Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Υπ. Τουρισμού: Τίμησε τον Sir Stephen Fry, για την στήριξη στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
30/01/2025 · 11:00

Υπ. Τουρισμού: Τίμησε τον Sir Stephen Fry, για την στήριξη στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα πολιτιστικής δικαιοσύνης», τόνισε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Υπουργείο Τουρισμού τίμησε τον Sir Stephen Fry για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προώθηση της ελληνικής φιλοξενίας, του ελληνικού πολιτισμού και την ακούραστη στήριξή του στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Sir Stephen Fry ένας από τους πιο πολυσχιδείς και αγαπητούς διανοούμενους της σύγχρονης Βρετανίας, θεωρείται εμβληματικός πρεσβευτής της Ελλάδας, και του ελληνικού πολιτισμού όχι μόνο στη Βρετανική αγορά, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Υπουργός Τουρισμού, κα ‘Όλγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί φάρο πολιτισμού και δημιουργίας, πόλο έλξης για ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Και πρόσθεσε:

''Είμαι βέβαιη ότι, με τη στήριξη ανθρώπων όπως ο Sir Stephen Fry, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας: να υποδεχτούμε ανθρώπους με σεβασμό προς την πολιτιστική μας κληρονομιά, να μοιραστούμε τον πλούτο του ελληνικού πνεύματος και πάνω απ' όλα να επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την πατρίδα τους. Sir Fry, η συμβολή σας σε αυτήν την αποστολή είναι ανεκτίμητη”.

Η εκδήλωση προς τιμήν του Sir Stephen Fry έγινε με αφορμή το καινούριο του βιβλίο ''Οδύσσεια''.

Acropolis Kefalogianni 1

«Δεν πρόκειται απλώς για μια λογοτεχνική απόδοση του ομηρικού έπους», τόνισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, «αλλά για μια σύγχρονη γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, το μύθο με την πραγματικότητα…Η Οδύσσεια είναι μια ιστορία αναζήτησης, αντοχής και επιστροφής. Και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε πιο ταιριαστή μεταφορά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Εδώ και δύο αιώνες βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους, αλλά το ταξίδι της επιστροφής τους δεν έχει σταματήσει».

Η Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τη διαχρονική σημασία του ελληνικού πολιτισμού και τον καθοριστικό του ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς με τα αξεπέραστα έργα τέχνης, τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία και τη μυθολογία, αποτελεί έναν διαρκή φάρο έμπνευσης και γνώσης.

Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένας τόπος όπου το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν αρμονικά, επεσήμανε η Υπουργός Τουρισμού.

«Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι ο πυρήνας της ελληνικής ταυτότητας και καθιστά τη χώρα μας μοναδική στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Η κα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι οι επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα δεν έρχονται μόνο για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και για να γνωρίσουν την ιστορία, την τέχνη και τη φιλοσοφία που γέννησαν τον δυτικό πολιτισμό.

«Οι επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας δεν επιδιώκουν απλώς να δουν τα μνημεία μας, αλλά να βιώσουν την ιστορία, να περπατήσουν στα μονοπάτια της αρχαίας σοφίας και να αγγίξουν τις ρίζες του πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Με στοχευμένες δράσεις, η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της ως κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός. Το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί το ζωντανό σύμβολο αυτής της στρατηγικής, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες και ενισχύοντας το αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η Υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η στήριξή του Stephen Fry στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι απλώς μια συμβολική κίνηση, αλλά μια ουσιαστική πράξη πολιτιστικής δικαιοσύνης και σεβασμού προς την ιστορία.

Η ομιλία του Sir Fry στο Intelligence Squared Debate, όπου υπερασπίστηκε με πάθος το ελληνικό αίτημα, είχε διεθνή απήχηση και αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών. Παράλληλα, μέσα από τα βιβλία του, όπως το «Mythos», το «Heroes» και το «Troy», αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της ελληνικής μυθολογίας, καθιστώντας την προσιτή και ελκυστική στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό.

Η διεθνής στήριξη προς το ελληνικό αίτημα γίνεται ολοένα και ισχυρότερη. Η πρόσφατη επιστροφή του θραύσματος Fagan από τη Σικελία και η δωρεά γλυπτών από το Βατικανό σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής. Η Ελλάδα, με συμμάχους όπως ο Sir Stephen Fry, συνεχίζει ακούραστα τον αγώνα για την αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα πολιτιστικής δικαιοσύνης. Η φωνή σας, Sir Fry, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση αυτής της προσπάθειας», τόνισε η Υπουργός.

Το Υπουργείο Τουρισμού πρόσθεσε η κα Κεφαλογιάννη, Θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό ως αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής ταυτότητας της χώρας, διασφαλίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει κορυφαίος προορισμός για όσους αναζητούν μια εμπειρία που συνδυάζει την ιστορία, την παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Στην παρέμβασή του ο ο Sir Stephen Fry "τόνισε οτι πρέπει να υπάρξει η πολιτική βούληση από την πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ανάγκη να βρούμε την κοινή γλώσσα τις λέξεις που θα καλύψουν και τις δυο πλευρές. Η λέξη συνεργασία είναι η καλύτερη. Βρισκόμαστε σε ένα από τα καλύτερα Mουσεία του κόσμου που μπορούν πλέον να υποδεχθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο". Επίσης, σημείωσε ότι το Bρετανικό Mουσείο μπορεί να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες και να έχει με τη σειρά του αντίγραφα των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Βρισκόμαστε σε ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου που μπορούν πλέον να υποδεχθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το βρετανικό μουσείο μπορεί να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες και να έχει με τη σειρά του αντίγραφα.

Αναφερόμενος στη δυναμική του 4ου βιβλίου του, την «Οδύσσεια», τόνισε ότι καταπιάνεται με όλα τα πανανθρώπινα ζητήματα που μας απασχολούν και σήμερα.

Acropolis Kefalogianni

Ειδική αναφορά έκανε στους κινδύνους και τις προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης την οποία αντιπαρέβαλε με το μύθο του Προμηθέα.

Με μια μεστή και συγκινητική παρουσίαση ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης επιχειρηματολόγησε για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα επισημαίνοντας τόσο το πολιτιστικό ζήτημα όσο και το δίκαιο και ηθικό πλαίσιο.

«Εμείς προχωρούμε. Γιατί δουλειά του Μουσείου Ακρόπολης είναι να δίνει επιχειρήματα επιστημονικά σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Σταμπολίδης.

Συμπλήρωσε ότι «περιμένουμε από όλες τις δημοκρατίες του πολιτισμένου κόσμου να κάνουν το καθήκον τους επανενώνοντας τα μέλη ενός σώματος. Ο Παρθενώνας τα ζητάει. Δεν τα ζητάει μόνο η Ελλάδα. Η Ελλάδα τα ζητάει για την ανθρωπότητα»

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Μούτσιος παραβρέθηκαν άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, πολιτικοί και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Acropolis Kefalogianni 2

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ·
  • ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

National League 2: Τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνα στους πέντε ομίλους (pics)

All Content

«Διπλό» της Ζαλγκίρις στη Νεβέζις με τρομερό Γκριγκόνις

All Content - BusinessNews.gr

Ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα σε υψηλά 16 ετών: Ισχυρή άνοδος, με άνισο αποτύπωμα

All Content - BusinessNews.gr

Αλλάζει ο χάρτης του εξωτερικού εμπορίου: Άνοδος εξαγωγών, φρένο στις εισαγωγές

All Content - BusinessNews.gr

Οι «άμυνες» των ελληνικών ομολόγων και μετοχών στη διεθνή αναταραχή - Οι ασπίδες προστασίας

All Content

McCann Greece: Στη 2η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη Experience Agency των Cannes Lions 2026

All Content

Retail Business Awards 2026: Το Retail είναι παντού

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

WBL1: Ο ΠΑΟΚ 70-68 τον Άρη, εκτός έδρας νίκες για τον σαρωτικό Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (galleries)

All Content

WBL2: Ημέρα φιλοξενούμενων με επτά «διπλά» σε οκτώ αγώνες! (pics)

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού

All Content - BusinessNews.gr

Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους από τις 12 Οκτωβρίου

All Content - BusinessNews.gr

ΥΠΕΝ: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για μείωση χρεώσεων ΥΚΩ, προστασία καταναλωτών

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

CSRΝews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

CSRΝews.gr

Αίθουσα «Στέφανος Μάνος» η κεντρική αίθουσα του ΥΠΕΝ- Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Παράταση ενός μήνα στην εφαρμογή της νέας πλατφόρμας για τα ηλεκτρονικά ιατρικά ραντεβού
Παράταση ενός μήνα στην εφαρμογή της νέας πλατφόρμας για τα ηλεκτρονικά ιατρικά ραντεβού 30/01/2025 - 10:44
Π. Μαρινάκης: Εξαιρετικά σημαντικά για την ενίσχυση και την προαγωγή της δημόσιας δωρεάν παιδείας τα Ωνάσεια Σχολεία 30/01/2025 - 13:53
Π. Μαρινάκης: Εξαιρετικά σημαντικά για την ενίσχυση και την προαγωγή της δημόσιας δωρεάν παιδείας τα Ωνάσεια Σχολεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Έχασε την ζωή του και ο δεύτερος τραυματίας του δυστυχήματος στην Μότορ Όιλ
    11/10/2026 - 20:36 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    11/10/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο Βίσση και Καρβέλας – Στο επίκεντρο συναυλίες, περιοδείες και οικονομικές εκκρεμότητες
    11/10/2026 - 18:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στοά Αρσακείου: Ανοιχτά και τις Κυριακές τα καταστήματα – Σε πλήρη λειτουργία η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ
    11/10/2026 - 17:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο Άγγελος Κορωνιός, πρώην μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής εντάσσεται στην ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα
    11/10/2026 - 16:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Τι προβλέπει η ελληνική πρόταση για έκτακτο μηχανισμό διαχείρισης μεταναστευτικών κρίσεων
    11/10/2026 - 15:50 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΑΙΔΑΛΟΣ: Τι δυνατότητες προσφέρει ο νέος υπερυπολογιστής - Εγκαίνια στις 19 Οκτωβρίου
    11/10/2026 - 15:11 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΠΕΝ: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για μείωση χρεώσεων ΥΚΩ, προστασία καταναλωτών
    11/10/2026 - 14:36 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Διεθνές ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα - Οι στόχοι
    11/10/2026 - 14:06 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • «Σπίτι μου 3»: Όλα όσα αλλάζουν για ηλικίες, εισοδήματα και όρια χρηματοδότησης
    11/10/2026 - 13:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα σε υψηλά 16 ετών: Ισχυρή άνοδος, με άνισο αποτύπωμα
    11/10/2026 - 10:00 ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εδραιώνεται ως πυλώνας σταθερότητας - Ενισχύει τον ρόλο της ως ενεργειακός κόμβος
    11/10/2026 - 10:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού
    11/10/2026 - 11:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Οι «άμυνες» των ελληνικών ομολόγων και μετοχών στη διεθνή αναταραχή - Οι ασπίδες προστασίας
    11/10/2026 - 11:31 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους από τις 12 Οκτωβρίου
    11/10/2026 - 12:32 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

«Διπλό» της Ζαλγκίρις στη Νεβέζις με τρομερό Γκριγκόνις

11/10/2026 - 18:06
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

National League 2: Αποτελέσματα-πρόγραμμα της σεζόν 2026-27

11/10/2026 - 18:05
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η 6η Ετήσια Συνάντηση Lean In Network Greece-Athens στις 11 Οκτωβρίου

09/10/2026 - 14:47
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η ELABET Ονομαστικός Χορηγός της ΚΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για τη φετινή αγωνιστική σεζόν

09/10/2026 - 14:10
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μήνυμα του ΕΟΠΑΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Πρόληψη και φροντίδα για όλους

09/10/2026 - 13:48
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού με το ΕΛΚΕΘΕ

09/10/2026 - 13:16
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo