευρώ και στη συνέχεια το υπόλοιπο 49% (υπήρχε σχετικό option) έναντι 328 εκατ.ευρώ, ενώ η οικογένεια Κουτσολιούτσου έγινε μέτοχος με περίπου 3,5% της ελβετικής εταιρείας, όπως είχε ανακοινωθεί. Ο δε, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος τοποθετήθηκε ως μη εκτελεστικό μέλος του δ.σ. της Dufry, θέση από την οποία παραιτήθηκε προ λίγων ημερών.

Στο πλαίσιο της πώλησης εκείνης, η Αρχή έχει ζητήσει λεπτομέρειες για τη συναλλαγή, εστιάζοντας σε φερόμενη καταβολή αμοιβής 28 εκατ.ευρώ με αφορμή την απόσχιση και πώληση του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου (ΚΑΕ) προς την Dufry. Με επίσημη ανακοίνωσή της η FFG έχει διαψεύσει ότι ποσό 28 εκατομμυρίων ευρώ εισπράχθηκε από εκπροσώπους ή μετόχους της εταιρείας, σημειώνοντας ότι "καταβλήθηκε σε θυγατρική του ομίλου FFG σε εκτέλεση σχετικής συμφωνίας, για την οποία έχει ενημερωθεί πλήρως και αρμοδίως η αρμόδια εποπτική αρχή της εταιρείας, ήτοι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς".

Πηγή: capital.gr

  • FOLLI FOLLIE GROUP
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Ελινόιλ: Δυναμική είσοδος σε ενέργεια και φυσικό αέριο
Ελινόιλ: Δυναμική είσοδος σε ενέργεια και φυσικό αέριο 05/07/2018 - 03:00
Κοπελούζος: Mega deal με τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy 05/07/2018 - 03:00
Κοπελούζος: Mega deal με τον κινεζικό κολοσσό CHN Energy
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οικονόμου: Οι νέες ταυτότητες ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών
    01/10/2023 - 17:37 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ερντογάν: Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους - Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την ΕΕ
    01/10/2023 - 17:27 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    01/10/2023 - 17:17 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Σταϊκούρας: Οι τελευταίες εβδομάδες άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά όχι τη στρατηγική μας στόχευση
    01/10/2023 - 15:02 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χατζηδάκης: Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 - Πότε θα ισχύσει
    01/10/2023 - 12:49 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • POS: Σε ποια επαγγέλματα θα είναι υποχρεωτικά
    01/10/2023 - 12:42 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Mητσοτάκης για ΟΑΚΑ: Επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του
    01/10/2023 - 12:29 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κύμα εισαγωγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει τον δρόμο η Optima Bank
    01/10/2023 - 12:07 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Γεωργιάδης: Σε δύο χρόνια ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1.500 ευρώ
    01/10/2023 - 11:57 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Προϋπολογισμός 2024: Στη Βουλή τη Δευτέρα το προσχέδιο - Παρεμβάσεις 2,5 δισ. ευρώ
    01/10/2023 - 11:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει στην επιδότηση
    30/09/2023 - 21:15 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων
    30/09/2023 - 18:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚτΠ: Τα ψηφιακά έργα που πρόκειται να υλοποιήσει
    30/09/2023 - 21:01 ΕΛΛΑΔΑ
  • Επιτακτική η υιοθέτηση φιλοσοφίας «Zero Waste» από τις επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης & φιλοξενίας
    30/09/2023 - 20:47 ESG
  • Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ
    30/09/2023 - 18:32 ΕΛΛΑΔΑ

Direction Business Network

AllStar Basket
AllStar Basket

Basket League: Το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις της 1ης αγωνιστικής

01/10/2023 - 17:05
AllStar Basket
AllStar Basket

Basket League 2023-24: Το πρόγραμμα

01/10/2023 - 17:03
FleetNews
FleetNews

Η Stellantis ανακοίνωσε νέο CEO της Jeep

01/10/2023 - 00:59
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Επιτακτική η υιοθέτηση φιλοσοφίας «Zero Waste» από τις επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης & φιλοξενίας

30/09/2023 - 21:26
FleetNews
FleetNews

Motor Oil: Έναρξη του έργου υδρογόνου «TRIERES»

30/09/2023 - 01:41
Advertising.gr
Advertising.gr

ΕΣΡ: Νέα πρόεδρος η Ευτέρπη Κουτζαμάνη

29/09/2023 - 20:20
Advertising.gr
Advertising.gr

Stoiximan: Στήριξη σε κωφούς και βαρήκοους

29/09/2023 - 18:06
CSRΝews.gr
CSRΝews.gr

Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών: Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης τίθεται σε ισχύ για την ΕΕ

29/09/2023 - 17:14
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Η CAUDALIE καινοτομεί και μας ξανασυστήνει την εμβληματική σειρά Resveratrol – Lift

26/09/2023 - 09:04
Estetica Hellas
Estetica Hellas

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δ. Αθηναίων έκλεισε 2 χρόνια φροντίδας και προσφοράς

22/09/2023 - 11:58

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2023 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo