Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
SWPA 2020: Gerhard Steidl - Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
22/01/2020 · 17:58

SWPA 2020: Gerhard Steidl - Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ως παραλήπτη του βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία για το 2020 τον τυπογράφο και εκδότη Gerhard Steidl στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Βραβείων που ο τίτλος «Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία» δεν θα απονεμηθεί σε κάποιο φωτογράφο. Ο Steidl θα τιμηθεί στην τελετή των βραβείων στο Λονδίνο στις 16 Απριλίου για τη δουλειά που έχει κάνει σε συνεργασία με φωτογράφους, καθώς και για τη σημαντική επιρροή που έχουν οι εκδόσεις των φωτογραφικών βιβλίων του.

Το 1996, ο εκδοτικός οίκος Steidl (έτος ίδρυσης-1968) λάνσαρε ένα δικό του πρόγραμμα εκδόσεων φωτογραφικών βιβλίων και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να το εξελίξει σε αυτό που είναι σήμερα, δηλαδή το μεγαλύτερο κατάλογο εκδόσεων για τη σύγχρονη φωτογραφία, παγκοσμίως. Αυτός ο αξιοθαύμαστος κατάλογος περιλαμβάνει αφιερώματα σε γνωστούς επαγγελματίες, όπως οι Joel Sternfeld, Nan Goldin, Bruce Davidson, Robert Frank, Berenice Abbott, Robert Adams, Henri Cartier-Bresson, Karl Lagerfeld και Juergen Teller. Οι εκδόσεις του καλύπτουν ολόκληρη την ιστορία της φωτογραφίας, από τους πρώτους «μέντορες» του είδους έως τους κορυφαίους φωτογράφους της εποχής μας, και αντιπροσωπεύουν όλο το εύρος της φωτογραφικής έκφρασης - από την τέχνη και τη μόδα έως τα ντοκιμαντέρ και την φωτογραφία του δρόμου.

ONE LOVE, ONE BOOK: STEIDL BOOK CULTURE. THE PHOTOBOOK AS MULTIPLE

Προς τιμήν του έργου του, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας των βιβλίων του Steidl και θα εκτεθούν περίπου 80 από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του, ως τμήμα της έκθεσης Sony World Photography Awards 2020, στο εμβληματικό Somerset House του Λονδίνου. Με τίτλο «One Love, One Book: Steidl Book Culture. The Photobook as Multiple», η έκθεση παρουσιάζει τις φωτογραφικές εκδόσεις που δημιουργούνται παραδοσιακά με πιστά αντίτυπα έργων καλλιτεχνών, οι οποίες έχουν γίνει ή ανατεθεί από έναν καλλιτέχνη και διατίθενται στο ευρύ κοινό σε προσιτή τιμή. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με τον David Campany, με θέμα «Ask Steidl Any Dumb Question About Making a Book», κατά την οποία οι επισκέπτες προσκαλούνται σε μία συνάντηση με τον εκδότη και συνομιλούν μαζί του, θέτοντας απευθείας ερωτήσεις.

Εξελίσσοντας περαιτέρω την ιδέα της δημοκρατικής τέχνης, ο Gerhard Steidl αντιλαμβάνεται την έκθεση ως ένα τρόπο για να επικοινωνήσει το όραμα και την εμπειρία του, παρακινώντας και άλλους ανθρώπους να ασχοληθούν. Ο εκθεσιακός χώρος θα διαμορφωθεί σαν ένα εργαστήριο εικόνας, χωρισμένο σε τέσσερα τμήματα: Καλλιτέχνης, Ιδέα, Σχεδιασμός και Εκτύπωση. Κάθε έκθεμα θα συνοδεύεται από λεπτομερή σχόλια και θα προσφέρει στους επισκέπτες εμπλουτισμένα στοιχεία σχετικά με την κουλτούρα των βιβλίων του Steidl, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την τέχνη του, ξεκινώντας από την αρχική επικοινωνία με τον καλλιτέχνη και τις διεργασίες που αφορούν στην έκδοση, έως τα παραδείγματα διαφόρων τεχνικών στοιχείων, όπως οι γραμματοσειρές, το χαρτί και τα συνδετικά υλικά.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά εκθέματα θα βρίσκεται το The Japanese Box (2001) που εκδόθηκε από τον Steidl, αντίτυπο έκδοσης 7L. Πρόκειται για προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Karl Lagerfeld και του Gerhard Steidl και είναι ένα συλλεκτικό κουτί από μαύρη γυαλιστερή λάκα που περιέχει αντίγραφα έξι σπάνιων φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Provoke την εποχή επιρροής της Ιαπωνίας. Ένα ακόμα έκθεμα που αφορά στην έκδοση 7L είναι το έργο του Andy Warhol «Interview: The Crystal Ball of Pop Culture» (2004), Ένας τόμος που περιλαμβάνει επτά τεύχη από τις καλύτερες δημοσιεύσεις της πρώτη δεκαετίας του διάσημου περιοδικού Interview του Warhol, ενώ συμπεριλαμβάνονται όλα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο, κατόπιν παραγγελίας, ξύλινο τρόλεϊ.

Εκτός από σημαντικές εκδόσεις, ο Steidl θα παρουσιάσει φωτογραφίες διαφόρων καλλιτεχνών με τους οποίους έχει καλλιεργήσει μακροχρόνιες σχέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν ολοκαίνουργιες φωτογραφίες από το επικείμενο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ μυθιστοριογράφου, Orhan Pamuk, με τίτλο «Orange» (2020). Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα φαινομενικά παραμελημένα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, τα οποία «λούζει» το θερμό φως της πορτοκαλί καταχνιάς που δημιουργείται από τα παλιά φανάρια, που όμως γρήγορα εξαφανίζεται από την πόλη, καθώς τα μοντέρνα λευκά φώτα παίρνουν τη θέση τους. Επίσης παρουσιάζονται φωτογραφίες από το Μουσείο Bhavan της Dayanita Singh (2017), που προέρχονται από μια περιοδεύουσα έκθεση, στην οποία οι εκτυπώσεις τοποθετούνται σε αναδιπλούμενες ξύλινες κατασκευές και μπορούν να αλλάξουν θέση ανάλογα με τις επιθυμίες του καλλιτέχνη. Μια μικρογραφία της έκθεσης δημιουργήθηκε από τον Steidl σε μορφή βιβλίου, που αποτελείται από εννέα μεμονωμένες συλλογές, ώστε οι κάτοχοι τους να τις εγκαταστήσουν και να τις διαμορφώσουν, όπως επιθυμούν οι ίδιοι, στο χώρο τους.

Μαζί με αυτές των Singh και Pamuk θα παρουσιαστούν και φωτογραφίες από το βιβλίο του Ισπανού κινηματογραφιστή Carlos Saura, «Vanished Spain» (2016), που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ανδαλουσία και την κεντρική Ισπανία, τη δεκαετία του 1950. Αυτή η συναρπαστική συλλογή με τοπία, ταυρομαχίες και εικόνες από την καθημερινή ζωή, είχε ως στόχο να αμφισβητήσει την προπαγανδιστική απεικόνιση του καθεστώτος του Φράνκο και να αναδείξει την πραγματική Ισπανία. Επίσης, πρόκειται να εκτεθούν οι πρωτότυπες εκτυπώσεις ασημί ζελατίνης από το έργο «On the Road» (2009) του Ed Ruscha, στο οποίο το κλασικό μυθιστόρημα του Jack Kerouac συνοδεύεται από ασπρόμαυρες φωτογραφικές απεικονίσεις που είτε έχει απαθανατίσει ο ίδιος ο Ruscha, κατόπιν ανάθεσης από άλλους φωτογράφους, είτε έχουν επιλεγεί από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν για να αποδώσουν πιστά τις λεπτομέρειες και τις εντυπώσεις που περιγράφει ο συγγραφέας.

Μιλώντας για το βραβείο του, ο Gerhard Steidl σχολιάζει: «Είναι τιμή μου να είμαι ο αποδέκτης του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία για το 2020. Ως τυπογράφος και εκδότης, ένα από τα πράγματα που αγαπώ περισσότερο στα φωτογραφικά βιβλία είναι ότι αποτελούν ένα δημοκρατικό μέσο, γιατί φέρνουν τη φωτογραφία κοντά στο ευρύ κοινό. Σε αυτό το πνεύμα, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τη δημιουργία της έκθεσης «One Love, One Book: Steidl Book Culture. The Photobook as Multiple» που φιλοξενείται στο Somerset House. Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε μερικά από τα πιο φιλόδοξα βιβλία μας, να μοιραστούμε ορισμένα μυστικά για τη δημιουργία των βιβλίων και, ελπίζουμε, να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά δημιουργών βιβλίων».

  • SWPA 2020
  • ·
  • GERHARD STEIDL
  • ·
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Με Δόξα στη Λευκάδα ο Άρης, με Βίκο στην Πυλαία ο αήττητος ΠΑΟΚ

All Content

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου

All Content - BusinessNews.gr

Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ, με σταθερή προοπτική

All Content - BusinessNews.gr

PosoKanei: Όταν το «5+1 δώρο» κοστίζει 105% ακριβότερα ανά λίτρο – Τρία παραδείγματα

All Content - BusinessNews.gr

Στενά του Ορμούζ: Πρόσθετο κόστος 12 δισ. δολ. για το ευρωπαϊκό LNG και φόβοι για πολυετή κρίση στη ναυτιλία

All Content

DDB Athens: Ο Λάζαρος Νικηφορίδης αναλαμβάνει Chief Creative Officer

All Content

Στον ΣΠΟΡ FM TV Champions League, Europa και Conference ως το 2031

FleetNews

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες για το Fleet Europe Hall of Fame 2026

FleetNews

Άνοιξε τις πύλες της η Auto Athina 2026

FleetNews

B03X – B05: Διπλή, ηλεκτρική επίθεση από τη Leapmotor

All Content

Πλήρης δράση το Σάββατο στην Allwyn WBL1 (live streams)

All Content

Εντός έδρας Πανιώνιος και Λαύριο στην Elite League, στα Μέγαρα το ντέρμπι του Σαββάτου

All Content - BusinessNews.gr

Διπλή ανάσα για τους οφειλέτες: Ποιοι ωφελούνται από το επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις

All Content - BusinessNews.gr

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η χρηματιστηριακή αγορά - Εβδομαδιαία πτώση 2,51% στο Euronext Athens

All Content - BusinessNews.gr

ΕΚΤ: Δύο οι υποψήφιοι για τη διαδοχή Λαγκάρντ – Η ανακοίνωση Πιερρακάκη και τα επόμενα βήματα

FleetNews

Η Ολυμπία Οδός περνά στην εποχή του υδρογόνου

FleetNews

Νέα BMW Σειρά 3 με «αέρα» Neue Klasse

CSRΝews.gr

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE για την παρακολούθηση της ρύπανσης των υδάτων

CSRΝews.gr

ΚΕΔΕ-Μ. Σχοινάς: Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση 80 εκατ. ευρώ για μικρά αρδευτικά έργα

CSRΝews.gr

Δύο ακόμη νεογέννητες φώκιες στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι τραυματιοφορείς - Τι ζητούν
Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι τραυματιοφορείς - Τι ζητούν 22/01/2020 - 17:14
Θεσ/νίκη: Εξαρθρώθηκε παράνομο δίκτυο διακίνησης μεταναστών 22/01/2020 - 18:22
Θεσ/νίκη: Εξαρθρώθηκε παράνομο δίκτυο διακίνησης μεταναστών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Χατζηβασιλείου: Στην περιοχή του καλωδίου κυριαρχικά δικαιώματα ασκούν αποκλειστικά η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία
    07/11/2026 - 14:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κρήτη: Ανθεκτικός ο τουρισμός σε μια χρονιά διεθνών προκλήσεων
    07/11/2026 - 13:32 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • Χίος: Σχέδιο για εννέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα, με προσθήκη ταχύπλοου για τη σύνδεση με το νησί
    07/11/2026 - 13:04 ΕΛΛΑΔΑ
  • Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 20 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά του Ιράν
    07/11/2026 - 12:38 ΚΟΣΜΟΣ
  • Νόμος του κράτους ο «κουμπαράς» για τα παιδιά- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί
    07/11/2026 - 12:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • PosoKanei: Όταν το «5+1 δώρο» κοστίζει 105% ακριβότερα ανά λίτρο – Τρία παραδείγματα
    07/11/2026 - 11:35 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στενά του Ορμούζ: Πρόσθετο κόστος 12 δισ. δολ. για το ευρωπαϊκό LNG και φόβοι για πολυετή κρίση στη ναυτιλία
    07/11/2026 - 11:04 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Διπλή ανάσα για τους οφειλέτες: Ποιοι ωφελούνται από το επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις
    07/11/2026 - 10:39 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Fitch: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ, με σταθερή προοπτική
    07/11/2026 - 10:16 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
    07/11/2026 - 09:00 MEDIA
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • ΣΕΤΕ: Αντιδράσεις για την επικείμενη αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων
    06/11/2026 - 17:47 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η χρηματιστηριακή αγορά - Εβδομαδιαία πτώση 2,51% στο Euronext Athens
    06/11/2026 - 18:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών στα 41,86 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2026 – Αύξηση 11,6% τον Σεπτέμβριο
    06/11/2026 - 14:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Στη Θεσσαλονίκη η ετήσια συνάντηση της Επιτροπής Αυτοματοποιημένων Μετρό της UITP
    06/11/2026 - 17:20 ΕΛΛΑΔΑ
  • Χρηματιστήριο: Ισχυρές απώλειες 2,22%, τζίρος στα 392,12 εκατ. ευρώ
    06/11/2026 - 17:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Επιβλητικός Αθηναϊκός 99-63 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία

07/11/2026 - 11:49
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Allwyn WBL1 2026/27: Πρόγραμμα-αποτελέσματα-βαθμολογία

07/11/2026 - 11:37
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE για την παρακολούθηση της ρύπανσης των υδάτων

06/11/2026 - 15:19
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΚΕΔΕ-Μ. Σχοινάς: Τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση 80 εκατ. ευρώ για μικρά αρδευτικά έργα

06/11/2026 - 14:56
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Antenna Studios & ΑΝΤ1: Ισχυρή διεθνής παρουσία και νέες εμπορικές συμφωνίες στο MIPCOM 2026

06/11/2026 - 14:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Kosmos 93,6: Τη Δευτέρα 12:00-14:00 το μαγικό αφιέρωμα στον Leonard Cohen

06/11/2026 - 14:35
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“AFW Celebrity Skin” x “Kallergis Machines”

05/11/2026 - 18:01
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Το Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Κορινθίας «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τη δυναμική του παρουσία στην έκθεση Beauty Greece 2026

04/11/2026 - 15:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo