Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ρύθμιση των χρεών άνω των 20.000 ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
29/03/2017 · 03:00

Ρύθμιση των χρεών άνω των 20.000 ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων»
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Το νομοσχέδιο για τον «εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα ένταξης σε όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις ατομικές, με οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ και τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις.

Το πιο σημαντικό σημείο του νομοσχεδίου είναι ότι μπαίνουν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του μηχανισμού πολύ περισσότερες εταιρείες από αυτές που ζητούσαν οι θεσμοί, οι οποίοι αρχικά είχαν βάλει τον πήχη των οφειλών στα 100.000 ευρώ και κατόπιν στα 50.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι στον μηχανισμό του εξωδικαστικού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις -εκ των οποίων οι 300.000 είναι μικρού μεγέθους και οι 100.000 μεσαίες- καθώς επίσης και περίπου 3.000 μεγάλες εταιρείες.

«Κούρεμα» φόρων

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στις εταιρείες να συγκεντρώσουν όλες τις οφειλές τους, εφαρμόζοντας ένα ολιστικό πλαίσιο, βάζοντας στον μηχανισμό ακόμη και το «κούρεμα» φόρων -του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ)-, αφήνοντας εκτός ρύθμισης μόνο τις μη αποδοθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου στόχος του νομοσχεδίου είναι «να δοθεί η ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις -όχι μόνο μεγάλες, αλλά κυρίως πολύ μικρές, μικρές, μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση- να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, σε νέες στέρεες και βιώσιμες βάσεις διασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής που χαράσσει η κυβέρνηση, κεντρικό κομμάτι της οποίας είναι η στήριξη της υγιούς, δυναμικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας που μπορεί να δώσει ουσιαστική ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Την ίδια στιγμή το νομοσχέδιο προσφέρει πολύτιμες «ανάσες» στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να ξεκινήσει να διευθετεί τα χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων, τα οποία το τελευταίο δίμηνο είχαν αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα, ξεφεύγοντας από τους στόχους που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια για να πάρει τον δρόμο προς ψήφιση. Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου:

- Διαμορφώνει για πρώτη φορά ολιστικό εξωδικαστικό πλαίσιο, που δίνει την ευκαιρία σε μια υπερχρεωμένη αλλά βιώσιμη επιχείρηση να συγκεντρώσει όλους τους πιστωτές της προκειμένου να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς αυτούς, δηλαδή, τράπεζες, Εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, βάσει ενός ορθολογικού σχεδίου αναδιάρθρωσης.

- Φέρνει στο επίκεντρο της διαδικασίας τον οφειλέτη, καθώς αυτός είναι που εκκινεί τη διαδικασία, αλλά και εγκρίνει τελικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης, μέσα από μία συντονισμένη και οργανωμένη σε συγκεκριμένο πλαίσιο διαπραγμάτευση με τους πιστωτές του.

- Δίνει τη δυνατότητα ένταξης όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, περιλαμβανομένων και των ατομικών, με συνολικές οφειλές (έως 31/12/16) από 20.000 ευρώ και άνω. Θυμίζουμε ότι εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να υπαχθούν στον ν. 3869/2010, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη.

- Η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εάν εκδηλώσει ενδιαφέρον το 50% των πιστωτών της επιχείρησης.

- Παρέχει τη δυνατότητα ένταξης και στις πλέον υπερχρεωμένες επιχειρήσεις υπό τη μοναδική προϋπόθεση ότι καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα σε μια μόνο χρήση κατά την τελευταία τριετία.
- Προσφέρει την ευκαιρία ρύθμισης προσαρμοσμένης στις ανάγκες της επιχείρησης και της πραγματικής ικανότητας εξυπηρέτησης των οφειλών της που μπορεί να περιλαμβάνει γενναίες μειώσεις επιτοκίων, επιμηκύνσεις περιόδου αποπληρωμής έως και διαγραφές οφειλών.

- Διευκολύνεται η συμφωνία με τη συναίνεση της πλειοψηφίας (60%) των συμμετεχόντων πιστωτών, η οποία επιβάλλεται στη μειοψηφία.

- Δίνει απόλυτη προστασία στους μικρούς πιστωτές, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν στο ακέραιο το σύνολο των απαιτήσεών τους.

- Η διαδικασία θα υλοποιείται στην πράξη από ειδικό πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα διενεργεί ηλεκτρονικά όλη τη διαδικασία, βήμα βήμα, μειώνοντας το διαχειριστικό κόστος και χρόνο τόσο για τους πιστωτές όσο και για τον οφειλέτη.

Ξεπερνούν τα 95 δισ. ευρώ οι οφειλές προς την Εφορία

«Το σχέδιο νόμου που καταθέτουμε προς ψήφιση στη Βουλή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει τη δυνατότητα σε βιώσιμες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν συνολικές οφειλές τόσο προς τον ιδιωτικό τομέα όσο και προς το Δημόσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς την Εφορία έχουν πλέον ξεπεράσει τα 95 δισ. ευρώ, πολλά εκ των οποίων είναι πρόστιμα τα οποία δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Την ίδια στιγμή, τα «ανοίγματα» των επιχειρήσεων είναι συνολικά περί τα 148 δισ. εκ των οποίων βρίσκεται στο «κόκκινο» περίπου το 44%.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα χρέη των οφειλετών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή σε διάστημα 10 ετών, με ελάχιστη καταβολή τα 50 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι ο αριθμός και το ύψος των δόσεων καταβολής του ποσού που θα προσδιορίζεται στη σύμβαση αναδιάρθρωσης για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο, θα καθορίζονται με κριτήρια τη μηνιαία δυνατότητα αποπληρωμής που έχει ο κάθε οφειλέτης, τη μέγιστη διάρκεια της ρύθμισης και τον υπολογισμό της καθαρής παρούσας αξίας.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις αναδιάρθρωσης που αφορούν σε διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο, αυτή θα γίνεται κατά σειρά παλαιότητας, δηλαδή από την παλαιότερη οφειλή προς τη νεότερη, με κριτήριο τον χρόνο καταχώρισης της οφειλής στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων και όχι τον χρόνο λήξης της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, εφάπαξ ή σε δόσεις. Μάλιστα προβλέπεται στο νομοσχέδιο ότι, επί των οφειλών προς το Δημόσιο που θα ρυθμίζονται, δεν θα υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι ή προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Απαγορεύσεις

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει στις διατάξεις του και μια σειρά απαγορεύσεων, οι οποίες αφορούν τόσο στα χρέη προς το Δημόσιο όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πιο αναλυτικά, για οφειλές προς το Δημόσιο προβλέπεται ότι δεν θα είναι έγκυρος όρος σύμβασης αναδιάρθρωσης, ο οποίος ορίζει την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο σε περισσότερες από 120 δόσεις. Κατ’ εξαίρεση, για οφειλές προς το Δημόσιο οι οποίες υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρώ, η αποπληρωμή των οφειλών θα μπορεί να γίνεται σε περισσότερες δόσεις εφόσον συναινεί το Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι η μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής δικαιολογείται από τη συνολική δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη και έχει ως αποτέλεσμα την αποπληρωμή συνολικά μεγαλύτερου μέρους της οφειλής προς το Δημόσιο.

Ακόμη, δεν θα είναι έγκυρος ο όρος σύμβασης εξωδικαστικού συμβιβασμού ο οποίος θα προβλέπει τμηματική αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο ανά χρονικά διαστήματα που υπερβαίνουν τον μήνα και καταβολή μηνιαίας δόσης η οποία είναι μικρότερη από 50 ευρώ, καθώς επίσης και την παροχή περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο ή την ικανοποίηση απαιτήσεών του με άλλα ανταλλάγματα αντί χρηματικού ποσού.

Τέλος, αναφορικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα επιτρέπεται η διαγραφή βασικής οφειλής παρακρατούμενων εισφορών εργαζομένων προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ενώ η διαγραφή βασικής οφειλής προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν θα επηρεάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα τρίτων.

Πηγή: Έθνος

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ·
  • ΧΡΕΗ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Μαρούσι-Ολυμπιακός

All Content

Με Γουεμπανιάμα η όγδοη σερί νίκη του Σαν Αντόνιο 125-103 στο Πόρτλαντ

All Content - BusinessNews.gr

Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ, με σταθερή προοπτική

All Content - BusinessNews.gr

PosoKanei: Όταν το «5+1 δώρο» κοστίζει 105% ακριβότερα ανά λίτρο – Τρία παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

ΔΕΟΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα 2.000 εταιρειών, 1.300 αχυρανθρώπων, 4.200 ΑΦΜ με χρέη άνω των 203 εκατ. ευρώ

All Content

DDB Athens: Ο Λάζαρος Νικηφορίδης αναλαμβάνει Chief Creative Officer

All Content

Στον ΣΠΟΡ FM TV Champions League, Europa και Conference ως το 2031

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Αγέραστος Κάρι με 41π. στο 126-119 των Γουόριορς επί των Μάτζικ στην παράταση (vid)

All Content

Σπόρτιγκ-Εθνικός Διστόμου και Προμηθέας-Αχαγιά την Κυριακή στη NL1 (live streams)

All Content - BusinessNews.gr

Διπλή ανάσα για τους οφειλέτες: Ποιοι ωφελούνται από το επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις

All Content - BusinessNews.gr

Στενά του Ορμούζ: Πρόσθετο κόστος 12 δισ. δολ. για το ευρωπαϊκό LNG και φόβοι για πολυετή κρίση στη ναυτιλία

All Content - BusinessNews.gr

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η χρηματιστηριακή αγορά - Εβδομαδιαία πτώση 2,51% στο Euronext Athens

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE για την παρακολούθηση της ρύπανσης των υδάτων

CSRΝews.gr

ΚΕΔΕ-Μ. Σχοινάς: Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση 80 εκατ. ευρώ για μικρά αρδευτικά έργα

CSRΝews.gr

Δύο ακόμη νεογέννητες φώκιες στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Κ. Σημίτης: Χρειάζεται λύση με προσφυγή στις κάλπες
Κ. Σημίτης: Χρειάζεται λύση με προσφυγή στις κάλπες 29/03/2017 - 03:00
Με κατασχέσεις απειλούνται χιλιάδες αγρότες με "κόκκινα δάνεια" 29/03/2017 - 03:00
Με κατασχέσεις απειλούνται χιλιάδες αγρότες με "κόκκινα δάνεια"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    08/11/2026 - 09:00 MEDIA
  • Οι επιχειρηματικές ειδήσεις της εβδομάδος
    07/11/2026 - 19:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Απάντηση ΥΠΕΘΟΟ στην αντιπολίτευση: Η Ελλάδα ανεβαίνει στην ευρωπαϊκή κατάταξη των καθαρών αποδοχών
    07/11/2026 - 18:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΕΟΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα 2.000 εταιρειών, 1.300 αχυρανθρώπων, 4.200 ΑΦΜ με χρέη άνω των 203 εκατ. ευρώ
    07/11/2026 - 16:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μαραθώνιος: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς το Σαββατοκύριακο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
    07/11/2026 - 15:40 ΕΛΛΑΔΑ
  • Σύνταξη στα 68 αντί για 67 από το 2030; Τι δείχνουν οι προβλέψεις της Κομισιόν
    07/11/2026 - 15:08 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο – Τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή
    07/11/2026 - 14:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χατζηβασιλείου: Στην περιοχή του καλωδίου κυριαρχικά δικαιώματα ασκούν αποκλειστικά η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία
    07/11/2026 - 14:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κρήτη: Ανθεκτικός ο τουρισμός σε μια χρονιά διεθνών προκλήσεων
    07/11/2026 - 13:32 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Χίος: Σχέδιο για εννέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα, με προσθήκη ταχύπλοου για τη σύνδεση με το νησί
    07/11/2026 - 13:04 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Διπλή ανάσα για τους οφειλέτες: Ποιοι ωφελούνται από το επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις
    07/11/2026 - 10:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στενά του Ορμούζ: Πρόσθετο κόστος 12 δισ. δολ. για το ευρωπαϊκό LNG και φόβοι για πολυετή κρίση στη ναυτιλία
    07/11/2026 - 11:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Χίος: Σχέδιο για εννέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα, με προσθήκη ταχύπλοου για τη σύνδεση με το νησί
    07/11/2026 - 13:04 ΕΛΛΑΔΑ
  • PosoKanei: Όταν το «5+1 δώρο» κοστίζει 105% ακριβότερα ανά λίτρο – Τρία παραδείγματα
    07/11/2026 - 11:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μαραθώνιος: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς το Σαββατοκύριακο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
    07/11/2026 - 15:40 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σπόρτιγκ-Εθνικός Διστόμου και Προμηθέας-Αχαγιά την Κυριακή στη NL1 (live streams)

08/11/2026 - 07:58
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κρόνος-ΖΑΟΝ σήμερα στο ντέρμπι της WNL στον Γέρακα

08/11/2026 - 07:38
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE για την παρακολούθηση της ρύπανσης των υδάτων

06/11/2026 - 15:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΚΕΔΕ-Μ. Σχοινάς: Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση 80 εκατ. ευρώ για μικρά αρδευτικά έργα

06/11/2026 - 14:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Antenna Studios & ΑΝΤ1: Ισχυρή διεθνής παρουσία και νέες εμπορικές συμφωνίες στο MIPCOM 2026

06/11/2026 - 14:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Kosmos 93,6: Τη Δευτέρα 12:00-14:00 το μαγικό αφιέρωμα στον Leonard Cohen

06/11/2026 - 14:35
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AFW Celebrity Skin” x “Kallergis Machines”

05/11/2026 - 18:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Κορινθίας «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τη δυναμική του παρουσία στην έκθεση Beauty Greece 2026

04/11/2026 - 15:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo