Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα παραμένει άγκυρα ευρωπαϊκής σταθερότητας, παράγοντας ειρήνης και περιφερειακής συνεργασίας»
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
06/04/2022 · 16:33

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα παραμένει άγκυρα ευρωπαϊκής σταθερότητας, παράγοντας ειρήνης και περιφερειακής συνεργασίας»

Δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζοντας τις εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Σε μια γειτονιά ταραγμένη και απρόβλεπτη, η Ελλάδα παραμένει άγκυρα ευρωπαϊκής σταθερότητας, παράγοντας ειρήνης και περιφερειακής συνεργασίας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινιάζοντας τις εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία που ζει ο κόσμος μας μετά από την 24 Φεβρουαρίου και υποστήριξε ότι η απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ένωσε την Ευρώπη και τους συμμάχους της σε μια έμπρακτη και απερίφραστη καταδίκη της εισβολής και στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και του διεθνούς δικαίου.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη βίαιη προσβολή της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, καθώς και των οικουμενικών αξιών που συνέχουν τον πολιτισμό μας. Η Ελλάδα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, ζητώντας να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Η χώρα μας τάσσεται για μια ακόμη φορά με τη σωστή πλευρά του δικαίου και της ειρήνης». Επισήμανε, επίσης, ότι η ανθρωπότητα βιώνει ξανά τη βαρβαρότητα ενός πολέμου, που δεν είναι "χειρουργικός" ή αναίμακτος, αλλά συνεπάγεται πόνο, αίμα, δάκρυα, ξεριζωμό.

Για το θέμα των προσφύγων ανέφερε ότι «η Ελλάδα, όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανοίγει και αυτή την αγκαλιά της στους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Οι κοινές δοκιμασίες και η θέα της οδύνης ενώνουν τους λαούς με ένα λεπτό νήμα αλληλεγγύης. Οι μεγάλες κρίσεις κινητοποιούν τα κράτη και τις ηγεσίες, επιταχύνοντας τις εξελίξεις. Τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία πύκνωσε ο ιστορικός και πολιτικός χρόνος». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «η ανθρωπότητα θυμήθηκε το φάσμα της πυρηνικής απειλής και ξαναβρέθηκε σε κλίμα ψυχρού πολέμου, μέσα από μια θερμή, πραγματική και θανατηφόρα σύγκρουση».

Σχολιάζοντας τη στάση των ευρωπαίων εταίρων τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εστιάζει στην άμυνα και ασφάλειά της, την προστασία όλων των μελών της απέναντι σε αυταρχικούς, αναθεωρητικούς γείτονες. Δείχνει αντανακλαστικά ενότητας, ετοιμότητας και αποφασιστικότητας, ενώ χτίζεται και δυναμώνει μέσα από τις κρίσεις. Η Δύση ανασυγκροτείται ως γεωπολιτικό υποκείμενο, σε έναν κόσμο στον οποίο οι φιλελεύθερες δημοκρατίες βάλλονται από τους όλο και περισσότερους θιασώτες του αυταρχικού εθνικισμού».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε, ότι στις επτά δεκαετίες της ύπαρξής της, η Ενωμένη Ευρώπη είναι αρκετά ώριμη για να μπορεί να εκτιμά την αξία της ειρήνης και αρκετά νέα, για να εξακολουθεί να επιδιώκει τα αγαθά της διεθνούς πολυμερούς συνεργασίας. «Δεν είναι προς όφελός της η ανάδυση ενός νέου ψυχρού πολέμου, εάν αυτός μπορεί να αποτραπεί. Η Ευρώπη οικοδόμησε τη μεταπολεμική σταθερότητα και δημοκρατική ευημερία της χτίζοντας γέφυρες παρά υψώνοντας τείχη. Πρέπει να συνεχίσει, με πείσμα, να λειτουργεί ως δύναμη διαλόγου, συνεννόησης, συνεργασίας, προβάλλοντας την ήπια ισχύ των αξιών της και την ανθρωποκεντρική ελκυστικότητα του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η βαρβαρότητα του πολέμου στη γειτονιά μας, η βία και ανελευθερία που τόσα μέρη του πλανήτη μας βιώνουν, μας υπενθυμίζουν το προφανές: ότι η Ευρώπη στον κόσμο, κι η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της, παραμένει μια ειρηνική όαση δημοκρατίας, δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, μια δυναμική ανοιχτή κοινωνία που συνδυάζει την έλλογα ρυθμιζόμενη οικονομία της αγοράς με ένα ενεργό κοινωνικό κράτος και τη βαριά ιστορική ευθύνη της προστασίας του πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή. «Αυτή είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, και εμπεριέχει τους αιώνες του κοινού μας πολιτισμού, τον Αισχύλο, τον Γκαίτε, τον Ουγκώ και τον Μπαλζάκ. Αυτή είναι η Ευρώπη που υπερασπιζόμαστε» παρατήρησε.

Αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας, υποστήριξε ότι πέρασε πολλά στους δύο αιώνες του ανεξάρτητου βίου της και ειδικότερα είπε ότι «Βίωσε δεινές κρίσεις αλλά βγήκε δυνατότερη μέσα από αυτές. Προσηλώθηκε στη διεθνή νομιμότητα και στα έργα της ειρήνης, διέπραξε και λάθη και πλήρωσε τις συνέπειές τους. Όμως στις μεγάλες επιλογές, στα κομβικά διλήμματα, η Ελλάδα βρέθηκε με συνέπεια στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από το 1974 και μετά οικοδόμησε μια ρωμαλέα φιλελεύθερη δημοκρατία, που, αντιμέτωπη με τη δεινή οικονομική δοκιμασία της περασμένης δεκαετίας, απέδειξε την ανθεκτικότητά της. Σε μια γειτονιά ταραγμένη και απρόβλεπτη, η Ελλάδα παραμένει άγκυρα ευρωπαϊκής σταθερότητας, παράγοντας ειρήνης και περιφερειακής συνεργασίας».

Εκτίμησε, επίσης, ότι το Forum των Δελφών αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθεί ο δυναμισμός και η ακτινοβολία της σύγχρονης και εξωστρεφούς Ελλάδας. «Μια οικονομία που πραγματοποιεί άλματα ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, προσελκύοντας διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Μια χώρα που μεταβάλλεται ταχύτατα σε διεθνή προορισμό, αξιοποιώντας τα ταλέντα του λαού της, τη ζωντάνια του πολιτισμού της και τη μοναδική φυσική ομορφιά του τοπίου της. Μια Ελλάδα που συνομιλεί δημιουργικά με το παρελθόν της, διακρίνεται με τα έργα της και ανανεώνει το διαρκές οικουμενικό της αποτύπωμα. Ένα ιστορικό έθνος που μεταβόλισε σε δύναμη και αισιοδοξία τις αντιξοότητες και περιπέτειες της μακράς του διαδρομής» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Τέλος, υπογράμμισε ότι φέτος το Συνέδριο επέστρεψε στην κοιτίδα του, στους Δελφούς, και η χώρα μας, μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα, επιστρέφει με προσοχή στην κανονικότητα των μετακινήσεων, των ταξιδιών, της ανθρώπινης παρουσίας και επαφής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Δεν θα είχε καταστεί αυτό εφικτό χωρίς τις εντυπωσιακές προόδους της επιστήμης, την ταχεία παρασκευή και διάθεση των εμβολίων, αλλά και την υπεύθυνη τήρηση των περιορισμών ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού» και κατέληξε λέγοντας ότι «Όποτε λειτουργούμε συγκροτημένα ως κοινωνία, θα έλεγα όποτε λειτουργούμε συγκροτημένα ως Ευρώπη και ως διεθνής κοινότητα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις πιο σοβαρές κρίσεις».

  • DELPHI ECONOMIC FORUM
  • ·
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FORUM ΔΕΛΦΩΝ
  • ·
  • ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Δείτε πώς ο Ολυμπιακός νίκησε με 104-87 τη Φενέρμπαχτσε (video)

All Content

Το ρεκόρ καριέρας του Εβάν Φουρνιέ (video)

All Content - BusinessNews.gr

Χατζηδάκης: 5,3 δισ. από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές - Δέσμη 25 παρεμβάσεων

All Content - BusinessNews.gr

Optima Bank: Εξαγοράζει ποσοστό από 67% έως 80,84% της Euroxx

All Content - BusinessNews.gr

Booking.com: Η Ελλάδα στρατηγική αγορά, αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός φιλοξενίας

All Content

Think Plus: Νέα καμπάνια για την ΕΤΕΜ

All Content

Στην Communication Effect η Engineering Hellas

FleetNews

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

FleetNews

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

FleetNews

Το Nissan X-Trail επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ

All Content

"Καυτός" Φουρνιέ και... "ηφαίστειο" ο Ολυμπιακός 104-87 τη Φενέρμπαχτσε!

All Content

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Η photo gallery από το ΣΕΦ

All Content - BusinessNews.gr

deiktesota.gov.gr: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων των ΟΤΑ

All Content - BusinessNews.gr

Trade Estates: Αύξηση 66,1% των καθαρών κερδών το 2025, στα 39,9 εκατ. ευρω

All Content - BusinessNews.gr

Bally’s Intralot: Εσοδα στα €520,6 εκατ. για το 2025 - Εκτίναξη ΑΕΒΙΤDA στα 184,6 εκατ.

FleetNews

Ford Explorer: Στην Ελλάδα η έκδοση Collection με αυξημένη αυτονομία

FleetNews

Το Kia EV2 θέτει νέο σημείο αναφοράς για την ηχομόνωση των EV

CSRΝews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ολοκλήρωση του έργου για την προστασία του νερού στην περιοχή του Αιγίου

CSRΝews.gr

Σύμπραξη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Κέντρου Αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη

CSRΝews.gr

ΕΕ: Συμφωνεί στην απαγόρευση ονομασιών για τρόφιμα φυτικής προέλευσης – Διασώθηκαν τα φυτικά “Μπιφτέκια” (“Burger”) και “Λουκάνικα”

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Επιστροφή στο λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας
Επιστροφή στο λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας 06/04/2022 - 15:34
Κορονοϊός: Νέα αύξηση θανάτων 76 (73+3), στα ίδια οι διασωληνωμένοι 358 και 15.044 νέα κρούσματα 06/04/2022 - 17:06
Κορονοϊός: Νέα αύξηση θανάτων 76 (73+3), στα ίδια οι διασωληνωμένοι 358 και 15.044 νέα κρούσματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • W Costa Navarino: Επιστρέφει στις 2 Απριλίου με ηχηρές συνέργειες και δυναμικό πρόγραμμα εμπειριών
    17/03/2026 - 23:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό - Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
    17/03/2026 - 22:09 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ευρωαγορές: Με θετικά πρόσημα το κλείσιμο των συναλλαγών της Τρίτης
    17/03/2026 - 21:45 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ανδρέας Σιάμισιης: Η Ελλάδα, στη σημερινή συγκυρία, εξελίσσεται σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο
    17/03/2026 - 20:50 ΠΡΟΣΩΠΑ
  • deiktesota.gov.gr: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων των ΟΤΑ
    17/03/2026 - 20:15 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Booking.com: Η Ελλάδα στρατηγική αγορά, αναδεικνύεται ως κορυφαίος προορισμός φιλοξενίας
    17/03/2026 - 19:51 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Συνάντηση Πιερρακάκη με επικεφαλής του ΙΕΑ για την κρίση στη Μέση Ανατολή
    17/03/2026 - 19:21 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Real Consulting: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κάλυψη από την OTS και εισαγωγή νέων μετοχών στο ΧΑ
    17/03/2026 - 19:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό-τουρισμό και στην αρτοποιία
    17/03/2026 - 18:53 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στα 9,8 τρισ. δολάρια η διατλαντική οικονομία ΗΠΑ-ΕΕ - Στα 4,9 δισ. δολάρια το εμπόριο αγαθών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών
    17/03/2026 - 18:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα η καταβολή τους λόγω της 25ης Μαρτίου
    17/03/2026 - 08:16 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μπέρδεμα με τον ΕΝΦΙΑ: Λάθη, παραλείψεις και χαμένες εκπτώσεις - Τι να κάνουν οι φορολογούμενοι
    17/03/2026 - 07:59 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Trade Estates: Αύξηση 66,1% των καθαρών κερδών το 2025, στα 39,9 εκατ. ευρω
    17/03/2026 - 09:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Bally’s Intralot: Εσοδα στα €520,6 εκατ. για το 2025 - Εκτίναξη ΑΕΒΙΤDA στα 184,6 εκατ.
    17/03/2026 - 10:41 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Χωρίς ταξί από σήμερα η χώρα - Απεργία διαρκείας, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή
    17/03/2026 - 08:55 ΕΛΛΑΔΑ
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Το ρεκόρ καριέρας του Εβάν Φουρνιέ (video)

17/03/2026 - 21:35
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Basketball Champions League 2025/26: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογίες

17/03/2026 - 21:31
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ολοκλήρωση του έργου για την προστασία του νερού στην περιοχή του Αιγίου

17/03/2026 - 15:24
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Πέντε συμπαραγωγές της ΕΡΤ βραβεύτηκαν στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

17/03/2026 - 15:20
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

UEFA: Στρατηγική εταιρική συνεργασία με Lidl και PreZero

17/03/2026 - 15:18
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Σύμπραξη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Κέντρου Αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη

17/03/2026 - 12:39
FleetNews
fleetnews.gr

Αύξηση 2% στις ταξινομήσεις Φεβρουαρίου -Κυρίαρχα τα υβριδικά

17/03/2026 - 08:29
FleetNews
fleetnews.gr

Νέος επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων στη Stellantis

16/03/2026 - 06:14
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – Paris Fashion Week”

15/03/2026 - 13:37
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

ClassiCon2026: Η μεγάλη γιορτή του κλασικού στιλ ξαναχτυπά | 21-22/3, Σεράφειο

15/03/2026 - 13:32
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΗΜΕΣ & ΨΙΘΥΡΟΙ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo