Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΙΟΑΣ: Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την Ασφάλεια
Newsroom Newsroom
ESG
22/12/2016 · 02:00

ΙΟΑΣ: Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την Ασφάλεια

Μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύτηκαν στην Οδική Ασφάλεια στο 8ήμερο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. στο Ζάππειο
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες που επισκέφθηκαν το Ζάππειο Μέγαρο, από 9 έως 16 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οδική Ασφάλεια: Παιδεία και Πολιτισμός» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ζάππειο Μέγαρο, υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές που παίρνουν μέρος σε προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και πολίτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές στην Ελλάδα βιωματικές εφαρμογές και δραστηριότητες του Ι.Ο.ΑΣ., συμμετέχοντας ενεργά στο 8ήμερο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που σχεδίασε και υλοποίησε το Ινστιτούτο.

Παράλληλα με τις εκπαιδεύσεις, στο κοινό παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα έργα μαθητών που διακρίθηκαν στο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Οδική Ασφάλεια, «Βάλε κι εσύ τη δική σου πινελιά για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», που διοργανώθηκε την Άνοιξη του 2016 με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου το Ι.Ο.ΑΣ. και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργάνωσαν στο Ζάππειο την πολύ επιτυχημένη Εκπαιδευτική Εσπερίδα «Διαμορφώνοντας την Κουλτούρα Ασφάλειας στους αυριανούς πολίτες», παρουσία εκπροσώπων θεσμικών, επιστημονικών και εταιρικών φορέων και Οργανισμών, πλήθους εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και πρεσβευτών του Δικτύου Teachers4Europe.

Ειδικότερα, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κ. Γεώργιος Ν. Ουρσουζίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης κ. Γεώργιος Ελευθεράκης, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Αργύρης Περουλάκης, ο Παραολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Ιωάννης Κωστάκης, αλλά και εκπρόσωποι του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες της Εσπερίδας και απηύθυναν χαιρετισμό. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης: o Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Χρήστος Τεντόμας, μέλη του Προεδρείου του ΕΣΥΝ, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.ά.

Ξεκινώντας το χαιρετισμό του ο κ. Ουρσουζίδης ανέφερε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, εκ μέρους του Αξιότιμου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ν. Βούτση, γιατί μέσω της σημαντικής προσφοράς και άψογης λειτουργίας του Ι.Ο.ΑΣ. αλλά και της διμερούς συνεργασίας μας, μας δίνεται η δυνατότητα να συμβάλλουμε ουσιαστικά και πρακτικά, στην απαραίτητη για την ασφάλεια όλων των πολιτών οδηγική εκπαίδευση μαθητών και πολιτών. Νομίζω πως η προσπάθεια αυτή, πρέπει να συνεχιστεί, αφού η κατάσταση της οδικής ασφάλειας στη χώρα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, ικανοποιητική». Κάνοντας ανασκόπηση των συμπερασμάτων του πορίσματος της Επιτροπής -στο οποίο έχει συμβάλλει το Ι.Ο.ΑΣ. και που σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα- ο κ. Ουρσουζίδης τόνισε πως «η οδική ασφάλεια είναι Εθνική ανάγκη και όχι πολυτέλεια» καθώς το ζήτημα προτάσσεται «σαν απόλυτη κοινωνική προτεραιότητα σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Μπασκόζος, με τη σειρά του, εξήρε στο χαιρετισμό του τη συμβολή της εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια στην προσπάθεια της Πολιτείας για την πρόληψη και την αναβάθμιση των πολιτικών δημόσιας υγείας στη χώρα μας, και υπογράμμισε: «Μαζί, λοιπόν, με το Υπουργείο Παιδείας και τα σχολεία μας, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, μπορούμε να κάνουμε δράσεις ώστε να περιορίσουμε όσο γίνεται την απώλεια ανθρώπων και της υγείας των ανθρώπων στον τομέα των οδικών ατυχημάτων».

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά πολύ συγκινημένοι όχι μόνο για τη υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ινστιτούτο τόσοι θεσμοί και φορείς αλλά και γιατί πήραμε πολλή ζεστασιά, πολλή αγάπη από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Ζάππειο τις προηγούμενες ημέρες. Το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας είναι ένα θέμα που στους περισσότερους πολίτες δημιουργεί ενοχές. Γιατί όλοι μας έχουμε συμπεριφερθεί στο δρόμο με τρόπο που δεν πρέπει και πάντα οι άλλοι φταίνε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, μια δύσκολη πορεία και πάρα πολλή δουλειά γιατί αυτό που κάνουμε για την πρόληψη και την εκπαίδευση είναι για το αύριο».

Ενώπιον του κοινού της Εσπερίδας και παρουσία των εκπροσώπων θεσμών και φορέων, υπογράφτηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας και Δεσμεύσεων Μελών του «Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό στην Οδική Συμπεριφορά (ΕΠΠΠΟΣ)» μεταξύ του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και του Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ΕΠΠΠΟΣ αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας. Το Σύμφωνο υπέγραψαν η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. και ο Διευθυντής του Κέντρου, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ κ. Βασίλης Παυλόπουλος.

Στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Γληνού και ο κοινωνιολόγος και συνεργάτης του Ινστιτούτου κ. Βαγγέλης Μακρής παρουσίασαν τις ζωγραφιές, τους στίχους και τα τραγούδια που διακρίθηκαν στο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ινστιτούτου, γεμίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία την αίθουσα του Ζαππείου. Οι ζωγραφιές που ξεχώρισαν στο Διαγωνισμό κοσμούν την κομψή έκδοση του ημερολογίου (ατζέντα) 2017 του Ι.Ο.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον Παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη για την αμέριστη συμπαράσταση και ενεργή συμβολή του στις δράσεις του Ινστιτούτου. Έπαινος απονεμήθηκε επίσης στο 1ο ΕΠΑΛ Αλιβερίου (Τμήματα Τεχνικών Οχημάτων) για την εργασία «Κυκλοφοριακή Αγωγή & Οδική Ασφάλεια», μια εκπληκτικής λεπτομέρειας μακέτα ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, εμπνευσμένη από τη συμμετοχή των μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάν’το Σωστά» του Ι.Ο.ΑΣ.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου είναι εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety και μέρος του εξοπλισμού ανανεώθηκε με την υποστήριξη της Volvo Car Hellas.

  • ΙΟΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Εθνική Νεανίδων: Πρώτη στον όμιλο με 4/4 - Με ανατροπή από το -14, 72-60 τη Δανία

All Content

Η Ζαλγκίρις έκλεισε το ρόστερ της - Πώς διαμορφώνεται η νέα ομάδα του Βαλαντσιούνας

All Content - BusinessNews.gr

GO Delivery: Άλμα 74,7% στον τζίρο, κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ και μέρισμα 5 εκατ. ευρώ

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζα Κύπρου: Καθαρά κέρδη 252 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

H ΟΛΠ προετοιμάζει το έδαφος για εξαγορές και επέκταση πέρα από τον λιμάνι του Πειραιά

All Content

TV: Η σκακιέρα της νέας σεζόν

All Content

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

FleetNews

Η Chery επενδύει 75 εκατ. δολάρια στην KG Mobility

FleetNews

Το FIAT 500 Hybrid τώρα από 18.990 ευρώ

FleetNews

Η συμφωνία Arval-Athlon αναδιαμορφώνει την αγορά leasing

All Content

Βαλένθια: Οι σαρωτικές αλλαγές και η επόμενη μέρα

All Content

ΠΑΟΚ: Γνωστοποίησε τις αφίξεις επτά παικτών

All Content - BusinessNews.gr

ΙΕΛΚΑ: Αρνητικός «πληθωρισμός» -0,47% στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ολοκλήρωσε την πρώτη παράδοση LNG στη Bulgartransgaz στο FSRU Αλεξανδρούπολης

All Content - BusinessNews.gr

UBS: Ξεκινά κάλυψη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή στόχο τα 55 ευρώ

FleetNews

VW: Η δύσκολη εξίσωση της αναδιάρθρωσης

FleetNews

Ford: Θέμα χρόνου η είσοδος των Κινέζων στις ΗΠΑ

CSRΝews.gr

ESG Report 2025: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος μετατρέπει τη βιωσιμότητα σε καθημερινή πράξη

CSRΝews.gr

Stoiximan: «Πού ήσουν;» στις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού

CSRΝews.gr

Η EY Ελλάδος διακρίθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας για τη δέσμευσή της στη συμπερίληψη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Kerrygold: Στιγμές χαράς και χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στο Π.Α.Α.Π. Βούλας
Kerrygold: Στιγμές χαράς και χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στο Π.Α.Α.Π. Βούλας 22/12/2016 - 02:00
Χρυσή Ζύμη: Γιορτινό τραπέζι στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης 22/12/2016 - 02:00
Χρυσή Ζύμη: Γιορτινό τραπέζι στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Revolut: Νέος Chief Banking Officer ο Sid Jajodia
    04/08/2026 - 18:29 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ford και Dacia σταματούν την παραγωγή στη Ρουμανία έως τις 19 Αυγούστου λόγω της ενεργειακής κρίσης
    04/08/2026 - 18:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΜΕΤΕΟ: Το 42% των δασών της Αττικής κάηκε τα τελευταία δέκα χρόνια
    04/08/2026 - 17:42 ΕΛΛΑΔΑ
  • Η DOTSOFT ανανεώνει τη συνεργασία της με το International IDEA για ακόμη τρία χρόνια
    04/08/2026 - 17:24 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Στους 75 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην κρίση της Θέουτα, λέει η Ισπανία
    04/08/2026 - 17:06 ΚΟΣΜΟΣ
  • Volvo Car Hellas: Νέος CEO ο Gábor Bodrogai - Αποχωρεί η Jovana Jovic
    04/08/2026 - 16:45 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • Ν. Ανδρουλάκης από Βοιωτία: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι»
    04/08/2026 - 16:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ESG Report 2025: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος μετατρέπει τη βιωσιμότητα σε καθημερινή πράξη
    04/08/2026 - 15:52 ESG
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.618,39 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,25%
    04/08/2026 - 15:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fais Group: Στα 46,48 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο μετά την ΑΜΚ
    04/08/2026 - 15:20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • H ΟΛΠ προετοιμάζει το έδαφος για εξαγορές και επέκταση πέρα από τον λιμάνι του Πειραιά
    04/08/2026 - 08:47 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • GO Delivery: Άλμα 74,7% στον τζίρο, κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ και μέρισμα 5 εκατ. ευρώ
    04/08/2026 - 10:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Τράπεζα Κύπρου: Καθαρά κέρδη 252 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2026
    04/08/2026 - 09:25 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • ΙΕΛΚΑ: Αρνητικός «πληθωρισμός» -0,47% στα σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο
    04/08/2026 - 11:20 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.612,95 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με οριακή άνοδο 0,05%
    04/08/2026 - 13:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Ζαλγκίρις έκλεισε το ρόστερ της - Πώς διαμορφώνεται η νέα ομάδα του Βαλαντσιούνας

04/08/2026 - 20:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Βαλένθια: Οι σαρωτικές αλλαγές και η επόμενη μέρα

04/08/2026 - 20:29
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ESG Report 2025: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος μετατρέπει τη βιωσιμότητα σε καθημερινή πράξη

04/08/2026 - 12:54
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ESG Report 2025: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος μετατρέπει τη βιωσιμότητα σε καθημερινή πράξη

04/08/2026 - 12:52
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Stoiximan: «Πού ήσουν;» στις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού

04/08/2026 - 09:46
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Stoiximan: «Πού ήσουν;» στις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού

04/08/2026 - 09:37
FleetNews
fleetnews.gr

Η Chery επενδύει 75 εκατ. δολάρια στην KG Mobility

04/08/2026 - 09:24
FleetNews
fleetnews.gr

Το FIAT 500 Hybrid τώρα από 18.990 ευρώ

04/08/2026 - 05:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo