Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Σ. Φάμελλος: «Η ΝΔ ετοιμάζει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα»
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
05/07/2019 · 03:00

Σ. Φάμελλος: «Η ΝΔ ετοιμάζει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα»

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Finance & Markets Voice ο Αν. ΥΠΕΝ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, καλεί τους πολίτες να αναλογισθούν ποιο θα είναι το μέλλον τους με ιδιωτικοποιημένη ασφάλιση και σύνταξη ή εάν θεωρούν ότι είναι παράσιτα και τεμπέληδες, όπως πιστεύουν γι’ αυτούς ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Μ. Ξαφά. Επίσης, υπογραμμίζει ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην ασφαλή προοπτική και στην πρόοδο της χώρας, τονίζοντας ότι «ο λαός στις 7 Ιουλίου θα αποφασίσει για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του».

Αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν είναι στην κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου, τα οποία θα έχουν «σαφές κοινωνικό πρόσημο». Ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνει ότι διέπεται από έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατική ετυμηγορία, αφού εκβιάζει τους πολίτες, για να πάρει την αυτοδυναμία, ενώ θεωρεί ότι με κυβέρνηση Ν.Δ. θα κατεδαφιστούν οι κοινωνικές κατακτήσεις της τελευταίας τετραετίας, με βάση την «κρυφή ατζέντα» της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σωκράτης Φάμελλος εκτιμά ότι η Ν.Δ. «κοροϊδεύει στα μούτρα» τους πολίτες, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας απόδειξη της υποκρισίας, την αποκάλυψη της επιστολής Καραμανλή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Μπους.

Λίγο πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου ο Αν. ΥΠΕΝ ζητά από τους πολίτες να κλείσουν την τηλεόραση και να σκεφθούν τρία πολύ βασικά πράγματα για την ζωή τους και για την ζωή όλων μας. Καταρχάς εάν έχουν φανταστεί το μέλλον τους με ιδιωτικοποιημένη την ασφάλιση και τη σύνταξή τους. Εάν, δηλαδή, έχουν σκεφθεί το μέλλον τους, όπου το ύψος της σύνταξης θα εξαρτάται από το αν θα βαρέσει «κανόνι» η ασφαλιστική τους εταιρεία. Κατά δεύτερο, εάν θεωρούν τον εαυτό τους «παράσιτο», «τεμπέλη τζίτζικα», όπως διατείνεται η Μιράντα Ξαφά, που πρέπει να δουλεύουν 12ωρα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Και κατά τρίτο, εάν αισθάνονται ασφαλείς στο έλεος μιας οικονομίας, που επιβιώνουν μόνο οι κολλητοί της κυβέρνησης και οι υπόλοιποι είναι αριθμοί ανέργων και χαμηλόμισθων.

Και βέβαια, «θα ρωτούσα τους πολίτες εάν πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι ένα σύγχρονο κράτος με ισχυρή κοινωνική ατζέντα είναι οπισθοδρόμηση ή πρόοδος, εάν η βοήθεια στους ασθενέστερους συμπολίτες μας είναι μεγαλύτερο όπλο κοινωνικής ειρήνης, από οποιαδήποτε δύναμη καταστολής. Και μετά ας πάει να ψηφίσει. Συνειδητά, με ξεκάθαρη επιλογή, ώστε να μην πει κανένας την επόμενη ημέρα ότι δεν γνώριζε», συμπληρώνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και προσθέτει: «Οι κάλπες είναι άδειες για όλους μας, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Ο λαός λέει πάντα την τελευταία λέξη και στις 7 Ιουλίου θα αποφασίσει για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Εμείς οφείλουμε να εξηγούμε απλά και κατανοητά το πρόγραμμά μας και κυρίως να κάνουμε σαφές, τι σημαίνει πιθανή εκλογική νίκη της Ν.Δ. για την καθημερινότητα και τη ζωή τους». Εξηγεί ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ασφαλή προοπτική και πρόοδο: «Με τον κ. Μητσοτάκη ρισκάρουμε να χάσουμε ότι κερδίσαμε και να γυρίσουμε στο ΔΝΤ. Οι πολίτες είναι οι τελικοί κριτές και αυτοί θα αποφασίσουν με ποιο πρόγραμμα και με ποιον πρωθυπουργό θέλουν να συνεχίσουν από την επομένη των εκλογών».

Η επόμενη μέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημαίνει λοιπόν ένα πρόγραμμα που δημιουργεί νέες δουλειές, με καλύτερες αμοιβές, με αξιοποίηση της γνώσης και της καινοτομίας. Είναι κοστολογημένο με σαφές κοινωνικό πρόσημο. Ενδεικτικά περιλαμβάνει μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και στο 80% για νομικά πρόσωπα. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και μείωση για τα μεγαλύτερα εισοδήματα, καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% το 2020 και 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες.

Επίσης, σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%, αλλά και μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11%. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με ένα στιβαρό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και διπλασιασμό των ξένων άμεσων επενδύσεων, αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ και τη ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, που θα δημιουργήσουν στη χώρα νέο προϊόν και νέα εργασία για όλους και όλες, κυρίως για τα παιδιά μας, ώστε να μη φεύγουν μακριά από την πατρίδα, αλλά να μένουν εδώ, να παράγουν και να δημιουργούν με αξιοπρέπεια και προοπτική.

Όσο για τον αρχηγό της ΝΔ: «Έφτασε να εκβιάζει το εκλογικό σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσει νίκη της Ν.Δ, να απειλεί τους ψηφοφόρους με επαναληπτικές εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, εάν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία. Οι πολλαπλές αναφορές στην ανάγκη αυτοδυναμίας αποδεικνύουν αφενός ότι η πρώτη θέση «παίζεται», αφετέρου μια έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατική ετυμηγορία. Τι σημαίνει «λευκή επιταγή»; Ό ίδιος κρύβεται, αρνούμενος να πάει σε debate, όπως κρύβει το πρόγραμμα του. Αυτός είναι ο σεβασμός στον πολίτη;», αναρωτιέται ο Σωκράτης Φάμελλος.

Τονίζει ότι η Ν.Δ. ετοιμάζει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, κατεδαφίζοντας τις κοινωνικές κατακτήσεις της τελευταίας τετραετίας. Έχει «κρυφή ατζέντα», την οποία θα καταλάβουν οι πολίτες στο πετσί τους, σε περίπτωση που την αναδείξουν πρώτη δύναμη στις εθνικές εκλογές. Εξάλλου, «στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα ότι τα επιδόματα στους ασθενέστερους συμπολίτες μας τους κάνουν τεμπέληδες. Δεν διστάζουν μάλιστα να παρομοιάσουν ανθρώπους σε αδυναμία με... τζιτζίκια ή να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα «Λατινική Αμερική», επειδή ασκεί κοινωνική πολιτική», σημειώνει ο Αν. ΥΠΕΝ.

«Η εκ βάθρων αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ., περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις στην ασφάλεια και τη σύνταξη, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των θετικών μέτρων στην εργασία, την υγεία και την πρόνοια, που κατέκτησαν οι πολίτες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας εμάς και τα παιδιά μας», συνεχίζει, ενώ επισημαίνει ότι στα θέματα του περιβάλλοντος η κυβέρνηση έκανε ένα πολύ σημαντικό έργο και μάλιστα μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

«Αποδείξαμε ότι το περιβάλλον δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη. Οι παρεμβάσεις μας για την κλιματική αλλαγή, η κύρωση των δασικών χαρτών, το κτηματολόγιο, η ψηφιακή περιβαλλοντική αδειοδότηση, το κλείσιμο των χωματερών, η ενίσχυση της ανακύκλωσης, η προστασία της βιοποικιλότητας, η δημιουργία και λειτουργία φορέων προστασίας της φύσης, η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας, η μείωση των περιβαλλοντικών προστίμων είναι μόνο ένα μέρος του έργου μας στο ΥΠΕΝ», καταλήγει ο Σωκράτης Φάμελλος.

  • ΕΚΛΟΓΕΣ
  • ·
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ·
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ·
  • ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

Από την Τετάρτη 7/10 το τεύχος Οκτωβρίου του AllStar Basket

All Content

Λύτρωση στο φινάλε με Μπάρτλεϊ και Ερτέλ η ΑΕΚ 95-93 τη Σαλόν Βίλπας

All Content

Choose: Nέα συνεργασία με την «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

All Content

ΣΠΟΡ FM TV: Εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan GBL για τα επόμενα 5 χρόνια

All Content

Η photo gallery από το Άρης-Μπούργκος

All Content

Εύκολο «διπλό» για τον Προμηθέα Πάτρας, 91-77 την Τρέπτσα

CSRΝews.gr

Η Purina και οι Pet Runners δίνουν το «παρών» στο φετινό Greece Race for the Cure

CSRΝews.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

CSRΝews.gr

Mars – ΑΒ Βασιλόπουλος: Κοινή δράση για την υπεύθυνη υιοθεσία αδέσποτων και πυρόπληκτων ζώων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Χανιά: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης Αμερικανίδας βιολόγου
Χανιά: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης Αμερικανίδας βιολόγου 05/07/2019 - 03:00
Διατηρητέοι κηρύχθηκαν οι κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν 05/07/2019 - 03:00
Διατηρητέοι κηρύχθηκαν οι κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας–ΗΠΑ: Συμφωνίες-πακέτο σε άμυνα, επενδύσεις και τεχνολογία – Στο τραπέζι $4 δισ. - Η Κοινή Δήλωση
    07/10/2026 - 22:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κικίλιας: Επενδύσεις σε λιμάνια και μαρίνες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας
    07/10/2026 - 21:37 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Capital Maritime Finance: Στην τελική ευθεία για την Euronext Athens – Αντληση κεφαιλαίων έως €300 εκατ.
    07/10/2026 - 21:15 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ευρωαγορές: Με πτώση το κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης
    07/10/2026 - 20:54 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μητσοτάκης – Ρούμπιο στο Μαξίμου: «Ιστορικά υψηλό επίπεδο» στις σχέσεις Ελλάδας–ΗΠΑ
    07/10/2026 - 20:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου – Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή
    07/10/2026 - 19:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μάρκο Ρούμπιο από την Πνύκα: Η ιστορία της Αμερικής είναι γεμάτη από τα αποτυπώματα της αρχαιότητας
    07/10/2026 - 19:16 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαία η στήριξη της βιομηχανίας, αλλά και των ενεργοβόρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων
    07/10/2026 - 18:55 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Logismos: Πάνω από το 5% η συμμετοχή της «Μακεδονικές Συμμετοχές»
    07/10/2026 - 18:35 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας
    07/10/2026 - 18:22 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Θεοδωρόπουλος: Η παραγωγικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας – Οι προτάσεις του ΣΕΒ
    07/10/2026 - 08:22 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Γλάρος: Αποκτά το 49% της Eurocatering – Το νέο βήμα της οικογένειας Σκλαβενίτη στα τρόφιμα
    07/10/2026 - 12:51 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Ergon Foods: Επεκτείνεται σε Λονδίνο και Μέση Ανατολή, «τρέχει» την Αγορά Μοδιάνο και επενδύει στην AI
    07/10/2026 - 11:49 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΑΔΕ: Σε ισχύ ο νέος Ενωσιακός Τελωνειακός Κώδικας –Νέα εποχή για τα ευρωπαϊκά Τελωνεία
    06/10/2026 - 22:40 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εξυγίανση για Admiral , «ανάσα» για Hellas Frost και τέλος εποχής για Ράδιο Αρβύλα
    07/10/2026 - 12:16 WHISPERER

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Σάκοτα: Τυχεροί και έξυπνοι στο τέλος

07/10/2026 - 18:55
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

Μερσίν-Φενέρμπαχτσε 71-79: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε και το Super Cup Γυναικών

07/10/2026 - 18:48
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΑΝΤ1: Ολοκληρώνεται η συνεργασία με τους «Ράδιο Αρβύλα»

07/10/2026 - 15:05
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Purina και οι Pet Runners δίνουν το «παρών» στο φετινό Greece Race for the Cure

07/10/2026 - 14:50
CSRΝews.gr
csrnews.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

07/10/2026 - 14:11
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026

07/10/2026 - 14:04
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

“MYA Collection – “Milan Fashion Week”

07/10/2026 - 06:15
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo