Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2026
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed

BusinessNews.gr

ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • BN MAGAZINE
ΡΟΗ ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
Ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα και θαλάσσιος τουρισμός στο κέντρο της ανάπτυξης του λιμενικού συστήματος στα Ιόνια Νησιά
Newsroom Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ
28/11/2018 · 02:00

Ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα και θαλάσσιος τουρισμός στο κέντρο της ανάπτυξης του λιμενικού συστήματος στα Ιόνια Νησιά

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων τόνισε ότι σε νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ προβλέπεται η επέκταση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Ιόνιο, γεγονός που δίνει σημαντική δυνατότητα στα νησιά του Ιονίου να αξιοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς της
Google Preferred Source Badge

Πρόσθεσε το BusinessNews στα αγαπημένα σου στη Google

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Στην παρέμβαση του ο Γενικός Γραμματέας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δυνατότητες των λιμένων της χώρας να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο καθώς και στους παράγοντες που μέχρι σήμερα οδήγησαν στη μη αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων. Επίσης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης, τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου 4504/17 για τα λιμάνια, καθώς και τις αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης έργων σε λιμενικές εγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων ανέφερε ότι η στρατηγική ανάπτυξης του λιμενικού συστήματος βασίζεται κυρίως στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας, στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού. Ειδικότερα σε ότι αφορά τους επιμέρους λιμένες επεσήμανε:

Ανατρέπεται ο σχεδιασμός προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. (ΟΛΚΕ) σύμφωνα και με το σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή μετά και το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης. Η δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων δεν θα αφορά σε υπηρεσίες δημοσίου ενδιαφέροντος όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ηγουμενίτσα, ενώ από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις μας, σας αναφέρουμε ότι το yachting και η δημιουργία μαρίνας ή μαρίνων αξιολογείται κατά τη γνώμη μας θετικά.

Για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα δημιουργήθηκαν νέες υποδομές, ενώ εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ο νέος χώρος υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας ο οποίος αυξάνει την επιχειρησιακή δυνατότητα του λιμανιού. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα και συνολικά στο Ιόνιο είχαμε τη φετινή χρονιά αύξηση της επιβατικής κίνησης στην κρουαζιέρα παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει «αδυνατίσει» το τουριστικό πακέτο «Ανατολική Μεσόγειος» εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου μας συμπεριλήφθησαν στον κατάλογο έργων που ονοματίστηκαν ως σημαντικά για την Μακροπεριφέρεια και παρουσιάστηκαν το Μάιο του 2018 στην Κατάνια στο πλαίσιο του 3ου Φόρουμ της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, δύο έργα του λιμένα Κέρκυρας (Βελτίωση της μεταφορικής ικανότητας και των λιμενικών υπηρεσιών για την κρουαζιέρα και Κατασκευή νέων επιβατικών τερματικών σταθμών στο λιμένα) προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ. Η συμπερίληψη αυτή επιδιώκεται να δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις χρηματοδότησης στο μέλλον.

Κατά την πρόσφατη επικαιροποίηση του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025 (Σεπτέμβριος 2018) προτάθηκε για ένταξη στο σχετικό κατάλογο έργων, σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. το έργο «Βελτίωση Λιμενικών Υποδομών Λιμενίσκου Τουριστικών Σκαφών στη Λάκκα Παξών» προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ΟΛΚΕ είναι ότι καλείται να διαχειριστεί και να συντηρήσει έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μικρών λιμενικών εγκαταστάσεων. Η απεμπλοκή αυτών των εγκαταστάσεων από τον ΟΛΚΕ δεν μας βρήκε σύμφωνους γιατί αυτό θα δημιουργούσε κενό διαχείρισης. Ωστόσο για να ενισχυθεί η προσπάθεια του Οργανισμού Λιμένα χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθούν και αξιολογείται θετικά για να εγκριθούν γι΄ αυτή τη χρονιά έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία απόδοσης χώρων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα του ΟΛΚΕ ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο η διαδικασία είναι χρονοβόρα και περιέχει πολλά στάδια τα οποία όμως πρέπει να ακολουθηθούν για να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως σε άλλες περιοχές κατά το παρελθόν. Βρισκόμαστε σήμερα σε καλό σημείο, και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται θα αποσταλούν στην αποκεντρωμένη διοίκηση για αποχαρακτηρισμό της Χερσαίας Ζώνης.

Σημαντικό επίσης είναι και το έργο που υλοποίησε η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Ερεικούσα, το οποίο έχει ήδη αναβαθμίσει το νησί και εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες του.

Στην Κεφαλονιά είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη μας στις αρχές του χρόνου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου έγινε συνάντηση εργασίας κυρίως ως προς την εφαρμογή του νόμου 4504/17, διατάξεις του οποίου ήδη αξιοποιήθηκαν στην εκτέλεση έργων. Σημειώνεται ότι οι προοπτικές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Αργοστολίου είναι πολύ καλές.

Επίσης αναμένουμε τον πλήρη φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο λιμάνι των Φρικών της Ιθάκης για άμεση γνωμοδότηση από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) μετά και τις παρατηρήσεις που τέθηκαν στην 69η συνεδρίαση.

Σημαντική εξέλιξη για τη Ζάκυνθο αποτέλεσε η έγκριση από την ΕΣΑΛ του Master Plan του λιμένα Ζακύνθου το 2017, το οποίο ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που εμπεριείχε δυσκολίες εξαιτίας των διαφορετικών προσεγγίσεων που είχαν εκφραστεί. Επίσης η ΕΣΑΛ γνωμοδότησε θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στα Στροφάδια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του νησιού.

Αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή κλιμάκια των συναρμόδιων Υπουργείων (Ναυτιλίας και Υποδομών) επισκέφτηκαν το νησί και κατέγραψαν τις ζημιές. Έχει ήδη αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι μελέτες αποκατάστασης, οι οποίες μαζί με τις εργασίες προϋπολογίζονται στα 10 εκατ. ευρώ. Τις διαδικασίες θα αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών. Αυτές τις ημέρες αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ανάθεση της μελέτης (επιδιώκεται να έχει πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο), η οποία και θα τελειώσει τρεις μήνες περίπου μετά την ανάθεση της. Τα αποτελέσματα θα μας δείξουν τους ακριβείς χρόνους που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Έχει κατατεθεί από το ΔΛΤ Λευκάδας και βρίσκεται υπό αξιολόγηση το Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα (ΠΕΑΛ) Λευκάδας από την ΕΣΑΛ. Η κατάθεση του ΠΕΑΛ αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό βήμα για το λιμάνι. Επίσης έχουν διατεθεί σημαντικοί πόροι από το ΠΔΕ για έργα συντήρησης στα οποία το ΔΛΤ Λευκάδας εμφανίζει υψηλή απορροφητικότητα.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γενικότερα, όπως το θέμα της ακτοπλοΐας στο οποίο το ΥΝΑΝΠ, δεδομένων των ανακατατάξεων στο χώρο, θα φροντίσει σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες τα νησιά του Ιονίου να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται επαρκώς και οι εταιρείες να βελτιώνουν συνεχώς τις παροχές υπηρεσιών.

Ακόμη τόνισε ότι το δρομολόγιο διασύνδεσης των Ιονίων Νήσων, το οποίο πέρυσι εξυπηρέτησε ιδιαίτερα τα νησιά αυτά, θα επαναπροκηρυχθεί και για την φετινή χρονιά. Συναφώς, ανέφερε ότι πιστεύει πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικά νέα για την σύνδεση Πάτρας Σάμης Ιθάκης, καθώς ήδη το Υπουργείο έχει προβεί σε κάποιες προσπάθειες και πρόκειται να προβεί και σε νέες, προκειμένου να υπάρξει θετική έκβαση.

Επιπρόσθετα, ο Γενικός Γραμματέας θεωρεί σημαντική εξέλιξη αλλά και στοιχείο δημοκρατίας για την ανάπτυξη των κοινωνιών μας, το μέτρο για το μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο δίνει στους νησιώτες τις ίδιες ευκαιρίες ανάπτυξης με αυτές των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τέλος, τόνισε ότι, σε νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του, προβλέπεται η επέκταση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Ιόνιο, γεγονός που δίνει σημαντική δυνατότητα στα νησιά του Ιονίου να αξιοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς της.

Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
Ακολουθείστε το BusinessNews.gr στο Google News
All Content

WNBA: Πρώτο βήμα για πρόκριση στους τελικούς η Ντριμ, 92-82 τη Λίμπερτι

All Content

ΠΑΟΚ: O Μοτιεγιούνας επέστρεψε στο PAOK Sports Arena μετά από 16 χρόνια (pics)

All Content

AWGMeta και Grafima Print ενώνουν δυνάμεις

All Content

ΕΟΣ Σάμου - ΕΑΣ Νάξου: Spec 2,29 εκατ. ευρώ για προώθηση ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Ασία

All Content

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Μόνο σεβασμός για την κυρία Χάιδω»

All Content

ΠΣΑΚΚ για Μπουρούση: «Ουδείς έχει το δικαίωμα να σπιλώνει δημόσια τα αθλητικά σύμβολα»

CSRΝews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

CSRΝews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

CSRΝews.gr

Η Stoiximan ανανεώνει τη συνεργασία της ως Μεγάλος και Ονομαστικός Χορηγός της Stoiximan GBL μέχρι το 2028

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Σύσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου για το Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας
Σύσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου για το Μνημόνιο Διοικητικής Συνεργασίας 28/11/2018 - 02:00
Σήμερα η νέα κλήρωση για τη λοταρία αποδείξεων 29/11/2018 - 02:00
Σήμερα η νέα κλήρωση για τη λοταρία αποδείξεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Οι οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδος
    04/10/2026 - 19:00 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • OPEC+: Αμετάβλητοι οι στόχοι παραγωγής πετρελαίου για τον Νοέμβριο
    04/10/2026 - 14:30 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Π. Μαρινάκης: Στόχος η τιμή εκκίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι κάτω από 1,75 ευρώ
    04/10/2026 - 14:05 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Συνολικά 188 νεκροί σε δυστυχήματα στον αγροτικό κλάδο από το 2022
    04/10/2026 - 13:47 ΕΛΛΑΔΑ
  • Λετονία: Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα του πρωθυπουργού Κούλμπεργκς κερδίζει τις εκλογές
    04/10/2026 - 13:24 ΚΟΣΜΟΣ
  • Η ελληνική ναυτιλία "ξαναδένει" στην Αθήνα – Euronext, νέα κεφάλαια και 1.003 πλοία στο βιβλίο παραγγελιών
    04/10/2026 - 12:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κ. Μητσοτάκης: Να μην αφήσουμε μια παγκόσμια κρίση να μετατραπεί σε εθνικό αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
    04/10/2026 - 12:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Υψηλή κάλυψη κενών στην έναρξη της σχολικης χρονιάς, σε σχέση με πέρυσι
    04/10/2026 - 12:09 ΕΛΛΑΔΑ
  • Playmobil: Τι πουλάει στην Ελλάδα η εταιρεία πίσω από το viral trend των ημερών - Το μεγάλο restart του γερμανικού ομίλου
    04/10/2026 - 12:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Το νέο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
    04/10/2026 - 11:46 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Playmobil: Τι πουλάει στην Ελλάδα η εταιρεία πίσω από το viral trend των ημερών - Το μεγάλο restart του γερμανικού ομίλου
    04/10/2026 - 12:02 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Διπλασιασμός Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στο επτάμηνο 2026 – Η δήλωση Στουρνάρα
    04/10/2026 - 09:58 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Η ελληνική ναυτιλία "ξαναδένει" στην Αθήνα – Euronext, νέα κεφάλαια και 1.003 πλοία στο βιβλίο παραγγελιών
    04/10/2026 - 12:58 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • Κ. Μητσοτάκης: Να μην αφήσουμε μια παγκόσμια κρίση να μετατραπεί σε εθνικό αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
    04/10/2026 - 12:31 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Ο «χάρτης» της εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση - Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι εργάζονται σήμερα
    04/10/2026 - 11:05 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Direction Business Network

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

ΠΑΟΚ: O Μοτιεγιούνας επέστρεψε στο PAOK Sports Arena μετά από 16 χρόνια (pics)

04/10/2026 - 20:39
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
allstarbasket.gr

WNBA: Πρώτο βήμα για πρόκριση στους τελικούς η Ντριμ, 92-82 τη Λίμπερτι

04/10/2026 - 20:13
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

ΣΠΟΡ FM TV: Νέα πλατφόρμα αθλητικού περιεχομένου

02/10/2026 - 15:17
ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ
advertising.gr

Super League: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις της ομάδας εργασίας για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

02/10/2026 - 14:20
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Kομισιόν για ενεργειακή κρίση: Στο τραπέζι συντονισμένη απελευθέρωση αποθεμάτων

02/10/2026 - 13:55
CSRΝews.gr
csrnews.gr

Η Samsung Electronics Hellas Επίσημος Χορηγός στο επετειακό 20ό Ioannina Lake Run

02/10/2026 - 13:00
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

‘’Lux Stage Athens – Γιώργος Κακοσαίος”

25/09/2026 - 17:08
Estetica Hellas
esteticamagazine.gr

It’s time to switch everything: Wahl Professional Announces the Vapor Switch

25/09/2026 - 09:56
Με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ 2014 - 2020

BusinessNews.gr

BusinessNews.gr on LinkedIn BusinessNews.gr on Facebook BusinessNews.gr on Twitter BusinessNews.gr on Instagram BusinessNews.gr on Google News BusinessNews.gr RSS/Atom Feed
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    • ESG
    • LOGISTICS
    • MEDIA
    • STARTUPS
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    • ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • AUTO
  • BN MAGAZINE
  • CEO INSIGHTS
  • LIFESTYLE
  • WHISPERER
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Η Εταιρεία
  • Ταυτότητα
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
  • Επικοινωνία
ΜΕΛΟΣ #232470 Μ.Η.Τ. Μέλος #232470 του Μ.Η.Τ.

Direction Business Network

  • Advertising.gr
  • AllStarBasket.gr
  • FleetNews.gr
  • CSRNews.gr
  • EsteticaMagazine.gr
Copyright © 2012 - 2026 Direction Business Network. All rights reserved.
Designed by nikolas Developed by Nuevvo