Τρίτη, 17 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Green Angels: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
Newsroom Newsroom
ESG
04/05/2017 · 03:00

Green Angels: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Στόχος του Debate, το οποίο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ, ήταν η οικοδόμηση ενός πλαισίου ενημέρωσης, προβληματισμού και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα σε Κορυφαίες Εταιρείες, Επιχειρηματικούς Φορείς, Δημόσιους Λειτουργούς και Στελέχη καθώς και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.Την εκδήλωση την οποία τίμησαν με τη συμμετοχή τους πλήθος εταιρειών απ’ όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και τη βιομηχανία, μέλη της Κοινότητας των GREEN ANGELS καθώς και μέλη της ΕΕΔΕ, προλόγισε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΔΙΠ ο οποίος μίλησε για την πράσινη οικονομία και τα πολλαπλά οφέλη της στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων, στο νέο θεσμικό πλαίσιο, τις νέες τάσεις, και στην αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την κοινωνία. Τέλος, τόνισε ότι: “Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει μακριά από το περιβάλλον”.

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τoυ Ομίλου Εταιρειών ΙCAP - συνιδρύτριας εταιρείας της κοινότητας GREEN ANGELS - που τόνισε τη σημασία ύπαρξης πρόσβασης των επενδυτών σε αξιόπιστες έρευνες.

Ο κ. Θεοφάνης Ξουλεής και ο Δρ. Ανδρέας Τυράκης, General Community Managers της Κοινότητας GREEN ANGELS από την GREENiT ENVIRONMENTAL και την ICAP αντίστοιχα, αναφέρθηκαν τόσο στα πεπραγμένα της Κοινότητας και το πολυσχιδές της έργο όσο και στην κοινοτόμο μεθοδολογία περιβαλλοντικής αξιολόγησης των επιχειρήσεων της χώρας HAPI-E, την οποία έχει αναπτύξει για την Κοινότητα, το Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ως επιστημονικός συνεργάτης.

Την πρώτη ενότητα της εκδήλωσης η οποία ήταν αφιερωμένη στην ανάλυση περιπτώσεων ορθών πρακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης, άνοιξε ο κ. Βασίλης Μαυρομμάτης, Sales Manager της XEROX HELLAS, ο οποίος παρουσίασε λύσεις για ένα πράσινο γραφείο.

Τη σκυτάλη έλαβε ο κ. Ηλίας Κατσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της DAIKIN HELLAS, ο οποίος έδωσε έμφαση στηδημιουργία μιας τέλειας ατμόσφαιρας εξασφαλίζοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Εν συνεχεία, ακολούθησε παρουσίαση από την κα Αλεξάνδρα Μαραγκογιάννη, Environmental Engineer της PRIME TANKER/GAS, η οποία αναφέρθηκε στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα της Ναυτιλίας.

Ακολούθως, ο κ. Μιχάλης Αναστασάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών Σιδηροδρομικών Έργων της ΕΡΓΟΣΕ, ανέλυσε τις μεθόδους περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά την υλοποίηση μεγάλων σιδηροδρομικών έργων και τις πρωτοβουλίες τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Εν κατακλείδι, ο κ. Διονύσης Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος της COMBATT, αναφέρθηκε στην περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών.

Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης πέντε κορυφαίες εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου, ήρθαν αντιμέτωπες με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, απαντώντας σε ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες και την κοινωνία γενικότερα, σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: “Περιβαλλοντικές Προκλήσεις και Τρόποι Αντιμετώπισης”.

Αναλυτικότερα, για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ η κα Πηνελόπη Παγώνη, Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβαλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, τόνισε πως όταν ακολουθείς μια σωστή πολιτική γύρω από το περιβάλλον, οι κόποι σου σε βάθος χρόνου αμείβονται διότι ο κόσμος σήμερα είναι κοινωνός αυτής της προσπάθειας και κρίνει την αξιοπιστία σου. Από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Περιβάλλοντος, Ποιότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, επισήμανε πως μια σωστή περιβαλλοντική πολιτική πρέπει να απαντάει σε ουσιαστικά θέματα, απαιτεί κοινωνική συνοχή και παγκόσμια ευθυγράμμιση, και πρέπει να στηρίζεται σε συνεργειακές δράσεις. Από τον Όμιλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ο κ. Παναγιώτης Δανάμος, Διευθυντής Τμήματος Περιβάλλοντος τόνισε πως μια ορθή περιβαλλοντική διαχείριση απαιτεί γνώση, μεθοδολογία, επιμονή, υπομονή και αλλαγή νοοτροπίας τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους καταναλωτές. Επιπλέον, από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ο κ. Δημήτρης Μπάλλας, Υπεύθυνος Προγράμματος Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης, μίλησε για την αναγκαιότητα διάθεσης των αποτελεσμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και των περιβαλλοντικών μετρήσεων προς το ευρύτερο κοινό προκειμένου ο κόσμος να έχει πραγματική εικόνα για το περιβαλλοντικό προφίλ των επιχειρήσεων και για όλες τις περιβαλλοντικές παραμένους που τους ενδιαφέρουν. Τέλος, από την ΕΥΔΑΠ η κα Μαργαρίτα Ξανθάκη, Διευθύντρια Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Έργων Τομέα Αποχέτευσης, τόνισε πως οι επιχειρήσεις οφείλουν να αλλάξουν νοοτροπία και στρατηγική απέναντι στο περιβάλλον καιπως η κυκλική οικονομία έχει να προσφέρει πολλά τόσο από πλευράς κέρδους όσο και προστασίας του περιβάλλοντος. Το πάνελ συντόνισε ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, Αρχισυντάκτης της Direction Business Network.

Η δραστηριοποίηση των GREEN ANGELS συνεχίζεται δυναμικά στο πλαίσιο ενεργοποίησης των εταιρειών-μελών, διεύρυνσης της κοινότητας, ενημέρωσης των πολιτών και διαμόρφωσης πρωτοβουλιών που θα ενώσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσα από τον προγραμματικό άξονα της κοινότητας.

  • GREEN ANGELS
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε απόψε στο ΣΕΦ

All Content

Σάκοτα: Δικαιούμαστε την πρώτη θέση

All Content - BusinessNews.gr

Trade Estates: Αύξηση 66,1% των καθαρών κερδών το 2025, στα 39,9 εκατ. ευρω

All Content - BusinessNews.gr

Bally’s Intralot: Εσοδα στα €520,6 εκατ. για το 2025 - Εκτίναξη ΑΕΒΙΤDA στα 184,6 εκατ.

All Content - BusinessNews.gr

Παπουτσάνης: Στα 6,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη 2025 - Προοπτικές για το 2026 και μέρισμα €0,09

All Content

Think Plus: Νέα καμπάνια για την ΕΤΕΜ

All Content

Στην Communication Effect η Engineering Hellas

FleetNews

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

FleetNews

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

FleetNews

Το Nissan X-Trail επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ

All Content

Εθνική Γυναικών: Για το 2/2 στο Ιβανώφειο και την πρόκριση κόντρα στη Δανία

All Content

Πού θα δείτε Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε, Εθνική Γυναικών και εξ αναβολής της EuroLeague

All Content - BusinessNews.gr

Μπέρδεμα με τον ΕΝΦΙΑ: Λάθη, παραλείψεις και χαμένες εκπτώσεις - Τι να κάνουν οι φορολογούμενοι

All Content - BusinessNews.gr

Θεοδωρικάκος: Επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ σε 915 επενδυτικά σχέδια και προοπτική δημιουργίας 15.000 νέων θέσεων εργασίας

All Content - BusinessNews.gr

Ελ. Βρεττού (Crediabank): Στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας που βασίζεται σε 4 πυλώνες

FleetNews

Ford Explorer: Στην Ελλάδα η έκδοση Collection με αυξημένη αυτονομία

FleetNews

Το Kia EV2 θέτει νέο σημείο αναφοράς για την ηχομόνωση των EV

CSRΝews.gr

Σύμπραξη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Κέντρου Αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη

CSRΝews.gr

ΕΕ: Συμφωνεί στην απαγόρευση ονομασιών για τρόφιμα φυτικής προέλευσης – Διασώθηκαν τα φυτικά “Μπιφτέκια” (“Burger”) και “Λουκάνικα”

CSRΝews.gr

Όμιλος Βιοϊατρική & Vivian Lab: Κοινή δράση ενημέρωσης για την εμμηνόπαυση των γυναικών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χαμόγελο του Παιδιού: Παρών σε εκδηλώσεις υποστήριξης στο Μόντρεαλ του Καναδά
Χαμόγελο του Παιδιού: Παρών σε εκδηλώσεις υποστήριξης στο Μόντρεαλ του Καναδά 03/05/2017 - 03:00
Ετήσια υποτροφία από την Κυριακίδης Γεωργόπουλος 04/05/2017 - 03:00
Ετήσια υποτροφία από την Κυριακίδης Γεωργόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σε πλήρη λειτουργία εντός των επόμενων μηνών το εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης PHAROS
    17/03/2026 - 14:55 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Span: Συμμετοχή ως Premium Partner στο Microsoft AI Summit Athens 2026
    17/03/2026 - 14:51 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • PwC: Ρεκόρ Εξαγορών και Συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2025
    17/03/2026 - 14:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εγκαινιάστηκε από τον Ισίδωρο Κούβελο και τη Σοφία Σακοράφα το φυσικοθεραπευτήριο στο ΟΑΚΑ
    17/03/2026 - 14:42 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΟΗΕ: Οι άμαχοι στον Λίβανο πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου
    17/03/2026 - 14:39 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΕ: Συμφωνεί στην απαγόρευση ονομασιών για τρόφιμα φυτικής προέλευσης - Διασώθηκαν τα φυτικά "Μπιφτέκια" ("Burger") και "Λουκάνικα"
    17/03/2026 - 14:37 ESG
  • Σύμπραξη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Κέντρου Αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη
    17/03/2026 - 14:35 ESG
  • ΟΗΕ: Έναρξη έρευνας για το πολύνεκρο πλήγμα στο σχολείο θηλέων στο Ιράν
    17/03/2026 - 14:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΗΠΑ: Σοβαρή καταγγελία δέχθηκε η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI του Ίλον Μασκ
    17/03/2026 - 14:26 ΚΟΣΜΟΣ
  • Όμιλος Βιοϊατρική & Vivian Lab: Κοινή δράση ενημέρωσης για την εμμηνόπαυση των γυναικών
    17/03/2026 - 14:26 ΥΓΕΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ελ. Βρεττού (Crediabank): Στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας που βασίζεται σε 4 πυλώνες
    16/03/2026 - 15:25 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Βουλή: Στοιχεία για τους Έλληνες ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο έδωσε το υπ. Ναυτιλίας
    16/03/2026 - 20:31 ΕΛΛΑΔΑ
  • Θεοδωρικάκος: Επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ σε 915 επενδυτικά σχέδια και προοπτική δημιουργίας 15.000 νέων θέσεων εργασίας
    16/03/2026 - 19:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Expert Hellas: Αύξηση 7% των πωλήσεων το 2025, στα 39,3 εκατ. ευρώ
    16/03/2026 - 17:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Allwyn AG πλέον ο ΟΠΑΠ – Μεταφορά έδρας χωρίς αλλαγές για τους μετόχους
    16/03/2026 - 22:06 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Σύμπραξη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Κέντρου Αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη

17/03/2026 - 12:39
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΕΕ: Συμφωνεί στην απαγόρευση ονομασιών για τρόφιμα φυτικής προέλευσης – Διασώθηκαν τα φυτικά “Μπιφτέκια” (“Burger”) και “Λουκάνικα”

17/03/2026 - 12:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Α1 Γυναικών: Πρόγραμμα-αποτελέσματα 2025/26

17/03/2026 - 12:31
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σάκοτα: Δικαιούμαστε την πρώτη θέση

17/03/2026 - 12:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Havas: Η εξέλιξη της αντίληψης των προτύπων ομορφιάς στην νέα Prosumers έρευνα “The Beauty Issue”

17/03/2026 - 11:04
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Από τη The Newtons Laboratory η νέα 360 καμπάνια της Snappi

17/03/2026 - 10:57
FleetNews
fleetnews.gr

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

17/03/2026 - 08:29
FleetNews
fleetnews.gr

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

16/03/2026 - 06:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

ClassiCon2026: Η μεγάλη γιορτή του κλασικού στιλ ξαναχτυπά | 21-22/3, Σεράφειο

15/03/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo