Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Βέτο της Ελλάδας σε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
17/01/2020 · 08:50

Βέτο της Ελλάδας σε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία

«Χαίρομαι που η επιλογή που έκανα φαίνεται να συγκεντρώνει ευρεία συναίνεση. Η κα Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του.
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Είπε μιλώνστας στον Alpha, ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία, συμβολικά πολύ χρήσιμη και ότι πίσω από το σύμβολο της πρώτης γυναίκας Προέδρου κρύβεται ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες ικανότητες.

«Πρόσωπο μη κομματικό που αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόσωπο μη πολιτικό. Έχει χειριστεί σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Έχει άποψη πολύ ισχυρή για τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα όχι απλά με επάρκεια αλλά συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένας θαυμάσιος, ζεστός, κανονικός άνθρωπος», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν διέσυρε κανένα θεσμό και ότι ανακοίνωσε την επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας νωρίτερα από ότι είχε υποχρέωση να το κάνει.

«Η κ. Σακελλαροπούλου θα είναι εξαιρετική Πρόεδρος και θα ταυτίσει τη θητεία της με νέο, μεγάλο άλμα της χώρας στο μέλλον»

«Δεν μπήκα στην ονοματολογία. Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ διέσυρα τον θεσμό. Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε 718 λέξεις για να πει ένα απλό ναι», συμπλήρωσε ενώ μίλησε και για τον Προκόπη Παυλόπουλο. «Ήταν καλός Πρόεδρος και σέβομαι και τιμώ την προσφορά του. Εξήγησα τους λόγους της επιλογής μου και είμαι υπερήφανος για την επιλογή που έκανα. Ένας πρόσθετος λόγος μετά την εκδήλωση των προθέσεων των κομμάτων είναι ότι την κα Σακελλαροπουλου την ψηφίζει και το ΚΙΝΑΛ και άρα δημιουργούμε μεγαλύτερη συναίνεση», ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τη στάση του στην προεδρική εκλογή το 2015. «Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου με τα τότε δεδομένα. Το 2020 δεν είναι το 2015, ούτε βρίσκομαι στην ίδια θέση, ούτε η ΝΔ του 2020 είναι ίδια με τη ΝΔ του 2015. Σέβομαι και τιμώ τον κ. Παυλόπουλο, ήταν ένας καλός Πρόεδρος αλλά είμαι σίγουρος ότι έκανα τη σωστή επιλογή», τόνισε ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι η κοινωνία μας ακόμα βρίθει διακρίσεων εις βάρος των γυναικών ότι και στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση έχει μια ιδιαίτερα συμβολική αξία ότι η πρώτη πολίτης θα είναι γυναίκα.
«Θα είναι εξαιρετική Πρόεδρος και θα ταυτίσει τη θητεία της με νέο, μεγάλο άλμα της χώρας στο μέλλον», υπογράμμισε.

«Μια κυβέρνηση που παράγει πολύ πολιτική, όπου εντοπίζονται λάθη και παραλείψεις, με θάρρος διορθώνονται»,

Ερωτηθείς για την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και αν έκανε λάθος πριν από έξι μήνες, απάντησε ότι το ρολόι του χρόνου δεν γυρίζει πίσω. «Αν ήξερα αυτά που γνωρίζω τώρα πριν από 6 μήνες, δεν θα καταργούσα το υπουργείο. Εξ ου και έσπευσα να το επανασυστήσω», ανέφερε κάνοντας λόγο για επιχειρησιακές δυστοκίες όχι στη χάραξη αλλά στην υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης που τόνισε ότι είναι η σωστή.
«Κάνουμε αυτή τη διορθωτική κίνηση. Ο κ. Μηταράκης θα είναι για το εσωτερικό και ο κ. Κουμουτσάκος για το εξωτερικό. Ο σχεδιασμός μας είναι διαφορετικός από της προηγούμενης κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που παράγει πολύ πολιτική, όπου εντοπίζονται λάθη και παραλείψεις, με θάρρος διορθώνονται», σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και στη θάλασσα, για την αλλαγή του νόμου για τις αιτήσεις ασύλου οι οποίες θα ελέγχονται το αργότερο σε δύο μήνες και όποιος δεν δικαιούται άσυλο θα επιστρέφει στην Τουρκία και άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση.
«Έκαναν την Ελλάδα μαγνήτη. Δεν θέλουμε την Ελλάδα να είναι μαγνήτης. Θέλουμε να προστατεύσουμε αυτούς που δικαιούνται άσυλο, τους πρόσφυγες», συνέχισε τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του αναδεικνύει και την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών είπε ότι οι δομές θα γίνουν με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης και οι σχετικές τοπικές κοινωνίες θα στηριχθούν.
Είπε επίσης ότι η δημιουργία των νέων δομών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσουν οι υφιστάμενες και πως «όταν κλείσει η Μόρια θα αντιληφθούν όλοι την ορθότητα της επιλογής μας».
Σχετικά με την αξιολόγηση των υπουργών είπε ότι είμαστε στον πρώτο γύρο και «μπορώ να πω ότι δεν επίκειται ανασχηματισμός άμεσα αλλά όταν γίνει θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία της αξιολόγησης».
Και πρόσθεσε: «Στις δύο κίτρινες αποβάλλεται κανείς. Υπάρχει και απευθείας κόκκινη. Δεν είναι καθόλου στις προθέσεις μου ο ανασχηματισμός, δεν θα δείτε άμεσα ανασχηματισμό».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη που δεν θα έχει προϋπόθεση την ακύρωση των μνημονίων. Θα βάλουμε βέτο»

Για τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι κακώς δεν προσκληθήκαμε και επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Είπε επίσης ότι επικοινώνησε με την καγκελάριο Μέρκελ ενώ έχει στείλει επιστολές σε όλους τους ομολόγους του, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στην πρόεδρο της Κομισιόν για να ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης είναι παράνομο και απαράδεκτο και τόνισε: «Η Ελλάδα σε επίπεδο συμβουλίου κορυφής δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη που δεν θα έχει προϋπόθεση την ακύρωση των μνημονίων. Θα βάλουμε βέτο και σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών».
Επισήμανε μάλιστα ότι το ζήτημα αφορά συνολικά την Ευρώπη καθώς ο αγωγός EastMed είναι σημαντικός. «Στην Τουρκία δεν αρέσει γιατί θέλει να είναι γεωπολιτικός παίκτης. Την Ευρώπη τη συμφέρει να έχει έναν τέτοιο αγωγό», συμπλήρωσε.
Ανέφερε επίσης για την Τουρκία ότι «το να εκδηλώνεσαι με προκλητικότητα δεν σημαίνει ότι δεν είσαι πολιτικά απομονωμένος» και τόνισε πως το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης το καταδίκασαν σαφώς οι ΗΠΑ, είπαν ότι τα νησιά μας έχουν ΑΟΖ και ο Μ. Πομπέο είπε ότι η Αμερική εγγυάται την ασφάλεια της Ελλάδος.
«Ουδέποτε είχαμε τόσο ισχυρές δηλώσεις στήριξης των ελληνικών συμφερόντων», συνέχισε ενώ ρωτήθηκε τι θα κάνουμε αν η Τουρκία στείλει σεισμογραφικό πλοίο όπως λέει. «Ό,τι χρειάζεται. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε ό,τι χρειάζεται», δήλωσε.
Επίσης δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες του διαλόγου του με τον Ντ. Τραμπ αλλά ανέφερε ότι κατέστησε σαφές ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. «Αυτό έγινε απολύτως αντιληπτό από τον Πρόεδρο Τραμπ και συνολικά από την αμερικανική ηγεσία», ανέφερε σημειώνοντας πως ούτε οι ΗΠΑ, ούτε εμείς, ούτε η Τουρκία έχουν κανένα όφελος από κλιμακούμενη ένταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Πρόσθεσε ότι παρά τις ρητορικές εξάρσεις του Τ. Ερντογάν εξακολουθούν τα κανάλια της επικοινωνίας μας να είναι ανοικτά και πως υπάρχει οδικός χάρτης για το πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε την ένταση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει η χώρα στη Χάγη για οποιοδήποτε άλλο θέμα πλην της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας»

«Στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, της υφαλοκρηπίδας και των ΑΟΖ, η πρόθεσή μας είναι αν δεν μπορέσουμε να βρούμε λύση κοινή συναινέσει, γιατί να μην καταλήξουμε να λυθεί νομικά με προσφυγή στη Χάγη; Το λέμε με τη βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν άλλα θέματα να συζητήσουμε» και πως «δεν υπάρχει περίπτωση να πάει η χώρα στη Χάγη για οποιοδήποτε άλλο θέμα πλην της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας».
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε δημόσια τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη στήριξη και επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους στην περιοχή ενώ για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να διαχειριστούμε δύσκολη και έντονα κλιμακούμενη ένταση στο Αιγαίο. Αν χρειαστεί όμως ξέρουμε πώς να την διαχειριστούμε».
Επιπλέον ανέφερε ότι η στήριξη του Κογκρέσου στην Ελλάδα είναι ισχυρή, της Γερουσίας πανίσχυρη και ότι με τον Ντ. Τραμπ έχει μια καλή προσωπική χημεία.

«Όταν πετάς τσιμεντόλιθο από το 2ο όροφο είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι κακούργημα»

Για το θέμα της ασφάλειας και της κατάστασης στα Εξάρχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος, ότι η Αστυνομία δεν έμπαινε γιατί ήταν περιοχή γκέτο.
«Αυτό άλλαξε. Υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο», συμπλήρωσε ενώ είπε ότι αυτό που συνέβη στο Κουκάκι ήταν απαράδεκτο και πως αυτός που πετάει τσιμεντόλιθους από το 2ο όροφο το κάνει με πρόθεση να τραυματίσει ή να σκοτώσει.
«Ο ποινικός κώδικας έχει αλλάξει. Εγώ δεν είμαι έτοιμος να κάνω πρόσθετες αλλαγές. Όταν πετάς τσιμεντόλιθο από το 2ο όροφο είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι κακούργημα. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει την κρίση. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Δεν θα προχωρήσω σε άμεση αλλαγή του ποινικού κώδικα. Θα περιμένω να δω πως η Δικαιοσύνη ερμηνεύει αυτόν τον ποινικό κώδικα. Δεν θέλω να πάω στην άλλη άκρη και να κατηγορηθούμε για πράξεις αυταρχικές», δήλωσε.
Επίσης είπε ότι όπου υπάρχουν περιπτώσεις που η Αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο ή παραβίαση του νόμου, αυτές θα ερευνηθούν. «Μου έκανε εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει κουβέντα για τους τσιμεντόλιθους από το 2ο όροφο ενώ έσπευσε να κατηγορήσει την Αστυνομία στην πρώτη φάση της κατάληψης. Η βία πρέπει να καταδικάζεται από όπου κι αν προέρχεται χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει σε προσεγγίσεις που θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν βλέπω πολλά τέτοια δείγματα γραφής. Βλέπω εντυπωσιακές πιρουέτες που μπορεί να είναι από απόσταση γραφικές», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Θα αρχίσουμε να κόβουμε την εισφορά αλληλεγγύης εντός του 2020».

Για την οικονομία δήλωσε σίγουρος ότι θα έχουμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο και πως «θα αρχίσουμε να κόβουμε την εισφορά αλληλεγγύης εντός του 2020». Επ αυτού είπε ότι είναι άδικος φόρος και «πιστεύω ότι μπορούμε εντός του 2021 να καταργηθεί πλήρως».
Για την ανάπτυξη εκτίμησε ότι θα είναι στο 3% και πως η κυβέρνηση πιστώνεται ότι «είμαστε απολύτως συνεπείς στις δεσμεύσεις μας».
Σε ερώτηση τι έχει μάθει ως πρωθυπουργός είπε ότι είναι μεγάλο σχολείο η πρωθυπουργία.
«Κανείς δεν γεννιέται πρωθυπουργός. Αυτό το γραφείο δεν μου ήταν άγνωστο. Θυμάμαι τον πατέρα μου. Δεν θεωρούσα δεδομένο ότι μπαίνω στην πολιτική για να γίνω πρωθυπουργός. Θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου έδωσε ο λαός», συνέχισε αναφέροντας ότι έχει μάθει την ανάγκη της συστηματικής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και πώς να μην χάνει επαφή με την κοινωνία. «Κάθε γραφείο πρωθυπουργού είναι ένα χρυσό κλουβί και το πώς βγαίνεις έχει σημασία. Δεν είμαι εδώ μόνιμος. Μπήκα και κάποια στιγμή θα φύγω. Σε όλη αυτή την πορεία δεν θέλω να με μπολιάσει ο ιός της αλαζονείας και της έπαρσης», πρόσθεσε δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες.
«Και αν στα πλαίσια μιας περιοδείας μου κάνω και καμία βόλτα στο βουνό, ο κ. Τσίπρας με συμβούλευσε να αθλούμαι και να πίνω νερό», συνέχισε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές.

«Δεν έχω κανένα λόγο να σκέφτομαι τις πρόωρες εκλογές»

«Δεν υπάρχουν πρόωρές εκλογές. Γιατί να έκανα; Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να κερδίσουμε τις εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Πιθανόν να είναι διπλές. Έχω εμπιστοσύνη ότι αυτά που θα κάνουμε θα αποδώσουν και το 2023 θα έχουμε να πούμε τι κάναμε καλό, τι καλό θα κάνουμε και τι θα έχουν να χάσουν όσοι επιλέξουν κάτι διαφορετικό. Δεν έχω κανένα λόγο να σκέφτομαι τις πρόωρες εκλογές. Η μόνη δουλειά μου είναι πως θα αξιοποιήσω την τετραετία για να κάνω τις ζωές των πολιτών καλύτερες και μετά να ζητήσω ανανέωση της θητείας χωρίς να θεωρώ ποτέ δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχω κάνει πολιτική καριέρα από το να με υποτιμούν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι. Δεν υποτιμώ κανένα. Έχω μια ευκαιρία να κάνουμε όλοι μαζί άλμα στο μέλλον. Έχω φιλόδοξα σχέδια για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Μπιρτς: Ο Άρης μπορεί να πάρει το EuroCup (pics)

All Content

Κι επίσημα παίκτης της ΑΕΚ ο Ντέρικ Γουίλιαμς

All Content - BusinessNews.gr

Bally’s Intralot: Έσοδα €544,2 εκατ. στο εξάμηνο και νέα συμβόλαια – Στο επίκεντρο η εξαγορά της evoke

All Content - BusinessNews.gr

IRIS: Πότε οι μεταφορές χρημάτων μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας - Τι ισχύει για τις δωρεές

All Content - BusinessNews.gr

Προϋπολογισμός: Στα €5,7 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα στο επτάμηνο – Υπέρβαση €1,3 δισ. έναντι του στόχου

All Content

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

All Content

Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ

FleetNews

Η Βρετανία βάζει στο τραπέζι την χαλάρωση των στόχων για τα EV

FleetNews

Αύξηση κερδών 36% για την Geely με ισχυρό αποτύπωμα εξαγωγών

FleetNews

Drivalia: Χρηματοδότηση 48 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για 2.900 ΕV

All Content

Νταϊάνα Ταουράσι: Οι Μέρκιουρι απέσυραν τη φανέλα της κορυφαίας όλων των εποχών (vids & pics)

All Content

Δανεικός στον Βίκο από το Μαρούσι ο Γιάννης Καρακώστας

All Content - BusinessNews.gr

Ελληνικό χρέος: Νέα πρόωρη αποπληρωμή 13 δισ. ευρώ – Ετοιμάζεται να αφήσει πίσω την Ιταλία

All Content - BusinessNews.gr

Ισχυρό το αφήγημα των ελληνικών μετοχών - Με "discount" το Euronext Athens έναντι των ευρωπαϊκών αγορών

All Content - BusinessNews.gr

Σημαντική η αναπτυξιακή δυναμική του Ε65 - Ποιες περιοχές ωφελούνται από το έργο - Μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

FleetNews

Mercedes-Benz: Αποχωρεί ο επικεφαλής λογισμικού

FleetNews

Συμμαχία Porsche – Xpeng για τις εκπομπές ρύπων

CSRΝews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

CSRΝews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

CSRΝews.gr

Alpha Bank: Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο για το 2019
Οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο για το 2019 17/01/2020 - 08:45
Σήμερα η κρίσιμη συντάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ 17/01/2020 - 08:58
Σήμερα η κρίσιμη συντάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ιρλανδία: Τα θανατηφόρα επικίνδυνα κόλπα σε αυτοκινητοδρόμους γίνονται για «likes στα ΜΚΔ»
    17/08/2026 - 14:20 ΚΟΣΜΟΣ
  • Οι νέοι «Θρύλοι» της Disney: Από την Άν Χάθαγουεϊ και τον Μπομπ Άιγκερ στον Ντουέιν Τζόνσον
    17/08/2026 - 14:11 LIFESTYLE
  • Χανιά: Βεβαιώθηκαν 1.469 παραβάσεις κατά τη διάρκεια 3.889 ελέγχων από 14 έως και 16 Αυγούστου
    17/08/2026 - 13:51 ΕΛΛΑΔΑ
  • Ερντογάν: Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν είναι πλέον προτεραιότητά μας
    17/08/2026 - 13:42 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η Ελλάδα με εννέα ελληνικά στούντιο στη διεθνή έκθεση βιντεοπαιχνιδιών της Κολωνίας
    17/08/2026 - 13:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Κυρ. Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Απ. Χρήστου και Απ. Σίσκο
    17/08/2026 - 13:28 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γερμανία: Τα μικτά δάση ως μέσο αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών που επεκτείνονται σε πιο υγρές περιφέρειες
    17/08/2026 - 13:18 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο λιμάνι του Ισμαήλ και της Οδησσού
    17/08/2026 - 13:08 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ελληνικό χρέος: Νέα πρόωρη αποπληρωμή 13 δισ. ευρώ – Ετοιμάζεται να αφήσει πίσω την Ιταλία
    17/08/2026 - 13:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • «Πειρατές της Καραϊβικής»: Σε τροχιά επιστροφής ο Τζόνι Ντεπ
    17/08/2026 - 12:58 LIFESTYLE
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Ρουμανία: Drone που φέρεται να ήταν ρωσικό καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο
    16/08/2026 - 15:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Σαλαμίνα: Δύο νεκροί από δύο μεγάλες φωτιές - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης
    16/08/2026 - 18:00 ΕΛΛΑΔΑ
  • Μαζική ουκρανική επίθεση με drones σε Μόσχα και Ροστόφ - Ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του Κιέβου
    16/08/2026 - 14:30 ΚΟΣΜΟΣ
  • Ισχυρό το αφήγημα των ελληνικών μετοχών - Με "discount" το Euronext Athens έναντι των ευρωπαϊκών αγορών
    17/08/2026 - 08:23 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Clarita Global Matrix: Τεχνητή νοημοσύνη για ναυτιλία και λιμάνια με έμφαση στην ακρίβεια
    17/08/2026 - 08:36 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

FleetNews
fleetnews.gr

Η Βρετανία βάζει στο τραπέζι την χαλάρωση των στόχων για τα EV

17/08/2026 - 11:08
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Ντύθηκε με Crossover ο Κολοσσός Ρόδου

17/08/2026 - 10:58
FleetNews
fleetnews.gr

Αύξηση κερδών 36% για την Geely με ισχυρό αποτύπωμα εξαγωγών

17/08/2026 - 10:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ: Το staff για τη νέα σεζόν (pic)

17/08/2026 - 10:07
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΚΑΪ: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γρηγόρη Δημητριάδη - Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει στη θέση του CEO

08/08/2026 - 06:51
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:52
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Ατρόμητος και Novibet συνεχίζουν μαζί: Ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028

07/08/2026 - 08:47
CSRΝews.gr
csrnews.gr

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

06/08/2026 - 11:42
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“Kokoon Loutraki Coast”

28/07/2026 - 12:07
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

Aveda I One for All Leave in Elixir

22/07/2026 - 13:20
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo