Κυριακή, 2 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Λιγότερο από 24 ώρες χωρίζουν τους περίπου 8.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς από την αναστολή εργασίας
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
31/08/2021 · 08:54

Λιγότερο από 24 ώρες χωρίζουν τους περίπου 8.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς από την αναστολή εργασίας

Πέντε νέες κατηγορίες εργαζoμένων προστίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από 15/9.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε λιγότερο από 24 ώρες οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Οι εκτιμήσεις λένε πως οκτώ με δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν τελικά σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΠΟΕΔΗΝ.

"Γνωρίζουμε τον αριθμό των ανεμβολίαστων, αλλά κάθε μέρα αλλάζει το νούμερο αυτό, διότι όλο και περισσότεροι υγειονομικοί εμβολιάζονται. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και το ποσοστό των υγειονομικών οι οποίοι έχουν νοσήσει και βεβαίως βγαίνουν από την εξίσωση. Επομένως, τα νούμερα είναι σαφώς μεγαλύτερα", ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στο ερώτημα πόσοι είναι οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα που τελικά δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

Τα ποσοστά των γιατρών που έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό είναι υψηλά και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες εκτιμώνται κοντά στο 91% στο δημόσιο τομέα, είναι όμως χαμηλότερα στο νοσηλευτικό προσωπικό (περίπου στο 80%), όπως και στο διοικητικό προσωπικό.

"Τονίζουμε ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου, που θα είναι και η τελευταία ημέρα κατά την οποία ένας υγειονομικός θα μπορεί να εμβολιαστεί. Μπορεί και αργότερα, μιλάω για την αρχή του μέτρου", ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση ο κ. Κοντοζαμάνης.

"Από εκεί και πέρα ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Πέραν τούτου, και με βάση το σύστημα μισθοδοσίας στο δημόσιο τομέα, που προβλέπει προκαταβολή αποδοχών δεκαπενθημέρου, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, όταν κι εφόσον εμβολιαστούν, όταν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, είναι πιθανόν να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, αφού οι ανάγκες της Υπηρεσίας θα έχουν διαφοροποιηθεί.

"Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα Υγείας για όλους τους συμπολίτες μας και να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες ενδεχομένως προκύψουν" συμπλήρωσε.

Εντωμεταξύ, χθες απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα υγειονομικών για πάγωμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Νοσοκομειακοί γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων, ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να "παγώνει" το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους. Πλέον αναμένεται να εξετάσει το Τμήμα αν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής ή όχι.

Πέντε νέες κατηγορίες εργαζoμένων προστίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από 15/9
Πρόκειται για εργαζόμενους στα ΚΑΠΗ, σε μονάδες ψυχικής υγείας, σε οργανισμούς και φορείς απεξάρτησης, σε συμβουλευτικούς σταθμούς και θεραπευτικά κέντρα και σε κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας που πρέπει να εμβολιαστούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου με την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, θα αντιμετωπίζουν άμεσα την αναστολή της εργασίας και τη στέρηση του μισθού τους καθώς ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλει στο «ΕΡΓΑΝΗ» δήλωση ειδικού εντύπου με τίτλο «Δήλωση ένταξης σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας εργαζόμενου σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν. 4820/2021».

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, υποχρεωτικά εμβολιάζονται με την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021:

1. Το προσωπικό που απασχολείται στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του ν. 2716/1999 (Α' 96) - Πρόκειται για τους εργαζόμενους σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Πολυδύναμα Ψυχιατρικά Ιατρεία, Πολυδύναμα Ιατραπαιδαγωγικά Ιατρεία, Κινητές Μονάδες, Ψυχιατρικά Τμήματα Ενηλίκων ή Παιδιών και Εφήβων Γενικών Νομαρχιακών ή Περιφερειακών Νοσοκομείων, Πανεπιστημιακές Ψυχιατρικές Κλινικές Ενηλίκων ή Παιδιών και Εφήβων, Πανεπιστημιακά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, Πανεπιστημιακά ινστιτούτα Ψυχικής Υγείας και Πανεπιστημιακές Μονάδες που έχουν ως αντικείμενο την ψυχική υγεία, Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ή Παιδοψυχιατρηκό Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Εξειδικευμένης Περίθαλψης, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Ειδικά Κέντρα ή Ειδικές Μονάδες Κοινωνικής Επανένταξης και Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης.
2. Το προσωπικό στους εγκεκριμένους οργανισμούς και φορείς απεξάρτησης του άρθρου 51 του ν. 4139/2013 (Α' 74), - Πρόκειται για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ), το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών
το προσωπικό στους συμβουλευτικούς σταθμούς και θεραπευτικά κέντρα του άρθρου 58 του ν. 4139/2013, - Εργαζόμενοι σε Συμβουλευτικούς Σταθμούς, Κέντρα και Θεραπευτήρια σωματικής και ψυχικής απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης ή άλλες σχετικές μονάδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πέραν των ήδη αναγνωρισμένων που έχουν ιδρυθεί μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών από Δήμους η Περιφέρειες, κοινωφελή ιδρύματα, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.α.
το προσωπικό στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του άρθρου 61 του ν. 3459/2006 (Α' 103) - Πρόκειται για τους εργαζόμενους σε Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας που έχουν συστήσει Ο.Τ.Α. Α` και Β` βαθμού
3. Το προσωπικό στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)
Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι υποχρεούνται πλέον με νέα ΚΥΑ να εμβολιαστούν υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού COVID-19 για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Όπως αναφέρεται στην νέα ΚΥΑ, το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Για την υποβολή αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους από το προσωπικό των ανωτέρω φορέων, η προθεσμία των τριών εργάσιμων ημερών αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας απόφασης (27.8.2021). Συνεπώς όσοι επιθυμούν να εξαιρεθούν από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για λόγους υγείας οφείλουν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι Υγειονομικές Επιτροπές οφείλουν να εξετάσουν τα αιτήματα εντός 5 ημερών, δηλαδή το αργότερο έως την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και μετά, όσοι δεν εμβολιαστούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου, τότε θα αντιμετωπίσουν άμεσα αναστολή εργασίας και στέρηση μισθού, ενώ οι εργοδότες που δεν υποβάλλουν την σχετική δήλωση στο σύστημα Εργάνη κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Οπως αναφέρεται στην ΚΥΑ:

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των εργαζομένων προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» δήλωση ειδικού εντύπο με τίτλο «Δήλωση ένταξης σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας εργαζόμενου σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν. 4820/2021» με καταχωρημένη την ημερομηνία ένταξης των εργαζομένων στο καθεστώς αυτό.

Για τις νέες κατηγορίες εργαζόμενων, η ανωτέρω δήλωση υποβάλλεται από 15 Σεπτεμβρίου 2021 και μετά και σε κάθε περίπτωση εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την ένταξη σε καθεστώς μη αποδοχής παροχής εργασίας, για τους εργαζόμενους για τους οποίους η πρώτη ή η μοναδική δόση θα έπρεπε να έχει λάβει χώρα έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Ελεγχος της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού
Για την υλοποίηση του σκοπού ελέγχου της συμμόρφωσης του υπόχρεου προσωπικού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ο διοικητικός προϊστάμενος κάθε δημόσιας δομής ή ο διοικητικός προϊστάμενος ή ο νόμιμος εκπρόσωπος κάθε ιδιωτικής δομής καταρτίζει λίστα φυσικών προσώπων υποχρέων εμβολιασμού του οικείου φορέα.

Η λίστα των υπόχρεων ανά φορέα περιέχει τα εξής:

- στοιχεία ταυτοποίησης ως εξής: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή Προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) και
- στοιχεία ως προς τη συμμόρφωσή τους με την υποχρέωση εμβολιασμού ως εξής:
εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι,
εάν έχουν νοσήσει και πότε, προκειμένου να διαπιστωθεί η παρέλευση έξι (6) μηνών από τη θετική διάγνωση,
εάν έχουν προγραμματίσει πρώτη ή δεύτερη δόση εμβολιασμού και σε ποια ημερομηνία,
εάν έχουν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία παρέχοντας και κάθε αναγκαίο αποδεικτικό στοιχείο ως προς την κατάθεσή της και
εάν έχουν λάβει απάντηση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή ως προς την αίτηση εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται, όπως παρέχουν κάθε αναγκαία συνδρομή, ειδικότερα υποχρεούνται, όπως προβαίνουν σε επίδειξη προς τον διοικητικό τους προϊστάμενο του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate - EUDCC) με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Εάν ο εργαζόμενος έχει προγραμματίσει πρώτη ή δεύτερη δόση εμβολιασμού καταθέτει υπεύθυνη δήλωση για τον προγραμματισμό μοναδικής/πρώτης ή δεύτερης δόσης εμβολιασμού και η ημερομηνία αυτής και επιδεικνύεται το σχετικό αποδεικτικό προγραμματισμού ραντεβού.

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
Για την επίτευξη του σκοπού του ελέγχου της συμμόρφωσης προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με τις αντίστοιχες εγγραφές στα μητρώα και πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου τομέα.

Το πληροφοριακό σύστημα του «Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου» ή το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύνανται να διαλειτουργούν για τον σκοπό αυτό με το «Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19», το «Εθνικό Μητρώο Ασθενών από COVID-19», με το σύστημα Προτεραιοποίησης Εμβολιαζομένων κατά του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και με το Σύστημα προγραμματισμού συνεδριών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, προκει-μένου να υποβάλλονται, μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου ή του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, οι υπόχρεοι εμβολιασμού των φορέων και να λαμβάνεται απόκριση ως προς την κατάσταση του εμβολιασμού τους ή τυχόν νόσησής τους.

Από το χρονικό σημείο διαλειτουργικότητας των ανωτέρω πληροφοριακών συστημάτων οι διοικητικοί προϊστάμενοι κάθε δημόσιας και ιδιωτικής δομής υποχρεούνται να καταχωρούν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου ή στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το σύνολο των υποχρέων προς εμβολιασμό κάθε δομής, επιλέγοντας την ένδειξη Υπόχρεος προς Εμβολιασμό. Τα στοιχεία των υποχρέων προς εμβολιασμό διαβιβάζονται ημερησίως με ασφαλή ηλεκτρονικά μέσα τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα:

στην ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΗΔΙΚΑ ΑΕ», υπό την ιδιότητά της ως εκτελούσας την επεξεργασία δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 και του Εθνικού Μητρώου Ασθενών από COVID-19, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας ως υπευθύνου επεξεργασίας, και ως υπεύθυνης για τη λειτουργία του συστήματος προγραμματισμού συνεδριών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19,
προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), η οποία τηρεί και λειτουργεί, υπό την ευθύνη και εποπτεία της, το σύστημα Προτεραιοποίησης Εμβολιαζομένων κατά του κορωνοϊ-ού COVID-19, σύμφωνα με το άρθρο 56 του ν. 4764/2020 (Α' 256) με σκοπό την προτεραιοποίηση και ταυτοποίηση των υπόχρεων φυσικών προσώπων.

Η «ΗΔΙΚΑ ΑΕ» διαβιβάζει, μέσω ασφαλούς ηλεκτρονικής σύνδεσης και διεπαφής, αποκρίσεις επί των αιτούμενων δεδομένων υποχρέων φυσικών προσώπων, όπως αυτά τηρούνται στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών φυσικών προσώπων κατά του Κορωνοϊού COVID-19, και το Εθνικό Μητρώο Ασθενών από Κορωνοϊό COVID-19. Ειδικότερα η “ΗΔΙΚΑ ΑΕ” (μέσω διεπαφής με web service με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του Κορωνοϊού COVID-19) χορηγεί τα ακόλουθα στοιχεία ανά φυσικό πρόσωπο υποχρέου: α) τη διενέργεια ή μη εμβολιασμού κατά του COVID-19, β) την ημερομηνία υλοποίησης πρώτης ή και δεύτερης δόσης, γ) τη συνδρομή απαλλαγής από εμβολιασμό λόγω νόσησης του υποχρέου (μέσω διεπαφής με web service με το Εθνικό Μητρώο Ασθενών από Κορωνοϊό COVID-19) με γνωστοποίηση της ημερομηνίας νόσησης.

Ομοίως από το Σύστημα προγραμματισμού συνεδριών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID- 19, το οποίο λειτουργεί υπό την ευθύνη και εποπτεία της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., επαληθεύονται οι ημερομηνίες ορισμού ραντεβού για εμβολιασμό των υποχρέων.

Τα ανωτέρω διαβιβαζόμενα δεδομένα υποχρέων φυσικών προσώπων σε εμβολιασμό, αξιοποιούνται από τους διοικητικούς προϊσταμένους των αντίστοιχων δομών και κάθε συναρμόδιο όργανο για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων των περ. α και β της παρ. 6 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α' 130) σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς την υποχρέωση εμβολιασμού.

Για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητας των ανωτέρω συστημάτων, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού διενεργούνται από τον διοικητικό προϊστάμενο κάθε δημόσιας δομής ή τον διοικητικό προϊστάμενο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο κάθε ιδιωτικής δομής μέσω της λίστας που είναι υποχρεωμένος να καταρτίσει με τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα εμβολιασμού.

  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • ·
  • ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ
  • ·
  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ·
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Η Εθνική Νεανίδων συνέτριψε με 73-42 τα Σκόπια και έκανε το 2/2 στο Ευρωμπάσκετ

All Content

Μια νίκη μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 η Εθνική Εφήβων, 84-64 το Ισραήλ - Με Γερμανία την Κυριακή

All Content - BusinessNews.gr

Τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Alpha Bank: Στα 497 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου

All Content - BusinessNews.gr

Euronext Athens: Καθαρά κέρδη 27 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο – Άλμα 92,8% στα EBITDA

All Content

AI Act και διαφήµιση: Τι αλλάζει από 2 Αυγούστου

All Content

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

FleetNews

Ένας χρόνος δυναμικής παρουσίας για Geely και Zeekr στην Ελλάδα

FleetNews

BMW: Προχωρά στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

FleetNews

Το Ford Ranger τώρα σε εκδόσεις ντίζελ και PHEV

All Content

«Μη εγγυημένο το συμβόλαιο του Χεζόνια στους Καβαλίερς»!

All Content

Χαρτώνας: «Ξεκινώ από το… μηδέν, τιμή μου που θα έχω προπονητή τον κύριο Σάκοτα»

All Content - BusinessNews.gr

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 661 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Eurobank: Καθαρά κέρδη 776 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2026

All Content - BusinessNews.gr

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

FleetNews

Σε άνοδο η αγορά επαγγελματικών της ΕΕ

FleetNews

Stellantis: Αύξηση εσόδων κατά 13% το β’ τρίμηνο

CSRΝews.gr

Στους «Climate Leaders 2026» για 4η χρονιά η COSMOTE TELEKOM

CSRΝews.gr

Greenvolt Power: Εγκαινίασε γιγαντιαία μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 200 MW στην Πολωνία

CSRΝews.gr

Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Μπακογιάννης: Θα είναι αβίωτη η Αθήνα αν δεν τη θωρακίσουμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή
Μπακογιάννης: Θα είναι αβίωτη η Αθήνα αν δεν τη θωρακίσουμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή 30/08/2021 - 19:49
ΕΟΔΥ: Τα 139 σημεία δωρεάν ελέγχου για Covid-19 31/08/2021 - 09:55
ΕΟΔΥ: Τα 139 σημεία δωρεάν ελέγχου για Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Παράταση διαμονής για πυρόπληκτους στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου
    01/08/2026 - 15:05 ΕΛΛΑΔΑ
  • GBR: Η ανάπτυξη των ελληνικών ξενοδοχείων στηρίζεται πλέον στις τιμές και όχι στον όγκο
    01/08/2026 - 14:43 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Oυγγαρία: Πιθανή διακοπή της λειτουργίας πυρηνικού σταθμού Paks λόγω χαμηλής στάθμης υδάτων στον Δούναβη
    01/08/2026 - 14:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο με πλήρη απορρόφηση της αύξησης πάνω από 18% στη χονδρική
    01/08/2026 - 13:40 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • Ο στρατός του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε εχθρικά drones
    01/08/2026 - 13:22 ΚΟΣΜΟΣ
  • Meteo: Στα 130 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές ανέμου στην Κάρυστο
    01/08/2026 - 12:56 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2026
    01/08/2026 - 12:39 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Υπ. Υγείας: Μόνιμη εθνική πολιτική το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» έως το 2030 με κάλυψη από τον Προϋπολογισμό
    01/08/2026 - 12:25 ΥΓΕΙΑ
  • Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 3 έως 7 Αυγούστου
    01/08/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Βρεφονηπιακοί σταθμοί: 3+1 ερωτήσεις - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται
    01/08/2026 - 11:40 ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Μάχη με τις φλόγες στα δύο μέτωπα στη Βοιωτία
    01/08/2026 - 10:08 ΕΛΛΑΔΑ
  • Τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία 2,5 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2026
    01/08/2026 - 12:39 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • GBR: Η ανάπτυξη των ελληνικών ξενοδοχείων στηρίζεται πλέον στις τιμές και όχι στον όγκο
    01/08/2026 - 14:43 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ
    01/08/2026 - 10:59 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 3 έως 7 Αυγούστου
    01/08/2026 - 12:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Στους Μπλέιζερς ο Σόχαν, ανανέωσε στους Γουόριορς ο Πέιτον

01/08/2026 - 20:51
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Η Εθνική Νεανίδων συνέτριψε με 73-42 τα Σκόπια και έκανε το 2/2 στο Ευρωμπάσκετ

01/08/2026 - 20:02
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

IAB Hellas: Νέα Διοικούσα Επιτροπή και νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Γαληνός Γιαγλής

31/07/2026 - 13:33
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Η Έλλη Κασόλη στο ΕΡΤnews

31/07/2026 - 11:28
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Στους «Climate Leaders 2026» για 4η χρονιά η COSMOTE TELEKOM

31/07/2026 - 09:40
FleetNews
fleetnews.gr

Ένας χρόνος δυναμικής παρουσίας για Geely και Zeekr στην Ελλάδα

31/07/2026 - 09:06
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Greenvolt Power: Εγκαινίασε γιγαντιαία μονάδα αποθήκευσης ενέργειας 200 MW στην Πολωνία

31/07/2026 - 08:17
FleetNews
fleetnews.gr

BMW: Προχωρά στην περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας

31/07/2026 - 06:09
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo