Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να λαμβάνουν τα μηνύματα στο κινητό τους.
Συνολικά 88.637 υποψήφιοι συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, διεκδικώντας 68.788 θέσεις σε πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ – ΕΠΑΛ και μέσω της ειδικής κατηγορίας υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις καθώς και τα αποτελέσματα για την εισαγωγή υποψηφίων στις δημόσιες ΣΑΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου και δίνονται επιπλέον πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής τους.
Μπορείτε να δείτε εδώ σε ποια σχολή έχετε περάσει.
Σ. Ζαχαράκη: Δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μίας μεγάλης διαδρομής
«Καλή επιτυχία στο νέο, ξεχωριστό κεφάλαιο της ζωής» που ανοίγει από σήμερα, ευχήθηκε σε μήνυμά της μέσω βίντεο η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις ΣΑΕΚ νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη.
«Δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μίας μεγάλης διαδρομής», επεσήμανε η κα. Ζαχαράκη, η οποία δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα παιδιά «για το μόχθο και την προσπάθεια που καταβάλεται τα τελευταία χρόνια» και να ευχαριστήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
«Στο υπουργείο Παιδείας θα είμαστε δίπλα σας, για να στηρίξουμε την κάθε σας επιλογή», κατέληξε η υπουργός.