Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
ΣτΕ: Συζητήθηκε η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
06/06/2025 · 14:30

ΣτΕ: Συζητήθηκε η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους

Η υπόθεση εισήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από αίτηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει ασκήσει παρέμβαση υπέρ του ενάγοντος δημοσίου υπαλλήλου.

Στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Μιχάλη Πικραμένο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ιωάννη Μιχαλακόπουλο συζητήθηκε το θέμα της επαναφοράς ή όχι του 13ου και 14ου μισθού στους υπαλλήλους του Δημόσιου. Η δίκη αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα, καθώς η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα εκδοθεί, αφορά το σύνολο των μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων της χώρας.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση δημόσιου υπαλλήλου εργαζόμενου στο υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητεί να αναγνωρισθεί η υποχρέωση του Δημοσίου να του καταβάλει αποζημίωση που αντιστοιχεί στα επιδόματα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και θερινής αδείας ετών 2023 και 2024, λόγω της παράλειψης του νομοθέτη να επαναφέρει τα επιδόματα εορτών και αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους στο ύψος που προβλέπονταν από τον ν. 3205/2003.

Η υπόθεση εισήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από αίτηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει ασκήσει παρέμβαση υπέρ του ενάγοντος δημοσίου υπαλλήλου.

Ο προσφεύγων δημόσιος υπάλληλος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η παράλειψη του νομοθέτη να επαναφέρει τα επιδόματα εορτών και αδείας αντίκειται στο Σύνταγμα και ειδικότερα στις αρχές της ανθρώπινης αξίας, της ισότητας, της ισότητας στα δημόσια βάρη και της αναλογικότητας, καθώς και σε διατάξεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγία 2022/2041/ΕΕ).

Ακόμη, υποστηρίζει ότι θα έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να του καταβληθούν ευθέως τα ζητούμενα ποσά, μέσω της επέκτασης και στον ίδιο διατάξεων του ατομικού Εργατικού Δικαίου, λόγω της επιβαλλόμενης από την ευρωπαϊκή οδηγία 2022/2041/ΕΕ ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αναφορικά με τη διασφάλιση επαρκούς κατώτατου μισθού ο οποίος να εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Για τον δημόσιο υπάλληλο και την ΑΔΕΥ παραστάθηκε η δικηγόρος Μαργαρίτα Παναγοπούλου και για το Δημόσιο παραστάθηκαν τα μέλη του ΝΣΚ Σταύρος Σπυρόπουλος (αντιπρόεδρος), Γεωργία Παπασάκη και Εμμανουέλα Πανοπούλου.

Εξ άλλου, το εναγόμενο επικαλείται ότι, λόγω της σαφούς διαφοροποίησης των ως άνω δύο κατηγοριών, κρίνεται παγίως ότι η διάταξη του άρθρου 22 παρ. 1 εδ. β΄ του Συντάγματος, περί δικαιώματος ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας εφαρμόζεται μόνο στους εργαζόμενους με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας και όχι σε υπαλλήλους με δημοσίου δικαίου εργασιακή σχέση, καθώς η διαφορετική μεταχείριση οφείλεται στις ανόμοιες συνθήκες πρόσληψης, υπηρεσιακής εξέλιξης και λύσης της υπηρεσιακής σχέσης ως εκ της ιδιαίτερης υπηρεσιακής κατάστασης και της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων κατ' άρθρο 103 του Συντάγματος. Τούτο δε, διότι, όπως το Δημόσιο ισχυρίζεται, παγίως κρίνεται ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, λόγω των διαφορετικών εν γένει συνθηκών υπό τις οποίες τελούν στο πλαίσιο και της ιδιαίτερης υπηρεσιακής κατάστασης που απολάβουν κατ' άρθρο 103 του Συντάγματος (ως προς την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τη μονιμότητα, τη λύση της υπηρεσιακής σχέσης), δεν τελούν υπό τις ίδιες ή έστω παρόμοιες συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια να παρίσταται επιτρεπτή, εκτός των άλλων, και η μη θεσμοθέτηση επιδομάτων εορτών και αδείας στους εργαζομένους του δημοσίου τομέα. Εν κατακλείδι, το εναγόμενο ισχυρίζεται ότι η ένδικη αγωγή, καθ' ο μέρος ερείδεται στις διατάξεις των άρθρων 135, 136 και 213 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, των οποίων την ευθεία ή ανάλογη εφαρμογή διώκει, είναι απορριπτέα ως νόμω αβάσιμη».

Δικηγόροι

Η δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ επισήμανε ότι τα επιδόματα νομοθετήθηκαν αρχικά το 1951 και το 2012 καταργήθηκαν, όμως τώρα δεν υπάρχουν οι οικονομικές συγκυρίες του 2012 και υπάρχει παράλειψη της Πολιτείας να τα επαναφέρει, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η συνταγματική αρχή της ισότητας. Και ενώ υπάρχουν δημοσιονομικά πλεονάσματα, τα επιδόματα δεν επαναφέρονται.

Από την πλευρά του οι συνήγοροι του Δημοσίου τόνισαν, ότι η ΑΔΕΔΥ ζητά στην ουσία να νομοθετήσει η Πολιτεία για να επανέλθουν τα δώρα και διατύπωσαν το ερώτημα αν έχει αρμοδιότητα το ΣτΕ να κρίνει εάν μπορεί να ακυρώσει την άρνηση της Πολιτείας να νομοθετήσει. Επίσης, ανέφεραν οι δικηγόροι του Δημοσίου, ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια ελέγχου του ΣτΕ και εισέρχεται πλέον στο νομοθετικό πλαίσιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλακόπουλος στην εισήγησή του, το Δημόσιο, υποστήριξε, ακόμη ότι η επαναφορά των δώρων θα έχει «μόνιμο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 1,37 δισ. ευρώ χωρίς εργοδοτικές εισφορές και συνολικώς 1,55 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών».

Επίσης, υποστηρίζει το Δημόσιο, ότι η μη επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, είναι θεμιτή και απολύτως δικαιολογημένη και εξυπηρετεί το γενικότερο συμφέρον, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που έχει χαράξει ο νομοθέτης με βάση τη δημοσιονομική κατάσταση και τις επικρατούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της Ελλάδα.

Ακόμα, το Δημόσιο «ισχυρίζεται ως προς το άρθρο 31 του ΧΘΔΕΕ, ότι οι εν γένει διατάξεις του ΧΘΔΕΕ διέπουν τις δράσεις των Κρατών - Μελών μόνο όταν αυτά εφαρμόζουν το δίκαιο της Ένωσης και δεν αφορούν τη λήψη από το Κράτος - Μέλος μέτρων αμιγώς εσωτερικής πολιτικής, όπως εν προκειμένω, όπου πρόκειται για ζήτημα απτόμενο της χαρασσόμενης βάσει των δημοσιονομικών συνθηκών μισθολογικής πολιτικής της Χώρας. Εξ άλλου, κατά τα προβαλλόμενα από το εναγόμενο, στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 31 παρ. 1 του ΧΘΔΕΕ, και ειδικότερα, στην έννοια των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, ουδόλως εμπίπτουν θέματα αποδοχών των εργαζομένων, ενώ οι διατάξεις αυτές σύμφωνα με το Δημόσιο δεν περιλαμβάνουν χορήγηση δικαιωμάτων στους εργαζομένους, ήτοι δεν θεμελιώνουν ατομικό δικαίωμα και εντεύθεν αγώγιμη αξίωση ενός εκάστου».

Επίσης, το Δημόσιο «αντιτείνει ότι από την εν γένει μη θεσμοθέτηση των επιδομάτων εορτών και αδείας και ειδικότερα από τη μη συμπερίληψη σχετικής πρόβλεψης στις διατάξεις των αλληλοδιαδόχων νόμων 4354/2015, 5045/2023 και 5163/2024 δεν παραβιάζεται οποιαδήποτε συνταγματική διάταξη ή αρχή και ιδίως οι διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 1, 4 παρ. 1 και 5, 25, καθώς και 103 παρ. 1 εδ. α΄ του Συντάγματος».

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. Έξω από το δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 δημόσιοι υπάλληλοι.

  • 13ΟΣ ΚΑΙ 14ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
  • ·
  • ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Κολοσσός Ρόδου: Νέα προσθήκη ο Κεόντρε Κένεντι

All Content

Νίκη για το Βιρτζίνια Τεκ του Αβδάλα που έπαιξε κόντρα στον γιο του Μούσταφ

All Content - BusinessNews.gr

Tupperware Hellas: Η τελευταία χρήση πριν το λουκέτο - Πτώση τζίρου, κατάρρευση κερδοφορίας και μεγάλες απομειώσεις

All Content - BusinessNews.gr

METLEN: Η ίδρυση της GIGA επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών δικτύων στην Ευρώπη

All Content - BusinessNews.gr

Space Hellas: Διατήρηση EBITDA στα 9,3 εκ. ευρώ και μείωση συνολικού δανεισμού 9% το A’ εξάμηνο 2025

All Content

Σε Μπάκο, Καϋμενάκη, Εξάρχου επίσημα το iefimerida.gr – Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Παραπολιτικά

All Content

Σε Choose/ΟΤΕ «οδεύουν» τα 7,5 εκατ. για το Olympian Land

FleetNews

Toyota – Sumitomo: Συνεργασία για μπαταρίες

FleetNews

Stellantis: Παγκόσμιος Επικεφαλής Παραγωγής

FleetNews

Mercedes-Benz eIntouro: Στην Busworld Europe

All Content

Πτώση στη 12η θέση οι Μπακς μετά τη νέα ήττα 122-139 στη Φιλαδέλφια (vid)

All Content

Συνεχίζουν ακάθεκτοι Λέοναρντ και Κλίπερς, επιστροφή στις νίκες οι Θάντερ 104-95 τους Πέλικανς

All Content - BusinessNews.gr

ΑΑΔΕ: Έξι έργα-κλειδιά κατά της φοροδιαφυγής - Νέο ψηφιακό οπλοστάσιο για ελέγχους και τελωνεία

All Content - BusinessNews.gr

O Δημήτρης Μαύρος και η νέα εποχή της MRB Hellas, τα 7,5 εκατ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που βρήκαν δικαιούχο, η Μαλαισιανή τίγρη που κοιμάται στην Ελλάδα, η Μαρία και ο Λαυρέντης και ο «παίχτης» που απορροφά 43 εταιρείες…

All Content - BusinessNews.gr

ΙΟΒΕ: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,2% το 2026, υψηλή αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές προκλήσεις

FleetNews

Nissan: Αυτόνομη υπηρεσία μετακίνησης – Πιλοτικό πρόγραμμα στη Γιοκοχάμα

FleetNews

Στα σκαριά Κινεζική παραγωγή στην Ευρώπη

CSRΝews.gr

ΕΑΤ: Δωρεάν ψηφιακό εργαλείο για τις ελληνικές ΜμΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων από το Youth Empowered

CSRΝews.gr

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος “Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν” με νέες δράσεις και συνεργασίες

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

"Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027": Αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου Ανωγείων
"Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027": Αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου Ανωγείων 06/06/2025 - 13:55
ΥΠΕΝ: H Ελλάδα δεν ολοκλήρωσε έγκαιρα την αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας 06/06/2025 - 14:40
ΥΠΕΝ: H Ελλάδα δεν ολοκλήρωσε έγκαιρα την αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΔΥΠΑ: 160 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο
    28/01/2026 - 11:21 ΕΛΛΑΔΑ
  • Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Αμαρουσίου
    28/01/2026 - 11:18 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • EETT- GSMA: Διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Mobile Connectivity and the AI Revolution»
    28/01/2026 - 11:22 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Χρηματιστήριο: Στις 2.324,38 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,47%
    28/01/2026 - 11:10 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,39%, στα 1,1993 δολάρια
    28/01/2026 - 10:57 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κ. Γκιλφόιλ: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προμηθεύσουν πιο αξιόπιστο φυσικό αέριο στην ΕΕ μέσω του Κάθετου Διαδρόμου
    28/01/2026 - 10:54 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • ΕΥΔΑΠ: Εγκαινίασε την Πλατφόρμα Ανοικτών Δεδομένων για το νερό
    28/01/2026 - 10:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • SoftBank: Επενδύει επιπλέον 30 δισ. δολάρια στην OpenAI για κυριαρχία στην AI
    28/01/2026 - 10:45 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ευρωαγορές: Νευρικότητα στην έναρξη των συναλλαγών
    28/01/2026 - 10:44 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Θεοδωρικάκος: Αναμένουμε το masterplan της ONEX για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
    28/01/2026 - 10:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Τραγωδία στη Ρουμανία: Επτά οπαδοί του ΠΑΟΚ νεκροί σε φονικό τροχαίο καθ’ οδόν για τη Λιόν
    27/01/2026 - 18:57 ΕΛΛΑΔΑ
  • Big deal στα media: Στρατηγική συνεργασία ομίλων Iefimerida-Παραπολιτικά - Ο ρόλος του Γιάννη Κουρτάκη
    27/01/2026 - 18:24 MEDIA
  • ΙΟΒΕ: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,2% το 2026, υψηλή αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές προκλήσεις
    27/01/2026 - 15:56 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βουλή: «Όχι» στην άρση ασυλίας για Δ. Κουτσούμπα, «ναι» για Δ. Μάντζο
    27/01/2026 - 14:20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Greece Sotheby’s International Realty: Νέα διεθνής διάκριση στα International Property Awards 2025–2026
    27/01/2026 - 12:30 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Politis Group: Στηρίζει το Amber Alert Hellas

28/01/2026 - 09:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Nova: Εμπλουτίζεται από σήμερα με το BabyTV, το νέο παιδικό κανάλι της Disney

28/01/2026 - 09:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στην κορυφή του Top-10 το φόλοου κάρφωμα του Ιβ Μίσι (video)

28/01/2026 - 08:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Κολοσσός Ρόδου: Νέα προσθήκη ο Κεόντρε Κένεντι

28/01/2026 - 08:20
FleetNews
fleetnews.gr

Continental: Επίτευξη στόχων το 2025

28/01/2026 - 08:03
FleetNews
fleetnews.gr

Βραβείο καινοτομίας για το BMW Group

28/01/2026 - 07:59
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

#EDGED2 DSQUARED2 FALL/WINTER 2026

27/01/2026 - 17:45
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Trastor: Το μεγαλύτερο logistics center στην Ελλάδα έλαβε την πιστοποίηση LEED Gold

27/01/2026 - 16:07
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΤΕΧΑΝ: Σε εξέλιξηΤο 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

27/01/2026 - 14:47
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Beauty point επωνύμων το κορυφαίο κέντρο ομορφιάς “Hollywood Clinic” στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

26/01/2026 - 16:55
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo